Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

Στο...αυτόματο!


Σπουδαία βαθμολογικής σημασίας νίκης στον...αυτόματο πιλότο πήρε ο Ολυμπιακός.
Οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν τον Ηλυσιακό με σκορ 2-1.

Η ομάδα μας ξεκίνησε με 4-4-2 σύστημα με τους Πέτρου και Πακάλτση στο κέντρο της άμυνας, Γεωργιάδη και Αγγελόπουλο στα άκρα, Μάγγο και Μίτροφ αμυντικά χαφ, Μασάδο και Χαικάλη αριστερά και δεξιά στο κέντρο και δίδυμο Φονσέκα-Κοντέων στην επίθεση με τον πρώτο να βγαίνει ως κρυφός κυνηγός. Το παιχνίδι ξεκίνησε άτονα, χωρίς διάθεση και χωρίς καθόλου οργάνωση. Από την άλλη ο Ηλυσιακός έδειξε πως θα έπαιζε κλειστά αμυντικά και θα αναζητούσε το γκολ με αντεπιθέσεις. Έτσι κύλησε το πρώτο 20λεπτο χωρίς κάτι το αξιόλογο μπροστά στις δύο εστίες.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοση του και απείλησε αρκετές φορές το τέρμα του Βενιαμίν. Αρχικά στο 20΄ ο Κοντέων έπιασε γυριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής το οποίο κόντραρε στα σώματα των αμυνόμενων και κατέληξε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα στο 22΄ σέντρα από δεξιά του Χαικάλη πρώτη κεφαλιά από τον Φονσέκα και δεύτερη από τον Κοντέων κατέληξε ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βενιαμίν. Και φτάσαμε στο 28΄ όταν σε χαμηλή σέντρα του Κοντέων από τα δεξιά, ο τερματοφύλακας Βενιαμίν προσπάθησε να διώξει την μπάλα, ο Φονσέκα κέρδισε την κόντρα και έκανε το 1-0. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στο 31΄ έγινε κάθετη μπαλιά με αποδέκτη τον Φονσέκα ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον εξερχόμενο Βενιαμίν, γκολ το οποίο όμως ακυρώθηκε από τον επόπτη ως οφσαιντ. Στο 37΄ σέντρα του Μίτροφ από δεξιά, κεφαλιά του Κοντέων μπλόκαρε ο Βενιαμίν.

Tο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με 2 γκολ στα πρώτα 7 λεπτά. Καταρχήν ο Ηλυσιακός ισοφάρισε στο 50΄ με τον Ντομίνγκεζ που εκμεταλλεύτηκε παράλληλη χαμηλή μπαλιά του Καρακώστα από δεξιά και με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στην κενή εστία. Παρά την ψυχρολουσία η ομάδα μας αντέδρασε άμεσα χάρις σε ένα μακρινό σουτ του Γεωργιάδη στο 52΄ το οποίο δεν υπολόγισε καλά ο Βενιαμίν με αποτέλεσμα η μπάλα να ξεφύγει από τα χέρια του και να καταλήξει στα δίχτυα.

 Η ψυχολογία της ομάδας μας από κει και μετά άλλαξε αλλά δεν είχε και την κατάλληλη αντίδραση. Δηλαδή ενώ όλοι περίμεναν πως η ομάδα θα επεδίωκε να τελειώσει το παιχνίδι με ένα τρίτο γκολ αντίθετα κλείστηκε στην περιοχή της, έκλεισε τους διαδρόμους και αμύνθηκε μαζικά.

Στο 60΄ έγινε η πρώτη αλλαγή για την ομάδα μας (αναγκαστική) με τον τραυματία Αγγελόπουλο να δίνει την θέση του στον Σίνγκμπο. Στο 62΄ δεύτερη αναγκαστική αλλαγή με τον (επίσης) τραυματία Γεωργιάδη να δίνει την θέση του στον Σκαρλάτο. Στο 65΄ είχαμε την μεγαλύτερη ευκαιρία από πλευράς Ηλυσιακού με τον Κάμπα να αλλάζει την μπάλα όμορφα με τον Καρακώστα και να βγαίνει τετ α τετ με τον Βεζυρίδη, ο οποίος όμως αντέδρασε σωστά, έδιωξε σε κόρνερ και κράτησε το 2-1 για την ομάδα μας. Στο 70΄ τα αίματα άναψαν όταν ο αμυντικός του Ηλυσιακού Μάριαν σε εναέρια διεκδίκηση με τον Φονσέκα χτύπησε τον Βραζιλιάνο στο κεφάλι με πρόθεση. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Φονσέκα να μείνει 2-3 λεπτά εκτός γηπέδου αλλά τελικά να επανέρχεται για να ξανατραυματιστεί στις καθυστερήσεις και να διακομιστεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Στο 79΄ ο Διαμαντόπουλος έκανε την Τρίτη αλλαγή για την ομάδα μας βάζοντας τον Χατζή στη θέση του Μασάδο. Στο 84΄ ο Χαικάλης έχασε την ευκαιρία να κάνει το 3-1 όταν πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή μας διέσχισε όλο το γήπεδο και έκανε σουτ ψηλά άουτ ενώ αριστερά του περίμεναν ξεμαρκάριστοι τόσο ο Κοντέων όσο και ο Φονσέκα. Στο 85΄ νέο λάθος του Βενιαμίν σε πάσα πίσω από αμυντικό η μπάλα κατέληξε μόλις κόρνερ. Τέλος στο 90΄ ο Φονσέκα εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και αριστερά κατέληξε λίγο άουτ.

Η ομάδα πάλι σήμερα δεν ήταν η ομάδα που είχαμε συνηθίσει με προπονητή τον Σούλη. Ήταν άτολμη, ασύνδετη, φοβισμένη και χωρίς ουσιαστική βοήθεια από τον πάγκο. Οι παίκτες ξεχείλιζαν από πάθος αλλά πέρα τούτου ουδέν. Κορυφαίος της ομάδας μακράν ο Φονσέκα . Πολύ καλο το αμυντικό δίδυμο ενώ προσπάθησε πολύ ο Χαικάλης με τον Κοντέων. Σημαντική και η βοήθεια του Γεωργιάδη κυρίως λόγω του γκολ που πέτυχε. Θετικός ο Βεζυρίδης με πολύ καλές τοποθετήσεις και εξαίρετη αντίδραση στην φάση του 65΄. Υστερήσας ο Αγγελόπουλος ο οποίος έδειξε πάλι πως έχει μείνει από δυνάμεις και ο Μασάδο που ενώ θέλει δυστυχώς δεν μπορεί.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...