Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Μπέος για όλα!

Για όλους και για όλα μίλησε σε συνέντευξή του στον 9,86  ο τέως πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος. 








Όπως συνηθίζει ο τέως πρόεδρος ασχολήθηκε με τα πάντα. Θωμαίδης, «στημένα» , Ολυμπιακός και Νίκη αλλά και ο Δήμος Βόλου «παρέλασαν» στην συνέντευξη που παραχώρησε.

Αναλυτικά ο Αχιλλέας Μπέος αναφέρθηκε στην  συνέντευξή του:

Για το «κόψιμο» της συνέντευξής του στον ΣΚΑΙ:

«Ένα χρόνο μετά τη μεγάλη μου περιπέτεια η συγκεκριμένη εκπομπή «ΔΙΚΗ» είχε μονόπλευρη θεώρηση των πραγμάτων και με συνεχή επίθεση στο πρόσωπό μου και στο θέμα. Δεν υπήρχε ενημέρωση από την άλλη πλευρά.

Του έδωσα την ευκαιρία του κ. Θωμαίδη να ακουστεί και η άλλη άποψη. Όταν δέχτηκα να πάω η συμφωνία ήταν να πάω με ένα αντικειμενικό πάνελ. Ένα καλό ποινικολόγο, έναν πολιτικό δημοσιογράφο.

Ενώ όλη την εβδομάδα με ανακοίνωνε στα τρέιλερ της εκπομπής, δέχτηκα ένα τηλέφωνο του κ. Θωμαίδη που μου είπε πως έχω μια υποχρέωση σ' έναν σοβαρό άνθρωπο που με παρακάλεσε να μη σε βγάλω μέχρι να βγει η εισαγγελική απόφαση. Μου ζήτησε να το αναβάλλουμε μια δυο εβδομάδες.

Του απάντησα πως πλέον αν θα βγω είναι αποκλειστικά δική μου απόφαση. Όλος ο κόσμος κατάλαβε πως υπήρχε σκοπιμότητα και δόλος.»

Για την δικαστική περιπέτεια :

«Ο κ. Κασίμης ο ανακριτής για την προφυλάκισή μου μου είπε πως θα ήθελα πολύ να σας αφήσω, αλλά τα κανάλια θα με στήσουν στον τοίχο.

Δεν μπορούν οι δημοσιογράφοι να πέφτουν όλοι επάνω, να ασκούν πίεση και να προσπαθούν να επηρεάζουν δικαστικές συνειδήσεις. Δεν μιλώ για όλους τους δημοσιογράφους, αλλά ορισμένοι κάνουν αλητεία του αίσχιστου είδους, Οι ειδήσεις στην Ελλάδα μεθοδεύονται ανάλογα με τα συμφέροντα μεγάλων εκδοτικών οίκων σε συνεργασία με πολιτικούς

Εάν οδηγηθώ στο ακροατήριο, ζητώ δυο πράγματα. Πρώτον να τηρηθεί το γράμμα του νόμου και δεύτερον να τύχω μιας δίκαιης δίκης. Τότε είμαι σίγουρος πως θα λάμψει η αλήθεια.

Το παιδί μου αναγκάστηκε ν' αλλάξει σχολείο. Πήγαινε σχολείο και τα παιδιά τον κορόιδευαν. Είναι ντροπή.

Δίνω τον αγώνα για τα παιδιά μου. Δεν δέχομαι ούτε την πλάκα. Θέλω να βγουν οι κασέτες και να δούμε που και αν μιλάω για "στημένα" και για τη διαιτησία.

Σε 89.000 ώρες μαγνητοφωνημένες ομιλίες στις κασέτες δεν υπάρχει πουθενά το όνομα του Ολυμπιακού. Κι όμως τον διέλυσαν. Σε λίγο όμως καιρό θα υπάρξει ένα έγγραφο που θα παραμιλάνε όλοι.

Τα δικαστήρια και οι έντιμοι δικαστές δικάζουν βάσει πραγματικών δεδομένων και όχι με «άκουσα» και ...μου είπαν.

Ο μοναδικός εις βάρος μου μάρτυρας είναι ο κ. Κούγιας.

Ο Κούγιας δεν έχει δώσει μια πραγματική κατάθεση. Έχει μόνο νομικές κρίσεις. Ποιος είπε πως θέλουμε τις νομικές του κρίσεις. Θέλω να δικαστώ με βάση πραγματικά γεγονότα. Οι συνήγοροι μου πιστεύουν πως θα απαλλαγώ με βούλευμα. Η απόφαση θ' αργήσει γιατί έχουμε ζητήσει πραγματογνομοσύνη για τις κασέτες. Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ έως τώρα.»

Για τη δίκη με τα στημένα που βρίσκεται σε εξέλιξη:

«Δεν θέλω να μιλήσω για τον Μάκη Ψωμιάδη. Είμαι αντίδικός του και τώρα η δίκη του βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν μπορώ να βάλω το χέρι μου στο Ευαγγέλιο. Δεν ξέρω!

Που είναι οι ποδοσφαιριστές, οι εμπλεκόμενοι; Μπορεί κανείς να «στήσει» ματς χωρίς τους παίκτες. Κάλεσαν 15 δημοσιογράφους. Να πούνε τι; Δεν μπορούν να βγάζουν αποφάσεις μόνο με λεγόμενα δημοσιογράφων»

Για τον Γιώργο Δαλούκα:

«Ποτέ δεν απείλησα τον Γιώργο Δαλούκα. Μπορεί να ανταλλάξαμε κουβέντες, αλλά ποτέ απειλές. Άλλωστε ο Δαλούκας είπε πως «έκανα λάθος». Μακάρι να είχα ένα μόνιτορ να δω τις φάσεις

Για την ΟΥΕΦΑ:

«Η έκθεση της ΟΥΕΦΑ λέει ότι είμαι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα και η ομάδα μου κερδίζει, αντίθετα με άλλες παρόμοιες περιπτώσεις που οι ομάδες τους χάνουν. Και ρωτώ. Αυτός δεν είναι ο σκοπός; Να κερδίζει η ομάδα μου. Αυτό έκανα κι εγώ. Αν κάποιοι πονηροί πόνταραν στις νίκες του Ολυμπιακού δεν φταίω εγώ.»

Για την τιμωρία του Ολυμπιακού Βόλου:

«Πριν βγει η απόφαση για τον Ολυμπιακό Βόλου, δείχνει η κάμερα πριν τη συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό τους Πλατινί και Πιλάβιο. Ο Πιλάβιος είχε πει «εμείς δεν μπορούμε να τιμωρήσουμε ομάδα αν δεν τελεσιδικήσουν αποφάσεις».

Μόλις βγήκαν από την επίσκεψή τους στον κ. Παπανδρέου, η απόφαση είχε αλλάξει. Γιατί άραγε;»

Για το αν έλεγχε την Επιτροπή Διαιτησίας :

«Αυτές είναι γελοιότητες. Το 2008 ήρθα στο Βόλο. Πρόεδρος της ΕΠΟ ήταν ο Γκαγκάτσης. Θυμάστε πόσες φορές έβγαλα ανακοινώσεις και κάναμε διαμαρτυρίες. Πιστεύαμε στις δυατότητές μας. Ήμασταν στην κόντρα. Δεν μας ένοιαζε.

Είχαμε έρθει σε κόντρα με την εξουσία. Κατόπιν κάναμε την ομαδάρα και μετά λέγαμε ελάτε. Κάτι ανάλογο έχει κάνει και φέτος η διοίκηση του κ. Καραγιάννη.

Ο Ολυμπιακός έγινε πρωταθλητής Β' Εθνικής παίζοντας το καλύτερο ποδόσφαιρο. Το ίδιο έκανε και στη Σούπερ Λιγκ. Αυτή η ομάδα δεν είχε ανάγκη κανέναν.

Στην Α' Εθνική δεχτήκαμε μεγάλο «πόλεμο». Οι εχθροί μας πάντα θέλανε να μας μειώσουν. Δεν μπορούσαν όμως. Είχαμε ομάδα και ο Ολυμπιακός ήταν παράδειγμα προς μίμηση.

Εύχομαι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού Βόλου αν έχουν τη δύναμη, να τα βάλουν με το ελληνικό Δημόσιο, την ΟΥΕΦΑ, με όλους. Έχουν όλα τα στοιχεία. Αυτό που έγινε ήταν σκάνδαλο.»

Για τις σχέσεις του με τα μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου:

«Έχω πάει στο σπίτι και στο γραφείο των Κόκκαλη, Μαρινάκη, Πατέρα και Μελισσανίδη. Όμως, γνωρίζω το αντικείμενο. Αγαπάω αυτό που κάνω κι έχω γνώση να κάνω σωστό προϋπολογισμό. Ποτέ δεν απείλησα κανέναν από τους προαναφερόμενους.

Οδηγήθηκα στη φυλακή από «πόλεμο» με Πατέρα και Μαρινάκη. Δεν θα πάρω θέση λοιπόν σε άλλα θέματα αναφορικά με τα συγκεκριμένα ονόματα.»

Για πιθανή άνοδο των ομάδων της Μαγνησίας:

«Αν Ολυμπιακός και Νίκη έχουν τις αγωνιστικές δυνατότητες να βγουν στη Σούπερ Λιγκ, δεν θα μπορέσει κανείς να τους εμποδίσει.

Πέρυσι ο Ολυμπιακός έχασε μόνος του την άνοδο. Είναι δυνατόν πέρυσι ο Πάτσης να μην ήθελε να ανεβάσει την ομάδα του; Φυσικά και ήθελε. Δεν μπόρεσε όμως αγωνιστικά να το κάνει.

Ό,τι αξίζεις παίρνεις. Μπορείς να είσαι άτυχος, δεν γίνεται όμως τίποτα με δόλο. Καθρέπτης είναι ο αγωνιστικός χώρος. Αν δούμε το υλικό των 28 ομάδων, μπορούμε να πούμε πως η μία έχει ήδη βγει»

Η γνώμη του για τη Νίκη Νέας Ιωνίας:

«Τη Νίκη την είδα με τον Τύρναβο. Έπαιξε κατά διαστήματα καλή μπάλα.

Όλη η Νίκη είναι 2,5 παίκτες. Αν αυτοί αντέξουν 40 αγωνιστικές, τότε η Νίκη θα μπορέσει ν' ανεβεί. Όλα θα κριθούν στα πλέι-οφ. Τη Νίκη θα την κρίνετε μετά τον Δεκέμβριο. Τότε που ο Ολυμπιακός Βόλου θα πετάει»

Για την μέχρι τώρα εικόνα του Ολυμπιακού:

«Η εικόνα του Ολυμπιακού Βόλου δεν με ικανοποιεί. Όμως θα παίξει από αγωνιστική σε αγωνιστική καλύτερο ποδόσφαιρο. Το επιτελείο που διαθέτει την έχει προετοιμάσει για να είναι στα πλέι-οφ όπως θα πρέπει. Όχι όπως πέρυσι.»

Για τον Γιώργο Βαζάκα:

«Τον Γιώργο Βαζάκα τον ξέρω καλά. Συνεργαστήκαμε καλά και στον Πανιώνιο. Τον προπονητη τον κρίνεις για τη δουλειά του. Είναι έντιμος, δουλευταράς και ξέρει να διαχειρίζεται το υλικό και την ομάδα. Πιστεύω πως η δήλωση που έκανε στο προηγούμενο ματς παραποιήθηκε. Ο Γιώργος πιστεύει στην Παναγία και γι' αυτό χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη έκφραση μετά το ματς με τη Μαγούλα.»

Για τη διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου:

«Είναι ευχάριστο γεγονός πως όλα τα μέλη αγαπούν την ομάδα με πρώτο τον πρόεδρο Δημήτρη Καραγιάννη. Η πόλη αγκαλιάζει αυτούς τους ανθρώπους και τις προσπάθειές τους. Ο Δημήτρης Καραγιάνης με εκπλήσσει με τον τρόπο που διοικεί και επικοινωνεί.»

Για τον Ανδρέα Πάτση:

«Αν δεν υπήρχε ο Πάτσης, δεν θα υπήρχε η Νίκη. Όταν όμως λέει πράγματα που δεν ευσταθούν, το αντιλαμβανόμαστε όλοι.Και αναφέρομαι στην φράση του για την πολυπληθέστερη ομάδα της Μαγνησίας.

Οι οργανωμένοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου λένε πως «Ομάδα είναι μόνο μία» και δεν έχουν άδικο.

Το βάρος της ομάδας και της φανέλας είναι πολύ διαφορετικά. Η αναλογία των φιλάθλων είναι 4:1 και ίσως και πιο πολύ.

Ο κ. Πάτσης, καλά κάνει και τα λέει για να κερδίσει τον κόσμο της Νίκης. Άλλη ποιότητα, άλλη υποδομή κι άλλη κουλτούρα έχει ο Ολυμπιακός Βόλου σε σχέση με τη Νίκη. Πρέπει να είμαστε πραγματιστές και να λέμε αλήθειες. Τα πράγματα με τ' όνομά τους. Και η διαφορά είναι τεράστια»

Για τα όσα ακούγονται για διεκδίκηση του Δήμου Βόλου:

«Εγώ δεν μπορώ να πω, παρά ότι υπάρχει μια σκέψη που αρχίζει και δημιουργείται πιο έντονα, γιατί τα τελευταία χρόνια στο Δήμο Βόλου δεν έχω δει ένα έργο, μια βελτίωση, μια προοπτική.

Ο Βόλος είναι μια από τις ομορφότερες και καλύτερες πόλεις της Ευρώπης Μπορεί να γίνει μια ανεξάρτητη πόλη που θα ζει από τον τουρισμό. Μπορούν να γίνουν το λιμάνι (που είναι έκτρωμα), και πολλά άλλα έργα.

Θα δω στο μέλλον πως θα εξελιχτεί αυτή η σκέψη μου. Τώρα έχω προτεραιότητα να καθαρίσω το όνομα των παιδιών μου.

Μέχρι όμως να τελεισιδικήσει η απόφαση, έχω δικαίωνα να βάλω υποψηφιότητα.

Αυτό που με προβληματίζει είναι αν έχω το χρόνο και τη διάθεση να το κάνω, αφού αν το αποφασίσω σε μια τριετία ο Βόλος θα έχει άλλη εικόνα.

Όταν πάρω την απόφαση ο Αχιλλέας Μπέος δεν θα έχει αντίπαλο. Γιατί θα είμαι δίκαιος σε όλους. Δεν είμαι πολιτικός. Δεν ήρθε η ώρα ακόμη. Όταν έρθει θα το μάθουν όλοι.

Όταν έρθει (αν έρθει) η στιγμή και πάρω την απόφαση (κοντά στις γιορτές) να κατέβω για Δήμαρχος, θα μιλήσω στην καρδιά όλων. Τότε μην κουραστούν πολλοί να κατέβουν υποψήφιοι. Θα είμαι μόνος μου στην κούρσα. Οι συνεργάτες μου θα είναι νέοι, φρέσκιοι που θα είναι έτοιμοι να προσφέρουν και να γράψουν ιστορία».




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...