Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Η κοινωνία του Βόλου δεν θα το αποδεχτεί

Θέση πήρε το Εργατικό Κέντρο Βόλου στην υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου που χαρακτηρίζει την απόφαση ως εξώφθαλμο θεσμικό φάουλ.
Διαβάστε την ανακοίνωση


«Εξώφθαλμο θεσμικό «φάουλ», που η κοινωνία του Βόλου δεν σκοπεύει σε καμία περίπτωση να αποδεχτεί, συνιστά η απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής της Σούπερ Λιγκ για υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου στη Β’ Εθνική κατηγορία.

Η αντικανονική και άδικη αυτή επίδειξη «κόκκινης κάρτας», στην ομάδα του Βόλου, θέτει προ των θεσμικών ευθυνών της την Πολιτεία, η οποία, στο όνομα την δήθεν κάθαρσης στο χώρο του ποδοσφαίρου, επιμένει να δείχνει περίεργη ανοχή σε πρακτικές «πειθαρχικών αθλητικών οργάνων», που επιχειρούν να υποκαταστήσουν ή και να προκαταλάβουν την τακτική δικαιοσύνη, η οποία και δεν έχει ως τώρα αποφανθεί, και πολύ περισσότερο, καταδικάσει κανέναν!

Τα ίδια αυτά Αθλητικά Πειθαρχικά Όργανα, ενώ όλα αυτά τα χρόνια «έπαιζαν» ανενόχλητα στο «δικό τους γήπεδο», ουδέποτε αντιλήφθησαν κάτι το αντικανονικό, «σφυρίζοντας» αδιάφορα για τα «σκληρά μαρκαρίσματα» και τα «αντιαθλητικά μπασίματα» υψηλών και μη παραγόντων σε βάρος του υγιούς ποδοσφαίρου.

Σήμερα, έξαφνα, και χωρίς τίποτε ακόμη να έχει τελεσιδικήσει, αναγορεύονται σε αδέκαστοι κριτές (!), τιμωρώντας μια ομάδα, που με την αδιαμφισβήτητη αγωνιστική αξίας της, έχει ήδη δώσει απαντήσεις στα όσα της καταμαρτυρούν, με λαμπρή πορεία τόσο στο Ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και στο Ευρωπαικό.

Φαντάζει, τουλάχιστον υποκριτικό, στην εποχή των μεγάλων και αποδεδειγμένων σκανδάλων που, δυστυχώς παραμένουν «πατσασμένα» και «ατιμώρητα», να επιδεικνύεται τέτοιος θεσμικός…ζήσος για «κάθαρση».

Βεβαίως και να υπάρξει κάθαρση. Με εξονυχιστική όμως έρευνα, δίκαιες δικαστικές αποφάσεις, και βάσει γεγονότων που να τεκμαίρουν ποινές και όχι με «στημένα παιχνίδια» σε βάρος Αθλητικών Σωματείων, όπως ο περήφανος Ολυμπιακός Βόλου, που η λαμπρή ιστορία του ουδέποτε υπήρξε σικέ».



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...