Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Όταν έχεις δουλέψει για τον Ολυμπιακό....

«Όταν έχεις δουλέψει στον Ολυμπιακό Βόλου απλά δεν μπορείς να δουλέψεις και στην Νίκη Βόλου...» τόνισε μεταξύ πολλών άλλων ο Σούλης Παπαδόπουλος που παρουσιάστηκε επίσημα.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε κατά την παρουσίαση του τεχνικού των «ερυθρολεύκων» ο κος Μποτσιβάλης:

«Παρουσιάζω τον Σούλη Παπαδόπουλο, ο οποίος είναι εξαιρετικός συνεργάτης και εξαιρετικός προπονητής. Έχει παρουσιάσει έργο και έχει δει την αλλαγή και ο φίλαθλος κόσμος σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τα γεγονότα τρέχουν πολύ γρήγορα. Ο Θεός θα μας δώσει τη δύναμη να αντεπεξέλθουμε στο έργο που έχουμε αναλάβει και να ανεβάσουμε τον Ολυμπιακό Βόλου στην κατηγορία που ανήκει. Είναι ένα ιστορικό σωματείο, με βαριά φανέλα και να πρέπει να του δώσουμε τη θέση που του αναλογεί».

Ο Μποτσιβάλης ρωτήθηκε και για την παραίτηση του Τάκη Γιαννόπουλου, η οποία δεν έγινε αποδεκτή από την ΠΑΕ. Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βόλου κλήθηκε να σχολιάσει για «του συμβιβασμούς και τις υποχωρήσεις» που αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γιαννόπουλος στη δήλωσή του, αλλά και για το ότι το όνομά του έχει συνδεθεί με τον Αχιλλέα Μπέο και τον Γιώργο Βαζάκα:
«Καμία σχέση δεν έχει. Μην συνδέετε τον Τάκη Γιαννόπουλο με τον Βαζάκα. Εγώ και ο Τάκης προτιμήσαμε να έρθει ο κ. Βαζάκας. Πιστεύω ότι η παραίτησή του, την οποία δεν κάνουμε δεκτή, οφείλεται στην κούραση που είχε ο Τάκης και μην ξεχνάτε ότι κάνουμε το Αθήνα- Βόλος τρεις φορές τη βδομάδα. Κουραστήκαμε όλοι. Δεν ξέρεις τι προσωπικό μπορεί να έχει. Αναγνωρίζω ότι κουράστηκε ο Γιαννόπουλος. Ο Τάκης ήταν δίπλα μας συνέχεια και δούλευε όλο το βράδυ. Είχαμε θέσει στόχο να ανεβάσουμε την ομάδα ψηλά, αν και ήταν λίγο παράτολμο. Την επόμενη λύση δεν την έχουμε σκεφτεί, από τη στιγμή που δεν έχουμε κάνει δεκτή την παραίτηση του κ. Γιαννόπουλου. Μάλιστα, είχαμε προγραμματίσει ταξίδια σε Ισπανία, Κύπρο, Αργεντινή. Ελπίζω να το δει ο Τάκης σαν ταξίδι. Θα έχουμε πάντα τη συμβουλή του, ακόμη και αν φύγει».

Ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού έκανε ειδική αναφορά στους φιλάθλους της ομάδας και δη στους Austrian Boys, των οποίων είναι μέλος.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σούλης Παπαδόπουλος:


«Είμαι στην ευχάριστη θέση να είμαι προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, αυτής της ιστορικής ομάδας. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση, τον πρόεδρο και τον τεχνικό διευθυντή Τάκη Γιαννόπουλο για την τιμή που μου έκαναν. Είναι τιμή για εμένα. Είμαι πέντε ημέρες στην ομάδα, δώσαμε δύο παιχνίδια, αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι από την μεριά μου θα προσπαθήσω να πετύχει η ομάδα τους στόχους της.

Πολλοί από εσάς με ξέρετε, πάντα μέσα στο μυαλό μου υπήρχε η ιδέα να γυρίσω σε αυτή την ομάδα. Έχω ευχάριστες αναμνήσεις, μπορώ να πω ότι όσες φορές βρήκα αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου είχα διαφορετικά συναισθήματα. Σημαντικό ρόλο έπαιξε ο κόσμος και ιδιαίτερα ο κόσμος των Austrian Boys.

Είμαι μέλος του συλλόγου. Όταν είχα φύγει, τα παιδιά είχαν έρθει και με ακολούθησαν πολλά αμάξια, με κασκόλ και έτσι είχα γίνει μέλος για τους φιλάθλους. Υπάρχει δέσιμο και αυτό δεν έχει σβήσει. Όπου με έβρισκαν και με έβλεπαν ως αντίπαλο, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, μου έλεγαν ότι θα συναντηθούμε ξανά. Τους είχα δώσει υπόσχεση.

Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου. Τις πρώτες έξι ημέρες με βοήθησαν πολύ όλοι τους, από τους φροντιστές, από τους συνεργάτες, και τον Τάκη Γιαννόπουλο, ο οποίος τυγχάνει να είναι φίλος μου και ήμασταν συμπαίκτες. Συγχαρητήρια σε αυτούς και τους παίκτες, τους ευχαριστώ. Πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ, οι άνθρωποι που ήταν στην ομάδα, την πήγαν στην Ευρώπη και έχουμε βαριά κληρονομιά».
Όταν έχω δουλέψει στον Ολυμπιακό Βόλου και ξέρω τις σκέψεις τους, δεν μπορείς να πας. Ανεξάρτητα αν η Νίκη είναι καλή ομάδα,. έτσι λειτουργώ. Όταν είσαι προπονητής της Προοδευτικής, δεν μπορείς να πας προπονητής στον Ιωνικό. Στη ζωή δεν υπάρχουν μόνο ο επαγγελματισμός και τα χρήματα, υπάρχουν και άλλα πράγματα και τα βάζω πολύ ψηλά».

Για το αγωνιστικό κομμάτι είπε : «Στο ποδόσφαιρο οι προπονητές είναι αναλώσιμοι. Όλοι κρινόμαστε από τα αποτελέσματα και από τον τρόπο δουλειάς. Δεν ρίχνω ευθύνες στους προηγούμενους. Τώρα γιατί δεν πήγαινε καλά αγωνιστικά, δεν το ξέρω. Βρήκα καλούς ποδοσφαιριστές, που έχουν και όνειρα και φιλοδοξίες. Έχει βοηθήσει και ο Τάκης Γιαννόπουλος.


Είναι πολύ λίγο το χρονικό διάστημα που είμαι εγώ. Άκουγα ότι η ομάδα πέφτει μετά το 60ο -70ο λεπτό και πολλές φορές αυτό είναι και θέμα ψυχολογίας. Έγινε πολύ καλή δουλειά από τον κ. Γιαννόπουλο. Όλοι είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Ο Ολυμπιακός βόλου έπαιζε πολύ επιθετικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Στις Σέρρες χάσαμε δύο βαθμούς από τα χέρια μας. Όταν φτάνει το παιχνίδι στο 92’ δεν πρέπει να πάει η μπάλα στην περιοχή σου, όμως εμείς δώσαμε αυτό το δικαίωμα στον Πανσερραϊκό».


Για το πώς θα διαχειριστεί τα επόμενα δύο παιχνίδια: «Είμαι ένας προπονητής, που θέλω η ομάδα μου να παίζει δυνατά και παθιασμένα και να είμαστε προσεκτικοί από κάρτες. Στο Κύπελλο, η αντίπαλη ομάδα έπαιζε “βρώμικα” και πολύ δυνατά, αν θέλαμε να πάρουμε την πρόκριση έπρεπε να βάλουμε τα χέρια μας στη φωτιά. Πρέπει να προσέξουμε πολύ τις κάρτες, γιατί τους θέλουμε όλους τους παίκτες».


Για τα παιχνίδια με Πανσερραϊκό και Αστέρα Μαγούλας που κάθισε στον πάγκο: «Πρέπει να είσαι ήρεμος. Εμένα με βοήθησαν οι συνεργάτες μου. Δεν είχα κανένα πρόβλημα, ήθελα να καθίσω στον πάγκο με τον Πανσερραϊκό. Πρέπει να δίνεις ηρεμία στους παίκτες. Είναι θέμα ικανότητας πως θα μεταφέρεις στους ποδοσφαιριστές τα όσα δουλεύεις. Τώρα έχουμε τέσσερα παιχνίδια σε δέκα ημέρες. Να μας βοηθήσει ο θεός και οι συνεργάτες μου».


Για το αν είχε επικοινωνία με τον Τάκη Γιαννόπουλο και το πώς δέχτηκε την παραίτηση του τεχνικού διευθυντή: «Μίλησα μαζί του. Νομίζω ότι θα είναι μαζί μας τις επόμενες ημέρες. Ξέρω πως σκέφτεται. Είναι ένα θέμα προσωπικό και θέλω να πιστεύω ότι θα είναι μαζί μας».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...