Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Kακαβάς:Παράνομη η απόφαση

Σε ραδιοφωνική εκπομπή φιλοξενήθηκε  ο νομικός εκπρόσωπος του Αχιλλέα Μπέου, Νίκος Κακαβάς.
Ο κ. Κακαβάς τόνισε ότι η πειθαρχική επιτροπή παρανόμησε, καθώς χρησιμοποίησε στοιχεία για να υποβιβάσει Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα, τα οποία δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει.

«Μια υπόθεση είναι, τα στημένα. Μία είναι για τον ανακριτή. Πως γίνεται να ξεχωρίζουμε και να λέμε «αυτός κι αυτή η ομάδα» και οι άλλοι απ' έξω; Εχουμε επιλεκτικές πειθαρχικές διώξεις και πρέπει να αιτιολογηθούν. Ποτέ δεν πήραμε απάντηση.
Εχουμε άρση απορρήτου και συνομιλίες. Έχουμε παραβίαση συνταγματικού δικαιώματος, η δικαστική αρχή το παρακάμπτει για κάποια αδικήματα. Κατά την κρίση εισαγγελέως έγινε άρση των συνομιλιών, καθώς υπήρχαν ενδείξεις για εγκληματική οργάνωση. Ο νόμος λέει ότι αυτό θα το χρησιμοποιήσεις μόνο εκεί. Εχουμε προφανή παραβίαση του νόμου. Δεν έπρεπε να το χρησιμοποιήσει το πειθαρχικό όργανο».
Αναλυτικά μίλησε:
Για το αν έχει επικοινωνήσει με τον Αχιλλέα Μπέο: «Εχω μιλήσει πολλές φορές από το πρωί με τον Μπέο. Ολη αυτή η ιστορία και κυρίως η απόφαση δημιουργεί απογοήτευση, στεναχώρια και μια οργή. Εδώ εμείς που είμαστε νομικοί παραστάτες κι έχουμε συναισθήματα, πόσο μάλλον αυτός που έφτιαξε την ομάδα και την στήριξε ως τώρα».
Για την απόφαση της Π.Ε.: «Μείναμε κι εμείς έκπληκτοι. Δεν είναι από τις αποφάσεις που θα μείνουν ως μνημείο αντικειμενικότητας. Εδώ ατύχησαν... Παράδοξες αποφάσεις και για Μπέο και για Βόλο. Ασφαλώς και θα κάνουμε έφεση. Είναι τεράστια η δικογραφία. Θα την μελετήσουμε κι αύριο το μεσημέρι θα υποβάλλουμε έφεση. Ο β' βαθμός έρχεται να θεραπεύσει σφάλματα του α' βαθμού».
Για το που πάτησε η επιτροπή της Superleague: «Λέει ότι έκανε ο τάδε δωροδοκία και δεν αναφέρει το δώρο». Τα κενά που υπάρχουν, είναι λογικά κενά κι όχι νομικά και είναι τεράστια. Δηλαδή επειδή υπάρχουν κάποιες εκθέσεις κι αποφάσεις της UEFA;
Ηταν απλές ενδείξεις. Πως φτάνουμε να λέμε για δωροδοκία και παράνομο στοίχημα; Γι αυτό έχει επιληφθεί ο ανακριτής και το ΣΔΟΕ ψάχνει. Γιατί τρέξαμε να δικάσουμε αυτή την υπόθεση; Έχουμε φτάσει σε νοητικά σφάλματα και υπερβάσεις μ' αυτή την υπόθεση».
Για το τι θα συμβεί σε περίπτωση αθώωσης από τα ποινικά δικαστήρια: «Πιθανόν θα κληθούν να πληρώσουν αποζημιώσεις τα πειθαρχικά όργανα. Προφανώς και η UEFA θα επικαλεστεί τις αποφάσεις των οργάνων.
Μέσα στις καταθέσεις των ανθρώπων της UEFA το διευκρίνισαν ότι δεν έχουμε κανένα δικαίωμα στα ελληνικά ματς. Εμείς ερευνάμε μόνο την στοιχηματική διακύμανση ενός παιχνιδιού. Δεν βγάζουμε κατηγορίες σε πρόσωπα. Ταπεινώνεται ένα ολόκληρο σωματείο, επειδή κάποιος άγνωστος μιλάει για στοίχημα στο τηλέφωνο;»
Για το αν υπήρχε στόχευση Μπέου: «Αυτή η σπουδή, με κάθε τρόπο να ωθούνται οι υποθέσεις στις πειθαρχικές επιτροπές, χωρίς στοιχεία και χωρίς έλεγχο από το ΣΔΟΕ, και μόνο για συγκεκριμένα πρόσωπα και συγκεκριμένες ομάδες, από τους 84 που υπήρχαν… Δεν έχουν ασκηθεί διώξεις πειθαρχικές. Κάποιοι είναι έξω…».
Μια υπόθεση είναι, τα στημένα. Μία είναι για τον ανακριτή. Πως γίνεται να ξεχωρίζουμε και να λέμε «αυτός κι αυτή η ομάδα» και οι άλλοι απ' έξω. Έχουμε επιλεκτικές πειθαρχικές διώξεις και πρέπει να αιτιολογηθούν. Ποτέ δεν πήραμε απάντηση».
Για την παρανομία της επιτροπής: «Έχουμε άρση απορρήτου για τις συνομιλίες. Έχουμε παραβίαση συνταγματικού δικαιώματος εδώ όμως. Η δικαστική αρχή το παρακάμπτει για κάποια αδικήματα. Κατά την κρίση της εισαγγελέως είχαμε εγκληματική οργάνωση. Ο νόμος λέει ότι αυτό θα το χρησιμοποιήσεις μόνο εκεί. Έχουμε προφανή παραβίαση του νόμου. Δεν έπρεπε να το χρησιμοποιήσει το πειθαρχικό όργανο.
Όταν ο νόμος σου λέει να τα χρησιμοποιείς μόνο για εγκληματική οργάνωση, πως τα πας στην πειθαρχική επιτροπή; Είναι παράνομο. Όλα αυτά δείχνουν μια εσπευσμένη ώθηση στις πειθαρχικές και είχαμε επιλεκτικές διώξεις κι επιλεκτικές κρίσεις. Οπωσδήποτε είμαι αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης».


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...