Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Τρύπα στο νερό!

Τι και αν οι 7000 φίλοι του Ολυμπιακού αψήφησαν το κρύο και προσπάθησαν να σπρώξουν την ομάδα στην νίκη...
Τι και αν ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και δημιούργησε σωρεία ευκαιριών...Αποτέλεσμα κανένα.Οι ερυθρόλευκοι «σκόρπισαν»δύο ακόμα πολύτιμους βαθμούς και παραχώρησαν την 4η ισοπαλία τους στο Πανθεσσαλικό κάνοντας το Στάδιο να χάσει παντελώς την έννοια της έδρας και τους οπαδούς του να νιώθουν μεγαλύτερη σιγουριά όταν η ομάδα παίζει μακριά από τον Βόλο.Ο Κουκουλάκης εναρμονισμένος στο όλο κλίμα νόμιζε πως σφύριζε στη...Νέα Σμύρνη.
Στο ίδιο έργο θεατές για ένα ακόμα παιχνίδι.Ο Ολυμπιακός δημιούργησε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσε να τις αξιοποιήσει.Εμφανής η απουσία του Ούμπι άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού.Με μπαλιές από τον άξονα κυρίως προς Σολάκη και Μάρτιν οι ευκαιρίες δημιουργήθηκαν,ίσως όχι τόσες όσες σε άλλα παιχνίδια,αλλά θα έπρεπε να ήταν αρκετές ώστε να δώσουν την νίκη στην ομάδα μας.
Ο Σολάκης στο 8΄και ο Καπετάνος στο 11΄ δεν μπόρεσαν με σουτ να παραβιάσουν την εστία.Ο Σολάκης με απίθανο τακουνάκι στο 25'  έβγαλε τετ α τετ τον Σέλεζι, ο οποίος με δεξί δυνατό σουτ κλώτσησε άουτ την ευκαιρία!Ο Πανιωνίος στο α ' μέρος δημιούργησε μια-δυο φάσεις χωρίς να έχει την κλασική.Ο Ολυμπιακός στο β ημίχρονο μπήκε με φόραμε τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου Μάχο να αναδικνύεται στον πολυτιμότερο παίκτη του αγώνα.Στο 52΄το σουτ του Μπρέσκα πέρασε μόλις άουτ.Στο 54' ο Μπρέσκα βγήκε στην κόντρα και έβγαλε τετ α τετ τον Σολάκη, ο τελευταίος πλάσαρε με το αριστερό για να αποκρούσει ο Μάχο!Στο 58' μετά το σουτ του Μπρέσκα και κόντρες, η μπάλα στρώθηκε στον Μόνχε, ο οποίος σούταρε με το δεξί για να σώσει ξανά ο Μάχο σε ανεπανάληπτο τετ α τετ!Ο Ολυμπιακός έπειτα έριξε τον ρυθμό του ενώ η κούραση του Σολάκη οδήγησε τον Τσιώλη σε λύσεις...ανορθόδοξες με τον Σανκαρέ το τελευταίο 10λεπτο να παίζει σέντρ φορ.Έτσι ο Πανιώνιος έχασε και αυτός την μοναδική κλασική του ευκαιρία που θα ήταν ικανή πάντως να τον κάνει να φύγει με το τρίποντο...Ο Σκούρτης βρέθηκε ολομόναχος απέναντι στον Γιακούποβιτς, όμως αντί να σουτάρει καθυστέρησε και τελικά έκανε αποτυχημένο γύρισμα!Ο Ολυμπιακός ώς το τέλος έχασε ακόμα δύο ευκαιρίες με Ψυχογιό και Μπρέσκα.
Οι παίκτες και ο Σάκης:Μακριά από τον καλό τους εαυτό οι Μητρόπουλος και Μάρτιν.Ο Μόνχε έτρεξε,δεν τροφοδοτήθηκε αρκετά τις στιγμές που έπρεπε και δεν φάνηκε αρκετά.Ο Ολυμπιακός έχει εμφανή κενά που πρέπει στην μεταγραφική περίοδο να καλυφθούν.Εμφανή η έλλειψη επιθετικού χαφ ιδιαίτερα όταν ο Σολάκης κουραστεί.Ο Αλβάρεζ παραμένει κουρασμένος...
Η σφυρίχτρα:Έχουμε συνηθίσει να παίζουν τον Ολυμπιακό 40-60.Έτσι καμιά εντύπωση δεν προκάλεσε η διαιτησία του Κουκουλάκη που δεν σφύριξε γηπεδούχο ούτε μια αμφισβητούμενη φάση.Στο 31΄μάλιστα αρνήθηκε πέναλτι σε παρατεταμένο τράβηγμα στον Σολάκη ενώ το τράβηγμα του Όμο στο Μόνχε σε κάποια άλλη έδρα θα ήταν καθαρή παράβαση.
Είπαν: 
Σάκης Τσιώλης:«Ο Ολυμπιακός Βόλου συνέχισε με μία από τα ίδια. Στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και μέχρι το 65’ ήμαστε αρκετά καλοί, δημιουργήσαμε ευκαιρίες και δικαιούμαστε τη νίκη. Μετά το 70’ ανοίξαμε περισσότερο το παιχνίδι και ρισκάραμε, χωρίς όμως να έρθει το γκολ. Παρ’ όλα αυτά τα παιδιά προσπάθησαν και θα κοιτάξουμε στα υπόλοιπα επτά παιχνίδια που έχουμε στην έδρα μας να πάρουμε αυτούς τους βαθμούς που θέλουμε, γιατί είναι κρίμα κι άδικο με τέτοια προσπάθεια και με τέτοια προσφορά του κόσμου να μην μπορούμε να πάρουμε τους βαθμούς που δικαιούμαστε. Είναι άδικο για μας, για τον πρόεδρο και για τους φιλάθλους να μην μπορούμε να γευτούμε τη χαρά της νίκης».
Τ.Λεμονής:«Παίζαμε με μια πολύ καλή ομάδα, την έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος. Ήταν ένα παράξενο παιχνίδι, καθώς καμία ομάδα δεν είχε την καθολική υπεροχή. Φάσεις μπροστά στην εστία μας έγιναν περισσότερες και ο Ολυμπιακός υπερείχε, αλλά οι φάσεις αυτές δεν προήλθαν από πίεση. Μετά το 70’ θα μπορούσαμε να πάρουμε και το ματς, αν ήμαστε λίγο πιο τυχεροί. Δεν ξέρω αν θα ήταν δίκαιο. Πάντως ο βαθμός που πήραμε στο Βόλο δεν είναι καθόλου άσχημος»
Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Μητρόπουλος (46' Μπρέσκα), Ζέλεσι, Ντολεζάι, Καπετάνος (74' Ρόκας), Αλβαρες, Σολάκης (85' Ψυχογιός), Μαρτίν, Σανκαρέ, Ζαραδούκας, Μόνχε.

Πανιώνιος (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Βαρό, Κοντοές, Λάτκα, Σιόβας, Ομο, Τσότσαλιτς, Κουμορτζί (77' Γουνδουλάκης), Σάμαρης (59' Κούκετς), Ριέρα, Μπάλαμπαν (77' Σκούρτης).

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Τρικάλων)
Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Φαντόπουλος (Πειραιάς)

Μικρά και πικάντικα

  • Μικροεπεισόδια έγιναν στην πλευρά των οπαδών του Πανιωνίου στην ανάπαυλα του ημιχρόνου που πάντως δεν συμμετείχαν οι οργανωμένοι του Ολυμπιακού.Αιτία η παρουσία 20 περίπου οπαδών της Νίκης Βόλου που βρέθηκαν στο πλευρό των φιλάθλων του Πανιωνίου και κατά την προσφιλή τους τακτική έβριζαν την γενέτειρά τους.Τα επεισόδια πάντως ήταν μικρής έκτασης και περιορίστηκαν σε αντεγκλήσεις και 2-3 ιπτάμενα αντικείμενα.
  • Μικροζημιές έγιναν στην θύρα των φιλοξενούμενων από τους οπαδούς της Νίκης.
  • Κόπηκαν 4678 εισιτήρια ενώ στο γήπεδο παραβρέθηκαν περί των 7000 θεατών.Ανάμεσά τους και 200 φίλοι του Πανιωνίου.
  • "Δεν ξεχνάμε το 89" έγραφε ένα πανό στο πέταλο των οργανωμένων που θυμήθηκαν την μοιραία ήττα στο ΕΑΚ από τον αδιάφορο τότε Πανιώνιο που καταδίκασε τον Ολυμπιακό Βόλου σε υποβιβασμό.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...