Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Μας ρίχνει η Sportday

Με σημερινό δημοσίευμά της,η εφημερίδα Sportday η οποία «ρώτησε και έμαθε» όπως επικαλείται,υποβιβάζει με συνοπτικές διαδικασίες τον Ολυμπιακό Βόλου.
Εντύπωση κάνει πάντως η προσπάθεια του αρθρογράφου να «διαχωρίσει» την περίπτωση του Ολυμπιακού Πειραιώς,για να καθησυχάσει τους φιλάθλους του.
H εφημερίδα βασίζει την παραπάνω άποψή της αναφέροντας πως είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί στο κατηγορητήριο της ομάδας από την αθλητική δικαιοσύνη,το άρθρο 26, διότι το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης περιγράφεται ως διαρκές από την εισαγγελία.


Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου άρθρου, το εισαγγελικό πόρισμα βρίσκεται και στα γραφεία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στη Νιόν της Ελβετίας. Με αφορμή την εμπλοκή στην υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου, ο οποίος έχει ήδη κληρωθεί να παίξει με μία εκ των Ραντ ή Τρε Πένε, η ΟΥΕΦΑ ζήτησε και πήρε τα στοιχεία προκειμένου να αποφασίσει αν ο σύλλογος θα αγωνιστεί κανονικά στις 14 Ιουλίου, αν θα αποφασίσει να δώσει «by» την πρόκριση στον νικητή του ζευγαριού Ραντ - Τρε Πένε ή αν τη χαμένη θέση του Ολυμπιακού Βόλου αναπληρώσει κάποια άλλη ομάδα από το ελληνικό πρωτάθλημα. Η ΟΥΕΦΑ ενδεχομένως να εξετάσει και τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Tο βράδυ στο κανάλι ΣΚΑΙ ο αθλητικός εισαγγελέας δήλωσε πως :
«Τα πειθαρχικά παραπτώματα που εξετάζουμε είναι αυτό της δωροδοκία όπως αναφέρει το άρθρο 21, παράγραφος Α του πειθαρχικού κώδικα και αυτό του στοιχηματισμού»

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...