Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Γιατί η ένσταση της ΑΕΚ δεν έχει καμία τύχη

Διαβάστε το αποκαλυπτικό άρθρο του VolosFans.com μετά από προσεκτική μελέτη της ένστασης που κατέθεσε η ΑΕΚ


 Ο Αδαμίδης θα ήθελε πάρα πολύ ο Αχιλλέας Μπέος να είναι το βαρύ σέντερ φορ του Ολυμπιακού Βόλου. Επειδή όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει η ένσταση της ΑΕΚ συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να πέσει στο κενό και η έγγραφη ένσταση να πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων.
Διαβάζοντας προσεκτικά το επίμαχο άρθρο του ΚΑΠ βγαίνουν τα εξής συμπεράσματα: Η ποινή που προβλέπει το άρθρο αφορά  αποκλειστικά πρόσωπα με επιβεβαιωμένη συμμετοχή στον αγώνα. Η συμμετοχή τους καταγράφεται στο φύλλο αγώνα. Αναφερόμαστε σε έφορους, φυσιοθεραπευτές, μεταφραστές, προπονητές και φυσικά ποδοσφαιριστές.

Η συνέχεια της καταγραφής ιδιοτήτων στην συγκεκριμένη διάταξη, με την οποία δηλώνεται κάποιος στο φύλλο αγώνα, δεν αφορά τους προέδρους των διοικητικών συμβουλίων.

Θυμίζουμε την παράγραφο 5 του άρθρου 19 που αφορά «ειδικές περιπτώσεις απαγόρευσης συμμετοχής ποδοσφαιριστών σε αγώνες»: «Απαγορεύεται η είσοδος στους αγωνιστικούς χώρους και η συμμετοχή στον αγώνα φυσικού προσώπου που έχει τιμωρηθεί με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα (εφόρου, προπονητή, φυσικοθεραπευτή κλπ). Τυχόν συμμετοχή είναι αντικανονική και σε περίπτωση ένστασης εφαρμόζεται η διάταξη του άρθρου 23 παρ. 11».

Οσο και να ψάξετε στο Φ.Α. του παιχνιδιού Ολυμπιακός Βόλου -ΑΕΚ ονοματεπώνυμο Αχιλλέας Μπέος δεν θα βρείτε. Στην συνέχεια του άρθρου 19 και της παραγράφου 5 γίνεται αναφορά στις προϋποθέσεις για την υποβολή ένστασης με παραπομπή στο άρθρο 23 παράγραφο 11. Εκεί θα βρείτε πολλές περιπτώσεις (αντικανονική διακοπή αγώνα, πλαστοπροσωπεία, απουσία ιατρού, αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή κ.α.) αλλά καμία για παράγοντα ομάδας.

Να σημειώσουμε πως στην κείμενη νομική διάταξη δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά στην ιδιότητα του παράγοντα. 

Περνάμε τώρα στην νομική «μπανανόφλουδα» που φαίνεται να πατά με μεγαλοπρέπεια η διοίκηση της ΑΕΚ. «Τυχόν είσοδος άλλου τιμωρημένου προσώπου (εκτός ποδοσφαιριστών) έχει ως συνέπεια σε περίπτωση ένστασης ή καταγγελίας την απώλεια του αγώνα για την υπαίτια ομάδα».

Σε αυτή την τελευταία αναφορά θα βασίσει τον νομικό ισχυρισμό της η ΑΕΚ για να υποστηρίξει την ένσταση. Παραταύτα, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα πως η τελευταία επισήμανση αφορά τα φυσικά πρόσωπα (εκτός των ποδοσφαιριστών) που έχουν συμμετοχή στον αγώνα.

Είναι φανερό πως συμμετοχή στον αγώνα  έχουν όσοι αναγράφονται με την ιδιότητά τους στο φύλλο αγώνα. Συνεπώς, δεν υπάρχει  κάποιος  τρόπος «δικαίωσης» της ΑΕΚ.

Η διοίκηση των χαρτογιακάδων υπέπεσε σε σοβαρό ατόπημα που θα έχει πολλαπλές συνέπειες.

Από την μία, χάνει κάθε επιχείρημα συνδεδεμένο με την απώλεια στα χαρτιά (υπόθεση Βάλνερ) του πρωταθλήματος το 2008. Απορούμε πως η διοίκηση Αδαμίδη, έχοντας συμπεριλάβει σε επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ το «ηθικό πρωτάθλημα» εκείνης της χρονιάς, κατέφυγε σε ανάλογες πρακτικές με αμφίβολο αποτέλεσμα.

Από την άλλη δημιουργούν έναν εχθρό.Όχι τον Αχιλλέα Μπέο αλλά τον απλό κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου που πλέον θα θεωρεί τους κιτρινόμαυρους ως έναν αντίπαλο που με κάθε θυσία θα πρέπει να «πατηθεί» εντός αγωνιστικών χώρων.
Σκηνές παραμονής αγώνα με την Λάρισα θα ξαναζήσει ο Βόλος του χρόνου πριν τον αγώνα με την ΑΕΚ.Να μου το θυμάστε....

Οι αντιδράσεις του κόσμου του Ολυμπιακού εκφράστηκε ήδη με την σημερινή ανακοίνωση του ΣΦΟΒ.Ο σύνδεσμος της ΑΕΚ στον Βόλο θα έχει πολύ σύντομα την τύχη του συνδέσμου του ΠΑΟΚ.Όποιος άλλωστε τα έβαλε μέχρι τώρα με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου μέχρι τώρα έχει ηττηθεί κατά κράτος!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...