Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Για πάντα στον Βόλο!

Ο Μάριο Μπρέσκα, μίλησε στο περιοδικό της ΠΑΕ Red News τόσο για τη σχέση που έχει αναπτύξει με τους Βολιώτες φιλάθλους, όσο και για τους προσωπικούς του στόχους.


Η συνέντευξη αναλυτικά:

Μάριο, το πρωτάθλημα μπαίνει στην τελική ευθεία. Απομένουν ελάχιστοι αγώνες και σε λιγότερο από ένα μήνα ξεκινούν τα πλέι οφ. Τελικά ο Ολυμπιακός Βόλου θα καταφέρει να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα; 

«Από την αρχή της χρονιάς ο στόχος είναι ένας και μοναδικός, η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα. Η επιστροφή της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία. Σε κάθε ματς αγωνιζόμαστε έχοντας αυτό στο μυαλό μας. Και πιστεύω ότι στο τέλος θα πετύχουμε το στόχο μας. Ο Ολυμπιακός Βόλου πρέπει να αγωνίζεται στη Σούπερ Λίγκα. Κουράστηκα να παίζω στη Football League».

Πόσο εύκολο θεωρείς ότι είναι αυτό; 

«Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο. Κάθε ματς κρύβει παγίδες. Ωστόσο θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός Βόλου διαθέτει τους παίκτες εκείνους που μπορεί να αντεπεξέλθει στις όποιες δυσκολίες. Έχουμε παίκτες με ποιότητα και εμπειρία που γνωρίζουν καλά πως θα οδηγήσουν την ομάδα στη Σούπερ Λίγκα.
Βέβαια οι αγώνες των πλέι οφ είναι εντελώς διαφορετικοί από τα ματς της κανονικής διάρκειας. Στα πλέι οφ εκτός από ποιότητα, χρειάζεται και καρδιά. Η ποιότητα από μόνη της δεν αρκεί. Πρέπει να δώσουμε την ψυχή μας μέσα στο γήπεδο
».

Οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου έχουν καρδιά; 

«Έχουμε αλλά πρέπει να το δείξουμε και μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να το δείξουμε στους αγώνες και ειδικά στα πλέι οφ. Εκεί δηλαδή όπου ουσιαστικά θα κριθεί η άνοδος. Αυτό περιμένει ο κόσμος από εμάς και θεωρώ ότι θα το δείξουμε στην πράξη»

Ποια η γνώμη σου για τον φετινό Ολυμπιακό Βόλου;

«Από την αρχή της χρονιάς ο στόχος της διοίκησης ήταν να δημιουργήσει μία ομάδα ικανή να κερδίσει την άνοδό της στην κατηγορία. Για το λόγο αυτό παρέμειναν στην ομάδα κάποια καλοί παίκτες από πέρυσι και αποκτήθηκαν και κάποιοι ακόμα, εξίσου καλοί και ποιοτικοί. Όλοι μαζί καθημερινά προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα πολύ δυνατό σύνολο, ικανό να πάρει το πρωτάθλημα και να επαναφέρει την ομάδα στη Σούπερ Λίγκα. Και πιστεύω ότι σε πολύ μεγάλο ποσοστό το έχουμε καταφέρει αυτό. Έχουμε μία πολύ δυνατή ομάδα που κατά γενική ομολογία είναι η καλύτερη στην κατηγορία».

Πέρυσι η ομάδα έχασε την άνοδό της την τελευταία στιγμή. Ποια είναι η μεγάλη διαφορά μεταξύ του περσινού και του φετινού Ολυμπιακού

«Πέρυσι αυτό που έλειπε από την ομάδα ειδικά στο δεύτερο γύρο ήταν η ομοιογένεια, εξαιτίας των πολλών παικτών που ήρθαν μετά τον Ιανουάριο. Παρ’ όλα αυτά, χάσαμε την άνοδο στο 85ο λεπτό του τελευταίου αγώνα με την Καλλονή. Κάναμε μία τεράστια προσπάθεια αλλά δεν πετύχαμε το στόχο της ανόδου στις λεπτομέρειες. Αντίθετα όπως σου είπα και πριν, φέτος έγινε σωστός προγραμματισμός από την αρχή της χρονιάς και υπάρχει ομοιογένεια στην ομάδα».

Ο κόσμος θεωρεί τον Ολυμπιακό Βόλου ακλόνητο φαβορί για άνοδο. Μήπως τελικά δεν είναι απαραίτητα καλό αυτό. Μήπως σας δημιουργεί μεγαλύτερη πίεση και αυτό βγαίνει στο γήπεδο;

«Δεν το νομίζω αυτό. Μάλλον αυτό δημιουργεί άγχος στους αντιπάλους μας. Από την αρχή άλλωστε όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού γνωρίζαμε τις συνθήκες και γνωρίζαμε σε ποια ομάδα αγωνιζόμαστε».

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το μεγάλο όπλο της ομάδας;

«Το ότι είμαστε οικογένεια και ότι αγωνιζόμαστε ως ομάδα. Κάθε παίκτης σε αυτή την ομάδα μπορεί να σκοράρει. Θεωρώ ότι όλοι οι παίκτες παίζουν για την ομάδα και όχι για τον εαυτό τους.
Ωστόσο, θεωρώ ότι το μεγαλύτερο όπλο του Ολυμπιακού Βόλου είναι ο κόσμος του. Είναι οι φίλαθλοι του που έρχονται στο γήπεδο και μας συμπαραστέκονται. Απλά και αυτοί πρέπει να καταλάβουν ότι οι παίκτες είναι αυτοί που θέλουμε περισσότερο από τον καθένα την άνοδο. Πρέπει να καταλάβουν ότι το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να μας συμπαραστέκονται και να μην γκρινιάζουν όταν κάτι δεν πάει καλά. Ο αγώνας διαρκεί 90 λεπτά και ότι μέχρι το τέλος εμείς οι ποδοσφαιριστές προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό. Και φυσικά πρέπει να έρθει και περισσότερος κόσμος στο γήπεδο. Θέλουμε ένα γήπεδο γεμάτο, γιατί τους χρειαζόμαστε όλους
».

Θεωρείς θετικό ότι η ομάδα επέστρεψε στο ΕΑΚ;

«Σίγουρα. Η επιστροφή της ομάδας στη φυσική της έδρα είναι κάτι που έχει βοηθήσει και εμάς τους ποδοσφαιριστές. Μπορεί στο Πανθεσσαλικό να ερχόταν περισσότερος κόσμος, ωστόσο στο ΕΑΚ οι φίλαθλοι είναι πιο κοντά στον αγωνιστικό χώρο και τους αισθανόμαστε περισσότερο. Και παράλληλα τους αισθάνεται και ο αντίπαλος. Θέλω να πιστεύω ότι στα πλέι οφ, θα γεμίζει το ΕΑΚ και θα γίνεται ακόμα πιο δυνατή έδρα. Και επίσης ελπίζω του χρόνου να το φτιάξουμε για να έχουμε ακόμα περισσότερο κόσμο στο πλευρό μας».

Ήσουν μέλος της ομάδας που τερμάτισε στην 5η θέση του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας και κέρδισε τη συμμετοχή της στα Κύπελλα Ευρώπης. Πιστεύεις ότι ο Ολυμπιακός Βόλου μπορεί να επαναλάβει μία αντίστοιχη πορεία;

«Όχι μόνο μπορούμε να επαναλάβουμε την πορεία εκείνη αλλά να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά. Είμαι σίγουρος γι αυτό και πιστεύω ότι αυτό θα γίνει και σύντομα».

Το καλοκαίρι ανανέωσες το συμβόλαιο σου. Υπήρχε κάποια στιγμή που σκέφτηκες να μην υπογράψεις και να συνεχίσεις αλλού την καριέρα σου;

«Εννοείται πως όχι. Εννοείται πως ήθελα να παραμείνω στον Ολυμπιακό Βόλου και γι αυτό και έμεινα».

Πότε σκοπεύεις να σταματήσεις το ποδόσφαιρο;

«Όταν φτάσω 42 χρονών. Αρκεί να είμαι υγιής και να έχω δυνάμεις να αγωνίζομαι. Και φυσικά θέλω να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό Βόλου».

Όταν σταματήσεις το ποδόσφαιρο ποιες είναι οι σκέψεις σου; Θα ασχοληθείς με κάτι άλλο ή θέλεις να συνεχίσεις στο ποδόσφαιρο από κάποιο άλλο πόστο;

«Θέλω να δημιουργήσω ακαδημίες ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βόλου. Να συνεργαστώ με τη διοίκηση και να δουλέψω με μικρά παιδιά τα οποία όταν μεγαλώσουν να προωθούνται στη μεγάλη ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου».

Απ’ ότι αντιλαμβάνομαι, όταν σταματήσεις το ποδόσφαιρο θα μείνεις στο Βόλο. Δεν θέλεις να επιστρέψεις στην πατρίδα σου τη Σλοβακία; 

«Όχι θέλω να συνεχίσω να ζω στο Βόλο. Άλλωστε για εμένα ο Βόλος είναι η δεύτερη πατρίδα μου. Αγαπώ αυτή την πόλη και θέλω να ζήσω εδώ».

Ποια θεωρείς κορυφαία και ποια χειρότερη στιγμή στην καριέρα σου;

«Κορυφαίες στιγμές ήταν όταν αγωνίστηκα στο Τσάμπιονς Λιγκ με το ΑΠΟΕΛ όπου αντιμετώπισα ομάδες όπως την Τσέλσι, την Πόρτο και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ηταν τρομερή εμπειρία.
Οσο για τη χειρότερη, εννοείται πως ήταν η ήττα από τον Παναιτωλικό στα περσινά πλέι οφ».


Θέλω να μου πεις τον καλύτερο παίκτη που είχες συμπαίκτη και τον καλύτερο που έχεις αντιμετωπίσει ως αντίπαλο;

«Καλύτερος αντίπαλος που έχω αντιμετωπίσει ήταν ο Τσάβι όταν αγωνιζόμουν στην Πούχοφ το 2003 και αντιμετωπίσαμε την Μπαρτσελόνα. Όσο για τον καλύτερο συμπαίκτη που είχα ήταν ο Σκρέτελ στην Εθνική Σλοβακίας».

Ήρθες στην Ελλάδα το 2004 για λογαριασμό του Πανιωνίου. Αλήθεια πίστευες ότι θα μείνεις τόσα πολλά χρόνια στη χώρα μας;

«Να πω την αλήθεια όχι. Εννοείται πως δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα εξελιχθεί έτσι η καριέρα μου. Όταν δε ήρθα στο Βόλο, είπα από την πρώτη στιγμή ότι εδώ θέλω να μείνω για πάντα».

Ποιον θεωρείς τον καλύτερο προπονητή που είχες στην καριέρα σου; 

«Πραγματικά θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό γιατί συνεργάστηκα με πολλούς και καλούς προπονητές. Αλήθεια δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον».

Είσαι το αγαπημένο παιδί των φιλάθλων Θέλω την άποψή σου για τους οπαδούς του Ολυμπιακού Βόλου...

«Ότι και να πω για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου είναι λίγο. Με αγαπούν, αλλά ξέρουν καλά ότι και εγώ τους αγαπώ. Απλά όπως είπα και πριν κάποιες στιγμές θα πρέπει να δείχνουν περισσότερη υπομονή».

Έχεις να υποσχεθεί κάτι στους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου;

«Αυτό που έχω να τους υποσχεθώ ότι θα δίνω και την ψυχή μου γι αυτήν ομάδα. Από την πρώτη στιγμή που φόρεσα τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου, αγάπησα αυτή την ομάδα. Αγάπησα τους φιλάθλους της και έκανα τα πάντα για να τους κάνω χαρούμενους και αυτό θα συνεχίσω να κάνω όσο καιρό αγωνίζομαι με τη φανέλα του ολυμπιακού Βόλου»


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...