Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Πιθανή η δικαίωση....!


 Πολύ πιθανή φαντάζει πλέον η δικαίωση του Ολυμπιακού αναφορικά με τα ανακληθέντα δελτία των παικτών του.

Σήμερα εκδικάστηκε ουσιαστικά η....αναψηλάφηση της υπόθεσης ανάκλησης των δελτίων και «βγήκε» ένα μεγάλο νέο.Η ΕΠΟ παραδέχτηκε ουσιαστικά ότι δεν υπήρξε ποτέ απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 24 Ιουνίου 2021, που να αναφέρει πως οι προερχόμενες ομάδες από τη Football League στη συγχώνευσή τους στην Σούπερ Λίγκα 2 υποχρεώνονται να τηρήσουν τη διαδικασία αδειοδότησης!

O δικηγόρος του Ολυμπιακού τόνισε μεταξύ άλλων για την υπόθεση:

«Ο Ολυμπιακός Βόλου ούτε υποβιβάστηκε, ούτε προβιβάστηκε, άρα δεν υπήρχε λόγος αδειοδότησης. Ο νόμος 4809/21 ψηφίστηκε στις 19/06. Οι δύο κατηγορίες ενώθηκαν – συγχωνεύτηκαν βιαίως, επειδή είχε τελειώσει η αγωνιστική περίοδος. Εμείς είχαμε την κακή έμπνευση να υποβάλλουμε αρχικά δικαιολογητικά αδειοδότησης. Δεν υπήρχε περίπτωση προβιβασμού βάσει προκήρυξης. Λόγω οικονομικής δυσπραγίας δεν τακτοποιήσαμε τις εκκρεμότητες από 31/12 έως 31/03.

Στις 29/06/21 με έγγραφο η ΕΠΟ ζήτησε μόνο από τις 10 ομάδες που δεν είχαν συμμετάσχει στη διαδικασία να κάνουν εκ νέου φάκελο, στερώντας μας το δικαίωμα και τη δυνατότητα να καταθέσουμε έστω δικαιολογητικά. Δεν μας κάλεσαν και είμαστε εκτεθειμένοι.

Οι ευθύνες είναι της ΕΠΟ και των υπολοίπων και είναι τεράστιες. Τελευταία στιγμή με απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων τον Σεπτέμβριο και δύο ημέρες πριν το τέλος των μεταγραφών μας έδωσαν τη δυνατότητα μεταγραφών. Σπεύσαμε να καταθέσουμε δελτία, γνωρίζοντας την άρση. Εκδόθηκαν αυτά 5.30 το πρωί, γιατί την Κυριακή παίζαμε Κύπελλο και αγωνίστηκαν όλοι.

Βρισκόμαστε μπροστά σε έναν αγωνιστικό και οικονομικό Γολγοθά. Θα αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο της διάλυσης. Πρέπει να πληρώσουμε αυτούς τους ποδοσφαιριστές. Ακυρώνεται η προηγούμενη απόφαση και καλούμαστε με διαδικασία εξρπές να υποδείξουμε άμεσα ποιους από τους υπεράριθμους θα κρατήσουμε.

Μας εστάλη επιστολή να δηλώσουμε άμεσα ποιους θα κρατήσουμε και μερικές ημέρες μετά μας κοινοποιείται η απόφαση και το διατακτικό είναι διαφορετικό. Πλέον αναφέρει και τα ονόματα των ποδοσφαιριστών των οποίων τα δελτία ανακαλούνται. Γι’ αυτό καταθέσαμε δύο εφέσεις. Η απόφαση είναι παράνομη και καταχρηστική και επικουρικά πρέπει να έχει ισχύ από την ημερομηνία έκδοσης».

Τα στοιχεία πλέον φωνάζουν υπέρ των έξι ομάδων, δηλαδή οι Ολυμπιακός Βόλου, Αιγάλεω, Καλλιθέα, Πανσερραϊκός, Αστέρα Βλαχιώτη και Απόλλων Πόντου.

Πέραν των ομάδων, αίτημα έφεσης έκαναν 31 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, ενώ στο Διαιτητικό Δικαστήριο μίλησε και ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Γιώργος Μπαντής, που υπογράμμισε το κοινωνικό πρόβλημα που προκαλείται.Η απόφαση αναμένεται τη Δευτέρα 25/10.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...