Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Κινδυνεύει ο Ολυμπιακός ή όχι;

Το VolosFans.com προσπαθεί να βάλει μια τάξη στις σκέψεις των φίλων του Ολυμπιακού Βόλου οι οποίοι θα συνεχίσουν να βομβαρδίζονται και τις επόμενες μέρες από δημοσιεύματα αμφιβόλου εγκυρότητας.


Τα αθηναϊκά site βγάλανε με ευκολία την είδηση πως ο Ολυμπιακός Βόλου κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης λόγω της ανάμιξης του Αχιλλέα Μπέου στο «coriopolis».
Kάτι τέτοιο βέβαια δεν μπορεί να ισχύει αφού οι τιμωρίες της uefa επιβάλλονται σχεδόν πάντα όχι  βασισμένες στα ποινικά δικαστήρια αλλά στα αθλητικά.


Εξάλλου είναι γνωστό το περίφημο «σκάνδαλο της χρυσής σφυρίχτρας» όταν η uefa αποφάσισε να αποβάλλει την κατηγορούμενη Πόρτο από το champions league,απόφαση που αναγκάστηκε να αλλάξει σε λίγες μέρες αφού δεν είχε τελεσιδικήσει σε αθλητικό δικαστήριο της Πορτογαλίας.


Να δούμε τι θα γίνει με την Ελληνική αθλητική δικαιοσύνη λοιπόν...
Σύμφωνα με την αποκάλυψη της εισαγγελέως η δικογραφία σχετίζεται με συνομιλίες που «υπέκλεψε» η ΕΥΠ από τον Γενάρη του 2011 μέχρι προχθές.
Η περίφημη λίστα με τα στημένα αποτέλεσε «μπούσουλα» για την στόχευση των ατόμων τέθηκαν υπό παρακολούθηση.
Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου θα κινδυνέψει με τιμωρία αν και εφόσον προκύψουν αδικήματα δωροδοκίας σε αγώνες της το τελευταίο εξάμηνο.
Και όταν μιλάμε για αποδείξεις δωροδοκίας ασφαλώς εννοούμε κάτι πολύ πιο ισχυρότερο από τους διαλόγους που «είδαν» το φως της δημοσιότητας σήμερα.
Ο διάλογος μεταξύ δύο παραγόντων για το αν π.χ. οι παρατηρητές αγώνα είναι από το «δικό τους στρατόπεδο»,αλλά και όλοι οι διάλογοι που μέχρι τώρα διαβάσαμε ,ασφαλώς και δεν τεκμηριώνουν σε καμιά περίπτωση δωροδοκία που να ενέχεται η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου.


Βέβαια αναμένουμε την γνώμη του αθλητικού εισαγγελέα κυρίου Αντωνακάκη ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες μέρες θα αρχίσει να μελετά την δικογραφία για να δει αν προκύπτουν κατηγορίες για αθλητικές ομάδες.


Σε όλους φαντάζει πολύ πιο εύκολο ο Ολυμπιακός Βόλου να αποτελέσει τον εύκολο στόχο όπως το 2003 όταν ενώ η ΑΕΚ,ο Άρης,η Λάρισα,ο ΟΦΗ,ο Πανιώνιος και άλλοι πολλοί που χρωστούσαν σε όποιον μιλούσε Ελληνικά,«ξεγλίστρησαν» με νομικά τερτίπια και ο Ολυμπιακός Βόλου υποβιβάστηκε για χρέη 500.000 ευρώ!
Το αν θα ξαναζήσουμε ένα deja vou θα φανεί λίαν συντόμως.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...