Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Ξεσηκώθηκε ο Βόλος

Εντύπωση προκαλεί ο ξεσηκωμός που επικρατεί στην πόλη του Βόλου.Ακόμα και ο Εμπορικός Σύλλογος έβγαλε ανακοίνωση κατά της πολιτείας!
Διαβάστε την ανακοίνωσή του καθώς και δηλώσεις πολιτικών

Ανακοίνωση με αφορμή τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου εξέδωσε και ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ντροπή και αίσχος….. αφού δεν είχατε την υπομονή να περιμένετε τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης, δεν είχατε ούτε καν την ευαισθησία να περιμένετε να δώσει η ομάδα μας τον σημερινό κρίσιμο γι’ αυτήν ευρωπαϊκό αγώνα, σπεύσατε να προβείτε στην ανακοίνωση των δικών σας αποφάσεων για το μέλλον της ομάδας και της πόλης μας.

Κύριοι, δεν στρέφεστε μόνο εναντίον μιας ιστορικής ομάδας αλλά και εναντίον μιας ολόκληρης πόλης.

Η πόλη του Βόλου στήριζε, στηρίζει και θα στηρίζει την ομάδα της κι αν δεν θέλετε μια επαρχιακή ομάδα να φέρνει πόντους στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να μας το δηλώσετε ξεκάθαρα
».


Δήλωση Παπατόλια:"Δυστυχώς για άλλη μία φορά επιβεβαιώνεται η πικρή αλήθεια, ότι στο χώρο του ποδοσφαίρου βασιλεύει ο νόμος της ζούγκλας. Τα μεγάλα ψάρια συνεχίζουν να κυκλοφορούν ανενόχλητα, ενώ τη νύφη πληρώνουν οι μικροί.
Κρίμα, πάνω που πιστέψαμε ότι θα υπήρχε ισονομία. Τελικά, η αθλητική Δικαιοσύνη είναι για λίγους και όχι για όλους".

Ζήση:"Η εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι κοινός στόχος της πολιτείας και της φίλαθλης κοινωνίας της χώρας μας. Τα φαινόμενα στρεβλώσεων στον αθλητισμό είναι υπόθεση της αθλητικής δικαιοσύνης της οποίας οι αποφάσεις, εκ των ων ουκ άνευ, θα τιμωρούν την παρανομία και θα δικαιώνουν το «ευ αγωνίζεσθαι».
Ο Ολυμπιακός Βόλου, που έχει κερδίσει τη θέση του με όμορφες μάχες στους αγωνιστικούς χώρους δεν μπορεί να αδικείται, ως θύμα, για την παθογένεια του συστήματος του ποδοσφαίρου.

Η απόφαση για τον υποβιβασμό της ομάδας δεν έχει τελεσιδικήσει ακόμα και ευελπιστώ στην βαρύτητα των αποφάσεων της τακτικής δικαιοσύνης, αφού είναι γνωστό ότι ποινές επιβάλλονται μόνο όταν υπάρχουν αποδείξεις και όταν υπάρξει απόφαση από τα αθλητικά δικαστήρια.

Είναι αυτονόητη και δεδομένη η στήριξή μου στην ιστορική ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, μια ομάδα-πρεσβευτή της πόλης μας, που ξέρει να αγωνίζεται και να νικά, δίνοντας προστιθέμενη αξία στο ποδόσφαιρο και στις προοπτικές της τοπικής μας κοινωνίας. Έχω κάνει ήδη παρεμβάσεις προς κάθε κατεύθυνση για την άρση της αδικίας απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου".

Καρτάλης:"Η απόφαση της πρωτοβάθμιας επιτροπής της Super League εκδόθηκε τα ξημερώματα (!!!) με τον Ολυμπιακό Βόλου να βρίσκεται στο εξωτερικό για τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Αυτό είναι ηθικά κατακριτέο γιατί δεν εκτίθεται μόνο η ομάδα και η πόλη της αλλά η χώρα και η εικόνα της. Κάποιοι στη Super League βιάζονται …
Μετέφερα ήδη στον αρμόδιο Υφυπουργό Γ. Νικητιάδη την ενόχληση όλων για τη σπουδή που επέδειξε η πρωτοβάθμια Επιτροπή της Super League. Μετέφερα επίσης ότι όλοι επιθυμούμε την κάθαρση στο ποδόσφαιρο αλλά και ότι πρέπει να προηγηθούν οι αποφάσεις της τακτικής Δικαιοσύνης για τα στημένα παιχνίδια. Επισημαίνω ότι η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Super League που αποφάσισε τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου, δεν είναι όργανο της τακτικής Δικαιοσύνης, δηλαδή της διατεταγμένης Πολιτείας, αλλά διαμορφώνεται από τις ίδιες τις ομάδες που συμμετέχουν στη Super League και τις εκάστοτε «ισορροπίες» τους.

Είναι προφανές ότι η μάχη πρέπει να δοθεί στη δευτεροβάθμια επιτροπή που λειτουργεί στο πλαίσιο της ΕΠΟ.

Από επικοινωνίες μου με παράγοντες που παρακολουθούν τα θέματα του ποδοσφαίρου διεθνώς, προκύπτει ότι η UEFA δεν προτίθεται να προβεί σε καμία σχετική απόφαση αν δεν εκδικασθεί η έφεση. Άρα δεν τίθεται θέμα ως προς την αναστολή των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του Ολυμπιακού Βόλου.

Εύχομαι καλή επιτυχία στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου στον αγώνα του στο Λουξεμβούργο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...