Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

Μεγάλο brand name ο Ολυμπιακός!

Ο Παναγιώτης Ζώνας μπορεί να ήρθε στον Ολυμπιακό Βόλου το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο, επί της ουσίας αποτελεί νέα μεταγραφή για την ομάδα.
Κι αυτό, καθώς απουσίασε για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω του τραυματισμού του, επιστρέφοντας στην ενεργό δράση στις 4 Δεκεμβρίου, παίζοντας στα τελευταία λεπτά στο ντέρμπι με τη Νίκη.

Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός είχε σταθεί άτυχος στο φιλικό με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, όταν και τραυματίστηκε στις 13 Αυγούστου. Ταλαιπωρήθηκε πολύ από τον τραυματισμό του, έκανε υπομονή και πλέον είναι απόλυτα έτοιμος να βοηθήσει τον Ολυμπιακό στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος, για την επίτευξη του στόχου της ανόδου στη Football League.

Ο Παναγιώτης Ζώνας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Θεσσαλία» αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, για την αλλαγή προπονητή και πόσο αυτή έχει επηρεάσει θετικά την ομάδα, αλλά και για τις προσωπικές του φιλοδοξίες. 

Αναλυτικά:

Για το πώς κρίνει την μέχρι τώρα πορεία του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής:

«Θεωρώ πως το στραβοπάτημα που έχουμε κάνει, ως ομάδα, είναι στο παιχνίδι με τον Διαγόρα Σεβαστής στο Βόλο, όπου χάσαμε δύο βαθμούς. Θα μπορούσαμε, ωστόσο, να έχουμε πάρει και τον βαθμό στο ματς με τον Απόλλωνα Λάρισας, τη στιγμή που δεχθήκαμε το γκολ της ήττας στο 90'. Οι δύο ισοπαλίες με Καραϊσκάκη και Νίκη δεν μπορούν να θεωρηθούν αποτυχία.
Η βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας στις 13 αγωνιστικές που έχουμε διανύσει είναι πολύ καλή, σίγουρα, όμως θα μπορούσε, όπως προανέφερα, να είναι και καλύτερη, βάσει της ποιότητας των ποδοσφαιριστών που διαθέτει η ομάδα, αλλά και της δυναμικής του Ολυμπιακού.
Είμαστε μέσα στο στόχο μας και συνεχίζουμε με μεγαλύτερο πάθος την προσπάθειά μας. Έχουμε μία ήττα σε μια δύσκολη έδρα και δεν υπάρχει ομάδα που να είναι σε θέση να κάνει μόνο νίκες, σ' έναν μαραθώνιο 30 αγωνιστικών. Δεν θα πω πως η ήττα με τον Απόλλωνα ήταν μέσα στο πρόγραμμα, γιατί ο Ολυμπιακός παίζει σε κάθε παιχνίδι με αποκλειστικό στόχο τη νίκη, αλλά ήταν σ' ένα ντέρμπι και ήρθε στην τελευταία φάση του αγώνα. Η ισοπαλία με τον Διαγόρα στο Πανθεσσαλικό, ναι, ήταν στραβοπάτημα».

Ποιες αλλαγές παρατηρούνται στην ομάδα μετά και την έλευση στον Ολυμπιακό του Τίμου Καβακά:

«Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα, λειτουργεί σε καθαρά επαγγελματικά πρότυπα και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών. Με την έλευση του νέου προπονητή έχουν αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο. Παρατηρούνται αλλαγές στην τακτική της ομάδας, ενώ αλλάζει και το επίπεδο του Ολυμπιακού. Υπάρχει όχι μόνο διαφορετική φιλοσοφία, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και διαφορά ως προς την ταχύτητα, με την οποία λειτουργεί η ομάδα στο γήπεδο κι αυτό φαίνεται καθημερινά στις προπονήσεις.
Όταν λέμε ότι έλειπε η ταχύτητα από την ομάδα, έχει να κάνει με τον τρόπο που αγωνιζόταν ο Ολυμπιακός. Γιατί δεν έγιναν - ξαφνικά - γρήγοροι οι ποδοσφαιριστές από τη μία μέρα στην άλλη. Έχουμε βελτιωθεί στο πόσο γρήγορα τελειώνουμε μία φάση και αυτό είναι θέμα δουλειάς και πιστώνεται στο νέο προπονητή. Άλλαξε τελείως ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας».

Για τις νέες προσθήκες στην ομάδα, αυτές των Μουκάμ και Μασάντο:

«Ήρθαν δύο καινούργιοι ποδοσφαιριστές στην ομάδα, οι Μουκάμ και Μασάντο, παίκτες εγνωσμένης αξίας, οι οποίοι αναμένεται να βοηθήσουν παρά πολύ τον Ολυμπιακό. Εφόσον ο προπονητής τους χρησιμοποιήσει στο πρώτο ματς της νέας χρονιάς, πιστεύω πως θα φανεί αμέσως η διαφορά επιπέδου που διαθέτουν. Δεν χρειάζονται καν προσαρμογή και είναι έτοιμοι να αγωνιστούν. Μ' αυτούς τους ποδοσφαιριστές και με την προσθήκη ορισμένων άλλων παικτών, που όπως μαθαίνουμε θα έρθουν στην ομάδα, ο Ολυμπιακός δεν θα έχει, πιστεύω, κανένα πρόβλημα να υλοποιήσει τον στόχο της ανόδου, που έχει θέσει από το ξεκίνημα της χρονιάς».

Για το αν αποτελεί πλεονέκτημα το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα δώσει όλα τα δυνατά, θεωρητικά, παιχνίδια στο δεύτερο γύρο εντός έδρας:

«Φυσικά και αποτελεί πλεονέκτημα το γεγονός να παίξεις όλα τα θεωρητικά ντέρμπι στο γήπεδό σου, έχοντας την παρουσία των φιλάθλων σου στην κερκίδα. Ωστόσο, αυτό που θέλω να τονίσω είναι, πως είναι τέτοιο το μέγεθος των ποδοσφαιριστών, αλλά και του Ολυμπιακού, που σε όποιο γήπεδο κι αν παίξει η ομάδα, το ίδιο πράγμα είναι για μας».

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα να συνδυάσει τις νίκες του με πολύ καλό ποδόσφαιρο:

«Όταν θέλουμε άμεσα να ανέβουμε κατηγορία, είναι λογικό πολλές φορές να κοιτάζουμε πως θα πάρουμε, σε πρώτη φάση, τους τρεις βαθμούς. Από την πλευράς μας θέλουμε πάρα πολύ να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, για να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Ωστόσο, αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο κομμάτι. Και εξηγώ: Όλες οι ομάδες, όταν παίζουν με τον Ολυμπιακό Βόλου κάνουν το καλύτερό τους παιχνίδι. Προσπαθούν να παίξουν το κάτι παραπάνω και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.
Συν τοις άλλοις, αυτές οι ομάδες κλείνονται πίσω, ακόμη κι όταν βρεθούν πίσω στο σκορ και είναι δύσκολο για μας να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο, όταν ο αντίπαλος έχει στο μυαλό του, πως θα καταστρέψει την προσπάθεια που εσύ κάνεις μέσα στο γήπεδο. Σ' αυτή την περίπτωση κοιτάζουμε, πως θα πάρουμε τη νίκη, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα το θέαμα».

Για τον τραυματισμό του που τον κράτησε 2.5 μήνες μακριά από την αγωνιστική δράση:

«Είναι η πρώτη φορά - και εύχομαι και η τελευταία - που παθαίνω μυϊκό τραυματισμό. Ήρθα στον Ολυμπιακό για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει το στόχο της, έχοντας ενθουσιασμένο, έτοιμος και πολύ σίγουρος για τον εαυτό μου. Στενοχωρήθηκα πάρα πολύ όταν τραυματίστηκα. Όταν έβλεπα απ' έξω ότι υπήρχαν παιχνίδια, όπου η ομάδα με χρειαζόταν και δεν ήμουν καν στον πάγκο, η στενοχώρια μου ήταν μεγάλη.
Ήταν, ωστόσο, τόσο μεγάλη η στήριξη της ομάδας σε όλα τα επίπεδα, που δεν αισθάνθηκα ποτέ τραυματίας. Ψυχολογικά, σίγουρα, ήταν ψυχοφθόρο, αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Είμαι και πάλι εδώ, δυνατός, έτοιμος να προσφέρω».

Για τις προσωπικές του φιλοδοξίες:

«Προσωπική φιλοδοξία μου είναι να βοηθήσω και εγώ τον Ολυμπιακό Βόλου να επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες και να μείνω στο σύλλογο πολλά χρόνια. Γι' αυτό, άλλωστε και επέλεξα να έρθω να αγωνιστώ στον Ολυμπιακό. Είναι μια μεγάλη ομάδα, η οποία αναγεννιέται από τη στάχτη της και θέλω να «δεθώ» μαζί της.
Υπάρχει, επίσης, προσωπική φιλία με ορισμένους από τους παράγοντες της ομάδας και φυσικά το brand name του συλλόγου, που είναι πολύ μεγάλο και γι' αυτό επέλεξα να αγωνιστώ στον Ολυμπιακό Βόλου. Θέλω όσα χρόνια συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο, να είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Κι αυτό το λέω με κάθε ειλικρίνεια...».

Για το αν μπορεί να αποτελέσει τον ηγέτη στην άμυνα του Ολυμπιακού:

«Η ομάδα διαθέτει πολλούς ηγέτες. Παίζω χρόνια ποδόσφαιρο, έχω σχετική εμπειρία και επιθυμία μου είναι να βοηθάω τους συμπαίκτες μου για το καλό του συνόλου. Κι αυτό θα το κάνω με όλες μου τις δυνάμεις».

Για τους φιλάθλους και τη στήριξη που παρέχουν στον Ολυμπιακό:

«Το πιο βασικό κομμάτι, μετά τη λειτουργία της ομάδας, είναι ο κόσμος. Είναι πολύτιμη η παρουσία του σε κάθε παιχνίδι και αυτό που με χαροποιεί ιδιαίτερα, είναι πως ακόμη και στις άσχημες στιγμές, οι φίλαθλοί μας είναι πιο κοντά στην ομάδα. Αυτός μας κάνει όλους μια γροθιά και θέλουμε να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι, για να κάνουμε χαρούμενους τους φιλάθλους μας. Έχουμε ένα επιπλέον κίνητρο, κάθε φορά που μπαίνουμε να αγωνιστούμε μέσα στο γήπεδο, κι αυτό είναι ο κόσμος μας. Το έξτρα κίνητρο για το οποίο κυνηγούσαμε το γκολ στο 92' στο παιχνίδι με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας ήταν ο κόσμος της ομάδας, που ήταν στο γήπεδο και μας στήριζε. Γι' αυτούς τους υπέροχους φιλάθλους αξίζει να δίνεις και την ψυχή σου μέσα στον αγωνιστικό χώρο».







Βοήθησε κι εσύ το VolosFans κάνοντας κλικ σε μία από τις κορυφαίες διαφημίσεις που σε ενδιαφέρει!
Απενεργοποιήστε τον adblocker για την ομαλή λειτουργία της ιστοσελίδας.

Μάθε πρώτος τα νέα του Ολυμπιακού κάνοντας like στο προφίλ μας στο facebook...ΤΩΡΑ!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...