Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Της ανατροπής...

Ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε παλικαρίσια νίκη με 3-2 με δέκα παίκτες απέναντι στην Καλαμαρία.
Δείτε το βίντεο του αγώνα!
Δύο συνεχείς ανατροπές σε ένα παιχνίδι γκραν -γκινιόλ...
Κούτσι ,Μπιτάνγκ και Μακρυδημήτρης τα γκολ, Μέζα ο «μαέστρος»...




Ο Ολυμπιακός Βόλου άρχισε το ματς φουριόζος.Μόλις στο 3΄Μπιτάνγκ και Κούτσι απείλησαν με διπλή φάση και 4 λεπτά αργότερα ο Κούτσι από κοντά ,μετά από κόρνερ του Πινάρες ,κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του Βρονταρά.
Η Καλαμαριά έπειτα ισσορόπησε,αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έχασε την ευκαιρία για να «καθαρίσει» το παιχνίδι από το 24.Ο Πινάρες έκανε νέα σέντρα και ο Κούτσι βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Βρονταρά με τον Φιλανδό επιθετικό να μην μπορεί να πλασάρει.

Έπειτα η ομάδα μας σαν να ...έσβησε μηχανές.Οι φιλοξενούμενοι πήραν χώρο και οι αργές επιστροφές της άμυνας ,αλλά και οι αδυναμία βοήθειας από τα πλάγια δημιούργησε απειλητικές καταστάσεις για την εστία του Κολίτσι.Ο ποτριέρο του Ολυμπιακού όμως έχει την ευθύνη του γκολ της ισοφάρισης της Καλαμαριάς που ήρθε στο 27'.Ο Κατσιαρός έκανε την σέντρα,ο Κολίτσι στην έξοδό του «βρήκε» αέρα και εύκολα με πλασέ ο Ευσταθίου ισοφάρισε.

Η πλαγιοκόπηση των φιλοξενουμένων συνεχίστηκε και τους απέφερε δύο ακόμα καλές φάσεις με κεφαλιά του Τσούτση και πλασέ του Ευσταθίου.Ο Ολυμπιακός ισορρόπησε στο τελευταίο 5 λεπτο του ημιχρόνου και απείλησε την εστία του Βρονταρά τρεις φορές.Η πρώτη όταν το γύρισμα του Κούτσι βρήκε τον Μπάρμπα ,ο οποίος με άδυναμη κεφαλιά την έστειλε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα,ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ζέρης σε ένα από τα σπάνια «ανεβάσματά» του,πήρε την ασίστ από τον Νικολιά,αλλά η μπάλα «έγλειψε» το αριστερό δοκάρι.Τέλος ο Μπιτάνγκ προσπάθησε να απειλήσει με μακρινό σουτ.΄

Η Καλαμαριά άνοιξε τον χωρό των φάσεων του β μέρους και ο Κολίτσι σε διπλή ευκαιρία έσωσε τον Ολυμπιακό από παραβίαση μετά από κόρνερ των φιλοξενούμενων και αδράνεια της άμυνας μας.Το γκολ όμως ήρθε για τους φιλοξενούμενους από την αφελή επιλογή του Γιαλούση να ανταλάξει πασούλες με τον Μπάρμπα ενώ οι επιθετικοί του Απόλλωνα πίεζαν.

Στο επόμενο δίλεπτο ήρθε η ανατροπή με τον Μέζα επιτέλους να δείχνει την κλάση του.Σε μακρινό του σουτ ,ο Βρονταράς απέκρουσε χωρίς να μπλοκάρει και ο Μακρυδημήτρης πήρε το ριμπάουντ και μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα,ενώ στην επόμενη φάση μετά την σέντρα ο Μέζα έδωσε πανέμορφη ασίστ στον Μπιτάνγκ που έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με όμορφο πλασέ.

Η αποβολή του Μπάρμπα στο 63' άλλαξε τα πλάνα του Ολυμπιακού και οπισθοχώρησε.Παρά ταύτα η Καλαμαριά απείλησε λίγες φορές ενώ και ο Ολυμπιακός αν ήταν πιο προσσεκτικός θα μπορούσε ακόμα και να βάλει τέταρτο γκολ.



Ολυμπιακός :Κολίτσι, Ζέρης, Μπάρμπας, Γιαλούσης, Μαργαρίτης, Μακρυδημήτρης, Μαρτίνεθ(45' Μέζα), Πινάρες, Νικολιάς (66'Κεσίδης), Μπιτάνγκ, Κούτσι (83' Διαμαντόπουλος).

Καλαμαριά:Βρονταράς, Γαλανόπουλος, Κατσιαρός, Δήμου, Μπερτέν, Ακασού, Ολίσε, Νατσιόπουλος( 67' Γκέσιος), Τσούτσης, Ευσταθίου, Βασίλης Παπαδόπουλος.



Κάρτες:  55' Μπάρμπας 63'  Μπάρμπας 80΄Μπιτάνγκ- 21' Ακασού 60' Νασιόπουλος, 65' Παπαδόπουλος, 80' Ολίσε



Μας άρεσε.... 
Μέζα και Πινάρες άρχισαν να δείχνουν την κλάση τους.
Η ομάδα επιτέλους αντέδρασε με «νεύρο» όταν οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν.

Δεν μας άρεσε...

Οι αντιδράσεις της άμυνας του Ολυμπιακού.
Τα πολύ δυνατά στημένα του Πινάρες...
Η ομάδα δεν έπεισε πως μπορεί να πρωταγωνιστήσει...






Ο «κόραξ» του αγώνα

Πενηντάρης μέχρι...αηδίας ο ρέφερι του αγώνα Ευαγγέλου.





Είπαν: 

Νίκος Παντέλης: « Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι που τα ευχαριστήθηκε ο κόσμος. Αλλά αυτά τα παιχνίδια δεν είναι για τους προπονητές, ούτε για τους ποδοσφαιριστές. Ροκ παιχνίδι με δύο γεύσεις. Η πρώτη η καλή, με την ανατροπή που έγινε και τους τρεις βαθμούς, που πιστεύω ότι θα λειτουργήσουν θετικά και στον ψυχολογικό τομέα.

Θεωρώ ότι ξεκινήσαμε καλά, αλλά για αδικαιολόγητο λόγο γυρίσαμε πίσω, χάναμε τα μαρκαρίσματα. Το δικαιολογώ ως ένα σημείο, γιατί η ομάδα είχε τρομερό άγχος από την ήττα από τη Ζάκυνθο, που δεν την είχαμε ξεχάσει.

Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε όλη την αμυντική μας διάταξη, με την έννοια ότι θα έπρεπε να ρισκάρουμε. Μπήκαμε καλά, αλλά από μία αδράνεια δεχτήκαμε το 2-1. Από κει και πέρα μέτρησε η ψυχή και η φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου, γύρισε γρήγορα το παιχνίδι και παρότι μείναμε με δέκα παίκτες κερδίσαμε.

Όπως έγινε η ανατροπή είναι μεγάλο πράγμα για μένα. Κρατάμε τη νίκη, αλλά μας προβληματίζει ότι δεν έχουμε την αμυντική λειτουργία που επιβάλλεται σε αυτή την κατηγορία. Αν οι ποδοσφαιριστές δεν μάθουν σε νοοτροπία που να έχουν επιστροφές και να πιέζουν ίσως το επόμενο παιχνίδι να μην μπορέσουμε να το γυρίσουμε.

Είναι ημέρα χαράς σήμερα, πήρε η ομάδα τους πρώτους τρεις βαθμούς. Είχε πολύ άγχος μετά τις δύο ήττες. Αλλά θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Θα πρέπει να βλέπουμε τα λάθη για να μην ξαναγίνουν. Να δώσουμε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές πρώτα για την ψυχή που είχαν και μετά για την εμφάνιση τους. Να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο και για πρώτη φορά θα ζητήσω να δώσει πίστωση σε αυτή την ομάδα. Είναι καινούρια ομάδα. Οι ομάδες χτίζονται. Δεν είναι τόσο εύκολο όλο αυτό το μείγμα να το φτιάξεις. Να δώσω συγχαρητήρια και στους οργανωμένους, που μου έκαναν μεγάλη εντύπωση που όλο το γήπεδο γιούχαρε στο παιχνίδι με τη Ζάκυνθο, αλλά αυτοί βοήθησαν μέχρι το 90’. Αυτό που θέλω να πω είναι να στηρίξουν την ομάδα αυτή, γιατί μπορεί να κάνει πράγματα.

Το ποδόσφαιρο της Β’ Εθνικής είναι το δυσκολότερο στον κόσμο. O Mέζα δεν έχει προσαρμοστεί πλήρως, σίγουρα είναι καλός παίκτης, αλλά στα παιχνίδια πρέπει να παίζουν οι παίκτες που είναι πιο έτοιμοι να παίζουν.Οι παίκτες έχουν τα ψυχικά αποθέματα. Είναι μεγάλο πράγμα για μία ομάδα να μπορεί να γυρίζει ένα παιχνίδι και να το πιστεύουν πρώτα απ’ όλα οι ποδοσφαιριστές γιατί αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές»

Θωμάς Γράφας:«Καταρχήν ως προς το ματς θέλω να πω ότι ήταν ένα παιχνίδι από το οποίο αποζημιώθηκαν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο. Παιχνίδι με εναλλαγές στο σκορ και μια καλή εικόνα. Για άλλη μια φορά δεν παίρνουμε αυτό που μας αξίζει. Θεωρώ ότι μπορούσαμε να φύγουμε από δω με ένα θετικό αποτέλεσμα. Δεν επιτρέπεται ενώ έχεις πετύχει δύο γκολ σε τέτοια έδρα να δείχνει τέτοια αδράνεια και τέτοια ολιγωρία και μέσα σε τρία λεπτά να γυρίζει το ματς. Δεν πήραμε αυτό που δικαιούμαστε απέναντι σε μία ποιοτική ομάδα, που πριν το παιχνίδι η βαθμολογική θέση της δεν αντικατόπτριζε την πραγματικότητα.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε κάνει και που έχουμε φτάσει. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό»»


ΚολίτσιΝα δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για αυτή την εμφάνιση, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο που μπορέσαμε και ανατρέψαμε το σκορ. Για μένα αυτή η νίκη, είναι νίκη ψυχολογίας πιο πολύ, μετά από δυο διαδοχικές ήττες που μας στοίχισαν. Έγιναν κάποια λάθη και θα τα συζητήσουμε. Αυτό που κρατάω είναι οι τρεις βαθμοί. Μετά από αυτή τη νίκη η ομάδα να γυρίσει σελίδα και να βάλουμε πιο πολύ εγωισμό και πιο πολύ πάθος στα επόμενα παιχνίδια».


Μικρά&πικάντικα
  • Η συνεχής βροχή δεν άφησε τον κόσμο να πάει γήπεδο. Έτσι μόλις 1000 άτομα βρεθήκαν στις κερκίδες του ΕΑΚ.
  • Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν τον Κατσιαρό οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...