Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Διπλό στην Κατερίνη!

Σε θρίλερ μετέτρεψε και πάλι ένα δικό του ματς ο Ολυμπιακός όταν επέτρεψε έναν υποδιαίστερο Πιερικό να τον ισοφαρίσει χάνοντας το προβάδισμα των δύο γκολ που είχε κατακτήσει στο ημίχρονο.

Αυτό έγινε αφού κατά διαστήματα ο Ολυμπιακός στο β΄μέρος έχανε το κέντρο αλλά και ο Ουμπίντες που ήταν ο κύριος  μοχλός ανάπτυξης στο β μέρος χαμήλωσε στροφές.Τελικά όμως ο Ροτζέριο που προσέθεσε ακόμα μία μεγάλη εμφάνιση στο ενεργητικό του πέτυχε το 2-3 δίνοντας στην ομάδα του Βόλου την νίκη που φανερά δικαιούταν.  

Η ομάδα του Βόλου ξεκίνησε το ματς με την εξής ενδεκάδα: Γλύκος,Μπουλούτ και Κοντέων ως κεντρικοί αμυντικοί,Κοτίτσας και Ζαραδούκας στα άκρα της άμυνας,Αλβάρεζ σε ρόλο αμυντικού χαφ, Κακαράς,Ροτζέριο και Ουμπιντες στο κέντρο, Μόνχε σε ρόλο κρυφού κυνηγού και Χανιώτη ως σέντερ φορ.

Πρώτη υποψία ευκαιρίας για τον Ολυμπιακό με σουτ του Ροτζέριο στο 7ο λεπτό.Η απάντηση ήρθε στην επόμενη φάση για τον Πιερικό όταν ο Ντεμπελέ πεσμένος έπιασε κάτι σαν πλασέ ,η τροχιά της μπάλας φάνηκε να ξεγελά τον Γλύκο αλλά πέρασε άουτ.Στο 12ο λεπτό ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία και πάλι όταν μετά από φάουλ του Ουμπίντες η κεφαλιά που έπιασε ο Χανιώτης μπλοκαρίστηκε από τον Κοτταρά.Ο Ντεμπελε απάντησε και πάλι με μακρινό σουτ που πέρασε λίγο άουτ. Στο 18ο λεπτό ο Ολυμπιακός έχασε εκπληκτική διπλή ευκαιρία όταν ο Κοτταράς στην προσπάθεια του να προλάβει βαθιά μπαλιά προ του Χανιώτη βγήκε εκτός θέσης και ο Ροτζέριο Μάρτινς ο οποίος το αντιλήφθηκε έπιασε ένα πολύ όμορφο ψιλοκρεμαστό σουτ το οποίο αποκρούσθηκε πάνω στην γραμμή σε κόρνερ.Ο Ολυμπιακός συνέχισε να κάνει ευκαιρίες  με Ροτζέριο αλλά και τον Μόνχε να μην μπορούν να πλασάρουν σωστά τον Κοτταρά.Ο Ουμπίντες όμως  στο 23'  μπόρεσε  όταν ο εκπληκτικός Κοτταράς έχασε την μπάλα σε γυριστό σουτ του Μόνχε και ο άλλος αργεντινός επιθετικός τσίμπησε την μπάλα κάνοντας το 0-1, υποχρεώνοντας τους 1000 φίλους του Ολυμπιακού να ξεσπάσουν σε πανηγύρια.Ο Πιερικός προσπάθησε να αντιδράσει και ο Μ.Κατσαβάκης γέμισε περαιτέρω την επίθεσή του με τον Γκουγκουλιά.Η μοναδική ευκαιρία πάντως που κατάφερε να δημιουργήσει ήταν μια επικίνδυνη κεφαλιά του Μακρή που πέρασε άουτ.Ο Ολυμπιακός όμως «ξαναχτύπησε» με τον Ροτζέριο  στο 40' όταν από τα αριστερά ο Ουμπίντες «ζάλισε» τους παίκτες του Πιερικού ο Κοτταράς έπεσε στα πόδια του Μόνχε ο οποίος κατάφερε να γυρίσει την μπάλα στον βραζιλιάνο μέσο που πλάσαρε όμορφα.

Ο Πιερικός άρχισε το β μέρος με νέα αλλαγή με τον Πέντα στην ενδεκάδα και μπήκε πιο επιθετικός στο παιχνίδι και στο 50' μείωσε σε 1-2 όταν ο Γκουγκουλιάς απέφυγε τον Κοντέων και πλάσαρε τον Γλύκο.Η απάντηση του Σ.Τσιώλη ήταν να περάσει τον Αρβανίτης στην θέση του Ζαραδούκα στο 55'.Ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το παιχνίδι και στο 58' με τον Μόνχε έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο αργετίνος κοντρόλαρε όμορφα την μπάλα,μπήκε στην περιοχή,το σουτ του όμως απέκρουσε σε κόρνερ ο Κοτταράς.Ο Χανιώτης στο επόμενο λεπτό σούταρε άσχημα από καλή θέση άουτ.Ο Πιερικός ο οποίος δεν έδειχνε ικανός μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο όταν με την βοήθεια της τύχης ο Γκουγκουλιάς πέτυχε με θεαματικό σουτ εκτός περιοχής την ισοφάριση.Στην συγκεκριμένη φάση ο Γλύκος φάνηκε να είναι εκτός θέσεως.Ο Ολυμπιακός όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και ο Ροτζέριο στο 76' με όμορφο πλασέ και μετά από πάσα του Ουμπίντες πλάσαρε κάνοντας το 2-3.

*Στο 77' ο Ψυχογιός πήρε την θέση του Χανιώτη και στο 84 ο Αμπράμοβιτς την θέση του Ουμπίντες.
*Σαν σαρδέλες στριμώχτηκαν  οι φίλοι του Ολυμπιακού στην θύρα που τους παραχωρήθηκε.Πολλοί από αυτούς παρακολούθησαν όλο τον αγώνα όρθιοι.
*Περί τους 2500 ήταν οι φίλοι του Πιερικού ενώ οι φανατικοί της ομάδας της Κατερίνης οι οποίοι δεν ξεπερνούσαν τους 200 ,ανάρτησαν πανό με τον χάρτη της Χαλκιδικής θέλοντας να «πικάρουν» τους οπαδούς της ομάδας μας.
*Επίθεση με πέτρες και μπουκάλια δέχτηκαν στο ημίχρονο αλλά και στο τέλος του αγώνα ,οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού από ανεγκέφαλους οπαδούς του Πιερικού που βγήκαν ακόμα και εκτός γηπέδου και από πίσω από τις κερκίδες εκσφενδόνιζαν αντικείμενα στα τυφλά.
*«Κιτρινίστηκε» ο Αλβάρεζ στο 38',ο Κοντέων στο 58' ο Χανιώτης στο 68' ο Ροτζέριο,ο Αρβανίτης και ο Λιόλιος που καθόταν στον πάγκο!! ενώ για τον Πιερικό ο Ντεμπελέ,ο Παστός,ο Εξουζίδης και ο Μαρτίνες
*Με λάθη ο βοηθός  που ελέγχει την περιοχή του Ολυμπιακού στο α μέρος σταμάτησε τρεις φορές την ομάδα του Βόλου στην αντεπίθεση υποδεικνύοντας είτε  οφ-σαιτ είτε επιθετικά φάουλ.
*Αποβλήθηκε από τον πάγκο του Ολυμπιακού ο Γιαννόπουλος στην φάση της κίτρινης κάρτας του Χανιώτη όταν διαμαρτυρήθηκε καθώς ο Ροτζέριο έβγαινε μόνος του σε αντεπίθεση και ο Δασκαλόπουλος διέκοψε την φάση καταλογίζοντας επιθετικό φάουλ!


Ο Σάκης Τσιώλης δήλωσε μετά το ματς: "Έγινε ένα παιχνίδι αντάξιο της δυναμικότητας των δυο ομάδων. Στο α' ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι στο γήπεδο και καταφέραμε να προηγηθούμε με 2-0. Στην ανάπαυλα είπα στους παίκτες μου ότι το ματς δεν είχε τελειώσει ακόμα και ότι ο Πιερικός που είναι μια πολύ καλή ομάδα θα πίεζε για να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του παιχνιδιού. Δεχτήκαμε γρήγορα το 1-2 και το παιχνίδι έγινε δύσκολο για μας. Μετά την ισοφάριση του Πιερικού ο αγώνας έγινε "ρωσική ρουλέτα", όπως κερδίσαμε, θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει. Προσπαθούσαμε να βρούμε ένα θετικό αποτέλεσμα για να ισοφαρίσουμε την απώλεια της πρεμιέρας από την Κέρκυρα και τα καταφέραμε σήμερα. Εύχομαι τα καλύτερα στον Πιερικό και πιστεύω ότι θα καταφέρει κι αυτός να κερδίσει ένα παιχνίδι για να εξισορροπήσει τη σημερινή απώλεια."



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...