Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Ολυμπιακός εάλω;


 Χαρμολύπη στους οπαδούς του Ολυμπιακού φέρνουν οι τελευταίες εξελίξεις στην ομάδα μας.

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα στο ...αχούρι του ΕΑΚ έγινε η επίσημη πρώτη προπόνηση της ομάδας του Ολυμπιακού.

Στις κερκίδες βρέθηκαν περίπου 1000 φίλοι της ομάδας μας με τους παίκτες του ερασιτεχνικού πλέον Ολυμπιακού να τρίβουν τα μάτια τους για την δυναμική παρουσία του κόσμου.

Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης την ηγεσίας του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού από τους ανθρώπους του Παπαδόπουλου το ιστολόγιο είχε εκφράσει ανοικτά τις ανησυχίες του πως πίσω από αυτούς βρίσκεται ο Αχιλλέας Μπέος.

Οι τελευταίες εξελίξεις σύμφωνα με την προσωπική μας άποψη επιβεβαιώνουν τις υποψίες μας  ,αλλά αφήνουμε την τελική κρίση στους αναγνώστες μας.

Στην πρώτη προπόνηση λοιπόν παραβρέθηκε ο νομικός και αντίπαλος του κου Μπέου στις επόμενες εκλογές ,κος Παπαπέτρος.

Η διοίκηση της ποδοσφαιρικής ομάδας έβγαλε με αφορμή αυτή την παρακάτω ανακοίνωση:

ΝΑΙ, ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΝ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ. ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ

Χθες βίωσαν οι παίκτες μας, το τεχνικό επιτελείο μια ιστορική στιγμή στα χρονικά του τοπικού ποδοσφαίρου. Αν χθες κάναμε έστω κι ΈΝΑΝ φίλαθλό μας να χαμογελάσει ή να ξεχαστεί για λίγο μέσα σε όλα όσα συμβαίνουν, είμαστε χαρούμενοι.

Τώρα που ηρέμησαν οι παλμοί μας από την χθεσινή "εκτόνωση", ακόμα και τη δική μας και των παικτών μας, θέλουμε ως διοίκηση του Ποδοσφαιρικού Τμήματος να πούμε κάτι, με αφορμή παρουσία πολιτικών και υποψηφίων στην εκδήλωσή μας.

Στη χθεσινή "πρώτη" μας, βρέθηκε και ο επιφανής νομικός κ. Παπαπέτρου, ο οποίος ηγείται υποψήφιας δημοτικής παράταξης για την εκλογή της στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Δήμου Βόλου της 8ης Οκτωβρίου και της οποίας ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Εχουμε εξ αρχής πει ότι τα πολιτικά να μείνουν μακριά από εμάς και δεν θα αφήσουμε ξανά τον Ολυμπιακό Βόλου να γίνει "όχημα" και "έρμαιο" (μικρο)πολιτικών συμφερόντων ή φιλοδοξιών. 

Προβλήθηκαν συγκεκριμένα αιτήματα από τη νέα Διοίκηση του ποδοσφαίρου για να παρασταθούν υποψήφιοι στον χώρο μας, αλλά δεν τηρήθηκαν.

"Όνειρό" μας είναι ο Ολυμπιακός Βόλου να είναι ένας κοινωνικός, πολιτιστικός, πολιτισμικός, αθλητικός, ποδοσφαιρικός φορέας, που θα παρεμβαίνει έντονα στα (μικρο)πολιτικά πράγματα του τόπου μόνο όταν θα χρειάζεται να το κάνει για να προασπίσει τα συμφέροντά του. Ο καθένας ας ψηφίσει κατά συνείδηση.

Με αφορμή λοιπόν μια δήλωση που έκανε ο επικεφαλής του ανωτέρω συνδυασμού στην πρώτη προπόνηση της Νίκης Βόλου πριν μια βδομάδα σχετικά με τα ιστορικά σωματεία της πόλης, μας ενδιαφέρει να μάθουμε στο δημόσιο διάλογο τις απόψεις της παράταξης, σε περίπτωση που εκλεγεί, σε μια σειρά από ζωτικά ζητήματα επιβίωσης για το ποδόσφαιρο του Ολυμπιακού Βόλου, τη στιγμή μάλιστα που συμπίπτει με την πιο δύσκολη φάση στην 86χρονη ιστορία του. Ας μας συγχωρέσουν οι άνθρωποι που βάλλονται, σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε ότι είναι σημαντικότερα από την καθημερινότητά τους και όσα βιώνουν.

1️⃣ Αν θα διατηρηθεί σε ισχύ η σύμβαση για τη χρήση του ΕΑΚ "ΤΑΚΗΣ ΣΥΝΕΤΟΠΟΥΛΟΣ" μέχρι το τέλος της ποδοσφαιρικής αγωνιστικής χρονιάς 2023 - 2024.

2️⃣ Αν θα επεκταθεί η σύμβαση παραχώρησης του ΕΑΚ "ΤΑΚΗΣ ΣΥΝΕΤΟΠΟΥΛΟΣ" έως και το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς 2026 - 2027

3️⃣ Αν θα αξιοποιηθούν τα κονδύλια που φέρεται να έχουν εγκριθεί για την σταδιακή ανάπλαση του Σταδίου.

4️⃣ Αν θα υπάρξει η μέριμνα αυτά τα κονδύλια να διοχετευθούν στο ΕΑΚ, με ποιο χρονοδιάγραμμα και σε ποια σχέση με την παραδοσιακή και ιστορική ομάδα που στεγάζεται στο σπίτι της.

5️⃣ Αν καθ όλη τη διάρκεια των εργασιών θα ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ η ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΑΚ, με δικαίωμα χρήσης και διεξαγωγής ποδοσφαιρικών αγώνων εντός του γηπέδου από την αρχή έως την τελική αποπεράτωση κι ενώ παράλληλα θα γίνεται η σταδιακή ανάπλαση του γηπέδου, με μερική ανακατασκευή, πρώτα της θύρας 1, στη συνέχεια των δύο πετάλων, όπως γίνεται σε πόλεις και ομάδες της Ευρώπης (πχ. Ντάρμσταντ, Θέλτα Βίγκο και πολλές άλλες) και στη συνέχεια των θυρών 3, 4 και 5 με απρόοσκοπτη αγωνιστική λειτουργία και διεξαγωγή αγώνων του Ολυμπιακού Βόλου σε όλες τις κατηγορίες.

6️⃣ Για ποιο λόγο δεν μας έχουν καλέσει ως τώρα να μας συναντήσουν από κοντά, προκειμένου να μας εκφράσουν τις απόψεις της για όλα τα παραπάνω, όλες οι υποψήφιες παρατάξεις (εξαιρούνται όσοι μας κάλεσαν) και όσα αφορούν και "καίνε" τα συμφέροντα του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού Βόλου. Όχι τώρα που η Μαγνησία, βάλεται αλλά και πολύ νωρίτερα.

7️⃣ Για ποιο λόγο δεν μας έχει καλέσει καμία κομματική παράταξη Μαγνησίας, να μας εκφράσει τις απόψεις της για τα παραπάνω ζητήματα του σωματείου εδώ και τόσους μήνες.

8️⃣ Για ποιο λόγο δεν στηρίζονται έμπρακτα τα ιστορικά σωματεία της πόλης με την αγορά έστω ενός εισιτηρίου διαρκείας από κάθε υποψήφιο, να γίνει η υπόσχεση άμεσα πράξη;

🅰️Από τα 8 ανωτέρω δημόσια ερωτήματα, πάνω από τα μισά έχουν τεθεί ή έχουν συζητηθεί ή έχουν συμβεί με την δημοτική αρχή, που "τρέχει" το Δήμο αυτή την τετραετία και υπάρχει το καλό κλίμα ούτως ώστε να συζητηθούν και να εξαντληθούν στην υλοποίησή τους όλα.

🅰️Σε καμία περίπτωση τα παραπάνω 8 δημόσια ερωτήματα δεν έχουμε την ψευδαίσθηση ότι είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα αυτή τη στιγμή στην πόλη. Έχουμε "καεί", έχουμε "πνιγεί". Δεν ζούμε σε άλλη χώρα και βιώνουμε όλοι άμεσα ή έμμεσα τις φυσικές καταστροφές που έγιναν στη Θεσσαλία, στη Μαγνησία και στον Βόλο. Δεν θα σας πούμε ούτε τι θα ψηφίσετε, ούτε τι θα κάνετε. Δεν μας πέφτει λόγος.

🅰️ Τα ανωτέρω έχουμε πρώτα προσπαθήσει αποδεδειγμένα να τα θέσουμε σε διαύλους επικοινωνίας των πολιτικών δρώμενων της πόλης χωρίς αποτέλεσμα. Πρώτα προσπαθούμε να μιλήσουμε πρόσωπο προς πρόσωπο και μόνο σε περίπτωση αποτυχίας, δημόσια.

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους μας που από το υστέρημά τους στήριξαν ΕΜΠΡΑΚΤΑ την κίνησή ενίσχυσης των πληγέντων της Θεσσαλίας. Είμαστε υποχρεωμένοι ηθικά να τα παραδώσουμε άμεσα και "χέρι προς χέρι" σε χωριά και σπίτια που αποδεδειγμένα επλήγησαν με γνώση από τους συγχωριανούς τους και ανθρώπους της περιοχής για το ποιοι τα έχουν ανάγκη και να φθάσουν κατευθείαν εκεί.

Ολυμπιακός Βόλου στα Δύσκολα.- Ολυμπιακός Βόλου και στο τοπικό.

H παράταξη του κυρίου Παπαπέτρου απάντησε στην ανακοίνωση ως εξής:

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του «Olympiakos Volou F.C», η οποία στο συνδυασμό μας τουλάχιστον φαίνεται ανυπόγραφη, αλλά εικάζεται ότι απηχεί τις απόψεις του διαχειριστή του ποδοσφαιρικού τμήματος (αυτή είναι η επιεικέστερη εκδοχή), με τις οποίες όμως προφανέστατα δεν ταυτίζονται τα μέλη της νόμιμης διοίκησης του ερασιτεχνικού σωματείου, το οποίο και μόνο έχει νομική προσωπικότητα και εξουσία δέσμευσης, θα θέλαμε ν’ αναφέρουμε τα εξής:

👉 Προφανέστατα, διέλαθαν της προσοχής του διαχειριστή του ποδοσφαιρικού τμήματος οι επανειλημμένες δημόσιες δηλώσεις μας (βλ. ομιλία μας 31-3-2023 στο Ergon, ομιλία στις 28-8-2023 στο ΞΕΝΙΑ Βόλου, συνεντεύξεις ραδιοφωνικές στον 9,86 fm , στο Ράδιο Βέρα κοκ) ότι ο Βόλος έχει δύο ομάδες και ανάμεσα σ’ αυτές δεν χωράει τρίτη. Μάλλον, ο διαχειριστής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού Βόλου δεν συμφωνεί μ’ αυτήν την άποψη και επιθυμεί την παρουσία και τρίτης ομάδας, αλλιώς δεν γίνεται αντιληπτή η συμμόρφωσή του στις οδηγίες του Προέδρου της τελευταίας (βλ. ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ ΠΑΕ). 

👉 Διέλαθε επίσης της προσοχής του η δήλωσή μου σ’ όλες τις ανωτέρω δημόσιες τοποθετήσεις μου ότι η φυσική έδρα του Ολυμπιακού είναι το ΕΑΚ. Και δεν εννοούσα, ούτε εννοώ πρόσκαιρη, αλλά μόνιμη. Εκτός αν αρέσκεται στις ετήσιες συμβάσεις μισθώσεων, όπως αρέσκεται ο Πρόεδρος της, καθ’ ημάς, τρίτης, ανύπαρκτης στη συνείδηση των πολιτών ομάδας. 

👉 Όχι μόνο λοιπόν το ΕΑΚ αποτελεί τη φυσική έδρα του Ολυμπιακού, αλλά και οι εγκαταστάσεις της Άλλης Μεριάς, που εσχάτως παραχωρήθηκαν αντί του φυσικού δικαιούχου σε εισαγόμενη ομάδα που φέρει το όνομα της πόλης. Και για την παραχώρηση αυτή δυστυχώς δεν είδα την ανάλογη αντίδραση του διαχειριστή. 

🔴⚪ Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν αποτελεί επαίτη, τόσο της σημερινής δημοτικής αρχής, όσο και των πολιτών του Βόλου. Εκτός και αν αυτή είναι η άποψη του έχοντος την ευθύνη του ποδοσφαιρικού τμήματος. Διαφορετικά δεν κατανοούμε την δημόσια αξίωση προμήθειας εισιτηρίων διαρκείας. Ας ρωτήσει όμως τους εκπροσώπους του ερασιτέχνη αν ο συνδυασμός μας έχει προμηθευτεί σε αγώνες του Ολυμπιακού Βόλου μαζικά εισιτήρια. Θα έπρεπε να είναι καλύτερα ενημερωμένος. 

👉 Η επαιτεία εξάλλου απέναντι και στους εκπροσώπους της τωρινής δημοτικής αρχής απαξιώνει την ομάδα και τους φιλάθλους της και τη μεταφέρει στο χώρο της ελεημοσύνης. 

‼️Και όσες φορές επιχείρησε να ορθοποδήσει με ελεημοσύνες από τον σημερινό δήμαρχο το αποτέλεσμα ήταν το εντελώς αντίθετο και καταστροφικό. Ίσως, λόγω του νεαρού της ηλικίας του να μην το ενθυμείται. 

📌 Ο συνδυασμός μας θεωρεί ότι το ποδόσφαιρο είναι στοιχείο του πολιτισμού της πόλης μας και ως τέτοιο σαφέστατα και έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά. Όχι βέβαια ταύτισης ομάδων με κόμματα ή παρατάξεις, αλλά συλλογικής έκφρασης και αντίδρασης των πολιτών μέσω του αθλήματος. Αν πάλι υπάρχει διαφωνία ως προς αυτήν την άποψη, η διαφωνία αυτή θα πρέπει να επιβεβαιώνεται και εμπράκτως. 

👉 Από το κείμενο της απάντησης συνάγεται το ακριβώς αντίθετο, η υποταγή δηλαδή του διαχειριστή της ομάδας στα πολιτικά κελεύσματα και απαιτήσεις της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Η τελευταία είναι η πρώτη η οποία πρέπει ν’ απαντήσει δημόσια τα ερωτήματα που δημοσιεύει η ανακοίνωση του Συλλόγου και να δεσμευτεί δημόσια και εγγράφως όσον αφορά τα ανωτέρω αιτήματα, διότι ως τώρα η πραγματικότητα είναι προφορικές υποσχέσεις. Από το συνδυασμό μας δηλώνουμε πως είμαστε διαθέσιμοι σε συνάντηση και συζήτηση με το Σύλλογο ώστε και ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ να ξεκαθαρίσουμε το σχέδιό μας, τις προτεραιότητές μας όπως κάνουμε πάντα με διαφάνεια. 

⁉️ Ωστόσο, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μας ενημερώσει η διοίκηση του Olympiakos Volou F.C ποιες είναι οι ενέργειες που έχει κάνει μέχρι στιγμής η δημοτική αρχή και τι περιέχει τελικά η περιβόητη σύμβαση που έχει υπογραφεί. 

📌 Τέλος, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον διαχειριστή του ποδοσφαιρικού τμήματος αυτό που του έχουν διαμηνύσει οι φίλαθλοι της ομάδας και δυστυχώς δεν θέλει ν’ αντιληφθεί. Την απλή φράση του Γκάντι : «Όταν σερνόμαστε σαν τα σκουλήκια να μην διαμαρτυρόμαστε μετά γιατί μας πατούν». Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι ομάδα με όραμα και αξίζει καλύτερης τύχης απ’ αυτήν της ελεημοσύνης και υποταγής.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...