Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

280...ερωτηματικά

Τους προβληματισμούς για τις αποζημιώσεις των ομάδων της περιφέρειας εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Α.Σ.Ολυμπιακός Βόλου.Η ανακοίνωση αναλυτικά:

« Το υπ αριθ. πρωτοκόλλου 4969/2013 της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, που αφορά τροποποίηση των διατάξεων της προκήρυξης του Πρωταθλήματος Α2 γυναικών Μπάσκετ, και αναφέρεται σε ρύθμιση των διατάξεων για την χρηματική αποζημίωση που δίνεται στα σωματεία για μετακινήσεις μας προξένησε εύλογες απορίες και έντονο προβληματισμό.

Δεν θα υπάρχει καμία αποζημίωση για μετακινήσεις μέχρι 280 χιλιόμετρα και για τις μετακινήσεις πάνω από 280 χιλιόμετρα θα δίνεται αποζημίωση ανάλογα με την Κρατική επιχορήγηση.

Γενάτε το εύλογο ερώτημα πως καθορίστηκε η απόσταση στα 280 χιλιόμετρα και δεν καθορίστηκε στα 200 η 300 χιλιόμετρα?

Πέραν όμως αυτού πιστεύουμε ότι η μη καταβολή αποζημίωσης για μετακινήσεις θα φέρει τεράστιο πλήγμα στα τμήματα γυναικείου Μπάσκετ όλων των ομάδων που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα.

Είναι τουλάχιστον απορίας άξιον πως είναι δυνατόν να διοργανώνονται Πρωταθλήματα Πανελλήνιας εμβέλειας που συμμετέχουν ομάδες που οφείλουν να έχουν επαγγελματικές υποχρεώσεις, άρα και υπέρογκα έξοδα, ενώ παράλληλα έχουν μηδενικά έσοδα.

Πως είναι δυνατόν να διατηρηθεί ένα τμήμα που συμμετέχει στο Πρωτάθλημα Μπάσκετ γυναικών που κατά γενική ομολογία είναι υποβαθμισμένο ειδικά στην Α2 κατηγορία, που οι αγώνες διεξάγονται μεταξύ συγγενών και φίλων, χωρίς χορηγούς λόγω της οικονομικής συγκυρίας, χωρίς εισπράξεις από εισιτήρια χωρίς βοήθεια και έσοδα από πουθενά και τώρα χωρίς και την καταβολή αποζημίωσης για μετακινήσεις.

Πιστεύουμε οι αρμόδιοι να επανεξετάσουν το θέμα και παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ομοσπονδία από την μη καταβολή Κρατικής επιχορήγησης, θα δώσουν την πρέπουσα λύση.

Σε διαφορετική περίπτωση πιστεύουμε ότι δύσκολα οι ομάδες θα ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και πολύ σύντομα θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την προσπάθεια. »



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...