Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Η νέα Καλλονή είναι εδώ!

Με πέναλτι φάντασμα η Λαμία κέρδισε τον Ολυμπιακό.
Ο Κορδολαίμης αφού κιτρίνισε όλη την ομάδα, μας άφησε μοιραία με 10 παίκτες.
Η νέα Καλλονή είναι εδώ!Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ είδε για ακόμα μια το διαιτητικό τρίο να την σπρώχνει στο τρίποντο.
Ο Μάριο Γκούρμα στην τελευταία φάση του αγώνα έπεσε μόνος του και ο ανεκδιήγητος Κορδολαίμης έδειξε προς έκπληξη όλων το σημείο του πέναλτι.

Πως έπαιξε ο Ολυμπιακός:
Θέος και Μέζα άλλαξαν πλευρές αρκετές φορές.




Οι ερυθρόλευκοι ήταν κυρίαρχοι στο α ημίχρονο με πέντε τελικές έναντι μόλις μίας της Λαμίας.Αν μάλιστα ήταν πιο προσεκτικοί θα μπορούσαν να καθαρίσουν το παιχνίδι...
Πάντως υπήρχαν διαστήματα πίεσης από τους γηπεδούχους που δεν καρποφόρησαν ούτε ως...τελική.

Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να πετύχει γκολ μόλις στο 4΄.
Ο Μαρτίνεθ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Διαμαντόπουλος ανενόχλητος και με τον Ρεπετσά εξουδετερωμένο, πήρε την κεφαλιά και κάρφωσε την μπάλα στο τέρμα του Μπλάζιτς.
Η Λαμία έχασε την πρώτη της ευκαιρία στο 17΄όταν η λανθασμένη πάσα του Κασμερίδη ,βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα του Ολυμπιακού και οι δύο πρώην παίκτες του,Γιενκά και Γκούρμα συνδυάστηκαν και ο τελευταίος «έπιασε» ένα βολέ που πέρασε άουτ.



Μετά από ένα 10λεπτο πίεσης χωρίς «τελική» από πλευρά γηπεδούχων,ο Ολυμπιακός όχι μόνο ισσορόπησε αλλά δύο φορές έφτασε κοντά στο 0-2.Μια ωραία προσπάθεια του Θέου από τα δεξιά είχε ως τελικό αποδέκτη τον Μπιτάνγκ ο οποίος όμως εκβίασε το σουτ που δεν είχε τύχη.
Αμέσως μετά ο Διαμαντόπουλος έπιασε το διαγώνιο σουτ που δεν προβλημάτισε τον πορτίερο της Λαμίας.Στο 34΄σε μία φάση καρμπόν ο Μπιτάνγκ προσπάθησε χωρίς και αυτός να τα καταφέρει.
Η Λαμία έχασε ευκαιρία στο 40΄όταν μετά από ένα αχρείαστο κόρνερ και μία ανεπιτυχή προσπάθεια του Μαργαρίτη να απομακρύνει την μπάλα ο Γκούρμα αν και βρέθηκε σε απόσταση βολής δεν έπιασε καν το σουτ.Στην φάση αυτή ο αμυντικός του Ολυμπιακού βρήκε την μπάλα με το χέρι,αλλά θεωρήθηκε ακούσιο από τον ρέφερι.

Με αφορμή την παραπάνω φάση,δεν μπορούσε να γίνει κατεβασία χωρίς να διαμαρτύρεται συνεχώς όλο το γήπεδο.Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε αν εκμεταλλευτεί όλη την κατάσταση και να πιάσει τους γηπεδούχους στον ύπνο,αν κυρίως ο Μπιτάνγκ μπορούσε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του.


Το δεύτερο μέρος άρχισε όπως το πρώτο ,με τους γηπεδούχους να σκοράρουν μόλις στο 54'.
Σε διπλή φάση και αφού προηγήθηκε κεφαλιά στο δοκάρι,οι αμυντικοί του Ολυμπιακού δεν απομάκρυναν σωστά και ο Βασιλόγιαννης έπιασε ένα ξερό βολε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Η Λαμία συνέχισε να έχει την υπεροχή και να δημιουργεί κλίμα...πίεσης,χωρίς βέβαια να κάνει τις πολλές φάσεις.Σε αυτό συνέβαλαν οι κακές απομακρύνσεις στα τυφλά ,που προσέδιναν συνεχές άγχος στους παίκτες από τα αμυντικά χαφ και πίσω.
 Η απάντηση του Κούτση ήταν ανάλογη με αυτή του παιχνιδιού στην Κατερίνη.Ο Κούτσι πέρασε στην θέση του Θέου για να δώσει ζωτικό χώρο στην επίθεση,ενώ ο Διαμαντόπουλος πήγε λίγο πιο πίσω.Τα δύο φορ πάντως «κράτησαν πάνω τους» παίκτες της Λαμίας.
Ο Ολυμπιακός δεν βοηθήθηκε επιθετικά από αυτή την κίνηση αφού προσπάθησε να απειλήσει με μακρινά σουτ.Το πιο επικίνδυνο ήταν αυτό του Μέζα στο 85'.

Και ενώ οι δύο ομάδες έδειχναν να έχουν συμβιβαστεί με το χι ,ο Κορδολαίμης είχε διαφορετική άποψη.Στην τελευταία φάση του αγώνα σε μία βουτιά του Γκούρμα σε τζαρτζάρισμα ο ρέφερι έδειξε το σημείο του πέναλτι.Ο Μάριο Γκούρμα αυτή την φορά δεν αστόχησε και έδωσε την νίκη στους γηπεδούχους.

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Μπλάζιτς, Ζουλιώτης, Τσαμούρης, Λέαντρο, Ρεπετσάς, Καμαρά, Βασιλόγιαννης, Γενκά, Μουμίν(64' Αντωνόπουλος), Νεόφυτος (57' Φράγκος), Γκούρμα

Ολυμπιακός Βόλου (Γιώργος Κούτσης): Κασμερίδης, Ζέρης, Μαργαρίτης, Γιαλούσης, Μακρυδημήτρης, Μπιτάνγκ, Μέζα (89' Μπάρμπας) , Μαρτίνεθ (75' Κορνελάτος), Διαμαντόπουλος, Θέος(64' Κούτσι), Ρόκας



Κάρτες:  30
' Καμαρά, 25' Κασμερίδης , 29΄ Μαρτίνεθ , 49' Γιαλούσης, 51΄Μπιτάνγκ, 61 ' Ρόκας, 79' Διαμαντόπουλος, 88' Μπιτάνγκ

Μας άρεσε.... 
Ο Θέος έδωσε κίνηση στην πτέρυγα.
Ο Μαργαρίτης δείχνει σημεία βελτίωσης.

Δεν μας άρεσε...

Ο Μπιτάνγκ ήταν εκτός φόρμας και δεν του βγήκε ούτε μία ατομική προσπάθεια.
Ο Νικολιάς είχε θέση στην 11άδα.




Ο «κόραξ» του αγώνα

Ο Κορδολαίμης κιτρίνισε όλη την ομάδα μας και η κόκκινη κάρτα ήταν θέμα χρόνου.
Αυστηρή η κίτρινη στον Κασμερίδη.
Οι Λαμιώτες διαμαρτυρήθηκαν για μία φάση που σήκωσε την σημαία ο βοηθός,στην οποία το ριπλέι δικαιώνει τον βοηθό,αλλά και ο Κασμερίδης απέκρουσε όμορφα με τα πόδια.
Στην φάση του 40΄ο Μαργαρίτης βρίσκει την μπάλα με το χέρι.Στην φάση του 44΄δεν υπάρχει καμία επαφή με το χέρι του Ρόκα.
Στην φάση του 61' δεν υπάρχει φάουλ ,ούτε φυσικά κίτρινη κάρτα στον Ρόκα.Στο 74΄ο ρέφερι δεν είδε φάουλ πάνω στον Μέζα σε πολύ καλή θέση.
Στο 82΄ο δεν υπάρχει φάουλ του Ρόκα πάνω στον Καμαρά ,έξω από την περιοχή και σε πλεονεκτική θέση για τους γηπεδούχους.
Στο 93΄ γίνεται ένα απλό τζαρτζάριζμα πάνω στον Γκούρμα ο οποίος βούτηξε και πήρε το πέναλτι.Ο ρέφερι ήταν πολύ κοντά στην φάση και έπρεπε να δει πως δεν υπάρχει τίποτα.

Είπαν: 

Γιώργος Κούτσης: «Καταφέραμε και προηγηθήκαμε αλλά θα έπρεπε να έχουμε πιο καθαρό μυαλό στις τελικές μας επιλογές. Στο δεύτερο ημίχρονο μας πίεσε ο αντίπαλος, ισοφαριστήκαμε σε μια αδράνεια και καταφέραμε να χάσουμε παιχνίδι στο τελευταίο λεπτό του αγώνα και δυστυχώς δεν μπορέσαμε να πάρουμε κάτι. Συγχαρητήρια στα παιδιά. 
Πρέπει να πω, βάση όσων είδα εκείνη την στιγμή και μου είπαν βέβαια, γιατί δεν το έχω δει, ότι το πέναλτι ήταν μια εφεύρεση, αλλά επαναλαμβάνω δεν έχω προσωπική άποψη. Όπως και να έχει σε τέτοια παιχνίδι οι διαιτητές πρέπει να είναι προσεκτικοί και σίγουροι για τις αποφάσεις τους.Καλή συνέχεια στην Λαμία. »


Ρόκας:«Αν παίζαμε 11 με 11 θα κερδίζαμε.Είχαμε να αντιμετωπίσουμε και τον διαιτητή.Δεν γίνονται να σφυρίζονται τέτοια πράγματα.Σε μία φάση σαν όλες τις άλλες βούτηξε ένας παίκτης και δόθηκε πέναλτι.Πως να παίξεις μπάλα μετά από αυτό.Έχω παίξει 300 παιχνίδια.Αυτές οι φάσεις γίνονται συνέχεια στα κόρνερ.Εμείς αν και μας είπαν πως δεν παίζουν fair-play οι της Λαμίας,όταν τραυματίζοταν βγάζαμε την μπάλα έξω.Εμείς έχουμε επίπεδο.».

Τεννές:«Η αξία του ηττημένου δίνει ακόμη μεγαλύτερη δόξα στο νικητή. Γι αυτό και τα πανηγύρια τα δικά μας ήταν και πολύ έντονα, γιατί νικήσαμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα και όχι μόνο κερδίσαμε, αλλά στο πρώτο ημίχρονο μετά το γκολ που δεχθήκαμε υπήρχε ένας εκνευρισμός στην ομάδα. Με την πάροδο του χρόνου και μ' αυτά που είπαμε στα αποδυτήρια, ότι έχουμε τη δυνατότητα και αγωνιστικό πλάνο, καταφέραμε και γυρίσαμε το παιχνίδι. Ξέραμε τι ζητούσαμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και πώς να το κερδίσουμε. Το καταφέραμε στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού.Δεν θέλω να πάρω θέση για το πέναλτι.»




Μικρά&πικάντικα
  • Δεν γέμισε το γήπεδο παρά τις εκκλήσεις της διοίκησης των γηπεδούχων για πανστρατιά.Περίπου 3000 φιλάθλους υπολογίσαμε στις κερκίδες.
  • Μπορεί να είχε παραχωρηθεί η θύρα 4 για τις ανάγκες των φιλάθλων του Ολυμπιακού,αλλά κάποιοι βολιώτες προτίμησαν την....σιγουριά των επισήμων.
  • «Γ$%#$@ ο Βόλος και η Νέα Ιωνία» φώναζαν οι Λαμιώτες φίλαθλοι ,οι οποίοι μάλλον ήταν αδιάβαστοι.
  • Περίπου 100 φίλοι της ομάδας μας βρέθηκαν στην θύρα 4 του γηπέδου.Στην αρχή του παιχνιδιού κάποιοι φίλοι της Λαμίας κινήθηκαν προς το μέρος του και πέταξαν κάποια αντικείμενα.
  • Τρεις παλιούς παίκτες είδαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στην Λαμία.Εκτός των Γιενκά και Γκούρμα πήρε λεπτά συμμετοχής και ο Χαικάλης.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...