Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Ολυμπιακός Βόλου - ΠΑΟΚ 1-2 : Μη αναστρέψιμο;

Η νέα άδικη ήττα του Ολυμπιακού Βόλου κάνει πλέον ορατό το ενδεχόμενο κατάληψης της 5ης θέσης του πρωταθλήματος.

Καλός ο Ολυμπιακός στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού «πλήρωσε» με ήττα ,τα δύο αμυντικά λάθη που έγιναν.
Μείωσε με γκολάρα ο Μαρτίν αλλά παρά την πίεση δεν κατάφερε να ισοφαρίσει....

O Ολυμπιακός ευχαρίστησε τον κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες με το μεστό ποδόσφαιρο που έπαιξε και ευτυχώς δεν θύμισε με τίποτα το «φάντασμα» του Ολυμπιακού που είδαμε πριν λίγες μέρες στο ΟΑΚΑ.
Το γκολ που ίσως καθόρισε τον αγώνα αυτή την φορά δεν ήρθε από διαιτητικό λάθος αλλά από διπλή «γκάφα» της άμυνας.
Ο Γιακούποβιτς αλλάζει με τα χέρια την φορά της μπάλας σε μια σέντρα που πήγαινε άουτ,ο Σέλεζι πιάνεται στον ύπνο από τον Βιερίνια και ο Τόμας παρακολουθεί την μπάλα να πηγαίνει αργά αργά στα δίχτυα χωρίς να κάνει ένα τάκλιν αυτοθυσίας...
Πριν από την φάση του 33 αλλά και μετά από αυτή κυριάρχος του παιχνιδιού ήταν οι ερυθρόλευκοι,οι οποίοι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την υπεροχή τους.
O ΠΑΟΚ τελείωσε με πέντε αμυντικά χαφ το παιχνίδι ενώ εντύπωση έκανε η άρνηση του Χάβου στο Τσιρίλο να δεχτεί κόκκινη κάρτα κάτι που θα του απέφερε μία αγωνιστική τιμωρία και όχι δύο.

Το φιλμ του αγώνα

1’ Πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα, με τον Μόνχε να γυρίζει στον Μαρτίν, η κεφαλιά του οποίου βρήκε σε ετοιμότητα τον Χαλκιά.
12’ Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Μαρτίν, η μπάλα πέρασε κάτω από το τοίχος, αλλά στη γωνία του τέρματος έδιωξε ο Κοντρέρας.
14’ Σπουδαία ευκαιρία για τον Ολυμπιακό Βόλου, με τον Ζαραδούκα να σουτάρει πολύ δυνατά από κοντά αλλά πάνω στον Χαλκιά, η μπάλα στην επαναφορά της έφτασε στον Άλβαρες που σούταρε έξω από την περιοχή, όμως ο Χαλκιάς με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα.
24’ Ο Γκαρσία έστρωσε στον Βιεϊρίνια, αλλά στο σουτ του Πορτογάλου η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Γιακούποβιτς.
33’ ΓΚΟΛ (0-1): Ο Ελ Ζαρ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Γιακούποβιτς έκανε άστοχη έξοδο στρώνοντας τη μπάλα στον Βιεϊρινία, ο οποίος με πλασέ με το αριστερό άνοιξε το σκορ.
54’ ΓΚΟΛ (0-2): Ο Φωτάκης έβγαλε εξαιρετική κάθετη μπαλιά στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος πλάσαρε τον Γιακούποβιτς, ο γκολκίπερ του Βόλου απέκρουσε αλλά η μπάλα κόντραρε στον Σανκαρέ και ξαναγύρισε στον Σαλπιγγίδη, που από κοντά έκανε το 2-0.
62’ ΓΚΟΛ (1-2): Ο Μόνχε βρήκε τον Μαρτίν και ο Αργεντινός με σουτ - κεραυνό σημείωσε ένα καταπληκτικό γκολ.
71’ Ωραία προσπάθεια από Νέμεθ και Μόνχε, η μπάλα έφτασε στον Σολάκη που από καλή θέση δεν έπιασε καλά το σουτ.
77’ Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Μπρέσκα έκανε τη σέντρα, ο Μαρτίν έπιασε την κεφαλιά - πάσα προς τον Νέμεθ, αλλά ο Ούγγρος σούταρε άουτ από εξαιρετική θέση.
83’ Φάουλ του Μόνχε η μπάλα άουτ.
89’ Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό Βόλου, με τον Σανκαρέ να παίρνει την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Νέμεθ και αυτός από καλή θέση αστόχησε και πάλι.



Ο Μάκης και οι παίκτες: Ο Ολυμπιακός ήταν καλός στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού με το επιθετικό πρόβλημα να ξαναχτυπά την πόρτα.Η απουσία του Όυμπι ήταν και πάλι αισθητή.Ο Ακόστα ξεφούσκωσε γρήγορα ενώ για μια ακόμα φορά δεν υπήρχε η καλή εκτέλεση του "στημένου" που έχει αποφέρει αρκετά γκολ μέχρι σήμερα.


Η σφυρίχτρα: Ο Παμπορίδης δεν έκανε το λάθος που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα του αγώνα.Παρά ταύτα τα συνεχή του σφυρίγματα υπέρ των φιλοξενουμένων εκνεύρισαν την κερκίδα.Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι το 0-2 τα φάουλ ήταν 20-10 εις βάρος του Ολυμπιακού. 


Είπαν:
Κατσαβάκης : «Ο ΠΑΟΚ σε δύο περιπτώσεις που δε έμοιαζαν για ευκαιρίες κατάφερε να προηγηθεί 2-0. Με βάση τις ευκαιρίες των δύο ομάδων θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα θρίαμβο. Ακόμα και η ισοπαλία θα ήταν άδικη. Η ομάδα μου έκανε καταπληκτική εμφάνιση. Θα πρέπει να ανασυνταχθούμε για το παιχνίδι της Κυριακής. Εύχομαι καλή συνέχεια στον ΠΑΟΚ, είναι η καλύτερη ομάδα αυτόν τον καιρό και έτσι όπως είναι η κατάσταση είναι το πρώτο φαβορί για την έξοδο στο Champions League.Υπάρχουν ακόμα τέσσερα παιχνίδια. Στο προηγούμενο παιχνίδι η ΑΕΚ πήρε τη βοήθεια από τον διαιτητή σε ένα πολύ αυστηρό πέναλτι. Προέχει να περνάμε τα διαπιστευτήρια που πέρασε η ομάδα όλο το χρόνο σε όλη τη φίλαθλη Ελλάδα.Εχουμε παράπονα από την διαιτησία. Τα εκδηλώσαμε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και στην ανάπαυλα. Δε μπορούμε όμως να πούμε ότι φταίει ο διαιτητής στα γκολ του ΠΑΟΚ».


Αλβάρεζ :«Το αποτέλεσμα δεν είναι δίκαιο. Εμείς παίξαμε καλά, είχαμε 4-5 καλές ευκαιρίες, αλλά κάναμε δύο φορές το λάθος και το πληρώσαμε.Κοιτάμε μπροστά. Με μηδέν είναι δύσκολη η συνέχεια, αλλά έχουμε δρόμο ακόμη. Πρέπει να συνεχίσουμε Όμως έχουμε την εμπειρία για να γυρίσουμε την κατάσταση.»


Χάβος: « Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη. Θα μας βοηθήσει πολύ για τη συνέχεια. Απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, η οποία απέδειξε ότι αξίζει να βρίσκεται σε αυτήν τη θέση. Εμείς δε μπήκαμε πολύ καλά, στη συνέχεια ισορροπήσαμε και οι παίκτες το πίστεψαν και κρατήσαμε ως το τέλος. Όπως είπα με τον Παναθηναϊκό ότι τα play off ξεκίνησαν τότε, έτσι θα πω και σήμερα ότι τίποτα δεν τελείωσε.Ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλή ομάδα και μετά την ήττα από την ΑΕΚ θα πιέσει και θα πιέσει πολύ. Είχαμε προβλήματα στο ξεκίνημα και στο τέλος του παιχνιδιού.Το είπαμε και μετά τον Παναθηναϊκό ότι είχαμε δουλέψει πολύ. Πολλές φορές το γκολ είναι θέμα τύχης. Αυτή είναι και η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Είναι σημαντικό για την ψυχολογία του Σαλπιγγίδη που σκόραρε.Ο Ολυμπιακός μετά το 1-2 πίεζε με μεγάλες μπαλιές. Υπήρχε ένα πρόβλημα τραυματισμού για τον Βιεϊρίνια και επέλεξα το Μαλεζά. Όλα παίζουν ρόλο. Μετά  το 0-2 ο Ολυμπιακός Βόλου δεν είχε να χάσει τίποτα, έπαιξε με μεγάλες μπαλιές αλλά εμείς ανταποκριθήκαμε. Μετά το 0-2 βγήκε μπροστά και θεώρησα ότι έπρεπε να μπει ο Μαλεζάς επειδή έχει ύψος και να παίξει άμυνα τον Μάρτιν».


Μικρά και Πικάντικα

  • Λίγος κόσμος παραβρέθηκε στο Πανθεσσαλικό.Περίπου 5.000 φίλαθλοι έδωσαν το παρόν,δηλαδή οι κάτοχοι των μίνι διαρκείας και 1400 άτομα που προμηθεύτηκαν ένα από τα 2.000 εισιτήρια που κυκλοφόρησαν.
  • Μικροεπεισόδια έγιναν στα μέσα του ημιχρόνου όταν 25 φίλοι του ΠΑΟΚ εκδηλώθηκαν στην κερκίδα της σκεπαστής.Η αστυνομία αναγκάστηκε να τους απομακρύνει για να αποφευχθούν τα χειρότερα.
  • «Δεν θα περάσει άλλος από τον Βόλο»,έλεγε και ξανάλεγε ο Αχιλλέας Μπέος στα αποδυτήρια όπου είχε και φιλικό τετ-α-τετ με τον Ζαγοράκη.









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...