Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Δεν είναι δίκαιο το ποδόσφαιρο...

Στον Sentra-FM φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί ο Νίκος Παντέλης.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου καθώς βρισκόταν καθοδόν για τη Θεσσαλονίκη.


Για ποιον είναι ποιο δύσκολο για Ολυμπιακό ή Ξάνθη:

"Όλη αυτή η διαδικασία έχει και τα υπέρ και τα κατά. Τα υπέρ για εμάς είναι ότι έχουμε ρυθμό παιχνιδιών συνεχόμενων, πράγμα που δεν έχει η Ξάνθη. Από την άλλη θεωρώ ότι η Ξάνθη είναι πιο φρέσκια, πιο ξεκούραστη γιατί δεν είχε αυτή την επίπονη διαδικασία όπως ήταν η δικιά μας που παίζαμε Τετάρτη Κυριακή συνεχόμενα παιχνίδια".

Πιστεύετε ότι κάτι χρωστάει στον Ολυμπιακό Βόλου ο θεός του ποδοσφαίρου, η ιστορία του ποδοσφαίρου με την έννοια ότι και πέρυσι έφτασε κοντά αλλά για κάποια λεπτά έχασε την άνοδο; Φέτος πάει μέσα από τα μπαράζ να διεκδικήσει. Είναι δίκαιο το ποδόσφαιρο;

"Γενικά δίκαια δεν είναι η ζωή. Οπότε δεν μπορεί να είναι και το ποδόσφαιρο δίκαιο. Αλλά νομίζω ότι στο τέλος ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει. Στη δική μας περίπτωση στη διάρκεια των play off μόνοι μας φτάσαμε σ' αυτό το σημείο, με την έννοια ότι είχαμε πάρα πολύ μεγάλη ατυχία, αν μπορώ να την επικαλεστώ... όταν χάνεις δύο συνεχόμενα πέναλτι στο 95', έχεις πέντε παίκτες που έχουν περάσει την πόρτα του χειρουργείου σε διάστημα δεκαπέντε ημερών καταλαβαίνετε ότι η τύχη δεν ήταν με το μέρος μας. Νομίζω όμως, χωρίς να λέω ότι κάποιος μας χρωστάει, ότι είμαστε σε καλή κατάσταση και ότι και τις πιθανότητες που έχουμε θα τις διεκδικήσουμε. Πάμε με πολύ καλή ψυχολογία για αύριο"

Για το βαθμολογικό πλεονέκτημα που έχασε η ομάδα:


"Ήταν καθοριστικές οι δύο συνεχόμενες ήττες που έγιναν και από εκεί και πέρα... συν όλα τ' άλλα."

Να υποθέσω ότι παρακαλάτε να μην πάει στη διαδικασία των πέναλτι το μπαράζ γιατί σας έχουν στοιχίσει τα άστοχα πέναλτι. Κάνατε προπόνηση και στα πέναλτι;

"Θεωρώ ότι η διαδικασία των πέναλτι είναι καθαρά θέμα ψυχραιμίας εκείνη τη στιγμή. Δεν είναι τόσο ικανότητας με την έννοια ότι το πάνω χέρι σ' αυτή τη διαδικασία το έχει ο τερματοφύλακας, διότι δεν έχει άγχος, ενώ ο ποδοσφαιριστής άσχετα αν είναι καλός, ποιοτικός ή οτιδήποτε σ' αυτή τη στιγμή παίζει ρόλο η ψυχραιμία."

Περιμένετε κόσμο στη Θεσσαλονίκη;

"Απ' όσο ξέρω η πόλη του Βόλου ζει γι' αυτό το παιχνίδι, θα είναι πολύς κόσμος εκεί και εύχομαι πρώτα ο Θεός να τους αποζημιώσουμε με τη νίκη αύριο."

Να υποθέσω ότι περιμένετε ένα «κλειστό» παιχνίδι;

"Όταν κρίνεται σ' ένα 90λεπτο ή και παραπάνω μια ολόκληρη χρονιά δύσκολα «ανοίγει» ένα παιχνίδι. Βέβαια πολλές φορές ξέρετε μπαίνουν κάποια γκολ στην αρχή του παιχνιδιού κι εκεί που περιμένουμε «κλειστό» παιχνίδι γίνεται «ανοιχτό». Νομίζω ότι το παιχνίδι θα το χαρακτήριζα «κλειστό»."

Άρα να πούμε ότι όποιος βάλει πρώτος γκολ έχει και το μεγάλο πλεονέκτημα;

"Γενικά στα παιχνίδια όταν μια ομάδα προηγείται στο σκορ έχει πλεονέκτημα, το οποίο είναι και ψυχολογικό. Νομίζω αύριο θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο η τακτική που θα ακολουθήσουν οι δυο ομάδες αφενός και αφετέρου η ψυχολογία που θα έχουν οι δυο ομάδες, οι αστάθμητοι παράγοντες. Νομίζω ότι είναι ένα παιχνίδι που δεν μπορείς να το διαβάσεις από την αρχή, θα παίξουν μεγάλο ρόλο για μένα κάποιοι αστάθμητοι παράγοντες."


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...