Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Θα τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός Βόλου ή όχι;

Επειδή ,όπως εύστοχα σε ανακοίνωσή του τονίζει ο ΣΦ Αγριάς,η ενημέρωση του κόσμου βασίζεται σε άρθρα από τέως μαθητές του...εννέα,το VolosFans.com ενημερώνει τους αναγνώστες του για την δικαστική πορεία της υπόθεσης των «ύποπτων παιχνιδιών».


Ο δρόμος μέχρι την τελική απόφαση δεν είναι ιδιαίτερα βραχύς.
Οι αθλητικοί εισαγγελείς το αργότερο μέχρι την Τετάρτη θα ασκήσουν δίωξη στον Αχιλλέα Μπέο αλλά και στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου ως συνδεόμενη με το συγκεκριμένο πρόσωπο, για παραβίαση των άρθρων περί στοιχηματισμού και πιθανώς περί δωροδοκίας.Αναμένεται να διαπιστώσουμε αν η ομάδα θα κατηγορείται και για δυσφήμιση του αθλήματος.


Οι διώξεις οι οποίες θα ασκηθούν βέβαια δεν είναι αποφάσεις.
Η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας λοιπόν αναμένεται  να καλέσει την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου αλλά και τον Αχιλλέα Μπέο προς απολογία με τις κατηγορίες που οι εισαγγελείς θα στοιχειοθετήσουν.Αυτό βέβαια,ακόμα και με διαδικασίες express να γίνει,θα πάρει τουλάχιστον 7-10 μέρες.
Οι κατηγορίες με τις οποίες η ομάδα αναμένεται να κατηγορηθεί επισείουν ποινές που κυμαίνονται από χρηματικό πρόστιμο μέχρι και υποβιβασμό.  

Δηλαδή η ομάδα μπορεί να κριθεί ακόμα και ένοχη ,αναλόγως βέβαια των στοιχείων που θα προκύψουν και να μην της επιβληθεί υποβιβασμός.


Μετά την εκδίκαση της υπόθεσης αλλά και τις αποφάσεις είναι σχεδόν σίγουρο πως οι πλευρές,είτε ο Ολυμπιακός Βόλου αν βρεθεί ένοχος είτε οι εισαγγελείς αν βρεθεί αθώος (αυτό ίσως και να μην γίνει) ,θα προσφύγουν στο Εφετείο της ΕΠΟ το οποίο θα πρέπει να επανεξετάσει την υπόθεση.
Όπως αντιλαμβάνεται κανείς  ο δρόμος τουλάχιστον χρονικά είναι μακρύς και οι τελικές αποφάσεις θα αργήσουν.


Εδώ πρέπει να σημειώσουμε εκτιμήσεις της συντακτικής ομάδας της ιστοσελίδας.


Από τις μέχρι στιγμής συνομιλίες που διέρρευσαν στον Τύπο,δεν προκύπτει καμία ανάμιξη της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου.
Η προσπάθεια αλλοίωσης αποτελέσματος (κατηγορία που βέβαια δεν προκύπτει από τους διαλόγους για την ομάδα μας) ως αδίκημα έχει παραγραφεί. Έχει επίσης παραγραφεί η δυσφήμηση του αθλήματος, έτσι όπως προκύπτει από πράξεις πιθανών κατηγορουμένων που συζητάνε μεταξύ τους.


Η απειλή παραγόντων (οι διάφορες απειλές που δέχεται άμεσα ή έμμεσα ο Πιλάβιος π.χ.), είναι αδίκημα που έχει παραγραφεί.


Δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα της δωροδοκίας και του παράνομου στοιχηματισμού σε αγώνες, όμως, για να τιμωρηθούν ομάδες, πρέπει να προκύψει ότι συγκεκριμένοι παράγοντες έπαιξαν ματς των ομάδων τους και κέρδισαν από το αποτέλεσμα του αγώνα.
Αν δεν υπήρχαν οι πολιτικές πιέσεις θα μπορούσαμε να πούμε πως πάρα πολύ δύσκολα η ομάδα θα κινδύνευε ακόμα και με το ελάχιστο  της τιμωρίας που προβλέπεται.

Υπομονή λοιπόν αφού ο δρόμος θα έχει μάκρος!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...