Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Έπαιξε με την φωτιά!↻

Με γκολ του Μέμμου στο 90΄ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο του Α.Ο Σελλάνων.
Η ομάδα μας πλήρωσε το κακό «στήσιμο» του β΄ ημιχρόνου , ισοφαρίστηκε και χρειάστηκε να καρδιοχτυπήσει τους 2.000 φίλους της αφού ο Μέμμος από τον πάγκο έστειλε τις καρδιά μας στην θέση της.





Ο Κώστας Μπράτσος «έστησε» την ομάδα ως εξής:Καραγκιολίδης στο τέρμα , Α.Κόκας στα αριστερά και Καραμπάς στα δεξιά της άμυνας , Κραγιόπουλος και Νόνης αμυντικό κεντρικό δίδυμο , Τόσκας ,Δ.Κόκας και Βασίλιεβιτς ως τριπλέτα στο κέντρο ,ενώ μπροστά ήταν οι Θέος ,Σέττος και Καρβούνης σε ένα 4-3-3.

Το πρώτο μέρος ανήκε ολοκληρωτικά στον Ολυμπιακό. Η ομάδα μας είχε την καθολική υπεροχή αλλά δεν είχε τις πολλές τελικές προσπάθειες.Στο 6 σουτ του Θέου πέρασε άουτ ενώ στο 14 ο Κραγιόπουλος απείλησε χωρίς να μπορέσει να σκοράρει με σουτ από το ύψος της περιοχής.
Στο 38' ο Βασίλιεβιτς με διαγώνια μπαλιά βρήκε τον Θέο στην αριστερή πλευρά, αυτός μπήκε στην περιοχή, ξεπέρασε τον τερματοφύλακα, όμως την τελευταία στιγμή στο σουτ που επιχείρησε η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και στη συνέχεια της φάσης μπλόκαρε ο Κουτσόπουλος.

O Θέος μπορεί να μην σκόραρε αλλά η δική του σέντρα ήταν αυτή που πήγε συστημένη στο κεφάλι του Βασίλιεβιτς και έγινε το 1-0 στο 45'.

Στο β΄μέρος η ομάδα είχε μεγάλα προβλήματα στο στήσιμό της.Βασίλιεβιτς και Κόκας αφήναν μεγάλα κενά στο κέντρο με την αμυντική τετράδα να μην βοηθάει και να στήνεται αρκετά πίσω.Αποτέλεσμα ήταν το κέντρο να έχει προβλήματα και οι φιλοξενούμενοι να ανακτήσουν έδαφος και να κάνουν κατεβασιές.Σε μία από αυτές ,ενώ δεν υπήρχαν ευκαιρίες μέχρι τότε , ο Βουκομάνοβιτες με ένα ωραίο αλλά και αρκετά...τυχερό σουτ ισοφάρισε σε 1-1.
Οι παίκτες του Ολυμπιακού αγχώθηκαν ιδιαίτερα.Οι παίκτες μας πίεζαν χωρίς μεγάλη ουσιία και είχαν λίγα αξιόλογα και με μυαλό κατεβάσματα.
Τελικά η λύτρωση ήρθε στο 89 ΄όταν ο Μέμος μετά από πάσα του Βασίλιεβιτες βρέθηκε σε θέση βολής και έκανε το 2-1.Μάλιστα στην επόμενη φάση...σχεδόν καρμπόν θα μπορούσε να ξανασκοράρει αλλά τον νίκησε ο Κουτσόπουλος.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ:Καραγκιολίδης, Ανδρέας Κόκας, Καραμπάς, Νόνης, Κραγιόπουλος (70' Ευθυμιάδης), Τόσκας, Βασίλιεβιτς, Καρβούνης, (57' Μέμος), Σέττος (46' Σεχολάρι), Θέος (60' Βαρούχας), Δήμος Κόκας


ΑΟ Σελλάνων:
Κουτσόπουλος, Μάττας, Καραγκούνης (78' Νικολάου), Αρχοντής, Κούρκουλας, Θεοδωρόπουλος, Μπλατσέρι, Βουκομάνοβιτς (85' Παπαδημητρίου), Τζάνης, Κοντός (87' Μαρούδας), Παπαδημητρόπουλος (57' Δανιήλ).




Κάρτες:
 92' Τόσκας, 93' Bαρούχας, - 28' Αρχοντής 70' Καραγκούνης, 81' Δανιήλ

Μας άρεσε.... 
Όταν μπαίνεις από τον πάγκο και «ξελασπώνεις» την ομάδα τότε σαφώς είσαι ο ΜVP του αγώνα.Ο Μέμος δικαίωσε τον Μπράτσο.
Δεν μας άρεσε...
Η ομάδα δεν ήταν σωστά στημένη ιδιαίτερα στο πρώτο μισό του β΄ μέρους οπότε και οι γραμμές του Ολυμπιακού απείχαν πολύ η μία από την άλλη.




Ο «κόραξ» του αγώνα
Ο Αγγελούλης δεν έδωσε το πέναλτι στην ξεκάθαρη ανατροπή του Θέου που μάλιστα έγινε μπροστά του.
Δεν είχε άλλες δύσκολες φάσεις


Είπαν:



Μπράτσος:««Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα και γνωρίζαμε το αμυντικό της πλάνο. Είχαμε σχεδιάσει τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να τη διασπάσουμε και μέχρι σε ένα σημείο, στο πρώτο ημίχρονο, αυτό έγινε με επιτυχία, επανερχόμενοι όμως πάλι στις πάρα πολλές χαμένες ευκαιρίες.

Κερδίσαμε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο ημίχρονο, προσπαθήσαμε να εκμεταλευτούμε τις πλευρές, αλλά εκεί που μας άφηνε ο αντίπαλος, η άμυνά του ήταν αξονική. Εκεί έχουμε ένα μικρό παράπονο, γιατί κάποιες στιγμές δε γυρίζαμε την μπάλα όπως έπρεπε και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια χαμένων επιθέσεων και πάντα σ' αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να έχεις και το μυαλό στο σχέδιο του αντιπάλου, που είναι να παίξει με αντεπιθέσεις.  Άρα ένας λόγος παραπάνω να είσαι γρήγορα καλυμμένος, για να αντιμετωπίσεις τις αντεπιθέσεις του αντιπάλου.

Αυτό, για το σημερινό παιχνίδι, ήταν ακόμη πιο δύσκολο, αν λάβουμε υπόψη ότι ήταν το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι. Το μόνο που προσπαθήσαμε να κάνουμε ήταν να αλλάξουμε τα πρόσωπα της επιθετικής γραμμής, για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στην επιθετική μας μετάβαση στο πρώτο ημίχρονο και στην αμυντική λειτουργία όσο αφορά στην απώλεια της μπάλας.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ στο πρώτο πεντάλεπτο, έχοντας το σκορ σ' ένα καθοριστικό σημείο, μπήκαμε με τον ίδιο ζήλο αλλά μόνο για πέντε λεπτά,στη συνέχεια για έναν λόγο που θα πρέπει να τον συζητήσουμε, οπισθοχωρήσαμε και παραχωρήσαμε μέτρα στον αντίπαλο χωρίς βέβαια να έχει την καθοριστική φάση. Αλλά εμείς δεν είχαμε την κυκλοφορία και την κατοχή της μπάλας που είχαμε στο πρώτο ημίχρονο κι έπρεπε να έχουμε στο δεύτερο, για να μπορέσουμε πλέον με πιο ανοιχτούς χώρους να διασπάσουμε τον αντίπαλο. 

Αυτό το γκολ που δεχτήκαμε μας ξύπνησε, είναι καλή αυτή η νοοτροπία που δείξαμε, να κυκλοφορήσουμε την μπάλα με ηρεμία, να προσπαθήσουμε να κάνουμε το σωστό κι αυτό έφερε το δεύτερο γκολ. Αντιμετωπίσαμε μία ομάδα, η οποία δεν έπαιξε αντιποδόσφαιρο κι γι’ αυτό θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου. Προσπάθησε να παίξει με την μπάλα κάτω κι αυτό έβγαλε φάσεις που έκαναν τον κόσμο να ευχαριστηθεί ένα παιχνίδι. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, το γνωρίζουμε, στο τέλος θα μπορούσαμε να είχαμε κι ένα τρίτο γκολ.

Από δω και πέρα έχουμε το διάστημα να δούμε πράγματα, να πάρουν τα παιδιά τα τελευταία παιχνίδια συνολικά  να τα αξιολογήσουμε, να κρατήσουμε τα θετικά στοιχεία και να βρούμε τι μας λείπει, να το συμπληρώσουμε και να κοιτάξουμε τον επόμενο αντίπαλο.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου, γιατί σήμερα δείξανε νοοτροπία νικητή. Εγώ ήμουν αυτός που τους έδωσα συγχαρητήρια στο παιχνίδι με την Ιτέα κι έχω πει ότι μπορεί να μην κερδίσεις ένα παιχνίδι, αλλά να πηγαίνεις στο σπίτι σου νικητής. Σήμερα κερδίσαμε ένα παιχνίδι, αλλά πρέπει να προβληματιστούμε πάρα πολύ

Μια πρώτη ματιά αγωνιστική ματιά στο β ημίχρονο είναι ότι απομακρύνονται οι γραμμές μας κι αυτό πρέπει να το κοιτάξουμε. Κι αυτός είναι ο λόγος που χάσαμε το κέντρο και το εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλος. Βέβαια αμυντικά, η συνοχή μας ήταν σωστή γι’ αυτό δεν είχαμε και φάσεις. Το γκολ προήλθε από μία καραμπόλα, που βρήκε ο αντίπαλος επιθετικός. Από το γεγονός ότι μακραίνουν οι γραμμές μας θα πρέπει να το δούμε από τις αναλύσεις των παιχνιδιών να δούμε τι φταίει, να το διορθώσουμε. Εκεί το αποδίδω εγώ προς το παρόν. Αν από την ανάλυση βγει κάτι άλλο, θα το δούμε.

Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αν ερχόμασταν εδώ και ξέραμε οτι θα κερδίζουμε με ευρύ σκορ, δε θα χρειαζόταν να έχουμε και κόσμο. Αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Θα υπάρχουν παιχνίδια που μπορεί να μην παίξεις καλά και να κερδίσεις με μεγάλο σκορ και θα υπάρχουν παιχνίδια που θα μπλοκαριστείς από την τακτική του αντιπάλου. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα στο οποίο παίζει μεγάλο ρόλο ο αντίπαλος, οι εξωαγωνιστικές συνθήκες, είναι ποδοσφαιριστές εναντίον ποδοσφαιριστών. Δεν έχεις τίποτα δεδομένο. 

Και η εμπειρία λέει εκεί που έχεις ένα παιχνίδι στα χέρια σου και όλα πάνε καλά, ξαφνικά σου φεύγει μέσα από τα χέρια. Ή εκεί που ένα παιχνίδι το θεωρείς χαμένο, ξαφνικά γίνεται κάτι και παίρνεις προβάδισμα. Εμείς δεν πρέπει να αφήνουμε αυτά τα παιχνίδια στην τύχη. Θα προσπαθήσουμε να δουλεύουμε ώστε να επεμβαίνουμε στην τυχαία εξέλιξη κάθε παιχνιδιού. Αυτό μπορώ να σας εγγυηθώ».»

Μέμος:«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη δική μας ομάδα. Προσπαθήσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και το δείξαμε στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπήκαμε καλά, δεν πατούσαμε καλά, κάναμε κάποιες αλλαγές, δεχτήκαμε το γκολ και προσπαθήσαμε και πάλι να παίξουμε μπάλα. Βάλαμε το γκολ σ’ ένα κρίσιμο σημείο κι αυτές οι νίκες, πιστεύω, μας δίνουν δύναμη για τη συνέχεια. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κόσμο, που ήρθε και μας στήριξε σήμερα. Τον έχουμε ανάγκη και η νίκη σήμερα είναι αφιερωμένη στον κόσμο»



Μικρά&πικάντικα
  • Αρκετό κόσμο είχε το ΕΑΚ .Περίπου 2000 άτομα υπολογίσαμε στην κερκίδα.
  • Περίπου 100 φίλοι του των φιλοξενουμένων βρέθηκαν στην θύρα 6.
  • Θερμό επεισόδιο έγινε όταν φίλαθλοι του Ολυμπιακού αντιλήφθηκαν τον Νίκο Μπουργάνη να παρακολουθεί τον αγώνα.Ο παίκτης του Ν.Π.Σ εκδιώχθηκε από την κερκίδα.
  • Οι πάγκοι αυτή την φορά είχαν καρέκλες ,έστω πλαστικές και όχι τις μπάκετ που υπήρχαν παλαιότερα ,ενώ λειτούργησαν και τα αποδυτήρια των ομάδων.


To βίντεο του αγώνα:







Βοήθησε κι εσύ το VolosFans κάνοντας κλικ σε μία από τις τρεις κύριες διαφημίσεις  που σε ενδιαφέρει!
Μάθε πρώτος τα νέα του Ολυμπιακού κάνοντας like στο προφίλ μας στο facebook...ΤΩΡΑ!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...