Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Δίωξη σε Καραγιάννη και Κούγια

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Ολυμπιακού Βόλου και του προέδρου του, Δημήτρη Καραγιάννη και σε βάρος της Παναχαϊκής και του προέδρου της, Αλέκου Κούγια, άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ.








Αναλυτικά, η δίωξη του Κωνσταντίνου Πετρόπουλου: 

1. Εις βάρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, νομίμως εκπροσωπουμένης, διότι δυσφήμησε το άθλημα του ποδοσφαίρου προβαίνοντας δημοσίως σε δυσμενείς κρίσεις, με εμφανή ειρωνική διάθεση, εις βάρος θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου (ΚΕΔ και Διαιτητών), προκαλώντας, έτσι, στο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξιώσεως και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση εκ μέρους του κοινού προς παρακολούθηση των αγώνων ποδοσφαίρου και προσελεύσεως στα γήπεδα. 

*Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1, και 4 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από 28-6-2013. 

2. Εις βάρος του Δημητρίου Καραγιάννη, Προέδρου του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ και της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, νομίμως εκπροσωπουμένης, διότι ο πρώτος τούτων Πρόεδρος του Δ.Σ. της δεύτερης των διωκομένων, δυσφήμισε το άθλημα του ποδοσφαίρου προβαίνοντας δημοσίως σε δυσμενείς κρίσεις-δηλώσεις ειρωνικές και περιπαικτικές- εις βάρος αντιπάλου ΠΑΕ και αξιωματούχου αυτής (ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ και Προέδρου της Αλέξη Κούγια), προκαλώντας, έτσι, στο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση, εκ μέρους του κοινού, παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα. 

*Οι ανωτέρω πράξεις προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρών 14 παρ.2 και 3 και 25 παρ. 1 και 6 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο., όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από 28-6-2013. 

3. Εις βάρος του Αλέξη Κούγια, Προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005 και ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005, νομίμως εκπροσωπουμένης, διότι ο πρώτος τούτων Αλέξης Κούγιας δυσφήμισε το άθλημα του ποδοσφαίρου προβαίνοντας δημοσίως σε δυσμενείς κρίσεις εις βάρος θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου (Προέδρου και μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ, Προέδρου και μελών της ΚΕΔ, Διαιτησίας και Διαιτητών), προκαλώντας, έτσι, στο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση, εκ μέρους του κοινού, παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα. 

*Οι ανωτέρω πράξεις προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρών 14 παρ.2 και 3 και 25 παρ. 1, 4 και 5 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο., όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από 28-6-2013.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...