Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Το μεγάλο τουρνουά του Ολυμπιακού Βόλου

Περισσότερα από 700 παιδιά, 32 ομάδες από την Ελλάδα και 7 από το εξωτερικό, 89 αγώνες μέσα σε 4 μέρες, τελετές έναρξης και λήξης που θα αποτελέσουν γιορτή του ποδοσφαίρου....,


......beach soccer και μεγάλη εκδήλωση κατά της βίας στο ποδόσφαιρο, είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά του Διεθνούς Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου “1th Volos Cup 2011-Against Violence”,
το οποίο ξεκινά την Πέμπτη 23 Ιουνίου στο Βόλο και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 26 Ιουνίου. 

Σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου και η επίσημη παρουσίαση του Διεθνούς Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου «1th Volos Cup 2011-Against Violence», που διοργανώνει η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Βόλου και πραγματοποιείται με τη χορηγία της Vodafone.
H παρουσίαση έγινε από τον κ. Νίκο Τσεκούρα, υπεύθυνο προπονητή της Ακαδημίας του Ολυμπιακού Βόλου και από τον κ. Παύλο Μαβίδη, Πρόεδρο Νομικού Προσώπου Πολιτισμού-Αθλητισμού-Παιδείας του Δήμου Βόλου.

 Πρώτα μίλησε ο κ. Παύλος Μαβίδης:
«Ο Δήμος Βόλου χαιρετίζει την πρωτοβουλία της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ για τη διοργάνωση του Διεθνούς Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου, ενός τουρνουά κατά της βίας με τη συμμετοχή μάλιστα και πολλών ομάδων από την περιοχή μας.
Είναι γνωστές οι θέσεις της Δημοτικής Αρχής, η οποία στηρίζει πάντα τέτοιες πρωτοβουλίες, ειδικά όταν έχουν να κάνουν με παιδιά και ομάδες από την περιοχή. Ο Βόλος ήταν «ποδοσφαιρομάνα» κάποτε και ελπίζω ότι και στο μέλλον θα βγουν ταλέντα που θα πρωταγωνιστούν στο χώρο του ποδοσφαίρου. Το Διεθνές Τουρνουά στέλνει ταυτόχρονα και ένα σπουδαίο μήνυμα ενάντια της βίας που επικρατεί στο χώρο του ποδοσφαίρου. Πρέπει τα παιδιά να μάθουν από νωρίς ότι ένας αγώνας έχει νικητή και ηττημένο αλλά πάνω από όλα αποτελεί ένα παιχνίδι που πρέπει να απολαμβάνουν. Και εμείς οι ενήλικες πρέπει να χειροκροτούμε την προσπάθεια, ανεξαρτήτως αποτελέσματος και να φερόμαστε όλοι ως υγιείς φίλαθλοι.Το “Volos Cup-Against Violence” έχει μεγάλη σημασία για την πόλη μας διότι θα προβάλλει την περιοχή εντός και εκτός συνόρων και ο Δήμος Βόλου θα είναι πάντα συμπαραστάτης σε τέτοιες προσπάθειες»

Στη συνέχεια ο κ. Νίκος Τσεκούρας δήλωσε:
«Η πρωτοβουλία της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ για τη διοργάνωση του τουρνουά, είχε διπλό στόχο: αφ’ ενός να δώσει χαρά στα παιδιά και αφ’ ετέρου να φέρει στην πόλη μας μία υπεραξία, δηλαδή ανθρώπους που θα γνωρίσουν τις ομορφιές της, θα ξοδέψουν τα χρήματά τους, θα ζήσουν 4 μέρες και θα δώσουν υπεραξία στην πόλη, κάνοντας γνωστό το Βόλο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Από τις 39 ομάδες που συμμετέχουν στο τουρνουά οι 7 είναι από το εξωτερικό. Παιδιά, γεν του 1997, 1998 και 2000.


Θα παίξουν σε 5 γήπεδα, στο ΕΑΚ, στην Πορταριά, στο Διμήνι, στη Νεάπολη, και το καινούργιο Ξηριά.
Θα γίνουν συνολικά 89 παιχνίδια σε 4 μέρες, τεράστιο εγχείρημα, αλλά έχουν διοργανώσει τα πάντα. Από τις 39 ομάδες, οι 7 είναι ομάδες του εξωτερικού: Ολύμπια Σόφιας, η Βοϊβοντίνα, Παρτιζάν Ζάρκοβο, Μπρασώφ Ρουμανίας, BKSE Oυγγαρίας, Λέφσκι Ομπέλια, Τέμπο Σερβίας.
Μεταξύ των ελληνικών ομάδων είναι ο Αστέρας Τρίπολης, Ακαδημία του Ολυμπιακού Πειραιώς, ο Ολυμπιακός Παλλήνης, ο Αγροτικός Αστέρας, η Ζάκυνθος, ΠΑΟΝΕ, Προμηθέας Λάρισας, Ακαδημία Πλίτση, Εύοσμος Θες/νίκης, Προμηθέας Στυλίδας, Ατρόμητος Λάρισας, Άρτεμις Αθηνών, αλλά και ομάδες από την περιοχή όπως Ολυμπιακός Βόλου, Νίκη Βόλου, Άθλος Αλμυρού, Αγία Παρασκευή Βόλου.
Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 20.45 στο ΕΑΚ και θα αποτελεί μία μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή με παρέλαση των ομάδων, χορευτικά από τη Σχολή Χορού Magic Steps. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και καλούμε όλον τον κόσμο κοντά μας για να χειροκροτήσουμε τα 700 παιδιά και να δώσουμε ένα σπουδαίο μήνυμα σε όλον τον κόσμο, ότι το ποδόσφαιρο είναι γιορτή και η βία δεν έχει καμία θέση σε αυτό.


Επειδή το ποδόσφαιρο είναι όμως και ψυχαγωγία, το μεσημέρι του Σαββάτου οι νεαροί αθλητές θα κολυμπήσουν στην παραλία του Αναύρου και θα συμμετάσχουν σε αγώνες beach soccer, ενώ το βράδυ θα γίνει εκδήλωση κατά της βίας, στο ξενοδοχείο Valis στην Αγριά Βόλου, με τη συμμετοχή όλων.


Την Κυριακή από τις 10:45 θα γίνουν οι τελικοί των τριών κατηγοριών, ενώ στη 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης με την απονομή κυπέλλων, μεταλλίων αλλά και αναμνηστικών διπλωμάτων σε όλα τα παιδιά. Ευχαριστούμε το χορηγό του τουρνουά, την εταιρία Vodafone για τη στήριξή της, που δείχνει πως οι μεγάλες εταιρίες είναι μεγάλες διότι διακρίνονται και για τις σπουδαίες πρωτοβουλίες τους. Ευελπιστούμε ότι το τουρνουά θα γίνει θεσμός από την πρώτη κιόλας χρονιά, ότι θα στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας σε όλον τον κόσμο και πως μικροί και μεγάλοι θα ζήσουμε μοναδικές στιγμές, όπως τις έχουν οραματιστεί οι εμπνευστές του τουρνουά, ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Αχιλλέας Μπέος και ο κ. Ιάσων Χατζής, μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ και υπεύθυνος των τμημάτων Υποδομής της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ".

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...