Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Απάντησε η Δημαρχία

Ο αντιδήμαρχος κος Γκουντέλιας απάντησε στις ανακοινώσεις ΣΦΟΒ και Austrian Boys αναφέροντας πως οι οργανωμένοι παραπληροφορήθηκαν.






Η απάντηση του κου Γκουντέλια:

«Έχω σιωπήσει επανειλημμένα στις υπερβολές που κατά καιρούς αναφέρονται στις ανακοινώσεις του Σ.Φ.Ο.Β. για το ρόλο του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής στην  πρόσφατη περιπέτεια της ομάδας μας.

Και όλα αυτά γιατί αισθάνομαι και εγώ αγανάκτηση για τα δεινά που η ομάδα μας βίωσε την προηγούμενη διετία, εξαιτίας κάποιων ανεκδιήγητων πολιτικών και παραγόντων τύπου Γερουλάνου-Μπιτσαχτσή-Πιλάβιου.

Δεν μπορώ, όμως, να ανεχτώ ανακοινώσεις κατά του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη σαν τη σημερινή, που διαστρεβλώνουν τα πάντα γύρω από τον αγώνα που κάναμε όλοι μας, τόσο ως απλοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού  όσο και ως Δημοτική Αρχή.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας Σύνδεσμος Φιλάθλων (ο παλιότερος του Ολυμπιακού) παραπληροφορείται σκοπίμως και εκδίδει ανακοινώσεις χειραγωγούμενος από οποιεσδήποτε πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες.

Το ίδιο ισχύει και για τις θέσεις, τις συστάσεις και τις διαμαρτυρίες του άλλου συνδέσμου «AUSTRIAN BOYS», που είμαι σίγουρος ότι θα απέφευγε, αν κατέφευγε στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου πριν προβεί σε ανακοινώσεις στα ΜΜΕ.

Ο φίλαθλος κόσμος του Ολυμπιακού γνωρίζει τη μεγάλη στήριξη της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου στη μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια για την αποκατάσταση της ομάδας. Και μάλιστα χωρίς ίχνος εντυπωσιασμού, αλλά με τρόπο αποφασιστικό και σωστούς χειρισμούς. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Δήμαρχος λοιδορήθηκε όσο κανένας άλλος από ισχυρά μέσα ενημέρωσης της Αθήνας για τη στάση του αυτή.

Γνωρίζει, επίσης, ότι ήμασταν πάντοτε παρόντες, εκπροσωπούντες τη Δημοτική Αρχή, σε όλες τις μεγάλες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη μας, αλλά και στην κάθοδο χιλιάδων οπαδών στην Αθήνα όταν συζητούνταν στο δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ η «τιμωρία» του Ολυμπιακού και της Καβάλας.

Πώς είναι δυνατόν η οικογένεια του Ολυμπιακού να μην αισθάνεται το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή κοντά της, όταν φέτος έγινε αυτό που καμία άλλη Δημοτική Αρχή δεν μπόρεσε να κάνει; Όταν, δηλαδή, με απόλυτη νομιμότητα και διαφάνεια παραχωρήθηκε στην ΠΑΕ το ΕΑΚ, το οποίο θα αποτελέσει τη δυνατή έδρα που χρειάζεται η ομάδα για την επάνοδο της  στη Super League; Και όταν πρόσφατα παραχωρήθηκαν στον Ερασιτέχνη τα δυο αθλητικά κέντρα της Άλλης Μεριάς για τις Ακαδημίες Ποδοσφαίρου; Όταν σύσσωμη η διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού ευχαρίστησε το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο για την απόφαση αυτή;

Όσο για τα λεχθέντα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου, ο Σ.Φ.Ο.Β. μπορεί να τα πληροφορηθεί  από τα πρακτικά που κρατούνται.

Εκείνο που τονίστηκε στο Δ.Σ. και το οποίο κατά τη γνώμη μου ο κάθε δημοκρατικός Έλληνας πολίτης οφείλει να συμμερίζεται, είναι ότι δεν μπορεί κανένας να αμαυρώνει μια εθνική επέτειο ιδιαίτερα σε μια περίοδο που περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη το υψηλό πατριωτικό φρόνημα, να ματαιώνει παρελάσεις και να θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα μικρών μαθητών, στο όνομα της οποιασδήποτε αγανάκτησης. Γιατί τέτοιες αντιδράσεις εθίζουν την κοινωνία στη βία και την ανομία. Θα πρέπει να γίνει καθαρό ότι τους χιλιάδες αγνούς φιλάθλους του Ολυμπιακού δεν τους προσβάλλει όποιος καταδικάζει τέτοιες συμπεριφορές, αλλά όποιους τους ταυτίζει με τέτοιες συμπεριφορές.

Τέλος, γνωρίζοντας εδώ και πάρα πολλά χρόνια τις δραστηριότητες και τη σοβαρότητα των Διοικήσεων και των περισσοτέρων μελών του Σ.Φ.Ο.Β., τους καλώ, αφήνοντας στην άκρη τις όποιες άλλες σκοπιμότητες, να εργαστούν αποκλειστικά και μόνο για το συμφέρον της μεγάλης ομάδας της πόλης μας, ώστε να επανέλθει στη μεγάλη κατηγορία, εκεί όπου της αξίζει».



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...