Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Βρήκε το σθένος



Παρά την δραματική μέρα που έζησαν τα παλικάρια του Ολυμπιακού Βόλου βρήκαν το σθένος και κέρδισαν βαθμούς για την Ελλάδα που τόσο τους πλήγωσε!
Εύκολη επικράτηση 0-3 επί της Ντιφερντάνζ.
Σκέμπρι, Ακόστα και Σολάκης τα γκολ των ερυθρολεύκων.
Γραθία: «Για όλους τους οπαδούς μας.Διαλέξαμε να γίνουμε ήρωες και όχι θύματα»
4.000 κόσμος στους δρόμους του Βόλου μετά το παιχνίδι!
Τα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης ήταν αναγνωριστικά, καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να απειλήσει, με τον Ολυμπιακό Βόλου, όμως, να πάτα καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η ομάδα του Χάβι Γκράθια ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της, δημιουργώντας τρεις καλές φάσεις, με τους Σκέμπρι και Μπρέσκα σε διάστημα δύο μόλις λεπτών, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να σκοράρει.

Από το 20’ και μετά, οι Βολιώτες έριξαν την απόδοσή τους, με αποτέλεσμα ένα λάθος του Ντολεζάι στο 23ο λεπτό να τους κοστίσει, αλλά ο Φραντσονί αστόχησε από καλή θέση. Η ευκαιρία αυτή φαίνεται να «αφύπνισε» τον Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος ανέβασε την πίεσή του και ανέκτησε την κατοχή της μπάλας, αλλά μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου η μόνη καλή στιγμή του ήταν ένα σουτ του Μπρέσκα στο 33’.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός Βόλου δεν ήταν τόσο καλός, όσο στο πρώτο, όμως και πάλι είχε την κατοχή της μπάλας. Στο 54’ οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, «χτυπώντας καμπανάκι» στην άμυνα των Βολιωτών. Στο 58’, όμως, ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να χάσουν μεγάλη ευκαιρία, με τον Μαρτίν, ύστερα από παράλληλη μπαλιά του Μπρέσκα. Τελικά, ό,τι δεν κατάφερε ο Αργεντινός επιθετικός το πέτυχε ο Σκέμπρι στο 66’. Ο μέσος από τη Μάλτα έφυγε καλυπτόμενος από τα αριστερά, ύστερα από την πίεση του Ρόκα, και αφού «άδειασε» ωραία τον αντίπαλό του έκανε το 1-0.


Από εκείνο το σημείο και έπειτα το γήπεδο άρχισε να… γέρνει με τους Βολιώτες να μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Πέντε λεπτά αργότερα (71'), ήταν η σειρά του Ακόστα να σκοράρει με ωραίο διαγώνιο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ουσιαστικά να «κλειδώσει» το ματς. Οι γηπεδούχοι δεν ήταν σε θέση να πατήσουν στην περιοχή του Γιακούποβιτς, με την ομάδα του Χάβι Γκράθια να κρατά με χαρακτηριστική άνεση το 2-0. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν και τρίτο τέρμα με τον Σολάκη, ο οποίος μετρούσε μόλις λίγα λεπτά στην αναμέτρηση και τώρα βρίσκονται με το «ενάμιση» πόδι στα play off του Europa League. 

Δηλώσεις:

Γκραθία: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος για τη νίκη σε μία τόσο δύσκολη μέρα για την ομάδα μας. Θα ήθελα να το αφιερώσω σε όλους τους οπαδούς αλλά και στον πρόεδρό μας που του στέλνουμε με ευχαρίστηση αυτό το δώρο».

Όσο για το τι είπε στους παίκτες του πριν το ματς, αποκάλυψε: «Τους είπα ότι μπορούμε να διαλέξουμε τι θα γίνουμε σήμερα. Θύματα ή ήρωες…»

Το σχόλιο του Ισπανού τεχνικού για την αναμέτρηση: «Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός, καθώς χρειάζεται να κάνεις διαφορετική δουλειά. Η Ραντ μας έκανε δουλέψουμε περισσότερα στην άμυνα, καθώς ήταν μία πολύ άξια ομάδα. Η σημερινή ομάδα μας έδωσε περισσότερη κατοχή μπάλας, χωρίς να μας πιέζει ιδιαίτερα. Πάντως, εκτός από τα καλά αποτελέσματα που έχουμε πάρει, πιστεύω πως έχουμε να δείξουμε πολλά ως ομάδα. Όπως έχουμε δει στα προηγούμενα παιχνίδια, σκοράρουμε περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο. Εξαντλούμε τον αντίπαλο από την αρχή, με αποτέλεσμα να “χτυπάμε” εμείς μετά. Διατηρούσαμε το άνετα το 0-0, με αποτέλεσμα οι αντίπαλοί μας να χάνουνε χρόνο. Δεν ήταν εύκολος ο αγώνας, αλλά ούτε η προετοιμασία ήταν εύκολη, με τόσα γεγονότα που έγιναν. Τελικά, νομίζω πως δουλέψαμε σαν επαγγελματίες, άσχετα με τα γεγονότα», δήλωσε και πρόσθεσε: «Είχαμε πολλές και σημαντικές ελλείψεις, όπως του Σανκαρέ και του Μητρόπουλου, αλλά βλέπουμε ό,τι οι υπόλοιποι παίκτες που μπαίνουν στον αγώνα βοηθούν και εκείνοι από την πλευρά τους την ομάδα να όλη μαζί».

Τέλος, ερωτηθείς για το αν υπήρξε εντολή δική του για να εισπράξει την κίτρινη κάρτα ο Τομάς, απάντησε: «Απλά, άργησε πολύ να κάνει το φάουλ».

Γιαννόπουλος:«Είναι ανόητο ό,τι στο τρίτο ευρωπαϊκό μας παιχνίδι, μάθαμε την εις βάρος μας δικαστική απόφαση. Αυτή τη νίκη τη χρειαζόταν τόσο η διοίκηση, όσο και ο κόσμος. Την αφιερώνουμε στον πρόεδρο και πιστεύω ότι η διοίκηση θα κάνει τα πάντα για να δικαιωθεί η ομάδα μας», δήλωσε ο Τάκης Γιαννόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Λεάντρο Άλβαρες: «Είναι πολύ σημαντικό που για τρίτο ευρωπαϊκό παιχνίδι πήραμε τη νίκη. Όμως, παρά το καλό σκορ (3-0), ο επαναληπτικός χρειάζεται προσοχή και αρκετή συγκέντρωση».

Θοδώρου: «Είναι μια μεγάλη νίκη την οποία αφιερώνουμε στην πατρίδα και στην πόλη μας. Συγχαρητήρια στους παίκτες που βρήκανε τα ψυχικά αποθέματα και δείξανε μέσα στον αγωνιστικό χώρο τον πραγματικό τους εαυτό, αυτόν δηλαδή που έχει αγαπήσει όλο το φίλαθλο κοινό» τόνισε ο Θεοδώρου και συνέχισε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ, τόσο στους φίλαθλους που ήταν εδώ κοντά μας στο Λουξεμβούργο, φωνάζοντας "ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ. Χ ΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ, ΔΙΠΛΟ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ", όσο και σε όλους εσάς που παρακολουθούσατε το παιχνίδι από τον Βόλο»

Ντιφερντάνζ (Μόρις Σπιτόνι): Βέμπερ (62' Ιμ), Ροντρίγκες, Ζιμπενάλερ (72' Μέι), Μπούκβιτς, Γιένις, Λεόνι, Λέμπρεσν, Κετενμάιερ (75' Ριμπέιρο), Μπέτμερ, Καρόν, Φραντσονί.

Ολυμπιακός Βόλου (Χάβι Γκράθια): Γιακούποβιτς, Σέλεσι, Ντολεζάι, Τομάς, Ρόκας, Άλβαρες, Νταρμπιόν (73' Κάσιο), Μπρέσκα (67' Ακόστα), Σκέμπρι, Μόνχε, Μαρτίν (84' Σολάκης).




Μετά το παιχνίδι 4.000 φίλοι των ερυθρολεύκων βγήκαν στους δρόμους της πόλης και πραγματοποίησαν συμβολικούς αποκλεισμούς λεωφόρων και του λιμανιού.


«Θερμής» υποδοχής έτυχε η αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

Τους παίκτες του Χάβι Γκράθια περίμεναν 500 περίπου οπαδοί της ομάδας, οι οποίοι τους αποθέωσαν και φώναξαν συνθήματα πρόκρισης στην επόμενη φάση, χωρίς ωστόσο να αφήσουν… ασχολίαστη την απόφαση περί υποβιβασμού της ομάδας, που έχει παρθεί πρωτοδίκως.


Οι βολιώτες οπαδοί συνόδευσαν το λεωφορείο της ομάδας κατά την επιστροφή του στο Βόλο, απαιτώντας σε όλη τη διάρκεια την παραμονή της ομάδας τους στη Σούπερ Λίγκα.




Ντιφερντάνζ-Ολ. Βόλου 0-3 από gazzettagr1
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...