Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Δώρο ένα ημίχρονο

Το πρώτο του τρίποντο κέρδισε ο Ολυμπιακός το απόγευμα στο ΕΑΚ.

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν δώρο ένα χαμένο ημίχρονο στα Χανιά με τον τρόπο που παρατάχθηκαν,αλλά στο β΄μέρος οπότε και ο Χαραλαμπίδης επέλεξε ένα πιο ορθολογικό σχήμα για μία ομάδα που θέλει να κερδίσει , ο Ολυμπιακός «έπνιξε» τα Χανιά με συνεχή πίεση ,έκανε πολλές ευκαιρίες και δίκαια πήρε την νίκη.

Το γκολ πέτυχε στο 76' ο Τσιάρας.




Ο Ολυμπιακός αρχικά παρατάχθηκε με ένα ανορθόδοξο σχήμα για κάποια ομάδα που θέλει να κυνηγήσει την νίκη.Ο Χαραλαμπίδης μάλλον φοβήθηκε τους αντιπάλους αφού ουσιαστικά έπαιξε στον χώρο της άμυνας και του κέντρου με έξι (!) αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές «βαφτίζοντας» τον Καραμανλή σε αμυντικό χαφ.

Έτσι ουσιαστικά ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με ένα σχήμα που μάλλον θα άρμοζε όταν μία ομάδα Γ' Εθνικής υποδέχεται κάποιον "μεγάλο" του ΠΟΚ....
Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο.Το πρώτο 45 λεπτο θέλουν να το ξεχάσουν γρήγορα οι 2500 και πλέον φίλοι της ομάδας που παραβρέθηκαν στο γήπεδο. 



Ο Ολυμπιακός είχε απέναντί του μία ομάδα σκληρή ,το κλάδεμα πήγαινε...«σύννεφο» που προσπαθούσε να καταστρέψει το παιχνίδι στο κέντρο για να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας.Και βέβαια στο α' μέρος τα Χανιά δεν...είχαν παιχνίδι να καταστρέψουν αφού δεν υπήρχαν ουσιαστικές επιθετικές ενέργειες από την ομάδα μας.
Ο μοναδικός που προσπαθούσε σε ρόλο...«δεκαριού» ήταν ο Φερνάντες ο οποίος με κάποιες μπαλιές ,ενώ Νικολιάς και Μοράν δεν «πάτησαν» περιοχή .


Η ομάδα που μπήκε στο β ημίχρονο ήταν μία διαφορετική ομάδα.Και σε αυτό συνέβαλε ο Γουόρντεν που ως φουνταριστός «ελευθέρωσε» τον Ντεπέτρις ο οποίος στα πλάγια χαφ έδειξε τις αρετές του που σαφώς ως φουνταριστός δεν φαινόταν...Ο Ντιέγκο Λεόν αναμόρφωσε το παιχνίδι του Ολυμπιακού ως "δεκάρι" με τον Φερνάντεζ να περνάει πιο πίσω στην φυσική του θέση και επιτέλους την ομάδα να δείχνει ικανή να δημιουργήσει.

Έτσι το β΄μέρος ήταν ένας επιθετικός μονόλογος της ομάδας μας:

Στο 47' ο Μοράν βρήκε τον Ντεπέτρις αυτός σέντραρε, με τον Γουόρντεν να πιάνει την κεφαλιά και τη μπάλα να περνά παράλληλα από την εστία του Μπλάζιτς. Ένα λεπτό αργότερα, στο 48', σουτ του Μπουτζίκου έξω από την περιοχή απέκρουσε ο Μπλάζιτς, πέφτοντας στη δεξιά του γωνία.


Στο 51' ο Ολυμπιακός είχε μία ακόμη καλή στιγμή στο ματς. Ο Ντεπέτρις με κεφαλιά βρήκε τον Γουόρντεν να φεύγει μόνος απέναντι από Μπλάζιτς, ο Γκανέζος έχασε το κοντρόλ, καθυστέρησε για να μη μπορεί να κάνει το σουτ.



Στο 62' ο Γουόρντεν ελίχθηκε ωραία έξω από την περιοχή των Χανίων, βρήκε το χώρο, σούταρε, με τον Μπλάζιτς να αποκρούει σωτήρια και εντυπωσιακά και να κρατά το μηδέν.
Στο 76΄ήρθε το γκολ με τον Ντάριο να σεντράρει γλυκά μετά από ανεπιτυχές γέμισμα ,τον Τσιάρα να πιάνει την κεφαλιά και να κάνει το 1-0.
Στο 83΄ο Γουόρντεν μετά από πάσα του Λεόν έκανε την ωραία ατομική προσπάθεια και το ευθύβολο σουτ του «έγλειψε» το δοκάρι του Μπλάζιτς. 



Η φάση highlight ήρθε στο 86 όταν ο Γουόνρντεν βρήκε τον Ντεπέτρις και ο Αργεντίνος "έπιασε" απευθείας στον αέρα ένα εκπληκτικό βολέ με την μπάλα να περνάει άουτ.

Ολυμπιακός Βόλου: Στρατηλάτης, Γκουγκούδης (34' λ.τρ. Ζέρης), Καραμανλής (46' Γουόρντεν), Ντάσιος, Μπουτζίκος, Τσιάρας, Αρβανίτης, Νικολιάς, Φερνάντες, Μοράν (56' Λεόν), Ντεπέτρις.

Χανιά: Μπλάζιτς, Κουρδάκης, Παγώνης, Μπριλάκης, Μπουζούκης, Σάντερσον (63' Ρίκκα), Γεωργίου, Τσούτσης (60' Λίτα), Σταματής, Μασάντο (47' Νύχταρης), Δεινόπαπας.


Κάρτες: 
Φερνάντες, Ντεπέτρις, Τσιάρας-Δεινόπαππας, Μπουζούκης, Γεωργίου

Μας άρεσε.... 
Ο Ολυμπιακός του β ημιχρόνου ήταν ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει.

Δεν μας άρεσε...

Το γεγονός πως ενώ υπάρχει πληθώρα επιλογών ο Απόστολος Χαραλαμπίδης εμμένει να βαφττίζει παίκτες εκτός της φυσικής τους θέσεις.
Και μπορεί ο Ντεπέτρις που δεν είναι φορ να είναι λύση ανάγκης μέχρι ο πολύ καλός Γουόρντεν να αποκτήσει φυσική κατάσταση ,αλλά ο Καραμανλής που δεν είναι αμυντικό χαφ,ο Ζέρης που δεν είναι επιθετικό χαφ ,αλλά και ακόμα και ο Φερνάντες που...είναι 8άρι και όχι 10άρι ,ήταν επιλογές του προπονητή.





Ο «κόραξ» του αγώνα

Ο Μιχαηλιδης ήταν ένα κακός εκνευριστικός διαιτητής ο οποίος δεν είχε πρόθεση να αδικήσει κάποια ομάδα όμως κάλλιστα μπορεί να δώσει αφορμές.
Οι βοηθοί του επίσης με πολλές λανθασμένες υποδείξεις.


Είπαν:

Απόστολος Χαραλαμπίδης: «Μετά από άσχημο αποτέλεσμα στη Ζάκυνθο, θέλαμε τη νίκη. Να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Πιστεύω ότι δίκαια κερδίσαμε. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν λίγο αγχωμένοι, είχαμε και ένα παιχνίδι μείον για το ρυθμό. Στο δεύτερο μπήκαμε πολύ καλά, μας βοήθησαν οι αλλαγές. Ο Γουόρντεν έδειξε ότι θα μας βοηθήσει, ο Λεόν μάς δίνει άλλη ποιότητα. Πιστεύω ότι οι παίκτες που είναι πίσω στις προπονήσεις έρχονται σιγά σιγά και στη συνέχεια θα έχουμε καλύτερη εικόνα.
Στην τακτική μας θέλαμε να παίξουμε με παίκτες υγιείς, αυτό ήταν το σκεπτικό μας στο πρώτο ημίχρονο και να ρίξουμε στο δεύτερο παίκτες που θα μπορούσαν να παίξουν για συγκεκριμένα λεπτά όταν ο αντίπαλος θα είχε κουραστεί. Αυτό κάναμε...η ομάδα θέλει παιχνίδια και στη συνέχεια τα δύο συνεχόμενα, θα την βοηθήσουν να πάρει ρυθμό.».

Γράφας: «Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν δύσκολο αντίπαλο σήμερα. Κατ' αρχήν θέλω να πω ότι ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε καλή εικόνα. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός δίκαια έφτασε στη νίκη. Εμείς πρέπει να ξεπεράσουμε γρήγορα αυτό το παιχνίδι, γιατί ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος. Θέλουμε να ανασυνταχθούμε γρήγορα και να κοιτάξουμε το επόμενο ματς. Είμαστε υποχρεωμένοι να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα και να προχωρήσουμε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και να του ευχηθώ ό,τι καλύτερο, όπως και στον coach».



Μικρά&πικάντικα
  • 700 εισιτήρια «κόπηκαν» σήμερα στο ΕΑΚ .Στις κερκίδες είχε περίπου 2500 φιλάθλους.
  • Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ευχαρίστησε με ανακοίνωση τους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν σήμερα στο ΕΑΚ για τη δυναμική παρουσία τους και την κόσμια συμπεριφορά τους.Ευχή όλων,όπως τονίζει η ανακοίνωση,  είναι στα επόμενα ματς η προσέλευσή των φιλάθλων του Ολυμπιακού να αυξηθεί, διότι ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία μας έχουν όλους ανάγκη.



Βοήθησε κι εσύ το VolosFans κάνοντας κλικ σε μία από τις τρεις κύριες διαφημίσεις  που σε ενδιαφέρει!
Μάθε πρώτος τα νέα του Ολυμπιακού κάνοντας like στο προφίλ μας στο facebook...ΤΩΡΑ!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...