Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Δύο και τα...λέμε!

Ο Ολυμπιακός κέρδισε άνετα την Παναχαΐκή με 2-0 με γκολ των Γκούρμα και Κατσίκη,προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου και έδωσε το στίγμα για το ποιος θα είναι το αφεντικό στην κατηγορία.

Ο Ολυμπιακός σήμερα δεν φόρτσαρε σε κανένα σημείο του αγώνα.Επίσης έκανε στην ουσία 3 αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμών.Είχε ένα μεγάλο κενό στην θέση του φορ αφού ο Γκούρμα ήταν ανέτοιμος.

Είχε να αντιμετωπίσει εκτός των 11 της Παναχαικής ,ένα κωμικό διαιτητή που δεν σφύριξε ακόμα και το «μαρς» πέναλτι σε φάση που ο Κοκκίνης έπαιξε βόλεϊ στην μεγάλη περιοχή των Πατρινών.

Αν μετά από όλα αυτά κερδίζεις με τόσο μεγάλη ευκολία τον υποτιθέμενο...ανταγωνιστή σου για την πρωτιά...ε τότε οι 4000 φίλαθλοι που κατέκλυσαν κάθε «επιτρεπόμενη» γωνιά του ΕΑΚ δεν έχουν να φοβούνται τίποτα!




Ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε προβάδισμα στο σκορ αρκετά νωρίς κράτησε πανεύκολα το αποτέλεσμα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και στο τέλος σφράγισε την πρόκριση με το δεύτερο γκολ που έβγαλε το άγχος των τελευταίων λεπτών. 

Οι ερυθρόλευκοι ποδοσφαιριστές  είχαν καλύτερη κίνηση στη μεσαία γραμμή, κυκλοφορούσαν την μπάλα και δημιουργούσαν κινδύνους με τον Μάριο Μπρέσκα από την δεξιά πλευρά που ταλαιπώρησε αρκετά τον Κοκκίνη. 

Μόλις στο 8ο λεπτό ο Γκούρμα τελείωσε με καρφωτή κεφαλιά την ωραία σέντρα του Μπρέσκα και έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό Βόλου. Η Παναχαϊκή προσπάθησε να αντιδράσει, η μεσαία γραμμή των "ερυθρολεύκων" δεν είχε πρόβλημα να κρατήσει τις επιθέσεις και να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα της ομάδας της Πάτρας που είχε ανέβει για να ψάξει την ισοφάριση. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο προπονητής της Παναχαϊκής, Τίμος Καβακάς, πέρασε στο ματς και τον Κοντογουλίδη και άλλαξε το σχήμα για να αυξήσει την πίεση, χωρίς όμως να μπορέσει να δημιουργήσει ευκαιρίες που θα έφερναν την ισοφάριση. Ο ρυθμός έπεσε, ο Ολυμπιακός κρατούσε την μπάλα και στο τέλος με τον Γιάννη Κατσίκη σημείωσε το δεύτερο γκολ. Για το 2-0 έχει ευθύνη ο Μπερντέν που γύρισε την μπάλα στον τερματοφύλακα Λαζαρίδη, ο οποίος προσπάθησε να την διώξει, αλλά την έκλεψε ο Κατσίκης και με ωραίο πλασέ τελείωσε την αναμέτρηση στο 88ο λεπτό. 

Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος ο Ολυμπιακός Βόλου θα αντιμετωπίσει τον Αρη σε διπλές αναμετρήσεις.

Ολυμπιακός Βόλου (Γ.Βαζάκας): Γκίτκος, Καρράς, Κατσιαρός, Αρβανίτης, Μελίσσης (84ο Γιαλούσης), Ολίσε, Ρόκας, Μπρέσκα, Γενγκά, Πόνσε, Γκούρμα (58ο Ακόστα) (73ο  Κατσίκης)

Παναχαϊκή (Τ.Καβακάς): Λαζαρίδης, Σπίνουλας, Μπερτέν, Κοκκίνης (89ο  Χοτζάλι), Βιγιαρέχο (46ο  Κοντογουλίδης), Γκαντιάγκα (63ο Πλέγας), Μπόζιτς, Κιάσσος, Λίτσης, Σιτόε, Μαραγκουδάκης


Μικρά και πικάντικα


  • Τελικά ο Αλέκος Κούγιας προτίμησε την ασφάλεια της φυσούνας και παρακολούθησε όρθιος το παιχνίδι.
  • Άτυχος ο Ακόστα αλλά δεν εκφράζονται φόβοι για τον τραυματισμό του.
  • Ειρωνική ανακοίνωση για την διαιτησία Φωτιάδη εξέδωσε ο Ολυμπιακός:
"Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θα ήθελε να δώσει τα θερμά της συγχαρητήρια στην ΚΕΔ και στον επικεφαλής της κ. Θανάση Μπριάκο για τον ορισμό του διαιτητικού τρίο στο αγώνα Κυπέλλου Ολυμπιακός Βόλου -Παναχαϊκή. Καλούμε την ΚΕΔ και τον κ. Μπριάκο να ζητήσει το DVDτου σημερινού αγώνα, ώστε να το προβάλλει στα σεμινάρια των νέων διαιτητών. Επιπλέον οφείλουμε να συγχαρούμε τον κ. Φωτιάδη και τους συνεργάτες του για την άψογη διαιτησία. Καλή συνέχεια σε όλους".

    Είπαν:

    Γ.Βαζάκας:«Σε ένα παιχνίδι με έναν αντίπαλο που έχει τους ίδιους στόχους, ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα. Η ομάδα δεν είναι στο δείκτη ετοιμότητας που θέλουμε να φτάσει, αλλά ο Ολυμπιακός έδειξε στοιχεία που πρέπει να δείχνουν οι καλές και οι μεγάλες ομάδες. Ηταν σοβαρός και δεν έγινε ούτε μια ευκαιρία από τον αντίπαλο. Εμείς χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό τον τομέα. Όταν προηγείσαι και χάνεις ευκαιρίες, πρέπει να τελειώνεις πιο νωρίς το παιχνίδι. Είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά. Το είχα πει από την πρώτη στιγμή οτι θέλει υπομονή αυτή η ομάδα.
    Είναι μεγάλη ομάδα ο Ολυμπιακός Βόλου, στόχος είναι η άνοδος και πιστεύω ότι στο τέλος ο Ολυμπιακός θα πανηγυρίσει έτσι όπως δουλεύουμε. Εύχομαι και εγώ το καλύτερο στον Τίμο Καβακά. Εμείς κάτω το κεφάλι και συνεχίζουμε
    ....Ο Ακόστα τραυματίστηκε. Μπορεί να είναι και θλάση.

    ....Την αξία του Γκούρμα την ξέρουμε. Τον είχαν παρακολουθήσει, τον είχα αντίπαλο και είχα άποψη. Είναι πολύ καλός παίκτης και με την παρουσία του πιστεύω ότι θα λύσουμε το πρόβλημα με τις ευκαιρίες. Πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες. Πιστεύουμε ότι ο Γκούρμα θα δώσει τη λύση. Αλλά δεν είναι μόνο θέμα του Γκούρμα. Πρέπει τη λύση του γκολ να τη δώσουν όλοι οι παίκτες. Θα λυθούν τα πόδια και κάθε μέρα ο Ολυμπιακός θα είναι και καλύτερος. Να είστε σίγουροι γι αυτό».

    ...Ο Κατσίκης είναι ένας παίκτης που έχει πολύ μεγάλη ποιότητα, πολύ καλή τεχνική. Το στοιχείο που ήθελα να δώσω στην ομάδα όταν βγήκε ο Γκούρμα ήταν να κρατήσει κάποιος την μπάλα μπροστά. Δεν είναι η θέση του σαν σέντερ φορ, αλλά μας έδωσε τη λύση. Εχει την ευχέρεια του γκολ και την πρώτη ευκαιρία την έκανε γκολ. Δεν ήταν τυχαία επιλογή».

    ...Η διοίκηση έκανε επιλογές σε κάθε θέση να υπάρχουν δύο παίκτες. Το πρωτάθλημα είναι 40 παιχνίδια. Έχει πολύ μεγάλο δρόμο. Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες ισάξιους σε κάθε θέση. Ο Ολυμπιακός θα ενδιαφερθεί και για το κύπελλο. Πιστεύω ότι θα φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που μικρομεσαίες ομάδες της Σούπερ Λίγκα θα μπορεί να τις ανταγωνιστεί».


    Στάθης  Ρόκας  «Καλή χρονιά να έχουμε με υγεία και χωρίς τραυματισμούς για όλους τους ποδοσφαιριστές ώστε να μπορέσει και ο Ολυμπιακός Βόλου να πετύχει τον στόχο του. Στόχος μας είναι όχι μόνο η άνοδος, αλλά να είμαστε πρωταθλητές. 

    Δεν μας αρκεί μόνο να βγούμε κατηγορία. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Ξεκινήσαμε έτσι όπως είχαμε βάλει το πλάνο με την Παναχαϊκή και αυτό μας βγήκε. Πετύχαμε νωρίς το πρώτο γκολ. Διαχειριστήκαμε όσο πιο έξυπνα και πιο καλά το παιχνίδι. Είχαμε και κάποιες ευκαιρίες να σκοράρουμε στη συνέχεια και τελικά το δεύτερο γκολ ήρθε στο τέλος. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι και στα δύο παιχνίδια του κυπέλλου και στο πρωτάθλημα για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις»

    Τίμος Καβακάς:«Καλή χρονιά να έχουμε όλοι με υγεία και ο καθένας για την ομάδα του, επιτυχίες. Καταρχάς να ευχαριστήσω την ΠΑΕ για τη φιλοξενία. Οσο για το παιχνίδι, χάσαμε ένα παιχνίδι από δικά μας λάθη. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν νευρικοί με πολλά λάθη και κακές εκτιμήσεις και δώσαμε στον αντίπαλο ευκαιρίες για γκολ. Οσο περνούσε η ώρα πήραμε την κατοχή, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν τη φοβάμαι την ομάδα μου και είμαι σίγουρος για αυτή. Κάναμε ένα καλό δεύτερο ημίχρονο Καλή επιτυχία στον κ. Γιώργο».
    Ο Πλέγας ανέφερε: «Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ από νωρίς. Στη συνέχεια προσπαθήσαμε να γίνουμε πιο επιθετικοί, να πετύχουμε κάποιο τέρμα, δεν τα καταφέραμε και στο τέλος δεχτήκαμε κι άλλο γκολ. Πιστεύω ότι έχουμε μία πολύ καλή ομάδα και θα είμαστε έτοιμοι για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Στόχος μας είναι η άνοδος»






    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...