Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Στον Ερασιτέχνη η ΠΑΕ!

Όπως σας είχε ενημερώσει το VolosFans ο Δημήτρης Καραγιάννης παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου και έθεσε τις μετοχές στον Ερασιτέχνη μέχρι να βρεθεί αγοραστής.
Ο πρόεδρος της ομάδες πήρε επάνω του όλη την ευθύνη και παραιτήθηκε μαζί με ολόκληρο το Δ.Σ.!

Αποσπάσμα από τις δηλώσεις:

«"Δυο ημέρες πριν, την Τετάρτη 10/6/2014, στο γήπεδο "Κλεάνθης Βικελίδης", συνετελέσθη η τελευταία πράξη ενός προμελετημένου εγκλήματος. Του εγκλήματος της ανόδου δύο ομάδων από τη football league στη super league ή, για να ακριβολογήσω, της πτώσης μόνο δύο ομάδων από τη super league στη football league. 

Συνένοχος στο έγκλημα αυτό ήταν ο Σαρρής, ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο., τον οποίο έχω και προσωπικούς λόγους και το δικαίωμα να μην τον αποκαλώ "κύριο", μιας και ξέρω ότι οι κύριοι φοράνε παντελόνια. Και το γεγονός ότι με διαβεβαίωσε δις [μία φορά τηλεφωνικά τον Ιούλιο του 2013 και μία δια ζώσης στις 25/10/2013 (!!!) στο ξενοδοχείο "Παρκ"] ότι θα ανέβαιναν τρεις ομάδες φέτος ("...πρόσεξε όμως, του χρόνου, τη περίοδο 2014-2015, θα ανέβουν δύο..."μου τόνισε χαρακτηριστικά) μου δίνει αυτό το δικαίωμα. Όποια ομάδα και να συμμετείχε στο "μπαράζ" ήταν καταδικασμένη να ΜΗΝ ανεβεί. Απλά τους δυσκολέψαμε γιατί δεν περίμεναν να συμμετέχουμε εμείς στο "μπαράζ".

Μόλις χθες συμπληρώθηκαν 16 μήνες από την ημέρα που αναλάβαμε τις τύχες της αγαπημένης μας ομάδας. Θα σας θυμίσω ότι αυτό το κάναμε γιατί ήμασταν σίγουροι ότι με τη προηγούμενη διοίκηση η ομάδα οδηγούνταν με μαθηματική ακρίβεια στη καταστροφή. Ήμασταν βέβαιοι ότι το καλοκαίρι του 2013 η ομάδα δεν θα υπήρχε. Κι όπως όλοι σας θυμάστε, αναλάβαμε την ομάδα - στα μισά περίπου του πρωταθλήματος - στην 13η θέση και τη φτάσαμε 6 λεπτά μακριά από το να στεφθεί πρωταθλήτρια... Κι ο σημαντικότερος λόγος που δεν τα καταφέραμε πέρσι ήταν η καθυστέρηση της παράδοσης της ομάδας στα χέρια μας, πράγμα το οποίο συνέβη για να προσποριστεί ο προηγούμενος πρόεδρος την παχυλή επιταγή του ΟΠΑΠ, η οποία μάλιστα αφορούσε αποζημιώσεις της περιόδου 2010-2011...

Η ομάδα μας διεκδίκησε στη διάρκεια των 16 αυτών μηνών την άνοδό της στη super league 4 (τέσσερις) φορές. Και θέλω να αναλογιστείτε πότε η ομάδα μας, με εξαίρεση τη περίοδο 2009 – 2011, είχε ανάλογη παρουσία... Θυμηθείτε τα επιτεύγματα εκείνης της ομάδας που θαυμάστηκε από όλη τη φίλαθλη Ελλάδα και έφτασε να αγωνίζεται στην Ευρώπη. 

Έχω ξαναπεί ότι η διοίκηση δεν παίζει μπάλα... Εάν όμως κάποιοι θεωρούν ότι εμείς, η διοίκηση, φταίξαμε για τα 4 χειρουργεία σε 12 ημέρες, για τα χαμένα πέναλτι σε νεκρό χρόνο, για τα δοκάρια, για τις χαμένες ευκαιρίες, για τις 33 κράμπες των αντιπάλων μας σε ένα μόνο ημίχρονο ενός αγώνα ή γιατί ο Σιδηρόπουλος και ο Ακρίβος δεν είδαν το οφ σάιντ γκολ της Ξάνθης, τότε έχουν κάθε δικαίωμα να το πιστεύουν. Θεωρώ όμως την παρουσία τόσο τη δική μου όσο και όλων των υπόλοιπων μελών της διοίκησης επιτυχημένη.

Ούτε για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, για την οποία γίνεται τόσος λόγος, θα συμφωνήσω με τους επικριτές μας. Ο Πόνσε, ο οποίος δεν έπαιξε ούτε και στον Πανηλειακό, αντικαταστάθηκε από τον Μόνχε, ο Ακόστα, πολύ κατώτερος των προσδοκιών μας, από τον Νικολιά, στη θέση του Ολίσε αποκτήθηκαν οι Κριστόμπαλ και Καρίλ, και σ´ αυτή του Γκέσιου ο Ιωάννου. Για τον Γιενκά δεν θα μιλήσω μιας και ο άνθρωπος εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας...

Βέβαια, εκ του αποτελέσματος, αποδείχτηκε ότι κάναμε λάθη. Και ποιός δεν κάνει... Ουδείς αλάνθαστος. Δεν είναι δυνατόν βέβαια να δεχτώ αυτό που ακούω από κάποιους, ότι τα λάθη αυτά έγιναν εσκεμμένα ή ότι η διοίκηση κορόιδεψε τους φιλάθλους του Ολυμπιακού.

Λάθος ήταν η αποδοχή εκ μέρους μας της ΜΗ απευθείας ανόδου των πρωταθλητών των δύο ομίλων. 

Σε ραδιοφωνική μου συνέντευξη στις 6 Μαΐου είχα παραδεχτεί το λάθος της επιλογής του Κοκότοβιτς... Θέλω βέβαια να πιστεύω ότι όλοι καταλαβαίνουν ότι η επιλογή του συγκεκριμένου προπονητή έγινε με μοναδικό γνώμονα το καλό της ομάδας. Ουδείς εκών κακός είχε πει ο Σωκράτης... Όταν καλεστήκαμε να αποφασίσουμε για τον προπονητή που θα αντικαθιστούσε τον Manuel Roca, ο χρόνος μας πίεζε και οι επιλογές μας ήταν ελάχιστες. 

Είχα επίσης παραδεχθεί ότι δεν ξέραμε πως να αντιμετωπίσουμε τα play off τα οποία, για πρώτη φορά, διεξαγόταν με 8 ομάδες και 14 αγωνιστικές. Ήμασταν η μοναδική ομάδα που είχε την πολυτέλεια να κάνει μια μίνι προετοιμασία πριν τα play off. Αποφασίσαμε, πάντα με γνώμονα το καλό της ομάδας φυσικά, να την κάνουμε - και μάλιστα με προτροπή του Κοκότοβιτς έντονα, με διπλές προπονήσεις κλπ... Αποδείχθηκε λάθος...

Είχα τέλος παραδεχθεί ότι ήταν λάθος η έπαρσή μας πριν αρχίσουν τα play off (14 στα 14 λέγαμε, ενώ αποδείχτηκε ότι ακόμη και μια ισοπαλία στο ματς με τη Νίκη στο ΕΑΚ θα μας έδινε την απευθείας άνοδο...).  

mea culpa...

Από τα παθήματα παίρνουμε μαθήματα. Η ιστορία είναι ο οδηγός μας.

Οδηγήσαμε την ομάδα μας απόλυτα καθαρά, βαθιά έντιμα και με περισσή αξιοπρέπεια στα κακοτράχαλα μονοπάτια της Β΄ Εθνικής και του Ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο δυστυχώς τα παραπάνω δεν το χαρακτηρίζουν.

Καταφέραμε να ανακαλέσουμε την παράνομη απόφαση για την πραξικοπηματική διάλυση της ΠΑΕ με επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Εμπορίου συνοδευόμενο από την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και τις υπογραφές των αρμόδιων υπουργών, και να την καταστήσουμε μια καθ’ όλα νόμιμη εν λειτουργία ΠΑΕ. Καταφέραμε να αποδείξουμε σε όλους ότι «Η Διάλυση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, προήλθε από ακραία πολιτική παρέμβαση» (απόσπασμα από τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους) ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο ΚΑΙ για τη δικαίωση των οικονομικών απαιτήσεων της ομάδας.

Καταθέσαμε στην επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ ένα φάκελο - κόσμημα. Τον ετοιμάζαμε 5 μήνες και το μοναδικό του αδύνατο σημείο ήταν η καθαρή λογιστική θέση της εταιρείας. Η οποία ήταν αρνητική λόγω της αγωνιστικής απραξίας - και της εξυπακουόμενης στέρησης εσόδων - της περιόδου 2011 - 2012. Στο διάστημα αυτό δόσεις εφορίας και ΙΚΑ πληρώνονταν κανονικά, αλλά έτσι δημιουργήθηκε αρνητικό πρόσημο. Κάτι που τηρείται ευλαβικά μέχρι και σήμερα και η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου είναι σε θέση να διαθέτει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Εν αντιθέσει με άλλες ομάδες της Σούπερ Λίγκας αλλά και φυσικά της Νίκης Βόλου όπου ούτε έξω από την εφορία δεν μπορούν να περάσουν. Η (υποχρεωτική κατά τις διατάξεις της επιτροπής αδειοδοτήσεων) έκθεση των ορκωτών λογιστών, η οποία αποδείκνυε ότι, ανεξαρτήτως κατηγορίας, την 31η/12/2014 το πρόσημο της καθαρής λογιστικής θέσης της εταιρείας θα ήταν θετικό, δεν ελήφθη υπόψη από την ίδια την επιτροπή. Φαύλος κύκλος...

Όπως είχα προγραμματικά δηλώσει πριν από ένα περίπου έτος, την 25η/6/2013, ζητήσαμε και πήραμε το ΕΑΚ, το ξαναζωντανέψαμε, το νοικοκυρέψαμε και το κάναμε σπίτι μας. Εδώ κερδίσαμε φέτος τις δύο ομάδες της super league που συναντήσαμε στο δρόμο μας για το θεσμό του κυπέλλου.

Θα ήθελα εδώ, με την ανοχή σας, να ανοίξω μια παρένθεση. Επειδή η αξιοπρέπεια που προανέφερα είναι αυτό που πάντα επεδίωκα και η επιδίωξη αυτή με οδηγούσε και με συνόδευε σε όλη μου τη ζωή - κι έτσι εξακολουθώ να πορεύομαι, θα συμβούλευα κι εγώ με τη σειρά μου τον (μη εκτελεστικό) πρόεδρο ποδοσφαιρικής ομάδας της βορειοδυτικής πλευράς του Κραυσίδωνα να μην ασχολείται με την ομάδα μου και να πάψει να μιλάει για "σκύψιμο κεφαλιού και μάτια χαμηλά όταν συναντάμε τον πρόεδρο της Νίκης <Βόλου> στο δρόμο" διότι, όποιος διέπεται από αξιοπρέπεια, πρέπει να κάνει πρώτος αυτό που απαιτεί από τους άλλους να κάνουν. Του επιστρέφω λοιπόν την προτροπή και την απαίτηση.

Έβαλα στην ομάδα, έστω, 1 ευρώ. Το σίγουρο είναι ότι έβαλα... Κι αυτοί που βάζαμε ήμασταν λίγοι. Πολλοί λίγοι. Η ομάδα δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ, δόσεις εφορίας και ΙΚΑ πληρώνονται κανονικά, έχουν πληρωθεί τα πάντα μέχρι και τη στιγμή που μιλάμε, και θα γίνουν ακόμη μέχρι και οι πληρωμές της 30ης Ιουνίου 2014.

Έχω πει κατά καιρούς, και το πιστεύω ακράδαντα, ότι η ομάδα είναι ο λαός της. Κι επειδή αφουγκράζομαι αμφισβήτηση τόσο προς το πρόσωπό μου όσο και προς τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης, στην επερχομένη Γ.Σ. η οποία είναι προγραμματισμένη για την επομένη Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014, θα υποβάλουμε την παραίτησή μας. 

Επιπροσθέτως, τόσο εγώ όσο και οι υπόλοιποι μέτοχοι (που συνολικά ξεπερνάμε το 70% της μετοχικής σύνθεσης της ΠΑΕ), καταθέτουμε σήμερα τις μετοχές μας στον Ερασιτέχνη και καλώ οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για το καλό της και έχει τη δυνατότητα να τη πάει καλύτερα από εμάς να έλθει να την αναλάβει ΔΩΡΕΑΝ. Και να είναι σίγουροι ότι όλοι εμείς θα είμαστε στην κερκίδα και θα φωνάζουμε για την αγαπημένη μας ομάδα και όχι εκτός γηπέδου όπου το μόνο που θα κάνουμε θα είναι να ασκούμε κακόπιστη κριτική. .»

Σε απαντήσεις δημοσιογράφων ο κος Καραγιάννης ανέφερε:

«Τον Ολυμπιακό δεν τον θέλουν στην Σούπερ Λίγκα.Το γιατί δεν τον θέλουν δεν το ξέρω...»

«Ξέρουμε πράγματα για τον κο Σαρρή που δεν μπορούμε να τα πούμε δημόσια και θα τα καταθέσουμε στον Εισαγγελέα.Δεν έχουμε άλλο τρόπο άμυνας.Το αν αυτά είναι ποινικά κολάσιμα θα το κρίνει η δικαιοσύνη»

«Ο Βαζάκας αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων. Η εξέλιξη του Μάνουελ Ρόκα στο ποδόσφαιρο θα είναι τεράστια.Πήγε καλά την ομάδα ενώ βολιδοσκοπούσαμε τον Παντέλη δεν μπορούσαμε να διακόψουμε τον Μάνουελ με τις αλλεπάλληλες νίκες.Κι εμείς θα θέλαμε να κρατήσουμε έναν και μόνο προπονητή.Χάρηκα τα Χανιά που το κατάφεραν.»

«Αν δεν παρουσιαστεί κανείς ρωτήστε ποιος θα την αναλάβει αυτούς που με βρήκανε έξω από το Βικελίδη και με ανεβοκατέβαζαν μαλάκα...Αν δεν βρεθεί κανείς θα βρει ο Ερασιτέχνης την λύση.Εγώ διοικητικά έχω τελειώσει με τον Ολυμπιακό..»

«Όλο το Δ.Σ έχει αποφασίσει να παραιτηθεί. και από όσα έχω καταλάβει κανείς δεν θα ξανασχοληθεί με τα διοικητικά...Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να παραμείνω στον Ολυμπιακό...» 

«Αυτός που θα αναλάβει τον Ολυμπιακό πρέπει να είναι οικονομικά δυνατός...Αν η ομάδα πήγαινε με το μοντέλο - Φωστήρα ίσως να πήγαινε καλύτερα...Η νέα ομάδα πρέπει να έχει διαφορετική φιλοσοφία και να ξεκινήσει να φτιάχνεται από τον Νικολιά και τον Ζέρη...Του χρόνου ο Ολυμπιακός θα πρέπει να διεκδικήσει μία θέση ανόδου.Πιστεύω πως του χρόνου θα αποφασιστεί να ανεβούν οι δύο πρωταθλητές λόγω ΑΕΚ...Ο ανταγωνισμός κάνει καλό στην ομάδα.Ένας λόγος που χαλαρώσαμε ήταν πως ο Νότιος Όμιλος ίσως ήταν πιο χαλαρός.»

«Οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να περιμένουν για τον νέο αγοραστή της ομάδας»









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...