Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Δεν θέλω στο Δ.Σ. ανθρώπους του...παρελθόντος!

Ο Παναγιώτης Μποτσιβάλης παραχώρησε στον VolosFans μια εκ βαθέων συνέντευξη στην οποία μίλησε για τα πάντα.

Ο πρόεδρος της Δ.Ε της ποδοσφαιρικής ομάδας αναφέρθηκε στα λάθη του παρελθόντος, μίλησε για τους λόγους της ρήξης με τον κο Τσιμπανάκο ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να έχει στο Δ.Σ. της ποδοσφαιρικής ομάδας ανθρώπους που συνδέονται με παλαιότερες διοικήσεις του Ολυμπιακού!


-Ας ξεκινήσουμε με μια αναδρομή στο παρελθόν....
Ξεκινώντας αυτό το εγχείρημα πέρυσι το καλοκαίρι, ποιοι ήταν οι στόχοι σας;

«Η ομάδα δεν υπήρχε πουθενά πέρυσι το καλοκαίρι, καθώς είχε αποσυρθεί από το πρωτάθλημα. Ο αρχικός μου στόχος ήταν να μπορέσει η ομάδα να παίξει πάλι, έπειτα να προχωρήσουμε στην εκκαθάριση και μετά ήταν φυσικά η άνοδος.»

-Πόσες δυσκολίες αντιμετωπίσατε;

«Εν τέλει, πολλές και σε πολλά επίπεδα. Αρχικά υπήρχε οικονομική – επενδυτική δυσπιστία. Άνθρωποι που στήριζαν τον Ολυμπιακό Βόλου είτε με το διαρκείας τους είτε με μια διαφήμιση-χορηγία, μετά την  προπέρσινη χρονιά που ο Ολυμπιακός αποχώρησε από το πρωτάθλημα, ήταν σχεδόν ακατόρθωτο να έρθουν πάλι κοντά. Ήθελαν πρώτα να δουν κι έπειτα να αποφασίσουν εάν και εφόσον θα στηρίξουν οικονομικά. Έπειτα υπήρχαν πολλά ως προς το θέμα της ομάδας. Να σας θυμίσω πως δεν παραλάβαμε τίποτα. Τρέχαμε να βρούμε γήπεδο, τρέχαμε να βρούμε ρούχα, τρέχαμε να φτιάξουμε ακόμη κι επιστολόχαρτα. Στον οικονομικό τομέα, το μόνο που θα πω γιατί το έχω ήδη αναφέρει είναι πως από τον Ιανουάριο ήμουν μόνος οικονομικά στην ομάδα, με αποτέλεσμα όλα τα βάρη να βαρύνουν αποκλειστικά και μόνο εμένα.»

-Κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος πιστέψατε ότι η άνοδος ήταν εφικτή;

«Το πίστεψα από την αρχή, αλλά δεν ήθελα να είμαι τόσο ενθουσιώδης. Το πίστεψα γι’ αυτό και επένδυσα πολλά παραπάνω απ’ όσα είχα υπολογίσει. Αν δεν πίστευα στην ομάδα, στην άνοδο και στην ανοδική πορεία του Ολυμπιακού Βόλου δεν είχα κανέναν λόγο να μπω μπροστά.»

-Κάνοντας την αυτοκριτική σας, τι κάνατε λάθος εσείς προσωπικά που δεν θα θέλατε να επαναληφθεί;

«Έκανα πολλά. Άκουσα ανθρώπους που ήταν στο χώρο (του ποδοσφαίρου) και τους εμπιστεύτηκα, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Εμπιστεύτηκα ανθρώπους που άλλα έλεγαν μπροστά μου κι άλλα από πίσω και άλλα πολλά. Κι επειδή η κεφαλή χρεώνεται τα λάθη, φυσικά και χρεώνομαι την ήττα μας. Γιατί ο Ολυμπιακός Βόλου έπρεπε να βγει κατηγορία.»

-Να συνεχίσουμε με όλη αυτή τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει....
Πριν από λίγες εβδομάδες δηλώνατε πως δεν έχει επέλθει ρήξη στις σχέσεις σας με τον κ. Τσιμπανάκο. Τι προέκυψε και είδαμε την ανακοίνωση του αντιπροέδρου που δήλωνε ότι μαζί σας δεν συνεχίζει; Αν μπορείτε αποσαφηνίστε τους λόγους ρήξης με τον .κ. Τσιμπανακο...

«Για να ξεκαθαρίσω τα πράγματα από την αρχή. Δεν θα μιλήσω για τον κ. Τσιμπανάκο ως άνθρωπο αλλά ως επαγγελματία. Επειδή έγιναν λάθη πέρυσι δεν ήθελα να τα επαναλάβω. Προφανώς και υπήρχαν διαφορετικές απόψεις, ωστόσο στην Αθήνα σε ιδιωτικό μας ραντεβού συμφωνήσαμε σε όλα και συμφωνήσαμε ότι προχωράμε. Οπότε οποιαδήποτε αντίθεση θα τη συζητούσαμε και θα βρίσκαμε τη λύση. Έχοντας λοιπόν τη συμφωνία μας ανά χείρας, φυσικά και βγήκα και είπα ότι δεν έχει επέλθει ρήξη. Όμως όταν συμφωνείς να λαμβάνονται από κοινού οι αποφάσεις και βλέπω μονομερείς αποφάσεις για παίκτες, για προπονητή, για βοηθό προπονητή και άλλα και τα παρουσιάζουν ως τετελεσμένα, η αρχική μας συμφωνία τινάχτηκε στον αέρα.»

-Κάποια ΜΜΕ αλλά και εμμέσως μέλη του Ερασιτέχνη ανέφεραν πως υπάρχει διαφορά φιλοσοφίας στο αγωνιστικό κομμάτι.Δηλαδή ο κ.Τσιμπανάκος θέλει μια υψηλού προϋπολογισμού ομάδα με ακριβούς παίκτες ενώ εσείς θέλετε διαχειρίσιμο προϋπολογισμό με παίκτες «τοπικού» .Τι ισχύει από όλα αυτά;

«Προσωπικά δεν άλλαξα τη φιλοσοφία μου. Αν δείτε την τοποθέτησή μου στην περσινή γενική συνέλευση είπα ακριβώς τα ίδια με φέτος. Βλέποντας και την κατηγορία φέτος είδα ότι οι πρωτοκλασάτοι παίκτες, δεν μπορούν στην πλειοψηφία τους να αποδώσουν. Εγώ ειλικρινά ανέβαζα πίεση όταν έβλεπα ονόματα να μην μπορούν να πάρουν παιχνίδια από παιδιά που το πρωί δούλευαν και το μεσημέρι έπαιζαν μπάλα. Προφανώς και δεν επιθυμώ παιδιά από το τοπικό. Όμως υπάρχουν παίκτες της Γ Εθνικής που είναι δυνατοί, γρήγοροι, εξελίξιμοι και εκ του αποτελέσματος πιο καλοί από αντίστοιχους που δεν έχουν να προσφέρουν κάτι παραπάνω ευρισκόμενοι στην καμπή της καριέρας τους. Σκεφτείτε ότι υπάρχει νεαρός παίκτης δικός μας που τον ζητάνε τώρα στη super league και εμείς δεν τον χρησιμοποιούσαμε. Τέτοιους παίκτες τους θέλω. Φυσικά και θέλω και έμπειρους παίκτες με άλλες παραστάσεις. Όμως η Γ’ Εθνική είναι διαφορετική από την Football League.»

-Υπήρξε διαφωνία στα πρόσωπα που θα συστήσουν το νέο Δ.Σ ;

«Θα είμαι και σ’ αυτό ξεκάθαρος. Ναι, υπήρξε. Δεν επιθυμούσα να βρίσκονται στο ΔΣ άνθρωποι που εμπλέκονται με το παρελθόν και να έχουν λόγο επενδυτές , το μπάτζετ των οποίων είναι μηδαμινό. Ευχαριστώ που αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να βάλουν χρήματα έστω κι αυτά τα λίγα, γιατί οι εποχές είναι δύσκολες και σέβομαι απόλυτα την κίνησή τους, αλλά δεν γίνεται να έχουν λόγο στις κινήσεις της Διοίκησης.»

-Οι λόγοι που δεν θέλατε τον κ. Βαζάκα ήταν αγωνιστικοί; 

«Πριν φτάσω στο να κρίνω εάν ήταν αγωνιστικοί ή όχι, θέλω να ρωτήσω σε ποια ομάδα στον πλανήτη αποφασίζει ο προπονητής ποιος θα είναι ο πρόεδρος. Ο κ. Βαζάκας ,όπως ο ίδιος δήλωσε. θα ερχόταν ως προπονητής στον Ολυμπιακό Βόλου αλλά όχι με τον Μποτσιβάλη πρόεδρο, του οποίου ζήτησαν να προϋπολογίσει τα λεφτά του κ. Βαζάκα στο μπάτζετ. Άρα ο κ. Βαζάκας θα ερχόταν στον Ολυμπιακό Βόλου, χωρίς Μποτσιβάλη πρόεδρο. Μήπως ήταν όλο προσχεδιασμένο για να με αναγκάσουν σε παραίτηση; Σε ότι αφορά τις αγωνιστικές του ικανότητες ,αυτές είναι γραμμένες στο βιογραφικό του και μπορεί να τις αξιολογήσει ο καθένας.»

-Σας «κατηγορούν» ότι είστε εκείνος που καθυστερούσατε να λάβετε αποφάσεις με αποτέλεσμα μετακινηθεί η ημερομηνία της γενικής συνέλευσης. Τι ισχύει;

«Σε αυτό θα είμαι κάθετος. Εγώ ήμουν πάντα εδώ. Μου έλεγαν περίμενε να φέρουμε τους επενδυτές. Περίμενε για το ένα και για το άλλο. Ήμουν παρών σε κάθε συνάντηση, αλλά δεν ήμουν εγώ αυτός που καθυστερούσα.»

-Έχετε συγκεκριμένο και προϋπολογισμένο μπάτζετ για την επόμενη χρονιά;

«Αν δεν έχεις συγκεκριμένο μπάτζετ δεν πας πουθενά. Δεν επιθυμώ να ξεκινήσω κάτι και να μην το φέρω εις πέρας. Έχω συγκεκριμένο πλάνο, μπάτζετ και είμαι σε διεργασίες με τους συνεργάτες μου για να πάρει σάρκα και οστά το σκεπτικό μου.»

-Ποιο είναι το προφίλ προπονητή που θα επιλέξετε φέτος;

«Επέλεξα τον κ. Ζιώγα ως προπονητή και βοηθό αυτού τον κ. Μπράτσο με τον οποίο συνεργαστήκαμε άριστα πέρυσι. Ο κ. Ζιώγας έχει εμπειρία, γνωρίζει την κατηγορία και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει.»

-Δηλώσατε σε συνέντευξή σας ότι θα συμβουλεύεστε τον κ. Τσιώλη. Ισχύει;

«Με τον κ. Τσιώλη με συνδέει προσωπική και οικογενειακή φιλία. Είναι από τους πιο αξιόλογους προπονητές που έχουν περάσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η βοήθειά του θα είναι πολύτιμη.»

-Θέλετε ο Ολυμπιακός Βόλου να βρίσκεται σε τροχιά ανόδου ή επιθυμείτε την παραμονή στη Γ’ Εθνική;

«Μην ξεχνάτε πως όταν είχα αναλάβει τον Ολυμπιακό Βόλου στο παρελθόν το μόνο που επιθυμούσα ήταν να μπορέσει αυτή η ομάδα να αγωνιστεί εκεί που της αξίζει και πάνω απ’ όλα να έχει τον σεβασμό όλων. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει ιστορία, βαριά φανέλα και το μόνο που θέλω γι αυτή την ομάδα είναι ο πρωταθλητισμός και η άνοδος. Δεν διανοούμαι κάτι άλλο.»

- Τελικά για το 1+1 τι ισχύει;

«Πέρυσι στη γενική συνέλευση οι αρμοδιότητες δόθηκαν σε μένα, για να συγκεντρώσω τους συνεργάτες μου και να επαναφέρω σε λειτουργία την ομάδα. Μετά τη γενική συνέλευση υπογράφηκε συμφωνητικό μεταξύ εμού και του Ερασιτέχνη, όπου ήταν ξεκάθαρο ότι εγώ προσωπικά μπορώ να συνεχίσω εάν το επιθυμώ και μία ακόμη χρονιά στην ίδια κατηγορία και όχι μόνο εάν ανέβω.  Είναι αυτονόητο ότι εάν ανέβαινε η ομάδα, εγώ θα συνέχιζα.»

-Για ποιο λόγο ο Ολυμπιακός Βόλου εμφανίζεται διαιρεμένος, ενώ θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να είναι πιο ενωμένος από ποτέ;

«Αυτή την ερώτηση θα πρέπει να την κάνετε στους ανθρώπους, οι οποίοι θα έπρεπε να συμπράξουν μαζί μου σ’ αυτό τον πολύτιμο αγώνα για την επάνοδο της ομάδας στις κατηγορίες που πρέπει να βρίσκεται. Εφόσον είναι ξεκάθαρο ότι με άφησαν να τραβήξω το κουπί μόνος μου οικονομικά από τον Ιανουάριο κι εξαφανίστηκαν όλοι, τώρα μας θυμήθηκαν προσπαθώντας να καταργήσουν ένα εν ισχύ συμφωνητικό και να δημιουργήσουν αυτοί τη διχόνοια. Εγώ ήμουν πάντα ανοιχτός σε οποιονδήποτε αγαπάει την ομάδα να συμπορευτεί μαζί μου. Η προσπάθειά μου να μας ενώσω ήταν κι ο λόγος που το εκμεταλλεύτηκαν και καθυστέρησε η όλη διαδικασία.»

-Εάν τελικά κατατεθούν δύο ή κι άλλες προτάσεις και τελικά σας επιλέξει η γενική συνέλευση να είστε ο «εκλεκτός», θα μπορέσετε να αντεπεξέλθετε στις ανάγκες της ομάδας;

«Δεν δέχομαι να συγκριθεί  το πλάνο μου, με αμφιβόλου προελεύσεως προτάσεις. Το δικό μου πλάνο είναι για την άνοδο και το μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου.Όσον αφορά το αν θα αντεπεξέλθω, υπάρχει προϋπολογισμένο πλάνο με τους συνεργάτες μου.»

-Εάν πάρουμε το άλλο σενάριο και τελικά σας απορρίψει η γενική συνέλευση, τι θα πράξετε;

«Ήμουν είμαι και θα είμαι Ολυμπιακός Βόλου και πάντα θα στηρίζω την ομάδα που αγαπάω. Όμως να γνωρίζουν ότι δεν θα δώσω το φιλί της ζωής για τρίτη φορά...»

-Φημολογείται στα πηγαδάκια ότι έχετε σχέσεις με τον κ. Μπέο .Ισχύει;

«Ουδέποτε είχα σχέσεις, ούτε επαγγελματικές ούτε και προσωπικές. Τον γνωρίζω ως πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και ως Δήμαρχο Βόλου όπως και όλοι οι υπόλοιποι Βολιώτες. Δεν έχω καμία συνεργασία.»

-Ποιες είναι οι σχέσεις σας με τον κ. Γαλάτη;

«Ο κ. Γαλάτης παρουσιάζει αθλητικές εκπομπές. Ο κ. Γαλάτης επικοινωνούσε μαζί μου στα πλαίσια του ρεπορτάζ για τον Ολυμπιακό Βόλου. Εγώ δεν κρύφτηκα ποτέ από κανέναν δημοσιογράφο, αντίθετα κάποιοι που κάλυπταν ρεπορτάζ του Ολυμπιακού Βόλου δεν επικοινωνούσαν μαζί μου, ενώ είχαν και το τηλέφωνό μου.»

-Μία άλλη φήμη που κυκλοφορεί στα...καφενεία είναι για την συνένωση ομάδων, ειδικά μετά την αναφορά σας σε  συνέντευξή σας ότι στη Μαγνησία μπορούν να «επιβιώσουν» μία ή το πολύ δύο ομάδες. Τι έχετε να πείτε γι’ αυτό;

«Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που δεν επιθυμώ να αποχωρήσω από την ομάδα μου. Είμαι ξεκάθαρος ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είναι η ιστορικότερη ομάδα της πόλης μας. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι ένας θα παραμείνει πάντα με τα ίδια χρώματα και τα ίδια σύμβολα. Ούτε ένα γράμμα παραπάνω , ούτε ένα λιγότερο. Η μόνη λέξη που πρέπει να προστεθεί είναι η λέξη ΠΑΕ και σ’ αυτό στοχεύουμε. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να παίζει με τόσο σοβαρά θέματα, τα οποία ενδιαφέρουν σήμερα περισσότερο από ποτέ τους φιλάθλους μας.»

-Πρόσφατα αναφέρθηκε η λέξη «μισθοφόροι» για ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν τη φετινή χρονιά στον Ολυμπιακό Βόλου. Τι έχετε να πείτε;

«Αυτό που έχω να παραθέσω είναι ότι ουδέποτε ανέφερα αυτή τη λέξη και μπορείτε να το διαπιστώσετε στο βίντεο της συνέντευξης. Οφείλω να ευχαριστήσω  όλους τους παίκτες, είτε προσέφεραν πολύ, είτε λίγο. Σε όσους αποχωρήσουν εύχομαι καλή σταδιοδρομία στον επόμενο σταθμό τους.

Τέλος, θα μου επιτρέψετε να κάνω κι εγώ μια ερώτηση προς εσάς. Γιατί κάθε φορά με θυμούνται μόνο όταν έχει διαλυθεί η ομάδα και θέλουν να με διώξουν αμέσως μετά;»







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...