Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Το τρίτο πρόσωπο του προέδρου

Συνεχείς είναι οι προκλήσεις της διοικούσας επιτροπής της Νίκης με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να απαντούν με την...αδιαφορία τους.
Από την πρώτη στιγμή που ο...."μεγαλοπαράγοντας" κος Τζήμας ανέλαβε τα ηνία του γειτονικού συνοικιακού συλλόγου προσπαθεί με συνεχείς προκλήσεις να συσπειρώσει τον κόσμο της ομάδας.

Από πολύ νωρίς ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της Νίκης άρχισε να εκφράζει άποψη για τις επιλογές του Ολυμπιακού με τέτοιο τρόπο  ώστε να δημιουργήσει «κλίμα» στους οπαδούς της ομάδας που...«διευθύνει».

Είναι χαρακτηριστικό πως στην ομάδα που έχει στο facebook η οποία λειτουργεί ως... υποκατάστατο της επίσημης σελίδας του συλλόγου, έχει ως "καρφιτσωμένη δημοσίευση" ένα απόκομμα εφημερίδας από την δεκαετία του 60' σε μία από τις λίγες χρονιές που η συνοικιακή ομάδα της Νίκης ξεπέρασε τον Ολυμπιακό.



Οι «φανατικοί» της Νίκης σαφώς αρέσκονται σε τέτοιου είδους «προκλήσεις» και από κάτω από τις αναρτήσεις συναντάς κάθε είδους «μαργαριτάρια» του τύπου "δοσε πονο πρωεδρε" και άλλα συναφή....

Ο κος Τζήμας πάντως είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση....Προέδρου.
Έχει μία καθημερινή επικοινωνία με τους φιλάθλους της ομάδας του στο facebook, κάνει διάλογο με όλους και συμπεριφέρεται «διαδικτυακά» τουλάχιστον ως οπαδός.





Δείχνει πως αρέσκεται στον να τον αποκαλούν ΠΡΟΕΔΡΟ και ο ίδιος ποτέ δεν γράφει κάτι που να μην συνοδεύεται με τον...«τίτλο» που του έχουν απονείμει στην Γ.Σ του συλλόγου.

Χρησιμοποιεί μόνιμα το τρίτο ενικό πρόσωπο είτε για να προσδώσει αντικειμενικότητα με την αποπροσωποποίηση του λόγου του ,είτε επειδή πιστεύει πως ο... "τίτλος" του προέδρου πρέπει να «χρωματίζεται» με ουδέτερο ύφος που προσδίδει...επισημότητα.

Η χρήση βέβαια του τρίτου ενικού προσώπου έχει πολλές ακόμα εξηγήσεις αν κάποιος ψάξει σε ψυχολογική ή και ψυχιατρική βιβλιογραφία.




Γράφει συνεχώς με κεφαλαία ,"διαδικτυακά φωνάζει δηλαδή",ενώ ακόμα και οι «επίσημες ανακοινώσεις» είναι εξαιρετικά ανορθόγραφες.








Πανηγυρίζει για κάθε πληρωμή που πραγματοποιεί προς τρίτους και ανακοινώνει κάθε έμβασμα μέσω...facebook.Ένας τεχνοκράτης,όπως αυτοαποκαλείται,  πρέπει να είναι ξεκάθαρος στις οικονομικές του συναλλαγές ,ακόμα και αν αυτές αφορούν 1 κιλό λίπασμα για το χορτάρι της "Κλούβας"....


Ως εκεί δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα αφού πολλοί είναι οι ουδέτεροι φίλαθλοι που καθημερινά «κατασκηνώνουν» στο facebook περιμένοντας να διαβάσουν διασκεδαστικές ατάκες.Όμως πολλές φορές ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Νίκης κάνει άμεσες ή έμμεσες αναφορές στην έτερη ομάδα της πόλης δημιουργώντας ,άθελά του ή μη , κλίμα πόλωσης.

Έτσι στις 29 Ιουνίου , την περίοδο που ο Ολυμπιακός έψαχνε για έδρα ο κος Τζήμας ανέφερε χαρακτηριστικά για το ζήτημα το οποίο δεν θα έπρεπε να τον αφορά :«Αυτοί που θα χρησιμοποιήσουν το Πανθεσσαλικό δεν ξέρω πως και αν θα το πληρώσουν...»

Όταν τελικά ο Ολυμπιακός απέκτησε αποκλειστικά το Πανθεσσαλικό ,ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ απάντησε αναδημοσιεύοντας ειρωνικές λεζάντες φτιαγμένες πρόχειρα στο Paint των Windows...υπερασπιζόμενος την επιλογή του να παραμείνει στην «Κλούβα» της Νίκης.




Το χιούμορ είναι σαφώς αποδεκτό και καθόλου κατακριτέο.Πως αλλιώς να εκλάβει την διαμάχη μεταξύ προέδρου και φιλάθλων για το αν το νέο γήπεδο της Νίκης θα έχει 20.000 θέσεις ή θα....περιοριστεί στις 15.000;



Το θέμα του..."νέου" ιδιόκτητου γηπέδου προκάλεσε φρενίτιδα ενθουσιασμού σε κάποιους αλλά και  βαθύ σκεπτικισμό σε αρκετούς, αφού  την ίδια στιγμή που Αλαφούζος και Μελισσανίδης αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητες δυσκολίες,  ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ με ευκολία τάζει «λαγούς με πετραχήλια» μέσω...ΕΣΠΑ.

Βέβαια ο ίδιος έβαλε τα πράγματα στην...«σωστή τους διάσταση» δηλώνοντας σε συνέντευξή του στις 26 Ιουλίου , πως θα τα καταφέρει αφού είναι δέκα επίπεδα πάνω από τον...Μαρινάκη του Ολυμπιακού Πειραιώς.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ εύχεται για το...Σαββατοκύριακο ξεθάβοντας θριάμβους της Νίκης επί του Ολυμπιακού σε...φιλικά παιχνίδια για να τονώσει το ηθικό των φιλάθλων που βλέπουν την διαφορά των ρόστερ των δύο ομάδων...χαοτική.




Στην ίδια φιλοσοφία υποτίμησης  έχει «μπει» και ο Λεωνίδας Μπίλης ,φίλος του κου Τζήμα ο οποίος αναφέρει πως η ομάδα του θα κάνει πρωταθλητισμό αλλά ρίχνει και τις...«μπηχτές του για τον Ολυμπιακό.
Έτσι στις 26 Ιουλίου ανέφερε στο οπαδικό ραδιόφωνο της Νίκης πως «...οι ομάδες που έχουν ρόστερ με μεγάλα συμβόλαια δεν θα έχουν καλό τέλος» , «δείχνοντας» τον Ολυμπιακό που έχει αυτή την στιγμή το ακριβότερο ρόστερ όχι μόνο του ομίλου αλλά ολόκληρης της κατηγορίας.

Σαφώς η περίπτωση της νέας διοίκησης της Νίκης είναι τουλάχιστον..."ιδιαίτερη".
Το μεγάλο ζήτημα είναι να αποφευχθούν οι κινήσεις που θα δημιουργήσουν κλίμα πόλωσης.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού ακολουθεί ακριβώς την αντίθετη τακτική....Πλήρη αδιαφορία για το τι συμβαίνει στην συνοικία του Βόλου.Και ίσως αυτή η σιωπή που έχει επιβληθεί από τους κκ Μποτσιβάλη και Τσιμπανάκο να είναι η ορθότερη απάντηση.

Για το αν ο νέος πρόεδρος της γειτονικής ομάδας αποδειχτεί...«φλουρί Κωσταντινάτο»,  ο μοναδικός που θα το αποδείξει θα είναι ο χρόνος!














Βοήθησε κι εσύ το VolosFans κάνοντας κλικ σε μία από τις κορυφαίες διαφημίσεις που σε ενδιαφέρει!
Απενεργοποιήστε τον adblocker για την ομαλή λειτουργία της ιστοσελίδας.
Μάθε πρώτος τα νέα του Ολυμπιακού κάνοντας like στο προφίλ μας στο facebook...ΤΩΡΑ!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...