Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός Βόλου 3-0:Με την ΑΕΚ ο τελικός

Ο Ολυμπιακός Βόλου πραγματοποιώντας μέτρια εμφάνιση ηττήθηκε από τους πράσινους με 3-0 για πρώτη φορά την φετινή χρονιά.
Καλύτερος ο Ολυμπιακός στο α' ημίχρονο βρέθηκε πίσω από ένα αμυντικό λάθος. 
Κανονικό γκολ του Ολυμπιακού ακύρωσε ο βοηθός Μπαλτάς.
Πλέον ο ευρωπαϊκός στόχος δεν είναι στα πόδια των παικτών μας....


Αν ο Φερέιρα νομιμοποιείτε να μιλάει για κούραση σε ένα ρόστερ 20 εκατομμυρίων,τότε τι να πει ο Κατσαβάκης....  
Ο Ολυμπιακός γνώρισε την τρίτη του ήττα στους αγώνες διαβάθμισης και πλέον το ευρωπαϊκό όνειρο δείχνει να δυσκολεύει.
Απέναντί του ο καλύτερος μέχρι τώρα Παναθηναϊκός των τελευταίων 2 μηνών.Παρά ταύτα οι πράσινοι δεν έπεισαν σε καμία περίπτωση πως είναι καλύτεροι από τον Ολυμπιακό Βόλου παρά την επικράτησή τους με τρία γκολ διαφορά.
Πλέον οι ερυθρόλευκοι πρέπει να επικεντρωθούν στο επόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ,την οποία πρέπει οπωσδήποτε να «κόψουν τα φτερά» έτσι ώστε να απολέσει την πρώτη θέση για να παραμείνει η 4η θέση των αγώνων διαβάθμισης προνομιούχα.


Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν καλύτερος στο α' μέρος από τον αντίπαλό του.Ο Παναθηναϊκός αρκέστηκε σε ένα 10λεπτο επιθετικό κρεσέντο το οποίο άρχισε ουσιαστικά με το γκολ των πρασίνων ενώ στο υπόλοιπο του αγώνα οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν,αρχικά με αντεπιθέσεις-«φαρμάκι» και έπειτα με εγκατάσταση στην περιοχή του γηπεδούχου και συνεχείς επιθετικές προσπάθειες που δεν απέδωσαν.

Η ροή του αγώνα:
Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε εύκολα μια ανούσια υπεροχή του ΠΑΟ στα πρώτα λεπτά για να απειλήσει ουσιαστικά τον γηπεδούχο με μια φαρμακερή αντεπίθεση που κατέληξε με το σουτ του Μαρτίν να περνά λίγο πάνω από το δοκάρι του Τζόρβα στο 10'.

Ο Ολυμπιακός ξαναχτύπησε στο 16' με τον Μπρέσκα που πέρασε στο σπριντ τον Σίλβα έκανε το σουτ, ο Τζόρβας έδιωξε και με την βοήθεια του δοκαριού ο Παναθηναϊκός σώθηκε από παραβίαση.
Ο Παναθηναικός αντέδρασε με ένα μακρινό σουτ του Λέτο αλλά η ομάδα του Βόλου βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ όταν ο Μαρτίν έστρωσε στον Ακόστα αλλά ο Μπουμσονγκ στου πήρε την μπάλα την τελευταία στιγμή.
Ένα αμυντικό λάθος «κόστισε» και πάλι ακριβά στον Ολυμπιακό.Ο Σανκαρέ «φώναξε» τον Τόμας πως ελέγχει την σέντρα του Ζιλμπέρτο,αλλά η κεφαλιά που έκανε δεν βρήκε την μπάλα η οποία βρέθηκε στα πόδια του Γκαρσία,ο οποίος πλάσαρε σωστά τον Γιακούποβιτς,αφήνοντας τους αμυντικούς των ερυθρολεύκων να «τρακάρουν» μεταξύ τους.
Ο Ολυμπιακός στο 33' έχασε ακόμα μια ευκαιρία.Ο Σολάκης πέρασε όμορφα στα πλάγια για τον Μπρέσκα,αυτός σέντραρε προς τον Ακόστα με τον Τζόρβα να πέφτει με αυτοθυσία στα πόδια του και να σώζει τον ΠΑΟ.
Στο 35΄ο Ολυμπιακός πέτυχε γκολ με τον Σολάκη το οποίο ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφ-σαίτ.
Ο Μαρτίν ξόδεψε στο 38' μια μεγάλη ευκαιρία κάνοντας ένα ακίνδυνο σουτ.Στο επόμενο λεπτό ο Τομάς προσπάθησε να σκοράρει με το κεφάλι μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπρέσκα,αλλά ο Καντέ έδιωξε σε κόρνερ που δεν είδε ο Μήτσιος.


Στο β' μέρος ο Ολυμπιακός παραχώρησε κάποιους χώρους στον αντίπαλό του.Οι λόγοι για το παραπάνω ήταν δύο.Η κόπωση του Άλβαρεζ που έκοβε ανά διαστήματα την ομάδα στα δύο και η κόπωση του Σολάκη που δεν μπορούσε να πρεσάρει ψηλά και να βοηθά στην αμυντική λειτουργία της ομάδας.Έτσι ο ΠΑΟ μπόρεσε να σκοράρει στο 57' όταν μετά από προσωπική ενέργεια του Λέτο και σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα φτάνει στον Σισέ που με σουτ την έστειλε στα δίχτυα!
Ο Ολυμπιακός έπειτα απείλησε με τον Μαρτίν να προσπαθεί να πιάσει την κεφαλιά μπροστά από τον Τζόρβα,ο Καντέ να βγάζει την μπάλα σε κόρνερ αλλά ο Μήτσιος δεν το είδε και πάλι.
Ο Σολάκης στο 68' με εξαιρετική προσποίηση και πολύ ωραίο σουτ δεν μπόρεσε να μειώσει.Στο 72' και πάλι ο Έλληνας επιθετικός με ανάποδο ψαλίδι δεν κατάφερε να σκοράρει.Με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να δημιουργήσει, οι ρόλοι της αντπιθεσης αντιστράφηκαν και ο Παναθηναϊκός έμπαινε πιο εύκολα στην ερυθρόλευκη εστία.Έτσι ο Σισέ θα μπορούσε να σκοράρει στο 77' ,ενώ ο Νέμεθ «σπατάλησε» μια όμορφη αντεπίθεση σουτάροντας πολύ άστοχα.
Στο 84' οι γηπεδούχοι τρπλασίασαν τα τέρματά τους με σουτ του Κατσουράνη.
Ο Νέμεθ στο 85' από πολύ κοντά έκανε δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία του Τζόρβα και αυτός απέκρουσε εντυπωσιακά.

Ο Μάκης και οι παίκτες: Ο Ολυμπιακός άρχισε το παιχνίδι με δύο αλλαγές εν σχέση με το παιχνίδι της Κυριακής.Ο Ακόστα στην θέση του τιμωρημένου Μόνχε και ο Ντολεζάι στην θέση του Μητρόπουλου.Η κούραση του Άλβαρεζ βοήθησε τον Παναθηναϊκό να βρει χώρο στο κέντρο.
Ο Σανκαρέ έδειξε να έχει αρκετά προβλήματα και φάνηκαν οι προπονήσεις που έχασε ενώ γενικότερα η άμυνα της ομάδας στο β' ημίχρονο δεν ενέπνεε σε κανένα σημείο ασφάλεια.
Ο Ακόστα αν και έτρεξε πολύ,αν και έδειχνε ταχύτατος κάτι στην τελική προσπάθεια χαλούσε.Η απουσία του Μόνχε και του Ούμπιντες στα άκρα εμφανής.
Ο Μπρέσκα στο β ημίχρονο «χάθηκε» και καλώς προφυλάχτηκε με την αλλαγή.


Η σφυρίχτρα: Ο Μήτσιος δεν τα πήγε άσχημα,ο βοηθός του όμως τον εξέθεσε. 

Λανθασμένα σταμάτησε την επίθεση του Ολυμπιακού στο 2' ο βοηθός ως οφ-σάιτ.
Η φάση του 35΄είναι οριακή.Στο ριπλέι πάντως δεν δικαιώνεται ο βοηθός Μπαλτάς αφού ο Σολάκης καλύπτεται.



ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:Τζόρβας, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Σπυροπουλός, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Νίνης( 83' Καραγκούνης), Γκαρσία (Μαρίνος), Λέτο, Σισέ (90' Σιμάο)

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Σαριέγκι, Πετρόπουλος, Κλέιτον

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ:Γιακούποβιτς, Ντολεζάι(62' Νέμεθ), Τόμας, Μάρτιν (72' Μητρόπουλος), Μπρέσκα (78' Ψυχογιός), Αλβάρες, Σανκαρέ, Ακόστα, Ζέλεσι, Ζαραδούκας, Σολάκης.

Στον πάγκο: Ρόκα, Ζερης, Αναστασίου,Γκοτόβος


Κίτρινες: Κατσουράνης (2),Σολάκης (2) - Σέλεζι,Ντολεζάι


Κόκκινες:Κατσουράνης,Σολάκης

Είπαν:

Κατσαβάκης : «Είναι λυπηρό που και πάλι βρεθήκαμε πίσω από ένα λάθος.Ενώ εμείς είχαμε σαν σκέψη να βάλουμε γκολ η τροπή του παιχνιδιού μας άλλαξε τα πλάνα.Δεν ήμαστε Μπαρτσελόνα να μπορούμε να ανατρέψουμε συνέχεια παιχνίδια εις βάρος μας.Είμαστε μια ομάδα που προσπαθεί για το καλύτερο.Καλούμαστε για 3η συνεχόμενη αγωνιστική, να ανατρέψουμε ένα σκορ, δυστυχώς δεν είχαμε ούτε τα ψυχικά ούτε και τα σωματικά αποθέματα, αλλά ούτε και την τύχη για να πετύχουμε κάτι.Πριν το γκολ που ήρθε από παιδαριώδες λάθος, ήμασταν καλοί. Δεν μπορέσαμε να προηγηθούμε με το δοκάρι του Μπρέσκα που θα άλλαζε την ψυχολογία των δύο ομάδων και θα ήταν καλύτερα για εμάς.Ο Παναθηναϊκός στο τέλος διαχειρίστηκε καλύτερα το παιχνίδι από εμάς, στο τέλος προφυλάξαμε κάποια παιδιά για το παιχνίδι της Κυριακής που είναι πιο σημαντικό για εμάς.Στο επόμενο παιχνίδι θα λείπει ο Ούμπιντες που είναι στην Αργεντινή. Ο Μόνχε θα επανέλθει, ο Σολάκης θα λείπει λόγω της κάρτας, θα προσπαθήσουμε να ετοιμάσουμε την ομάδα σωστά, να αποτινάξουν τα παιδιά την κούραση και να χτυπήσουμε την ΑΕΚ Πρέπει να ανασυνταχθούμε, είναι δύσκολο για εμάς να δίνουμε παιχνίδι κάθε τρεις μέρες, δεν είμαστε η Μπαρτσελόνα».

Τέλος, ο Μάκης Κατσαβάκης ρωτήθηκε και για τον έλεγχο ντόπινγκ που ζήτησε ο Παναθηναϊκός, για να σχολιάσει: 

«Δε σημαίνει κάτι το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός ζήτησε ντόπινγκ κοντρόλ με λήψη αίματος. Είναι δικαίωμά του να το κάνει. Φέτος μας έχουν κάνει 16 φορές έλεγχο ντόπινγκ»



Aχιλλέας ΜπέοςΚαταρχήν, συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την δίκαιη νίκη του, αλλά θα πρέπει να καταλάβετε όλοι ότι ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έγινε ξαφνικά Μπαρτσελόνα. Αν κοιτάξετε τον πάγκο, είχαμε αρκετούς παίκτες από την ομάδα Νέων. Ναι μεν έχουμε κερδίσει το χειροκρότημα εχθρών και φίλων, αλλά δεν έχει το ειδικό βάρος της φανέλας, χρειάζονται εμπειρίες και αυτή η τιμητική διοργάνωση για εμάς είναι μια παρακαταθήκη για το μέλλον.
Παίξαμε απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα, διαφωνώ ότι δεν ήμασταν καλοί. Αν κοιτάξουμε και το μέγεθος του αντιπάλου μας, είχαμε τις ευκαιρίες μας, η διατησία μας αδίκησε, το γκολ του Σολάκη ήταν κανονικό, είχαμε δοκάρι, παίζαμε και στο ΟΑΚΑ. Δεν είναι εύκολο Τετάρτη - Κυριακή να κερδίζεις τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι τελικός το παιχνίδι με την ΑΕΚ και εδώ που έχουμε φτάσει είναι πολύ καλά. Ηδη έχουμε κάνει την υπέρβαση, αλλά θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, για να κερδίσουμε. Θα είναι άδικο να μην βγούμε στην Ευρώπη, με την προσπάθεια που έχουμε κάνει φέτος»

Μητρόπουλος:«Κάναμε την προσπάθεια μας σήμερα. Δεν αποδώσαμε όπως έπρεπε, για να πάρουμε αποτέλεσμα. Είχαμε την αμφισβητούμενη φάση με τον Σολάκη, που αν μέτραγε το γκολ ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Την Κυριακή θα τα δώσουμε όλα με την ΑΕΚ για να κερδίσουμε και να μην μείνουμε εκτός Ευρώπης»

Φερέιρα: « Σήμερα υπήρχαν παίκτες που έπαιξαν και δεν είχαν παίξει στο ματς με τον Βόλο. Εκεί είχαμε και μια ήττα η οποία μας είχε αφήσει και κάποια σημαντικά στοιχεία. Εδώ είχαμε μπρίο, είχαμε κουράγιο και παίξαμε όπως πρέπει να παίζει μια μεγάλη ομάδα. Κάναμε αυτό που πρέπει να κάνει ένας μεγάλος σύλλογος. Έτσι λοιπόν, όταν έχουμε να παίξουμε έξι αγώνες μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ο δεύτερος γύρος είναι πάντα πιο δύσκολος. Δυστυχώς στον πρώτο γύρο δεν φέραμε τα αποτελέσματα που θέλαμε αλλά στο δεύτερο με όλες τις ομάδες πιο κουρασμένες και σαν ομάδα που ξέρουμε να αντιμετωπίζουμε καλύτερα αγώνες με μεγαλύτερη δυσκολία, πιστεύω ότι θα τα πάμε καλύτερα. Στον πρώτο γύρο τα πράγματα δεν ήταν καθόλου καλά άρα πρέπει να συνεχίσουμε της θυσίες μας με μεγάλο επαγγελματισμό, μεγάλη δύναμη σε αυτόν τον δεύτερο γύρο και ουσιαστικά σε αυτά τα πλέι οφ παίζεται το γόητρο της ομάδας, το γόητρο των παικτών. Έτσι σήμερα δώσαμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Δεν ρίξαμε την πετσέτα. Είμαστε παρόντες, βεβαίως ιδρώσαμε αλλά το αποτέλεσμα ήταν θετικό και για να τελειώσουμε με ψηλά το κεφάλι χρειάζεται να συνεχίσουμε με τον ίδιο καλό τρόπο. Έχουμε τις δυνατότητες να τελειώσουμε πρώτοι και να είμαστε με το κεφάλι ψηλά. Έτσι ελπίζω η ομάδα μου να κατανοήσει την διαφορά μεταξύ αυτών που έγιναν στο παρελθόν, με τον αγώνα που κάναμε σήμερα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι»
































Μικρά και Πικάντικα
  • Ο Παναθηναϊκός «μικραίνει» από μέρα σε μέρα ακόμα πιο πολύ και το αποδεικνύει χειροπιαστά.Έτσι για ακόμα μια φορά ο πρόεδρός του ζήτησε με επίσημο έγγραφο εξετάσεις από τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου μήπως και ανακαλύψουν εκεί στην Αθήνα το...«μυστικό» που οι παίκτες του Βόλου περνάνε σαν σταματημένους τους "πράσινους" και τρέχουν περισσότερα χιλιόμετρα... 
  • Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας αφού η αθηναϊκή ΠΑΕ φοβόταν επεισόδια και νέα «κυνηγητά» σε περίπτωση άσχημου αποτελέσματος των γηπεδούχων
  • Κάποιοι από τους λιγοστούς οπαδούς του Παναθηναϊκού της θύρας 13 απέσυραν από το κέντρο του γηπέδου το πανό της Λίγκας.(φώτο).
  • Πάνω από μία ώρα «κολλημένη» στο δρόμο παρέμεινε η αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου κατεθυνόμενη προς το ΟΑΚΑ, με την ΠΑΕ να κατηγορεί μέσω ανακοίνωσης την Ελληνική Αστυνομία για ανευθυνότητα.
  • «Εμείς παίζουμε για την ιστορία μας ,αυτοί για τα συμβόλαια»,έγραψε στην σελίδα του στο facebook ο Μάριο Μπρέσκα λίγο πριν την έναρξη του αγώνα.
  • «Προσοχή στις κίτρινες» ήταν μια από τις επισημάνσεις του Μάκη Κατσαβάκη προς Μαρτίν και Μητρόπουλο που έχουν 3 και Τόμας και Σολάκη που έχουν έξι...
  • Ο Σολάκης δεν τον άκουσε και την κίτρινη που δέχτηκε αναγκάστηκε να την «μετράψει» σε κόκκινη για να χάσει ένα μόνο παιχνίδι. 
  • Αξιοσημείωτο πβς η εντολή να πάρει ο παίκτης κόκκινη δόθηκε στο 85',ο Σολάκης όμως περίμενε μέχρι το 90' μήπως μπορέσει να βοηθήσει περαιτέρω την ομάδα.
  • Λιγότεροι από 5000 οι θεατές που παραβρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.
  • Κόπηκαν 4754 εισιτήρια.
  • Μια προσωρινή λεκτική αψιμαχία ακολούθησε την ασυνεννοησία μεταξύ Σανκαρέ και Τομάς που προκάλεσε το πρώτο γκολ.
  • Φραστικές επιθέσεις δέχτηκε ο Αχιλλέας Μπέος από τους λίγους φίλους των γηπεδούχων.
  • Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού παρακολούθησε το α ημίχρονο από μπουθ και το το β' από την φυσούνα ελέω κακοτυχίας όπως μετέπειτα εξήγησε.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...