Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Να μας φοβούνται!


Στο νέο Red News  παραχώρησε συνέντευξη ο Στάθης Ρόκας, ο οποίος έκανε μία αναδρομή στο πρόσφατο λαμπρό παρελθόν της ομάδας του, ενώ επισημαίνει ότι παρά το σεβασμό που έχει σε κάθε ομάδα, όλοι θα πρέπει να φοβούνται τον Ολυμπιακό Βόλου. 


Επίσης αποκάλυψε πως συμφώνησε σε δύο λεπτά για την επιστροφή του στα ερυθρόλευκα,ενώ προτιμάει την θέση του αμυντικού χαφ.

Αναλυτικά η αναδημοσίευση της συνέντευξης.

Ποιες ήταν πρώτες σου σκέψεις, όταν σου έγινε πρόταση να επιστρέψεις στον Ολυμπιακό Βόλου;

«Δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη. Ήταν μία και μοναδική. Ότι θέλω να επιστρέφω στον Ολυμπιακό Βόλου. Ήθελα να γυρίσω στην ομάδα και όπως ήταν φυσικό δεν το σκέφτηκα καθόλου. Στα δύο πρώτα λεπτά που μίλησα με τον πρόεδρο, του απάντησα θετικά».

Σε προβλημάτισε καθόλου το γεγονός ότι η ομάδα θα αγωνιζόταν στη Football League; Φαντάζομαι είχες προτάσεις και από ομάδες της Σούπερ Λίγκας.

«Για την ακρίβεια είχα τρεις προτάσεις από ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Αλλά δε με ενδιέφεραν. Το μόνο που σκεφτόμουν εκείνες τις ημέρες ήταν η πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου. Μάλιστα όταν το ανέφερα σε κάποιους φίλους ότι θα υπογράψω στον Ολυμπιακό, με αποκάλεσαν τρελό που επιλέγω μία ομάδα της Football League από μία ομάδα που αγωνίζεται στη Σούπερ Λίγκα. Άλλωστε  μέσα μου, ξέρω πολύ καλά ότι ο Ολυμπιακός Βόλου ανήκει στη Σούπερ Λίγκα».

Τι ήταν όμως αυτό που σε ώθησε στο να απορρίψεις κάποιες προτάσεις από ομάδες της Σούπερ Λίγκας και να επιλέξεις τον Ολυμπιακό Βόλου;

«Με αυτή την ομάδα με δένουν πολλά. Με την πόλη, με τον κόσμο. Για το λόγο αυτό θα ήθελα να τη βοηθήσω όσο μπορούσα, ώστε να επιτύχει τους στόχους της. Για να επιστρέψει αυτή η ομάδα στη Σούπερ Λίγκα χρειάζεται τη βοήθεια πολλών ανθρώπων. Και ένας από αυτούς ήθελα να ήμουν και εγώ. Ηθελα να επιστρέψω, μόνο και μόνο για να τη βοηθήσω, ώστε να επιστρέφει εκεί όπου πραγματικά ανήκει».

Πώς κύλησε η προετοιμασία;

«Με πολλή δουλειά και εξαντλητικές προπονήσεις. Η προετοιμασία ήταν σκληρή, αλλά πήγε πολύ καλά. Το θετικό είναι ότι δεν είχαμε τραυματισμούς και αυτό είναι πολύ βασικό, όχι μόνο για την υγεία των ποδοσφαιριστών αλλά και για την ομάδα εν όψει όλης της χρονιάς. Η ομάδα είναι καινούργια με πολλούς νέους παίκτες και έπρεπε να δουλέψουμε πολύ, ώστε να δέσουμε μεταξύ μας και να αφομοιώσουμε αυτά που ζητάει ο προπονητής από εμάς. Θεωρώ ότι σιγά σιγά το πετυχαίνουμε αυτό και κάθε μέρα που περνάει θα γινόμαστε ακόμα καλύτεροι».

Η ομάδα ξεκίνησε με το δεξί στο Κύπελλο επικρατώντας της Παναχαϊκής. Θέλω τη γνώμη σου για το βαθμό ετοιμότητάς της.

«Σε καμία περίπτωση δεν είναι 100% έτοιμη. Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας. Αυτή τη στιγμή δε βρισκόμαστε ούτε στο 70% της ετοιμότητάς μας. Παρόλα αυτά στον αγώνα του Κυπέλλου με την Παναχαΐκή ήμασταν αρκετά καλοί και δείξαμε ότι θα πρωταγωνιστήσουμε».

Σε θεωρητικό επίπεδο η Παναχαΐκή θα είναι ο κύριος αντίπαλος του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα. Το γεγονός ότι η ομάδα επικράτησε άνετα, δείχνει κάτι ή δεν σημαίνει απολύτως τίποτα;

«Δείχνει ότι έχουμε κάνει καλή και σοβαρή δουλειά και ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου δεν πρέπει να ανησυχεί. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν αντίπαλο, θα τους σεβόμαστε όλους, αλλά δε θα φοβόμαστε κανέναν. Οι αντίπαλοι μας θα πρέπει να μας φοβούνται. Έχω σεβασμό για κάθε ομάδα, αλλά αν εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει, θεωρώ ότι κοντράρει καμία ομάδα της κατηγορίας».

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας όμως σε κάποια φιλικά τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα. Σε προβλημάτισε αυτό;

« Όχι καθόλου, διότι πολύ απλά ήξερα τι δουλειά γινόταν σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας. Συν τοις άλλοις δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν φιλικά. Σε αυτά τα παιχνίδια, ο προπονητής δοκιμάζει παίκτες και συστήματα για να διαπιστώσει τι ταιριάζει περισσότερο στην ομάδα. Κάποια πράγματα ταίριαζαν, κάποιο άλλα όχι και γι’ αυτό και παρουσιάζαμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας».

Πέρυσι, όπως γνωρίζεις άλλωστε, η ομάδα έφτασε στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό. Τι διαφορετικό έχει η φετινή ομάδα, ώστε να επιτύχει φέτος τους στόχους της;

«Πέρυσι η ομάδα φτιάχτηκε λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και ουσιαστικά ξαναφτιάχτηκε από την αρχή τον Ιανουάριο. Στην πραγματικότητα μιλάμε για δύο διαφορετικές ομάδες μέσα σε μία χρονιά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει η απαιτούμενη χημεία και θεωρώ ότι αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ολυμπιακού Βόλου την περσινή περίοδο. Κατά τη γνώμη μου, ακόμα και αυτό που κατάφερε ο Ολυμπιακός Βόλου, να φτάσει δηλαδή μία ανάσα από τη Σούπερ Λίγκα, ήταν άθλος.»

Φέτος, ο Ολυμπιακός Βόλου έχει φτιαχτεί με ηρεμία και με σωστές κινήσεις από τη διοίκηση, διότι υπήρχε όλος ο χρόνος. Και πιστεύω η διαφορά του πέρυσι με το φέτος θα είναι φανερή».

Τι στυλ ποδοσφαίρου πρέπει να περιμένουμε φέτος από τον Ολυμπιακό Βόλου;

«Χωρίς αμφιβολία επιθετικό. Για να κερδίζουμε, πρέπει να σκοράρουμε και για να σκοράρουμε θα πρέπει να παίζουμε επιθετικά. Ωστόσο, κάποιες φορές δε θα μας βγαίνει το ματς. Εκεί χρειάζεται υπομονή και καθαρό μυαλό. Το σίγουρο είναι ότι αυτή η ομάδα θα έχει πολλά τρεξίματα και επιθετική φιλοσοφία».

Ποιο πιστεύεις ότι θα είναι το μεγάλο όπλο της ομάδας;

«Δεν έχει μόνο ένα όπλο. Έχει πολλά. Πρώτα απ' όλα τον κόσμο της. Είναι πολύ σημαντικό ότι οι φίλαθλοι της ομάδας είναι δίπλα μας. Φέτος μάλιστα που έχουμε επιστρέψει στο EAΚ, τους αισθανόμαστε ακόμη πιο κοντά μας.

Το δεύτερο μεγάλο μας όπλο είναι ότι είμαστε μία οικογένεια. Όλοι μέσα στην ομάδα, από τους παίκτες, το τεχνικό επιτελείο, τη διοίκηση, τους υπαλλήλους, τον κόσμο, είμαστε όλοι μία γροθιά. Ολοι έχουμε ένα κοινό στόχο. Την άνοδο της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα και κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτόν».

Υπάρχουν δύο συστήματα που δουλέψατε φέτος στην προετοιμασία. Αυτό με δύο αμυντικά χαφ και αυτό με ένα. Ποιο πιστεύεις ότι ταιριάζει περισσότερο στην ομάδα;

«Εξαρτάται από τον αντίπαλο που αντιμετωπίζουμε. Σε κάποια ματς θα χρειαστεί να αγωνιστούμε με ένα αμυντικό χαφ και σε κάποια άλλα με δύο. Το σημαντικό όμως είναι ότι ο φετινός Ολυμπιακός διαθέτει παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν σε περισσότερες από μία θέσεις με συνέπεια το σύστημα και η διάταξη της ομάδας να μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή. Όλα αυτά βέβαια είναι δουλειά του προπονητή, ο οποίος και ξέρει καλύτερα από τον καθένα μας».

Τελικά εσένα ποια είναι η θέση σου. Αριστερός μπακ ή αμυντικός χαφ;

«Ξεκίνησα ως αριστερός μπακ. Με τα χρόνια ο κ. Τσιώλης με δοκίμασε και στη μεσαία γραμμή, όπου θεωρώ ότι μπορώ να αντεπεξέλθω εξίσου καλά».

Αν ήσουν προπονητής, σε ποια θέση θα χρησιμοποιούσες τον Στάθη Ρόκα;

«Αμυντικό χαφ. Μου αρέσει περισσότερο, γιατί είναι μία θέση που έχει τρεξίματα, έχει περισσότερο μπάλα και είσαι πιο ενεργός μέσα στο παιχνίδι. Παρόλα αυτά, αν χρειαστεί, δεν έχω πρόβλημα να αγωνιστώ και ως αριστερό μπακ».

Ήσουν μέλος της ομάδας που τερμάτισε στην 5η θέση του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας και κέρδισε τη συμμετοχή της στα Κύπελλα Ευρώπης. Πιστεύεις ότι ο Ολυμπιακός Βόλου μπορεί να επαναλάβει μία αντίστοιχη πορεία;

«Αν δεν το πίστευα, δε θα ήμουν εδώ. Αυτή η ομάδα έχει όλα τα φόντα και τις προϋποθέσεις, για να πρωταγωνιστήσει και πάλι στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι πολύ σύντομα ο Ολυμπιακός Βόλου θα κάνει περήφανο τον κόσμο του αλλά και την πόλη για τα κατορθώματά του. Άλλωστε  όπως είπα και πριν, αν δεν πίστευα στις δυνατότητες αυτής της ομάδας, δε θα επέστρεφα».

Θέλω να θυμηθείς εκείνη την περίοδο. Ποια ήταν τα συναισθήματά σου τότε;

«Εκείνη η χρονιά δε θα ξεχαστεί ποτέ. Δεν πρόκειται να ξεχάσω την πορεία στο πρωτάθλημα. Ειδικά στο δεύτερο γύρο η ψυχολογία μας ήταν τέτοια που βγαίναμε στον αγωνιστικό χώρο και ξέραμε ότι θα κερδίσουμε. Δε θα ξεχάσω ποτέ τη χαρά που αισθανθήκαμε, όταν η ομάδα πέτυχε το στόχο της. Δε θα ξεχάσω ποτέ, όταν αγωνιστήκαμε στην Ευρώπη και κάναμε όλη την Ελλάδα περήφανη με τα κατορθώματά του Ολυμπιακού Βόλου. Δε θα ξεχάσω ποτέ τον κόσμο του Βόλου να έχει κατακλύσει το αεροδρόμιο της Αγχιάλου για να μας υποδεχθεί μετά τη νίκη στο Λουξεμβούργο. Και δε θα ξεχάσω ποτέ τη λύπη και την απογοήτευση, όταν κάποιοι αποφάσισαν να διαλύσουν αυτή την ομάδα. Όλα όσα ζήσαμε εκείνη τη χρονιά δεν ξεχνιούνται».

Ποια θεωρείς κορυφαία και ποια χειρότερη στιγμή στην καριέρα σου;

«Οι χειρότερες στιγμές ήταν οι τρεις σοβαροί τραυματισμοί μου.Όσο για τις καλύτερες, θα ξεχωρίσω τρεις.

Η πρώτη, όταν το 2005 με τον Ιωνικό κερδίσαμε την ΑΕΚ μέσα στο κατάμεστο ΟΑΚΑ. Ηταν μοναδική εμπειρία.
Η δεύτερη ήταν η εξαιρετική πορεία με τον Θρασύβουλο, όταν καταφέραμε να φτάσουμε στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδος και κερδίσαμε την άνοδό μας στη μεγάλη κατηγορία.

Και η τρίτη δε θα μπορούσε να μην ήταν η πορεία με τον Ολυμπιακό Βόλου πριν από 2 χρόνια. Αυτό που ζήσαμε εκείνη τη χρονιά ήταν μοναδικό. Ανεπανάληπτο».

Θέλω να μου πεις τον καλύτερο παίκτη που είχες συμπαίκτη και τον καλύτερο που έχεις αντιμετωπίσει ως αντίπαλο.

«Καλύτερο αντίπαλος είναι χωρίς αμφιβολία ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Είναι το είδωλο μου και δύσκολα θα ξαναβγεί παίκτης σαν και αυτόν».

Και ο καλύτερος συμπαίκτης;

« Έχω υπάρξει συμπαίκτης με πολλούς σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Αλλά προσωπικά έχω ξεχωρίσει δύο, οι οποίοι διακρίνονται τόσο για την ποδοσφαιρική τους αξία, όσο και για την αξία τους ως άνθρωποι. Ο ένας είναι ο Φανούρης Γουνδουλάκης, ο οποίος εκτός από πολύ καλός παίκτης είναι και θαυμάσιος άνθρωπος. Και ο δεύτερος δε θα μπορούσε να είναι άλλος από το φετινό μας γενικό αρχηγό. Ο Ηλίας Σολάκης. Για τον Ηλία δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω, διότι δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράφω την αξία του».

Η άποψή σου για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου;

«Αυτό που θέλω να ζητήσω και εγώ αλλά και οι συμπαίκτες μου από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου είναι να βρίσκονται δίπλα μας. Να μας εμψυχώνουν και να μας δίνουν δύναμη. Να έχουν υπομονή, διότι αυτό που θέλουν εκείνοι να είναι σίγουροι ότι το θέλουμε και εμείς. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί σε αυτόν τον μαραθώνιο και στο τέλος να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί».

Θα ήθελες να κλείσεις την καριέρα σου τον Ολυμπιακό Βόλου;

«Είμαι 31 χρόνων και έχω πει ότι θέλω να παίξω ακόμα 10 χρόνια μπάλα. Οπότε είμαι ακόμα πολύ μικρός για να σκέφτομαι το τέλος της καριέρας μου. Το σίγουρο είναι ότι θα ήθελα να κρεμάσω τα παπούτσια μου στον Ολυμπιακό Βόλου, θα ήταν ό,τι καλύτερο για εμένα».

Πηγή: sport7


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...