Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Παράνομη η εγγραφή του Ν.Π.Σ.;

Νέες διαστάσεις έχει πάρει η νομική προσπάθεια που γίνεται από τον Ολυμπιακό και αφορά την ομάδα Ν.Π.Σ ή Πύδνα Κίτρους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του magnesiasport η εγγραφή του σωματείου έγινε από την ΕΠΣΘ με πολλές παρατυπίες.

Μάλιστα για την υπόθεση ο εισαγγελέας Κατερίνης έχει προχωρήσει σε κλήση των υπευθύνων της ομάδας.

Το δημοσίευμα έχει ως εξής:

«Σοβαρά εκτεθειμένη είναι η διοίκηση της ΕΠΣΘ υπό τον πρόεδρο Περικλή Λασκαράκη, λόγω των παρατυπιών που έχουν εντοπιστεί στη διαδικασία εγγραφής του Βόλος ΝΠΣ στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας, από τους νομικούς των ομάδων της Νίκης και του Ολυμπιακού.

Το Σωματείο Βόλος ΝΠΣ εγγράφηκε μέλος της ΕΠΣ Θεσσαλίας μετά από τη Γενική Συνέλευση που συγκλήθηκε στις 17 Ιουλίου 2017, με τη συμμετοχή όλων των σωματείων μελών της Ένωσης πλην της Νίκης και του Ολυμπιακού.

Η εγγραφή όμως του σωματείου έχει γίνει παράνομα καθώς δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει ο Κανονισμός Ερασιτεχνικών Ποδοσφαιρικών Σωματείων.
Όπως προκύπτει από το άρθρο 12 του ΚΕΠΣ που αναφέρεται στις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλει ένα σωματείο για την εγγραφή του στο μητρώο σωματείων της Ε.Π.Ο. :
«Η αίτηση του ενδιαφερόμενου ποδοσφαιρικού σωματείου διαβιβάζεται στην Ε.Π.Ο. μέσω της οικείας πανελλήνιας ή τοπικής Ε.Π.Σ. και οφείλει να συνοδεύεται, από τα ακόλουθα έγγραφα… μεταξύ των οποίων και (η) τίτλοι ιδιόκτητου γηπέδου ή συμφωνητικό νόμιμα παραχωρηθέντος γηπέδου, διάρκειας τουλάχιστον πέντε (5) ετών.

Στην παράγραφο 3 του άρθρου 12 μάλιστα αναφέρεται ρητώς ότι «Ποδοσφαιρικό σωματείο, που δεν εκπληρώνει τις παραπάνω προϋποθέσεις, αποκλείεται της εγγραφής του στα μητρώα της ΕΠΟ».
Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 179/2017 απόφαση του Δ.Σ. του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ με θέμα “Έγκριση παραχώρησης αποκλειστικής χρήσης του ∆ηµοτικού Σταδίου Νεάπολης για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018”, το στάδιο έχει παραχωρηθεί μόνο για μία αγωνιστική περίοδο και όχι για πέντε (5) όπως ορίζει ο ΚΕΠΣ, επομένως θα έπρεπε να αποκλειστεί η εγγραφή του ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ στα μητρώα της ΕΠΟ και της τοπικής Ένωσης. Κάτι όμως που δεν έγινε, γεννώντας εύλογα ερωτήματα ως προς τη νομιμότητα συμμετοχής του σωματείου και της ομάδας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας της ΕΠΟ.

Δείτε παρακάτω την απόφαση του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ για την παραχώρηση του Σταδίου Νεάπολης:»

Οποιαδήποτε βέβαια είναι η εξέλιξη με την Πύδνα ή Ν.Π.Σ. αυτό δεν θα αλλάξει την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο Ολυμπιακός.
Όμως αν τελικά επιστρέψει η Πύδνα στην έδρα της θα δοθεί άλλη προοπτική στην βιωσιμότητα της ομάδας μας.










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...