Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Τελευταία ευκαιρία....

Αρκετές επιμέρους ειδήσεις «έβγαλε» η σημερινή συνέντευξη τύπου των Βαρούτσικου και Τόρη με το μέλλον της ομάδας να παραμένει αβέβαιο.


Οι δύο παράγοντες αναφέρθηκαν στο γνωστό πλέον οικονομικό «άνοιγμα» της ομάδας καθώς και στο κάλεσμα που θα γίνει στο Ξενία αμέσως μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ για να προγραμματιστεί η επόμενη ημέρα της ομάδας.

Πρώτος «άνοιξε» την συνέντευξη ο κος Βαρούτσικος:

«Πέρυσι το καλοκαίρι πήραμε την απόφαση με τον κ. Βαρούτσικο να αναλάβουμε τις τύχες του Ολυμπιακού για να μην διαλυθεί η ομάδα. Φθάσαμε στο τέλος και η ομάδα δεν διαλύθηκε. Η χρονιά αγωνιστικά ήταν πετυχημένη, η ομάδα μπήκε στα πλέι οφ αν και δεν πρωταγωνίστησε. Είχαμε ζητήσει τη στήριξη από τους επιχειρηματίες της πόλης και φθάσαμε ξανά στο σημείο μηδέν. Όλη τη χρονιά εκτός των πλέι οφ, κόπηκαν 14000 εισιτήρια, πράγμα απογοητευτικό για την ιστορία και τον κόσμο της ομάδος μας, μείον 1300 που ήταν ανέργων και δεν πληρώνονταν. Τα καθαρά έσοδα από τα εισιτήρια αγώνων ήταν 13.000 ευρώ. Μόνο τα έξοδα μετακινήσεων ήταν 50.000€. Δυστυχώς βγήκαν πάρα πολλά χρέη του παρελθόντος, που δεν ήταν δυνατόν να καλυφθούν από τους ελάχιστους επιχειρηματίες που στάθηκαν δίπλα μας. Δυστυχώς με τα όποια λάθη μας, δεν μπορέσανε να κάνουμε αυτό που θέλαμε για τον Ολυμπιακό Βόλου. Αν δεν συμπορευτούν κάποιοι άνθρωποι μαζί μας, δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει. Έχουν γίνει κάποιες επαφές με επιχειρηματίες, υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιους ανθρώπους να μπουν στο νέο διοικητικό σχήμα αλλά μέχρι εκεί.

Εμείς μπήκαμε στον Ολυμπιακό γιατί τον αγαπάμε, κάναμε την υπέρβαση σε μια δύσκολη οικονομική χρονιά, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο αλλά γενικότερα για τη χώρα. Είμαστε ηθικά ικανοποιημένοι και μπορούμε να πούμε ότι κάναμε το καθήκον μας στην ομάδα της πόλης μας και της αγάπης μας.

Μια πόλη των 200.000 κατοίκων δεν μπορεί να έχει ομάδα με ετήσια καθαρά έσοδα 13.000 ευρώ. Αν θέλει ο Ολυμπιακός να κάνει πρωταθλητισμό, πρέπει να έχει 2000 διαρκείας και σταθερά 3000 εισιτήρια αγώνα. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Αν θέλει η πόλη να κάνει πρωταθλητισμό, πρέπει να έρθουν δίπλα μας επιχειρηματίες να συνδιοικήσουμε και οι φίλαθλοι να στηρίξουν την ομάδα από την πρώτη στιγμή.


Ο κος Τόρης σημπλήρωσε:

«Υπερβάλαμε εαυτούς, τριπλασιάσαμε το μπάτζετ που είχαμε υπολογίσει και δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση. Γιατί να υπάρχει η ομάδα; Εγώ πονάω περισσότερο γιατί τη ζωή μου έβαλα και τα λεφτά μου χάλασα. Οι φίλαθλοι που είναι δίπλα στην ομάδα, ξέρουν τι έκανε αυτή τη διοίκηση. Θα ήταν καλό να υπήρχαν 10 άνθρωποι Βολιώτες που θα συνεισέφεραν ισόποσα στο δ.σ., να υπάρχει ένα μεγάλο μπάτζετ και να γίνει η υπέρβαση. Είναι η τελευταία χρονιά για την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ, η τελευταία χρονιά που μπορούμε με πολύ καλές δυνατότητες να διεκδικήσουμε την άνοδο.Η επόμενη χρονιά δεν έχει μεγάλα ονόματα στην Β' Εθνική εκτός του Ολυμπιακού ,της Λάρισας και άντε και του Απόλλωνα.
 Γιατί εάν είμαστε στη Σούπερ Λιγκ, τα ποσά από τα έσοδα θα είναι πολύ μεγάλα και η ομάδα θα προχωράει μόνη της. Εάν εμείς αποχωρήσουμε και δεν βρεθεί κάποιος άλλος, το μαγαζί θα κλείσει. Εμείς δεν αντέχουμε ψυχολογικά και οικονομικά. Αν η ομάδα πάει στη Γ’, για να πρωταγωνιστήσει θέλει περίπου 300-400 χιλιάρικα. Αν είναι να μπουν τα λεφτά στη Γ’, χίλιες φορές να τα βάλουμε στη Β’ Εθνική για να βγούμε κατηγορία. Η Β’ Εθνική είναι κατηγορία που η διοίκηση πρέπει να βάζει. Μια ομάδα για να είναι βιώσιμη, πρέπει να μείνει 2-3 χρόνια στη Σούπερ Λιγκ. Είχαμε πει ότι αν δεν πετύχει η αύξηση ΜΚ, τότε η ομάδα δεν θα έπαιρνε άδεια. Φέτος βγήκαν πολλές αμαρτίες του παρελθόντος, το ποδόσφαιρο θα αλλάξει πολύ στο κοντινό μέλλον. Είναι η τελευταία ευκαιρία για συστράτευση στον Ολυμπιακό Βόλου. Από 1000 εισιτήρια, τα καθαρά έσοδα είναι 540 ευρώ. Με τέτοια ποσά δεν μπορείς να μιλάς ότι θα συντηρήσεις μια ομάδα.»

Έπειτα απαντήθηκαν διάφορες ερωτήσεις δημοσιογράφων:

«Η ομάδα εισέπραξε πέρσι από το μπαράζ 200.000 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ, καθαρά δηλαδή 150.000. Με αυτά τα χρήματα πληρώθηκαν όλοι οι παίκτες και έλυσαν τα συμβόλαια πλην των Γκούρμα και Καρίλ, καθώς επίσης και υποχρεώσεις προς τρίτους. Αλλά τα χρήματα αυτά δεν έφθασαν».

Για την περίπτωση της Γ΄Εθνικής:

«Έπρεπε να τη ρίξουμε την ομάδα πέρυσι και τώρα θα την ανεβάζαμε καθαρή. Η ομάδα δεν διαλύθηκε πέρυσι γιατί αναλάβαμε εμείς. Τριπλασιάσαμε το προσωπικό μας μπάτζετ. Η ομάδα δεν διαλύθηκε, κοντεύουμε εμείς όμως να διαλυθούμε. Όλη η χρονιά πέρυσι δομήθηκε για να παίζει φέτος η ομάδα στη Σούπερ Λιγκ. Αν γινόνταν αυτό, θα ήταν πολύ διαφορετικά τώρα η κατάσταση»



Για πιθανές επαφές με επιχειρηματίες εκτός πόλης:

«Έγινε κρούση σε ανθρώπους εκτός Βόλου αλλά δεν απάντησαν. Το θέμα είναι η ομάδα να μείνει σε Βολιώτες και να κάνει πάλι πρωταθλητισμό. Σε όποιον θέλει να αγοράσει τις μετοχές, εμείς είμαστε στη διάθεσή του».

Για την υπόθεση Τικάο και πως αυτή θα καθορίσει το μέλλον της ομάδας:

«Περιμένουμε μέχρι τις αρχές της άλλης εβδομάδας την απόφαση για την υπόθεση του Τικάο. Αν βγει απόφαση για τον Τικάο ότι η ομάδα θα πρέπει να πληρώσει 300.000, τότε καταλαβαίνετε ότι είναι πολύ δύσκολο να τα καταφέρει η ομάδα. Αν έχουν καθαριστεί όλες οι προσφυγές και δεν έρθει το 300άρι του Τικάο, υπάρχουν προϋποθέσεις για να διοικήσουμε με υγεία την ομάδα. Εμείς δώσαμε 50.000 ευρώ στο CAS για αυτή την υπόθεση για να μειώσουμε το ποσό της οφειλής. Αυτά γίναν όταν ο Ολυμπιακός Βόλου δεν υπήρχε. Είχαμε κερδίσει δύο δικαστήρια στην Ελλάδα, δεν οφείλαμε τίποτα στον Τικάο. Ξαφνικά πήγε στη ΦΙΦΑ κι έγινε αυτό που έγινε. Θεωρούμε ότι η απόφαση της ΦΙΦΑ είναι άδικη».

 Για τα οφειλούμενα χρήματα στον Γκούρμα: 

«Τα χρήματα που οφείλονταν στον Γκούρμα ήταν 100.000 ευρώ χωρίς να αγωνίζεται φέτος στην ομάδα μας. Έχουμε πληρώσει φέτος τα 55.500 και απομένουν άλλα 45.000 που έχουμε κανονίσει να δοθούν σε εννιά ισόποσες δόσεις».

Για ενδεχόμενες προσφυγές από παίκτες της φετινής ομάδας: 

"Ό,τι προσφυγές και να έχουμε φέτος, δεν φθάνουν το ποσό του Γκούρμα που είναι 100.000 ευρώ".


Για το αν θα αλλάξει έδρα η ομάδα:

«Το ΕΑΚ μας στοιχίζει σαν χρήση περισσότερο από το Πανθεσσαλικό, αυτή είναι η σύμβαση που υπογράψαμε με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Αν δεν πάμε στο Πανθεσσαλικό τη νέα σεζόν -γιατί υπάρχει μια οφειλή από προηγούμενες διοικήσεις-, θα βγάλουμε διαρκείας με 150 ευρώ για όλες τις θύρες στο ΕΑΚ ώστε να πουλήσουμε 2000. Το πλάνο άμα παραμείνουμε εμείς είναι να πάμε στο Πανθεσσαλικό. Δεν είναι γήπεδο αυτό για να στεγάσει φιλοδοξίες κι οράματα στην ομάδα μας».


Για την οφειλή στον Ανιέτε: 

«Σήμερα ενημερωθήκαμε για αυτό το θέμα. Είναι 11.000 ευρώ. Δύο γραμμάτια από το 2013 που δεν έχουν πληρωθεί. Είχε διακανονιστεί το θέμα, είχε πάρει δύο γραμμάτια που είχε υπογράψει η προηγούμενη διοίκηση το 2013. Εμείς αυτά δεν τα ξέραμε».

Για το αν θα γίνει το παιχνίδι με την ΑΕΚ στον Βόλο:

«Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μεγάλη ομάδα για να κάνει γιορτές εκτός έδρας. Το ματς θα γίνει στο ΕΑΚ. Εμείς φέρναμε ομάδες για να κάνουμε φιέστες, δεν πάμε αλλού για φιέστες.
Μετά το ματς, θα υπάρξει ανοιχτή συγκέντρωση στο Ξενία για κάθε ενδιαφερόμενο επιχειρηματία που θα δεσμευτεί να βοηθήσει οικονομικά:Την Τετάρτη μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ, στο Ξενία στις 21:00 θα υπάρξει ανοικτή συνάντηση όλων όσων θέλουν να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό. Θα κάνω κάλεσμα στον Δήμαρχο κ. Μπέο και την Αντιπεριφερειάρχη κ. Κολυνδρίνη. Έχουμε αρχίσει τις επαφές μας και υπάρχουν θετικά πλάνα. Αλλά μέχρι να γίνει εκταμίευση για την ομάδα, απέχει πολλά»




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...