Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Η ιστορία του ΕΑΚ

Ο Ολυμπιακός Βόλου έκανε το ντεμπούτο του στην νέα του έδρα το μακρινό 1967.
Μέχρι τότε οι ερυθρόλευκοι αγωνιζόταν στο γήπεδο του Αναύρου.
Τα εγκαίνια του ΕΑΚ γίνονται με κάθε επισημότητα και η σεζόν ξεκινά για την ομάδα με αντίπαλο τον Ατρόμητο Πειραιώς για την Β΄Εθνική.

Οι κακοτεχνίες στα δημόσια έργα δεν είναι τωρινό....φαινόμενο.Έτσι μετά από τις νεροποντές του Νοεμβρίου ,το ΕΑΚ καθίσταται ακατάλληλο και το νεότευκτο γήπεδο «κλείνει» για νέες επισκευές.
Το γήπεδο του Αναύρου δεν είναι σε καλή κατάσταση και ο Ολυμπιακός αναγκάζεται να μετακομίσει για μερικούς αγώνες στον Αλμυρό!


Σπάνια φώτο του ΕΑΚ κατά την θεμελίωση 

Τον Μάρτιο του 1967 ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο ΕΑΚ και πάνω από 10.000 φίλαθλοι παρακολουθούν το ντέρμπι με τον Διαγόρα όπου οι ερυθρόλευκοι επικρατούν με 2-0 με γκολ των Τσαμπαλού και Γιαλατζή.

Ο Ολυμπιακός μέσα στα επόμενα χρόνια θα αναγκαστεί να «μετακομίσει» από την ιστορική του έδρα μόλις 3 φορές.

Η πρώτη για μερικούς μήνες το έτος 1996 οπότε και δίνει πέντε παιχνίδια στο γήπεδο της Νέας Ιωνίας και ένα στον Αλμυρό,καθώς και ολόκληρο τον πρώτο γύρο της επόμενης χρονιάς,οπότε και ο Αλμυρός και πάλι μετατρέπεται σε έδρα της ομάδας μας.

Η δεύτερη είναι το 2008 οπότε και «μετακομίζει» για πρώτη φορά στην ιστορία του στο Πανθεσσαλικό ,καθώς και την χρονιά της επιστροφής στην Σούπερ Λίγκα.

Από ότι φαίνεται ,αν όλα πάνε σύμφωνα με τα πλάνα της διοίκησης,ο Ολυμπιακός δεν θα χρειαστεί να ξαναφύγει από την ιστορική του έδρα...




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...