Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Ποιος θα τον σταματήσει....

Τα δύο γκολ του Μάριο Γκούρμα στο 7' και στο 26΄ήταν αρκετά για να συνεχιστεί το ερυθρόλευκο σερί!

Ο Ολυμπιακός με ηγέτες τους Γκούρμα , Πινδώνη και Δεινόπαπα ,πέτυχε την ένατη συνεχόμενη νίκη και δείχνει πλέον πως η ομάδα παίζει μόνη της στην κατηγορία με μοναδική αντίπαλο την διαφορά πόντων από τον τέταρτο.





Οι «ερυθρόλευκοι» από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό είχαν ξεκάθαρο πλάνο στο παιχνίδι τους, περιμένοντας στο μισό γήπεδο και βγαίνοντας ταχύτατα στις αντεπιθέσεις πότε με τον Γκούρμα και πότε με τον Δεινόπαπα.
Το πλάνο του Ρόκα κρίνεται απόλυτα επιτυχημένο, αφού στο 27' ο Ολυμπιακός Βόλου βρισκόταν ήδη μπροστά στο σκορ με 0-2 και η Καλλιθέα.

Στην πρώτη καλή επιθετική προσπάθεια στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ, στο 7'. Ο Δεινόπαπας έβγαλε τη μπαλιά για τον Γκούρμα, αυτός απέφυγε με ωραίο κατέβασμα της μπάλας δύο παίκτες της Καλλιθέας και από το ύψος της περιοχής πλάσαρε στην αριστερή γωνία του Λυμπερόπουλου, γράφοντας το 0-1 για τους «ερυθρόλευκους».

Ο Ολυμπιακός «χτύπησε» και πάλι στο 26' μ' ένα εξαιρετικό σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ. Οι «ερυθρόλευκοι» με δύο μπαλιές βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Δεινόπαπας από τα δεξιά έβγαλε εξαιρετική σέντρα για τον Γκούρμα και αυτός πάνω στην κίνηση με σουτ έγραψε το 0-2, σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι και το δέκατο στο πρωτάθλημα.

Ασφαλώς η κλάση του Μάριο Γκούρμα ήταν το «κλειδί» του γεγονότος πως ο Ολυμπιακός είχε 2 γκολ με μόλις 4 τελικές προσπάθειες.

Μετά τα δυο γκολ ο Ολυμπιακός άφησε την Καλλιθέα να...«κάνει» παιχνίδι!Οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να απειλήσουν με στημένες φάσεις ,αλλά η σταθερότητα του Γεωργίου δεν έδωσε δικαιώματα στην Καλλιθέα  να μπορούν να μιλήσουν για μεγάλη ευκαιρία

Το ένατο συνεχόμενο τρίποντο ήταν αναπόφευκτο και μάλλον ήρθε ευκολότερα από ότι νόμιζαν πολλοί.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Λυμπερόπουλος, Χριστοφιλέας, Παγώνης, Φερέιρα, Καλαμιώτης, Φαγιέ (83' Σταύρου), Κατσικογιάννης, Αρναρέλης, Καραλής (63' Μιχαλόπουλος), Γκαλάν, Ατματσίδης (46' Αγουόνγκ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γεωργίου, Γιαλούσης, Καρράς, Αρβανίτης, Μελίσσης, Ρόκας, Πινδώνης, Καπετάνος (78' Ολίσε), Κατσίκης, Δεινόπαπας (46' Μπρέσκα), Γκούρμα (65' Ιωάννου)



Κάρτες:  23' Πίκολο, 41' Γκαλάν, 58' Καραλής, 59' Φαγιέ – 48' Δεινόπαπας, 82' Ολίσε, 86' Αρβανίτης




Μας άρεσε.... 
Ο Μάριο Γκούρμα ήταν σαφώς ο mvp του αγώνα με τα δύο πολύτιμα γκολ που πέτυχε....Αθόρυβη δουλειά ο Πινδώνης και ο Δεινόπαπας πάει καλύτερα από παιχνίδι σε παιχνίδι.
Σωστό στήσιμο της ομάδας από τον Εμανουέλ Ρόκα που με τα δύο αμυντικά χαφ «κλειδώθηκε» το κέντρο για όσο χρειάστηκε η ομάδα.


Δεν μας άρεσε...

Η μοναξιά του Ηλία Ιωάννου στο ντεμπούτο του με την ομάδα,αλλά και ο Μπρέσκα που δεν βοηθήθηκε πάντως από τον τρόπο ανάπτυξης της ομάδας μας στο β΄μέρος.





Ο «κόραξ» του αγώνα:Ο Παναγιωτόπουλος χαρίστηκε πολλές φορές σε παίκτες της Καλλιθέας που έπρεπε να αντικρίσουν κίτρινες κάρτες.Πάντως δεν υπέπεσε σε άλλα σφάλματα.


Είπαν:

Ρόκα: « Όταν μια ομάδα παίρνει ένα αποτέλεσμα αυτό οφείλεται στη δουλειά που γίνεται πριν το παιχνίδι. Δουλεύουμε σωστά και το πλεονέκτημα που έχει ο Ολυμπιακός είναι ότι μπορεί να παίξει και ποδόσφαιρο κατοχής μπάλας, αλλά και κόντρα επίθεση. Σήμερα το παιχνίδι ενδείκνυόταν για να παίξουμε κόντρα επίθεση. Δεν είμαστε προβλέψιμη ομάδα, καθώς μπορούμε να αλλάξουμε έναν-δύο παίκτες και να αλλάξει όλο το πρόσωπο της ομάδας.
Όταν στη μεσαία γραμμή έχεις τρεις παίκτες της ποιότητας του Καπετάνου, του Ρόκα και του Πινδώνη και στην επίθεση υπάρχουν οι Γκούρμα και Δεινόπαπας, για να βγάλουμε κόντρα επιθέσεις, τα πράγματα είναι πιο εύκολα για μας. Στο πρώτο ημίχρονο βγήκε απόλυτα η τακτική που εφαρμόσαμε. Στο δεύτερο μέρος δεν είχαμε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο, φροντίσαμε να κρατήσουμε το μηδέν παθητικό και να κερδίσουμε το παιχνίδι.
Βλέπουμε πλέον τον αγώνα με τα Χανιά και θα είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό να κερδίσει αυτό το ντέρμπι. Αυτό που επιδιώκουμε είναι να είμαστε σε κάθε παιχνίδι ολοένα και καλύτεροι και να φτιάξουμε μια ομάδα για την οποία θα είμαστε όλοι περήφανοι μετά τη λήξη του πρωταθλήματος».

Στη συνέχεια ο Μάνουελ Ρόκα στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τόνισε: «Να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια σε μια δύσκολη έδρα. Παίξαμε καλά σε γενικές γραμμές απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Θέλαμε ένα παιχνίδι με κόντρα επίθεση κι έτσι το κάναμε.
Χωρίς ν' αλλάξουμε εντελώς την ομάδα μπορούμε να παίξουμε κόντρα επίθεση αφού. έχουμε ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Το πρώτο ημίχρονο πήγε πολύ καλά. Στο δεύτερο θέλαμε να κρατήσουμε το σκορ. Το 2-0 είναι πολύ επικίνδυνο σκορ αν δεν προσέξεις. Η Καλλιθέα είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στον όμιλο. Της εύχομαι το καλύτερο.
Ο λόγος που έβαλα τον Ιωάννου στο γήπεδο όπως και τον Μπρέσκα ήταν για να παίξουμε κόντρα επίθεση. Δεν είχαμε τη φρεσκάδα που έπρεπε. Ο Ιωάννου θα έχει κι άλλες ευκαιρίες. Είναι ένας από τους παίκτες που θα μας βοηθήσει πολύ στη συνέχεια».

Βαζέχα:«Καταρχήν πρέπει να πούμε ότι είχαμε μεγάλη περιπέτεια την εβδομάδα που πέρασε. Πέντε παιδιά ήταν με γρίπη, δύο τραυματισμούς, με τον τερματοφύλακα και τον Μουσταφίδη, αλλά δεν μπορώ να πω ότι για αυτό τον λόγο χάσαμε και δεν το χρησιμοποιώ ως δικαιολογία. Παίζαμε με μία ομάδα που είναι πρώτο φαβορί για την άνοδο και σήμερα έδειξε ότι έχει μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Εμείς αυτό που θέλουμε, είτε στην έδρα μας, είτε εκτός, είναι να παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο. Το πρώτο γκολ που δεχτήκαμε ήταν τυχερό, το δεύτερο ήταν από μία κόντρα επίθεση.

Όταν μία ομάδα χάνει από τον Ολυμπιακό Βόλου με 2-0, δεν είναι καθόλου εύκολο μετά. Μπορεί να ανοιχτείς και να δεχτείς περισσότερα γκολ. Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί έκαναν μεγάλη προσπάθεια να γυρίσουν το παιχνίδι. Ψηλά το κεφάλι. Ο στόχος για εμάς δεν αλλάζει και είναι να βγούμε στην τετράδα. Εύχομαι στον Ολυμπιακό Βόλου να πετύχει τους στόχους που θέλει»


Γκούρμα :«Ξέραμε τι είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Η Καλλιθέα είναι μια πολύ δύσκολη ομάδα. Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες για την προσπάθειά τους. Συνεχίζουμε το δρόμο μας. Παίρνουμε βαθμούς είτε παίζουμε μέσα, είτε έξω. Αποδεικνύουμε πως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την παραμικρή ευκαιρία και να δείξουμε στον αντίπαλο πως δεν μπορεί να πάρει οτιδήποτε από μας»


Μικρά&πικάντικα

  • Στην κερκίδα βρέθηκε σύσσωμη ως «κατάσκοποι» του Παναθηναϊκού η τεχνική ηγεσία.  
  • 200 φίλοι της ομάδας μετέτρεψαν το Ελ Πάσο σε ΕΑΚ.

Το βίντεο του αγώνα






Παρακολουθήσατε λεπτό προς λεπτό τον αγώνα από το VolosFans



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...