Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Τα πάντα για την περηφάνια...

Τα πάντα, προκειμένου να κάνουν υπερήφανο τον κόσμο του Βόλου, θα δώσουν οι παίκτες του Ολυμπιακού, όπως δηλώνει σε αθηναϊκή ιστοσελίδα ο Στάθης Ρόκας. Ο έμπειρος μέσος, μίλησε για την ιστορική πρόκριση της ομάδας του επί της Ραντ, ενώ δεν παρέλειψε να δείξει αισιόδοξος για το μέλλον του συλλόγου.

Ο Βόλος, βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση μέθης, μετά από την ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού, στην επόμενη φάση του Europa League. Ο Στάθης Ρόκας, φροντίζει να δείξει και την χαρά των παικτών της ομάδας για το κατόρθωμα αυτό:
«Είναι μια ιστορική στιγμή. Είμαστε χαρούμενοι που πήραμε την πρόκριση. Από εδώ και πέρα, κοιτάζουμε μπροστά και συνεχίζουμε».

Ο δρομος για τον θρίαμβο όμως, δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, αφού η Ραντ ήταν μπροστά στο σκορ για σημαντικό χρονικό διάστημα, απειλώντας να φέρει το παιχνίδι στην παράταση. Φοβήθηκε ο Στάθης Ρόκας πως κάτι θα «στράβωνε»; 
«Πιο πολύ φοβήθηκα λόγω των ευκαιριών που χάσαμε πριν από το τέρμα της Ραντ. Δεν με φόβισαν οι Σέρβοι, αλλά το ενδεχόμενο να έχουμε την τύχη εναντίον μας. Δεν φοβήθηκα για τον αγώνα. Ο αντίπαλος σίγουρα ήταν καλός, αλλά δεν μας τρόμαζε».

«Η Ραντ δεν είχε άγχος και αυτό φάνηκε. Μπήκε από την πρώτη στιγμή επιθετικά. Εμείς από την πλευρά μας, δεν είμαστε 100% έτοιμοι και αυτό φάνηκε. Η Ραντ ήταν καλή ομάδα, εμείς όμως δείξαμε ότι έχουμε τις ικανότητες για να προχωρήσουμε και τα καταφέραμε».

Όσο για το επόμενο εμπόδιο στον δρόμο του Ολυμπιακού Βόλου; Αυτή, είναι η Ντίφερνατζ από το Λουξεμβούργο, με τον Στάθη Ρόκα να μην γνωρίζει πολλά, ωστόσο να πιστεύει στις δυνάμεις της ομάδας
«Δεν γνωρίζουμε πολλά για την επόμενη αντίπαλό μας. Δεν προλάβαμε να μάθουμε πολλά πράγματα, γιατί δεν ήταν σίγουρο αν θα την αντιμετωπίζαμε, από την στιγμή που έδινε προκριματικά. Θα τη δούμε σύντομα και θα έχουμε μια πρώτη εικόνα. Οι πρώτες πληροφορίες όμως, μας αναφέρουν πως είναι μια ομάδα που ο Ολυμπιακός Βόλου αν αγωνιστεί σύμφωνα με τις δυνατότητές του,μπορεί να ξεπεράσει».

Που αφιερώνει όμως την πρόκριση ο 27χρονος μέσος, είναι αποκαλυπτικός: «Προσωπικά, θέλω να αφιερώσω τη νίκη αυτή στην οικογένειά μου, που με έχει στηρίξει πάρα πολύ. Επίσης, θέλω να την αφιερώσω στον κόσμο του Βόλου. Στους ανθρώπους που έρχονται στο γήπεδο, εκείνους που μας βλέπουν από την τηλεόραση και εκείνους που μας παρακολουθούν από ράδιο. Γενικότερα, σε όλο τον κόσμο του Βόλου που αγαπάει την ομάδα. Θέλω να τους πω ότι θα κάνουμε τα πάντα για να συνεχίσουμε να τους κάνουμε υπερήφανους».


Ο Ολυμπιακός Βόλου πέρυσι, ξεπέρασε κάθε προσδοκία στην Super League. Μπορεί να πραγματοποιήσει και εφέτος πορεία ανάλογη ή και… καλύτερη της περυσινής; Ο Στάθης Ρόκας, δεν μας κρατάει σε αγωνία: «Κάθε χρονιά, θέλεις να πας καλύτερα από την προηγούμενη. Να κάνεις ένα βήμα παραπάνω. Πέρυσι, ξεπεράσαμε κατά πολύ αυτό που αρχικά είχαμε θέσει ως στόχο. Θέλαμε να εξασφαλίσουμε την παραμονή στην κατηγορία και εμείς καταφέραμε να πάρουμε το εισιτήριο για την Ευρώπη. Δύσκολα θα το πίστευε κανείς. Πιστεύουμε όμως στους εαυτούς μας. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και όταν δουλεύεις έτσι, τίποτα δεν είναι δύσκολο».

Κλείνοντας, ο έμπειρος μέσος, ξεκαθάρισε πως οι προσωπικοί του στόχοι συμβαδίζουν με εκείνους του συλλόγου του Βόλου: «Οι στόχοι μου συμβαδίζουν με αυτούς της ομάδας. Όλα πάνε μαζί με την ομάδα. Δεν μπορώ να βάλω τον εαυτό μου πάνω από αυτή. Στόχος είναι να πάει πιο καλά ο Ολυμπιακός Βόλου και μέσα από μια τέτοια πορεία να φανώ κι εγώ».


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...