Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Γράφετε εσείς...:Μια πρόταση για τις κάρτες διαρκείας

Διαβάστε την άποψη αναγνώστη μας για τις νέες κάρτες διαρκείας του Ολυμπιακού Βόλου.




Καλησπέρα παιδιά,

Μετά και το τέλος της φετινής, άκρως επιτυχημένης χρονιάς της ομάδας μας, (και για να σκοτώσουμε και καμιά ώρα μέχρι να αρχίσουν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και να επιστρέψουμε στα γήπεδα), θα ήθελα να θίξω ένα θέμα και να προτείνω ένα σχέδιο. Το θέμα αυτό είναι τα εισιτήρια διαρκείας. Δεν ξέρω γιατί, ενώ οι τις τιμές των απλών εισιτηρίων ήταν αρκετά καλές όλη τη χρονιά, στο θέμα των διαρκείας είναι ολοφάνερο ότι κάπου χάνεται η μπάλα, είτε μιλάμε για τα διαρκείας της κανονικής περιόδου, είτε για αυτά των play off.

Θα αναφερθώ στα διαρκείας της κανονικής περιόδου που μόλις μας πέρασε.
Και εξηγούμαι: δεν μπορεί η φθηνότερη επιλογή που έχει κάποιος (και μάλιστα σε ένα αχανές στάδιο), να είναι τα 250€. Από την στιγμή μάλιστα που φέτος μπορούσε με απλά εισιτήρια που συνολικά θα του κόστιζαν 180€ να παρακολουθήσει όλους τους φετινούς αγώνες της ομάδας.
Τα 180 προκύπτουν: (15 πρωτάθλημα + 3 κύπελλο)x10€ = 180€.
Θα μου πεις τώρα, με 10€ στο πέταλο. Αλλά δεν ήταν αποκλείστικα στο πέταλο, πολλές φορές με το εισιτήριο των 10 έμπαινες και στην ανατολική ευθεία. Όχι ότι και στο πέταλο είναι άσχημα, μια χαρά ορατότητα έχει.
Η διαφορά είναι 70€ και είναι αρνητική για το φίλαθλο! Η φιλοσοφία του διαρκείας είναι να σου δίνει κάποιο κέρδος, σε σχέση με τα όσα θα πλήρωνες συνολικά με απλά εισιτήρια.

Όμως για μένα το πρόβλημα δεν εντοπίζεται τόσο πολύ στην τιμή, όσο στην έλλειψη επιλογών. Δεν μπορεί να μην υπάρχει ξεχωριστό διαρκείας για το πέταλο (μιλάω πάντα για τους μη οργανωμένους που είναι και η πλειοψηφία) και για την ανατολική. Επίσης, μου φαίνεται αδιανόητος ο αρχικός παραγκωνισμός της ανατολικής εξέδρας (και μην ακούσω τη δικαιολογία με τις τουαλέτες). Αν μία εξέδρα έπρεπε να γεμίζει πρώτη απ' όλες, αυτή είναι η ανατολική για τον ευνόητο λόγο της τηλεοπτικής κάλυψης.

Λαμβάνοντας υπόψη την τραγική οικονομική κατάσταση του Έλληνα καθώς και της τραγικής κατάστασης του Ελληνικού ποδοσφαίρου (ευτυχώς ο Βόλος φέτος ήταν μια αγωνιστική όαση), αυτό που προτείνω εγώ, αυτό που θα έκανα για να δώσω ένα επιπλέον κίνητρο στον κόσμο να έρθει στο γήπεδο, θα ήταν να μοιράσω το φυλλάδιο που επισυνάπτω σε κάθε σπίτι του Βόλου.

Το γήπεδο χωρίζεται σε πέντε ζώνες με διαφορετικές τιμές σε κάθε μία, που είναι πραγματικά για όλα τα βαλάντια. Στα VIP δεν αναφέρομαι καθώς αφορά πολύ λίγους.
Εξίσου σημαντική θεωρώ τη δημοσιοποίηση εκτός των τιμών των διαρκείας, και των τιμών των απλών εισιτηρίων, ώστε ο κόσμος να κάνει συγκρίσεις και να δει τι και πόσο τον συμφέρει.

Φέτος πουλήσαμε γύρω στις 2000 διαρκείας. Η μέση τιμή ήταν γύρω στα 240€.
Δηλαδή: 2000x240 = 480.000€
Στην επόμενη σεζόν,με την καλή φετινή πορεία της ομάδας αλλά και με το σχέδιο που προτείνω, να μην φτάσουμε τα 4000 τουλάχιστον; Η μέση τιμή διαρκείας περίπου στα 180€.
Άρα: 4000x180 = 720.000€.
Αυτό σημαίνει, και πολύ περισσότερα έσοδα για την ομάδα, και περισσότερο στάνταρ κόσμο στο γήπεδο. Και αν τα 4000 διαρκείας φαίνονται μακρινά (για μένα όχι), ακόμη και με 3000 τα έσοδα βγαίνουν περισσότερα σε σχέση με τη σεζόν που πέρασε.

Αυτά. Ελπίζω να μην κούρασα. Καλό καλοκαίρι.











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...