Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Η δουλειά μας θα φέρει καρπούς!


 Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Σάκης Θεοδοσιάδης,  με δηλώσεις του στη «Θεσσαλία» αναφέρθηκε στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Δωτιέα....
...τις προσδοκίες που υπάρχουν στο σύλλογο ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος, ενώ αναφέρθηκε και στα μεταγραφικά ζητήματα που απασχολούν τον Ολυμπιακό. Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού των «ερυθρολεύκων»:

Για τη νίκη στην Έδεσσα κι αν άρχισε η βαθμολογική ανάκαμψη της ομάδας: 

«Όλοι περιμέναμε και αγωνιούσαμε με την έναρξη της νέας χρονιάς η ομάδα να αρχίσει με νίκη. Αυτή ήρθε στην Έδεσσα μέσα από πολύ κόπο και προσπάθεια των ποδοσφαιριστών, τους όποιους αξίζουν συγχαρητήρια. Συνήθως, οι ομάδες μεταβάλλονται στις διακοπές των Χριστουγέννων. Εμείς όμως δώσαμε μεγάλη βαρύτητα σ’ αυτές τις ημέρες και δουλέψαμε συνειδητά. Οι παίκτες πήραν μέρες για να ξεκουραστούν, όμως στο μυαλό μας ήταν, πως θα διορθώσουμε κάποια κομμάτια του παιχνιδιού που μας δημιουργούσαν προβλήματα στην αγωνιστική μας συμπεριφορά στα πρώτα επτά παιχνίδια του πρωταθλήματος. H ομάδα με τον Εδεσσαϊκό παρουσιάστηκε πάρα πολύ στιβαρή, πολύ ξεκάθαρη, όσον αφορά τη διαχείριση του παιχνιδιού και αρχίσαμε τη νέα χρονιά με το δεξί. Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα, μία νίκη ψυχολογικής ανάτασης και αυτοπεποίθησης για τους ποδοσφαιριστές, ενόψει της δύσκολης συνέχειας».


Για το αν έφτασε ο καιρός η ομάδα να «χτίσει» ένα σερί νικών και να αναρριχηθεί στη βαθμολογία:

«Με εφαλτήριο την τελευταία μας νίκη, είμαι ακράδαντα πεισμένος ότι όλη η δουλειά που έχει γίνει τους έξι τελευταίους μήνες θα φέρνει καρπούς. Η όχι καλή συγκομιδή βαθμών στις επτά πρώτες αγωνιστικές μας είχε δημιουργήσει μία νευρικότητα. Αγωνιστικά, ωστόσο, η ομάδα ανταποκρίνεται. Ρεαλιστικά, όμως, μας έλειπαν οι βαθμοί. Πρώτος είμαι εγώ που αναγνωρίζω, ότι το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει στο ποδόσφαιρο. Μετά και την τελευταία μας νίκη, πιστεύω ότι θα έρθουν πολλές ακόμα στη συνέχεια, κάτι που το αξίζουν οι ποδοσφαιριστές, γιατί καθημερινά καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια. Θεωρώ, ότι έρχονται καλύτερες αγωνιστικές ημέρες για την ομάδα μας, αρχής γενομένης από το εντός έδρας παιχνίδι με τον Δωτιέα Αγιάς. Μία ομάδα η οποία αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, αλλά πλέον παρουσιάζεται ανταγωνιστική και έχει συλλέξει αρκετούς βαθμούς, μετά την αλλαγή προπονητή. Προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό το παιχνίδι με πολλή σοβαρότητα και πειθαρχία. Πιστεύω, ότι την Κυριακή στην έδρα μας και απέναντι στο κοινό μας, θα ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του παιχνιδιού, οι ποδοσφαιριστές θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς, που τους θέλουμε πάρα πολύ».


Για το γεγονός ότι η ομάδα έχει δώσει φέτος οκτώ παιχνίδια σε οκτώ διαφορετικά γήπεδα:

 «Ρεαλιστικά το γεγονός αυτό παρουσιάζει πολλές ιδιομορφίες στην καθημερινότητα της ομάδας, Παρόλα αυτά, θα πω ότι εμείς αφήσαμε αυτό το κομμάτι απέξω. Προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε τη συνοχή μας και θα έλεγα, ότι έχουμε ένα προτέρημα ως ομάδα. Διαθέτουμε ένα εξαιρετικό αθλητικό κέντρο, η προετοιμασία μας είναι ομαλή και έχουμε περάσει τη νοοτροπία στα παιδιά, ό,τι σε όποιο γήπεδο ζητηθεί από την ομάδα να αγωνιστεί, να μην επηρεαστεί αγωνιστικά. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός, ότι οι ποδοσφαιριστές δε δείχνουν να επηρεάζονται. Σίγουρα, το επιθυμητό θα ήταν να είχαμε τη δική μας έδρα, να παίζαμε στο ΕΑΚ, για να μπορεί η ομάδα να αγωνίζεται στο φυσικό της χώρο και να έχει περισσότερους φιλάθλους δίπλα της».


Για το αν ο Ολυμπιακός μέσα από το νεανικό ρόστερ που διαθέτει μπορεί να βάλει τις βάσεις να τα επόμενα χρόνια για τη δημιουργία μιας δυνατής ομάδας: 

«Βλέπουμε στις παραπάνω κατηγορίες, που εκεί τα χρήματα είναι πολύ περισσότερα, ιστορικές ομάδες να διαλύονται. Ομάδες που αγωνίζονται στη Σούπερ Λιγκ 2 αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αυτά δημιουργούνται, επειδή οι ομάδες δημιουργούν ακριβά ρόστερ. Έχουμε τονίσει, ότι ο Ολυμπιακός φέτος βρίσκεται σε μία μεταβατική περίοδο. Το ρόστερ, ως επί το πλείστον, απαρτίζεται από πολλά νεαρά παιδιά. Χαρά μου, αλλά και χαρά του προπονητικού τιμ, είναι τα παιδιά αυτά, μέσα από τις πολύ υψηλές απαιτήσεις που έχουμε εμείς οι προπονητές, να ανταποκριθούν στην καθημερινότητα, να βελτιώνονται συνεχώς. Αρκετοί από  αυτούς τους ποδοσφαιριστές έχουν δώσει λύσεις φέτος. Ευελπιστώ σε μία ανάλογη συνέχεια και στο τέλος της χρονιάς θα γίνει αποτίμηση για να δούμε τί θα έχουμε καταφέρει. Στόχος μας είναι, ως ομάδα, να δημιουργήσουμε ένα σκελετό με ποδοσφαιριστές, οι περισσότεροι εκ των οποίων να είναι από το νομό Μαγνησίας και από την πόλη του Βόλου, ώστε την επόμενη χρονιά να μπολιαστεί η ομάδα με στοχευμένες κινήσεις και να ανεβάσει το επίπεδο της».


Για τα μεταγραφικά θέματα που απασχολούν την ομάδα: 

«Είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα χρειάζεται κάποιες προσθήκες, ιδιαίτερα μεσοεπιθετικά και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε. Δεν είναι δικαιολογία, αλλά είναι μία πραγματικότητα, ότι η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου είναι πολύ δύσκολη. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύο προβλήματα, τα οποία έχουν να κάνουν με τη λειτουργία των ποδοσφαιριστών. Παίκτες της Σούπερ Λιγκ 2, εάν έχουν αγωνιστεί στο πρωτάθλημα, έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν στη Γ’ Εθνική μετά από ένα μήνα. Δεν μπορούμε να δαπανήσουμε χρήματα για να αποκτήσουμε έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα έχει δικαίωμα συμμετοχής μετά από ένα μήνα. Κοιτάζουμε και την ξένη ποδοσφαιρική αγορά. αλλά και εκεί υπάρχουν λειτουργικά θέματα. Επειδή όλες οι ομάδες ψάχνουν ποδοσφαιριστές για να ενισχυθούν στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Παίζει ρόλο και η κατηγορία, καθώς δεν υπάρχουν συμβόλαια. Όμως, είμαστε σε επαφές με κάποιους ποδοσφαιριστές και περιμένουμε τις τελικές απαντήσεις, έτσι ώστε να ενισχυθούμε στη θέση του φορ και αυτή του επιτελικού μέσου».


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...