Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Ισοπαλία στην...άνοια!


Ίσως και να ήταν το πιο βαρετό παιχνίδι του Ολυμπιακού που παρακολουθήσαμε φέτος.
Ο Ολυμπιακός κατέβηκε στο γήπεδο για την ισοπαλία και σε κανένα σημείο δεν ρίσκαρε για να πάρει το τρίποντο.Ακόμα και όταν ο Παμπορίδης σωστά απέβαλλε τον Ολίσε όταν έδωσε εν ψυχρώ αγκωνιά τον Αλβάρεζ,ο Ολυμπιακός έδειξε ανήμπορος να πάρει ολοκληρωτικά τα ηνία του αγώνα και να φύγει με το τρίποντο.


Σε ένα μετριότατο πρώτο ημίχρονο Ολυμπιακός και Εργοτέλης δεν ικανοποίησαν με την απόδοσή τους.Οι ευκαιρίες ήταν λιγοστές με τους γηπεδούχους να απειλούν για πρώτη φορά στο 38`, όταν ο Βερπακόφσκις χώθηκε ανάμεσα στους αντίπαλους αμυντικούς, ωστόσο ο Γιακούποβιτς βγήκε και απομάκρυνε τον κίνδυνο. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο 41` με σουτ του Μόχνε που απέκρουσε ο Δασκαλάκης και ακόμα ένα του Καπετάνου που δεν απείλησε.
Στο β' ημίχρονο οι ισορροπίες του παιχνιδιού άλλαξαν μετά την δίκαιη αποβολή του Ολίσε.Και ενώ κάποιος θα περίμενε τον Ολυμπιακό να κυριαρχήσει και να βγει μπροστά για την νίκη η εικόνα του αγώνα παρέμεινε ισορροπημένη.Και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να σκοράρουν αφού ο Καπετάνος απείλησε στο 60`με ωραίο έξω από την περιοχή σουτ αλλά και ο Εργοτέλης απαντούσε με τον Μπέτο και τον Μπουντιμιρ με τον Γιακούποβιτς να αποκρούει εξαίσια.Ο Ολυμπιακός συνέχισε να περιμένει τον γηπεδούχο και να προσπαθεί να χτυπήσει σε αντεπιθέσεις.Στο 65' σουτ του Μπρέσκα μπλόκαρε εύκολα ο Δασκαλάκης.Ο Σολάκης στο 78' και στο 86΄ έχασε την ευκαιρία να βάλει τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με την δεύτερη ευκαιρία να είναι μεγαλύτερη αφού μετά από σέντρα πλάσαρε εξ'επαφής τον Δασκαλάκη.Ο Μπέτο στις καθυστερήσεις έχασε την τελευταία ευκαιρία του αγώνα σουτάροντας στο εξωτερικό μέρος του τέρματος των ερυθρολεύκων ενώ προηγήθηκε η φάση του Λεάλ για την οποία διαμαρτυρήθηκαν οι Κρητικοί.
 Οι παίκτες και ο Σάκης:Η ομάδα δείχνει κουρασμένη αλλά και αλλαγμένη μετά την απουσία του Ούμπιντες,Η επιθετική γραμμή συνεχίζει να δυσκολεύεται να κάνει απειλητική τελική προσπάθεια.Ο Γιακούποβιτς με δύο επεμβάσεις ήταν ασφαλώς ο καλύτερος παίκτης της ομάδας,ενώ εκτός κλίματος ήταν οι Καπετάνος,Ζαραδούκας και Ρίκκα.Σε γενικές γραμμές η ομάδα έκανε ένα από τα πιο άσχημα παιχνίδια της χρονιάς. 
Η σφυρίχτρα:Ο Παμπορίδής ήταν σχετικά καλός.Σωστά δεν έπεσε στην παγίδα του γραφικού Καραγεωργιού που ακολουθεί την συνταγή «κλάψε,κλάψε στο τέλος κάτι θα τσιμπήσουμε».Στην περιβόητη φάση που διαμαρτύρονται οι κρητικοί,έχει προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Λεάλ πάνω στον Σέλεζι.Έπειτα ο Ούγγρος μάλλον τραβάει τον επιθετικό του Εργοτέλη και ο Παμπορίδης δείχνει «παίζεται».Κατά τα λοιπά οι βοηθοί ελέγχονται για δύο λανθασμένα κοψίματα αντεπιθέσεων των ερυθρολεύκων. 
Είπαν: 
Σάκης Τσιώλης«Έγινε ένα πολύ ενδιαφέρον βαθμολογικά παιχνίδι όπου πήραμε την ισοπαλία και αυτό είναι ένα θετικό αποτέλεσμα για εμάς, μετά το 60΄και την αποβολή του Ολίσε μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε την αριθμητική μας υπεροχή όμως αντ΄αυτού χάσαμε τον προσανατολισμό μας. Σε γενικές γραμμές κάναμε ένα μέτριο παιχνίδι, δημιουργήσαμε 3-4 καλές ευκαιρίες αλλά δεν μπορούσαμε να στείλουμε την μπάλα στα δίχτυα. Αν μια ομάδα δικαιούται κάτι περισσότερο από το ματς αυτή είναι ο Εργοτέλης. Βλέπουμε πλέον μπροστά μας το ματς με τον ΠΑΟΚ στην έδρα μας όπου αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα για εμάς στο φετινό πρωτάθλημα.Είναι απλά ένας αγώνας και θα τον αντιμετωπίσουμε όπως όλα τα παιχνίδια. Βέβαια, κάθε παιχνίδι το κοιτάμε διαφορετικά. Σεβόμαστε τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, γιατί πάντα πρέπει να παίζουμε για τη νίκη, ειδικά όταν παίζουμε στο γήπεδό μας».»
Καραγεωργίου:«Καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο. Σήμερα έγινε ένα καλό παιχνίδι και το μόνο που του έλειπε ήταν το γκολ. Οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη, ωστόσο θεωρώ ότι σύμφωνα με την εικόνα του αγώνα εμείς μπορούσαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης.Θα τιμωρηθεί ο Ολίσε. Η συμπεριφορά του ήταν αντισυναδελφική και άφησε τους παίκτες του να δίνουν μια μάχη.Πάντως, στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Αντιμετωπίσαμε μια σοβαρή και καλή ομάδα κάτι που μας είχε δείξει και στο πρώτο παιχνίδι, που δώσαμε στον Βόλο.Συνεχίζουμε τον δρόμο μας που είναι πολύ δύσκολος".
ΦραγκουλάκηςΈτσι όπως κύλησε το παιχνίδι, που παίζαμε και με δέκα παίκτες, είναι ικανοποιητικός ο βαθμός. Αν και παίζαμε με δέκα από το 58’, πιστεύω ότι συνεχίσαμε και είχαμε το πάνω χέρι. Ο αντίπαλος ίσως μας απείλησε σε μια-δυο φάσεις που βγήκε μπροστά. Είμαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα»
Εργοτέλης (Καραγεωργίου)Δασκαλάκης, Βίσιο, Ρομάνο (87` Λεάλ), Σίλβα Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Ολίσε, Σασιασβίλι, Φραγκουλάκης (77` Κυριακίδης), Μπούντιμιρ, Βερπακόφσκις (61` Μπέτο)

Ολυμπιακός Β (Τσιώλης)Γιακούποβιτς, Ζαραδούκας, Ντολεζάι, Καπετάνος (85` Πλιάγκας), Ρίκκα (52` Μπρέσκα), Ρόκας (70` Σολάκης), Αλβάρεζ, Μάρτιν, Σανκαρέ, Μόνχε, Ζέλεσι
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 58’ Ολίσε
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 10’ Ντολεζάι, 33’ Ρουμπάκης, 45’ Ρίκκα, 58’ Αλβάρες, 76’ Σανκαρέ.
Μικρά και πικάντικα...
  • Από την κερκίδα παρακολούθησε ο Αχιλλέας Μπέος το παιχνίδι.Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου πάντως πήγε στα αποδυτήρια.Λίγες και πολιτισμένες ήταν οι αποδοκιμασίες για τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού.Από την Κρήτη περιμέναμε χειρότερα...
  • Ο Παπουτσάκης παρακολούθησε το παιχνίδι δύο σειρές ψηλότερα.
  • Ο Νίκος Νόπλιας ήταν και αυτός στο Παγκρήτιο.
  • Εμφανής η απουσία βολιωτών δημοσιογράφων.Η Κρήτη τους έπεσε....μακριά.
  • 1035 εισιτήρια «κόπηκαν» στο παιχνίδι με τους θεατές να μην ξεπερνούν τους 2000.
  • Βολιώτες οργανωμένοι φίλαθλοι δεν υπήρχαν για δεύτερο φετινό παιχνίδι μετά από αυτό του ΟΑΚΑ.
  • Στην 8η θέση της βαθμολογίας παρέμεινε ο Ολυμπιακός μετά την αγωνιστική,6 βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη και μόλις 2 από τα play-offs

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...