Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Δίκαιη Τριάρα!

Νίκη ανόδου πέτυχε σήμερα το απόγευμα ο Ολυμπιακός στο ΕΑΚ του Βόλου.


Νίκη που ήταν πανάξια αφού ήταν ο μεγάλος κυρίαρχος του παιχνιδιού απέναντι σε μια ομάδα που αν και φιλόδοξη δεν έδειξε τίποτα το ιδιαίτερο αν εξαιρέσει κανείς το όμορφο γκολ του Μπαικαρά.Είναι χαρακτηριστικό πως ο Κηπουρός αναγκάστηκε να επέμβει σε όλο τον αγώνα δύο μόλις φορές!Στην αντίπερα όχθη ο πορτιέρο του Παναιτωλικού ασφαλώς ήταν ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα αφού γλύτωσε την ομάδα του από πανωλεθρία.

Ο Ολυμπιακός ως συνήθως,άρχισε σαν σίφουνας.Η ομάδα του Αγρινίου αναγκάστηκε να κλειστεί στα καρέ της και οι ερυθρόλευκοι έχαναν την μία ευκαιρία μετά την άλλη.Ο Μπουλούτ στο 4' με μία όμορφη εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Μπαμπανιώτη.Στο επόμενο λεπτό ο Σολάκης έπιασε το σουτ αλλά σώματα αμυντικών απέκρουσαν πάνω στην γραμμή.Ο Ολυμπιακός συνέχισε την πίεση και έχασε τουλάχιστον 4 ακόμα κλασσικές ευκαιρίες με τους Ροτζέριο στο 10 και 12' με σουτ να μην μπορεί να παραβιάσει την αντίπαλη εστία, και τον Σολάκη να σουτάρει και αυτός άουτ.Ο Μπακάκης έσωσε τους φιλοξενούμενους από σίγουρο γκολ βγάζοντας την μπάλα  πάνω στην γραμμή ενώ όλο το γήπεδο πανηγύριζε. Κι ενώ όλα έδειχναν πως το γκολ ήταν θέμα χρόνου,στο 20' ο Μπαικαρά κατά την πρώτη επίσκεψη του Παναιτωλικού στην περιοχή του Βόλου,πάγωσε τους 5.500  φίλους του Ολυμπιακού στέλνοντας με πανέμορφο σουτ την μπάλα στο γάμα του Κηπουρού.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν άργησαν να συνέλθουν από το σοκ και συνέχισαν να πιέζουν.Ο Ουμπίντες έχασε μοναδική ευκαιρία όταν μόνος του δεν κατάφερε να κοντρολάρει την μπάλα.Στο 30' ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι όταν μετά από σέντρα του Πλιάγκα,ο Θεοδωρίδης την κατέβασε με το απλωμένο του χέρι.Το πέναλτι που δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα οι φιλοξενούμενοι,εκτέλεσε εύστοχα ο Ροτζέριο ισοφαρίζοντας το σκορ.Ο Ολυμπιακός μέχρι το τέλος του ημιχρόνου έχασε ακόμα δύο καλές ευκαιρίες με τους Ροτζέριο και Ουμπίντες. 

Η ομάδα του Βόλου στο β΄μέρος άρχισε όπως στο πρώτο,άκρως επιθετικά και με αποφασιστικότητα να ανατρέψει το σκορ.Στο 51' ο μετά από  σέντρα του Πλιάγκα, ο Αμπράμοβιτς με πλασέ έκανε το 2-1.Ο Ολυμπιακός συνέχισε να επιτίθεται και στο β μέρος ήταν ευτυχώς πιο εύστοχος.Έτσι στο 55' ο Ροτζέριο βρήκε τον Μόνχε στην περιοχή και εκείνος αφού απέφυγε τόσο τον Μπακάκη όσο και τον Μπαμπανιώτη, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και στην ουσία "κλείδωσε" τη νίκη για την ομάδα της Μαγνησίας.Το σκορ θα έπρεπε να πάρει και μεγαλύτερες διαστάσεις αλλά η επιπολαιότητα στην τελική προσπάθεια και η ατυχία,αφού ακόμα δύο φόρες η μπάλα προσέκρουσε στα δοκάρια του Παναιτωλικού,το απέτρεψε.Στην μία από αυτές ο Σολάκης με όμορφο γυριστό σουτ δεν έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι,ενώ ο Μπαμπανιώτης στάθηκε τυχερός αφού γλίτωσε την ομάδα του από τα χειρότερα σε σουτ του επιθετικού του Ολυμπιακού.

Ολυμπιάκος Βόλου : Κηπουρός, Ζαραδούκας, Ψυχογιός, Μπουλούτ, Κόρμπος, Άλβαρεζ (25'Λιαπάκης), Πλιάγκας (63' Κοτίτσας), Ούμπιντες(46΄Αμπράμοβιτς), Μόνχε, Ροτζέριο, Σολάκης.

Παναιτωλικός : Μπαμπανιώτης, Μπακάκης, Γκόλιας, Μόρετς, Αναστασιάδης, Μουμίν, Δέντσας, Θεοδώριδης, Μπαϊκαρά, Γκούρμα, Δημούτσος.

Δηλώσεις :

Νταλακούρας:«Μπήκαμε καλά στο παιχνίδι και προηγηθήκαμε. Δεν καταφέραμε να κρατήσουμε την πρωτοπορία.Δεν μπορούμε να λεγόμαστε ομάδα αν δεχόμαστε γκολ σαν το τρίτο γκολ.Θα ήθελα και άλλα να πω αλλά έχω απέναντί μου έναν φίλο μου,τον Σάκη Τσιώλη και δεν θα επεκταθώ σε αυτά που γίνανε στα αποδυτήρια πριν αρχίσει το παιχνίδι.Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει εκπληκτικό και πολύ κόσμο και δεν χρειάζεται την βοήθεια της διαιτησίας για να πετύχει την άνοδο.Δεν μπορώ να έχω παράπονα από τους παίκτες μου. Εμείς πρέπει να συνέλθουμε από όλη την κατάσταση, όχι μόνο τη σημερινή αλλά και από τα προηγούμενα άσχημα αποτελέσματα και να κοιτάξουμε πως θα κερδίσουμε το παιχνίδι της Κυριακής γιατί είναι πολύ σημαντικό για μας»

ΤσιώληςΕυχαριστώ και πάλι τον υπέροχο κόσμο μας.Η ομάδα μπήκε όπως έπρεπε να μπει, δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά δέχτηκε ένα γκολ. Στις δύσκολες στιγμές όμως οι ποδοσφαιριστές πρέπει να μας δείξουν το χαρακτήρα τους, την προσωπικότητά τους και εγώ τους δίνω συγχαρητήρια διότι αντέδρασαν πολύ καλά και φυσικά, ένας βασικός παράγοντας για να γυρίσει ένα παιχνίδι και να φτιάξει η νοοτροπία είναι ο υπέροχος κόσμος, που έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε στη φετινή περίοδο.Όταν δεχτήκαμε το γκολ πρώτοι αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε όλα τα πλάνα του παιχνιδιού.Στο ημίχρονο είπαμε στα αποδυτήρια πως πρέπει να γυρίσουμε το παιχνίδι μόνο και μόνο για τους φιλάθλους μας.Έτσι και κάναμε.Εμείς θέλουμε να τερματίσουμε πρώτοι,δεν παίζουμε για την δεύτερη θέση.  Ποδοσφαιρικό τμήμα, διοίκηση και κόσμος έχουμε ξεκινήσει από την αρχή όλοι μαζί ένα ταξίδι και με το μεταξύ μας δέσιμο, νομίζω ότι έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να τερματίσουμε εκεί που θέλουμε, εκεί που ονειρευόμαστε, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη. Θα πρέπει γρήγορα να ετοιμαστούμε γιατί το Σάββατο μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι, καθοριστικό όπως και όλα όσα ακολουθούν για την πορεία μας στο πρωτάθλημα»

Λέαντρο Αλβάρεζ (ποδοσφαιριστής Ολυμπιακού Βόλου): «Πρώτα από όλα πρέπει να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας που ήρθαν σήμερα στο γήπεδο, είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα. Για τον αγώνα, το σημαντικό ήταν ότι ενώ βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 0-1, γυρίσαμε το σκορ, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα όπως είναι ο Παναιτωλικός. Πρέπει να συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο, έχουμε δουλειά μπροστά μας ιγα το επόμενο αγώνα, όπως και για κάθε αγώνα που έρχεται. Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Τάσος Δέντσας (ποδοσφαιριστής Παναιτωλικού): «Νομίζω ότι στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός Βόλου δημιούργησε πολλές ευκαιρίες αλλά εμείς δείξαμε πάθος, είμαστε μαχητικοί, καταφέραμε να προηγηθούμε στο σκορ, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να διατηρήσουμε. Δυστυχώς, στο δεύτερο ημίχρονο δεν παρουσιαστήκαμε το ίδιοι μαχητικοί και αγωνιστικοί όπως στο πρώτο και αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός και μπόρεσε τα πετύχει δύο γκολ. Για μένα αυτό το παιχνίδι έχει τελειώσει, πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι και πρέπει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς που έχουμε να πάρουμε αρκετές αγωνιστικές»

Μικρά και πικάντικα


  • Στο 25' ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή η οποία ήταν αναγκαστική,με τον Αλβάρεζ να αποχωρεί και τον Λιαπάκη να παίρνει την θέση του.
  • Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τον υπαινιγμό του κου  Νταλακούρα για εύνοια της διαιτησίας,ο τελευταίος απέφυγε να απαντήσει τι παράπονα έχει από το διαιτητικό τρίο.
  • Κίτρινες κάρτες δέχτηκαν οι Λιαπάκης, Μόνχε - Γκόλιας, Δέντσας, Δημούτσος, Αναστασιάδης.
  • Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει την διαιτησία αλλά και αναφέρουν χειροδικία έναντι του γενικού αρχηγού της ομάδας εξέδωσε ο Παναιτωλικός. 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...