Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Mε Ραντ ή Τρε Πένε ο Ολυμπιακός



Την νικήτρια του ζευγαριού Ραντ (Σερβίας)-Τρε Πένε (Σαν Μαρίνο)  θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός Βόλου για τον Β' προκριματικό γύρο του Europa League.
Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην έδρα της αντιπάλου στις 14 Ιουλίου  και ο δεύτερος στον Βόλο στις 21 Ιουλίου.
 Διαβάστε το προφίλ των πιθανών αντιπάλων του Ολυμπιακού.




Μία εκ των Ραντ Βελιγραδίου και Τρε Πένε από το Σαν Μαρίνο θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός Βόλου στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League.H Ραντ μπορεί να μην φοβίζει στην σημερινή αγωνιστική κατάσταση και να αποτελεί έναν αντίπαλο στα μέτρα του Ολυμπιακού,αν όμως κανείς δει τις υπόλοιπες αδύναμες ομάδες που θα μπορούσε να τύχουν στον Ολυμπιακό,θα χαρακτήριζε την κλήρωση ως δύσκολη. 

Η Ραντ, που είναι και το φαβορί της αναμέτρησης, τερμάτισε στην τέταρτη θέση του σερβικού πρωταθλήματος φέτος με 52 βαθμούς (14 νίκες, 10 ισοπαλίες και 6 ήττες, με 38-21 γκολ). 
Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1958, έχει χρώματα το γαλάζιο και το άσπρο, ενώ αγωνίζεται στο «Πέταρ Κράλι», χωρητικότητας 6.000 θέσεων. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στη φάση των 16 από τη Σίντελιτς Νις, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας. Προπονητής της ομάδας είναι ο Σλάβκο Πέτροβιτς, ενώ στο ρόστερ της υπάρχουν σχεδόν αποκλειστικά παίκτες από την πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία
Η Ραντ στη μοναδική της προηγούμενη παρουσία στην Ευρώπη, τη σεζόν 1989/90, είχε αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA. Στον πρώτο αγώνα οι Σέρβοι επικράτησαν 2-1  με σκόρερ της ελληνικής ομάδας τον Τσαλουχίδη στο 89’, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 2-0 στη ρεβάνς του «Καραϊσκάκη»  με γκολ των Αναστόπουλου (35’) και Ντέταρι (76’). 
Το Βελιγράδι είναι πάντως περίπου 10 ώρες (800 χμ) από τον Βόλο και μια οδική εκδρομή είναι δυνατή.

Η Τρε Πένε τερμάτισε τρίτη στο πρωτάθλημα του Σαν Μαρίνο, αλλά έφτασε μέχρι τον τελικό των play-offs όπου ηττήθηκε από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Τρε Φιόρι με 1-0. Σε 21 αγώνες στην κανονική περίοδο είχε 10 νίκες, 6 ισοπαλίες και 5 ήττες (32-19 τα γκολ). Ιδρύθηκε το 1956, έχει χρώματα γαλάζιο και λευκό, ενώ αγωνίζεται στο «Φόντε ντελ Όβο» (ούτε χιλίων θεατών).

Προπονητής της ομάδας είναι ο Στέφανο Τσέτσι, ενώ στο δυναμικό της υπάρχουν γηγενείς και Ιταλοί ποδοσφαιριστές. Φέτος πραγματοποιεί τη δεύτερη παρουσία της στα Κύπελλα Ευρώπης, καθώς πέρυσι αποκλείστηκε στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League από τη Ζρίνσκι Μόσταρ με συνολικό σκορ 3-13 (9-2 και 1-4).


Βίντεο από την πρώτη και μοναδική ευρωπαϊκή έξοδο της Ραντ.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...