Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Από στοιχεία ουδέν

Με καμία κατηγορία να στοιχειοθετείται εναντίον του Ολυμπιακού Βόλου αλλά και του Αχιλλέα Μπέου,κύλισαν οι απολογίες του τέως μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού.
Ο Αχιλλέας Μπέος αλλά και η ΠΑΕ πήρε προθεσμία μέχρι την Δευτέρα οπότε και θα καταθέσουν τα υπομνήματά τους.

Αποφάσεις δεν αναμένονται πριν την Τρίτη ή την Τετάρτη της επόμενης εβδομάδας.


O Αχιλλέας Μπέος ήταν από νωρίς στα γραφεία της Λίγκας.Στο πλευρό του βρέθηκε η γυναίκα του.
Τον Ολυμπιακό Βόλου τον εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ κος Τόρης και ο νομικός σύμβουλος κος Χαρμάνης.


Έξω από τα γραφεία της Λίγκας εκτός του πλήθος δημοσιογράφων έδωσαν το παρών και φίλοι του Ολυμπιακού Βόλου.
Οι Ντέμης Νικολαίδης,Κυριάκος Θωμαίδης,Πέτρος Θεοδωρίδης δεν παραβρέθηκαν να καταθέσει ως και αναμενόταν.


Ο πρώτος μάρτυρας ο οποίος εξετάστηκε ήταν ο σύμβουλος του ΟΠΑΠ κος Ηλιόπουλος ο οποίος ουσιαστικά εξήγησε το σύστημα με το οποίο η UEFA θεωρεί ύποπτο κάποιο παιχνίδι ενώ αρνήθηκε ότι γνωρίζει την οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού Βόλου υπογραμμίζοντας ότι μπορεί να μιλήσει μόνο για θέματα του Οργανισμού.


Ο Αλέξης Κούγιας κατέθεσε έπειτα.Στην ερώτηση αν γνωρίζει κάποιο παιχνίδι στο οποίο ο Ολυμπιακός Βόλου δωροδόκησε ή δωροδοκήθηκε απάντησε αρνητικά.
Πάντως η συνέχεια της κατάθεσης του Αλέξη Κούγια περισσότερο διασκέδαση προσέφερε με τις ατάκες που αντάλλασσε με τον Α.Μπέο,παρά κάποιο ουσιαστικό στοιχείο για στοιχειοθέτηση κατηγοριών.
Η πιο «ουσιαστική» φράση του ποινικολόγου ήταν:«Είμαι σίγουρος πως το Παναργειακός- Ολυμπιακός Βόλου ήταν στημένο».Στην ερώτηση του προέδρου βέβαια αν μπορεί να το αποδείξει ή έχει κάποια στοιχεία ως ένδειξη απάντησε αρνητικά.
Στην έξοδο του από τα γραφεία της Λίγκας ο Α.Κούγιας είχε συνεπλάκη με παρευρισκόμενο και οδηγήθηκε στο τμήμα.


Ο Αχιλλέας Μπέος είπε στην απολογία του:
«Δεν πίστευα ότι επειδή μιλούσα σε τηλεφωνικές συνομιλίες και εξέφραζα προσωπικές σκέψεις και απόψεις, θα ήμουν κατηγορούμενος.Κανένας μάρτυρας δεν βρέθηκε να με κατηγορήσει για δωροδοκία, εκβιασμό ή απειλές και γενικά το παραμικρό για τα οποία κατηγορούμαι.Ο μόνος μάρτυρας είναι ο κ. Κούγιας. Δεν έχω στήσει κανένα παιχνίδι ποτέ.Δεν νομιμοποιώ τις συνομιλίες που περιέχει η δικογραφία. Αν δεν τις ακούσουμε, δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς τι ακριβώς λένε. Με αφαίρεση μιας φράσης, αλλάζει όλο το νόημα. 


Από πουθενά δεν προκύπτει εμπλοκή του Ολυμπιακού Βόλου. Η ομάδα μου υπήρξε θύμα. Έχουν στοχοποιήσει εμένα. Στο πρόσωπό μου περιορίζεται η κάθαρση; Μετά την Μεταπολίτευση όπου έκανα αφισοκόλληση με κοντά παντελονάκια, δεν περίμενα να φτάσουμε σε αυτή την διαδικασία. Υπάρχουν μόνο απόψεις, σκέψεις και κρίσεις στις κασέτες. Για ποδόσφαιρο μιλάμε, δεν λέμε τίποτα παράνομο. Αναρωτιέμαι μήπως υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες και στοχοποιούνται κάποια πρόσωπα. Στο ματς με τον Ηλυσιακό είχα ανακοινώσει πως θα παίξουν νέα παιδιά. Αυτή είναι η πιο έντιμη στάση που θα μπορούσα να έχει κάποιος. Το είχα ανακοινώσει και το γνώριζαν όλοι, ενώ με επιστολή μου στον ΟΠΑΠ είχα ζητήσει να μη συμπεριληφθεί το ματς στο στοίχημα. 


Στη λίστα της Λιάνας Κανέλλη τους χίλιους υπερτυχερούς, Μπέος δεν υπάρχει πουθενά. Δεν έχω στήσει ποτέ κανένα ματς. Όποιος αγαπάει τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη. Κι εγώ και ο Ολυμπιακός Βόλου, αδίκως κατηγορούμαστε. Είναι στο χέρι σας να σταματήσετε αυτήν την αδικία. Δεν υπάρχουν ούτε αποδείξεις, ούτε ενδείξεις. Αν δέχεστε πιέσεις να επιβάλετε ποινές, εξαντλήσετε την αυστηρότητά σας σε μένα και αφήστε τον Ολυμπιακό Βόλου, την ομάδα της γενέτειράς μου,μία ομάδα που έκανε υπερήφανη μία πόλη 200.000 κατοίκων, κέρδισε το χειροκρότημα όλων με το ποδόσφαιρο που έπαιξε και επροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρώπη και τα ευρωπαϊκά κύπελλα». 


Από την πλευρά του, ο κ. Κακαβάς πρόσθεσε: «Στην υπόθεση αυτή περί δωροδοκίας δεν έχουμε αυτόν που δίνει το δώρο, ούτε αυτόν που το δέχεται. Μόνο ερμηνείες των συνομιλιών. Δεν υπάρχει η παραμικρή συναλλαγή. Έχουμε την έκθεση της UEFA από την οποία ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας είδε δωροδοκία, κάτι που δεν προκύπτει».

Τέλος, ο κ. Χαρμάνης, νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Βόλου τόνισε: «Στη δικογραφία δεν υπάρχει ούτε ένα πραγματικό περιστατικό. Για να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία χρειάζεται ο τόπος, ο χρόνος, τα πρόσωπα και τα ανταλλάγματα. Δεν υπάρχει τίποτα από όλα αυτά».







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...