Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Όρθιος στην Κρήτη

Ο Ολυμπιακός πήρε παληκαρίσιο βαθμό στην Κρήτη και έμεινε ζωντανός για να διεκδικήσει το όνειρο με την Ξάνθη.
Σε ένα παιχνίδι που κακοποιήθηκε το ποδόσφαιρο ,όσοι παίκτες απέμειναν στην διάθεση του Παντέλη «έδωσαν» τις τελυταίες τους ανάσες και έστειλαν την ομάδα μας στο μπαράζ.

Ο Ολυμπιακός ήξερε τι ζητούσε από το παιχνίδι και αυτό δεν ήταν η νίκξη αφού ο στραβοπάτημα της...«ανόθευτης» εθεωρήτο αδύνατο.Έτσι η ομάδα παρατάχθηκε και έπαιξε για την ισοπαλία με ρεαλιστικό στόχο την τρίτη θέση και την διεκδίκηση της ανόδου σε ένα παιχνίδι με την Ξάνθη που όλα μπορούν να γίνουν.


Ο Ολυμπιακός έπαιξε κλειστά και δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς με τις απουσίες που είχε.Ετκός από τους 5 μόνιμους τραυματίες οι ερυθρόλευκοι είχαν τον Μπρέσκα επίσης τραυματία, τον Νικολιά να χολένει και ο Παντέλης είχε ουσιαστικά «μετρημένα» κουκιά στον πάγκο του.

Στο πρώτο ημίχρονο τα Χανιά ήταν η ομάδα που είχε τις περισσότερες ευκαιρίες για να φτάσουν στο γκολ, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να κρατήσει μακριά από την περιοχή του Γκίτκου τους παίκτες του ΑΟΧ. Οι γηπεδούχοι έβγαιναν επικίνδυνα από τα άκρα και κυρίως από τη δεξιά πλευρά με τον Βασιλόγιαννη αλλά η εστία μας δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα εκτός της φάσης του 24' όπου σε σουτ του Πάγκαλου και με τον Γκίτκο εξουδετερομένο, το κεφάλι του Γιαλούση βρέθηκε σαν από μηχανής...Θεός και έδιωξε την μπάλα.



Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το παιχνίδι και στα τελευταία λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δύο καλές στιγμές. Στο 41' ο Κατσιαρός εκτέλεσε φάουλ από μακρινή απόσταση, η μπάλα πήρε τροχιά προς την εστία του Ρίζου, με τον τερματοφύλακα των Χανιών να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους σε ψηλοκρεμαστό σουτ του Πινδώνη η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο β' μέρος τα Χανιά ανέλαβαν πλήρη πρωτοβουλία του παιχνιδιού.Ο Ολυμπιακός κοιτούσε μόνο την άμυνά του και η αδυναμία των αμυντικών χαφ να κρατήσουν την μπάλα δημιουργούσε μια εικόνα συνεχόμενης πίεσης προς την εστία μας.Παρά ταύτα οι κλασικές ευκαιρίες των γηπεδούχων ήταν μηδενικές ,αφού ο πορτιέρο μας ελάχιστες φορές χρειάστηκε να επέμβει.


Ο Ολυμπιακός μάλιστα θα μπορούσε να κλέψει το τρίποντο αν σε μία αντεπίθεση που ξεδιπλώθηκε τυο σουτ του Μπρέσκα δεν έβρισκε πάνω σε πόδι αμυντικού.



ΑΟ ΧΑΝΙΑ (Μουράτ Σεροπιάν): Ρίζος, Παπατζίκος, Μανωλάς, Παγώνης, Χατζηησαΐας, Γκούμας (85’ Μέλο), Βασιλόγιαννης (74’ Λουκίνας), Πάγκαλος, Πότσι, Μαραγκουδάκης, Βαλλιάνος (63’ Κοσταντίνοφ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Νίκος Παντελής): Γκίτκος, Μελίσσης, Γιαλούσης, Πινδώνης, Κατσιαρός, Ζέρης, Ρόκας (90’+3’ Ντινόπουλος), Νικολιάς (88’ Μπρέσκα), Κολημήτρας, Γκούρμα (79’ Κατσίκης), Ιωάννου.



Κάρτες: 
6’ Παγώνης, 80’ Πάγκαλος, 90’+4’ Ρίζος - 19’ Μελίσσης, 50’ Κατσιαρός, 74’ Ζέρης, 81’ Γκίτκος, 90’+5’ Γιαλούσης




Μας άρεσε.... 
Το πάθος που έδειξαν την ύστατη ώρα οι παίκτες μας
Δεν μας άρεσε...
Η αδυναμία οργάνωσης του παιχνιδιού και απειλής προς την αντίπαλη εστία.




Ο «κόραξ» του αγώνα.
ΟΔασκαλόπουλος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και ήταν χωρίς λάθη.



Είπαν:


Παντέλης: «Υπήρξαν ευκαιρίες και αν έμπαινε κάποιο γκολ σίγουρα η εξέλιξη θα μπορούσε να ήταν διαφορετική. Εμάς η κακοδαιμονία συνεχίστηκε και σήμερα με την έννοια ότι έχουμε πολλές απώλειες, αλλά για μένα είναι ότι επιτεύχθηκε αυτός ο δεύτερος στόχος να μπορέσει η ομάδα να διεκδικήσει την άνοδο της στο μπαράζ με την Ξάνθη.
 Εμείς παίξαμε αμυντικά σήμερα, αλλά μας δίνεται η ευκαιρία να διεκδικήσουμε την άνοδο στη Super League. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα Χανιά. Ηταν η έκπληξη του πρωταθλήματος και θα μπορούσε να καταφέρει κάτι άλλο. Ο κ. Σεροπιάν και οι άνθρωποι του ΑΟ Χανίων είναι άξιοι συγχαρητηρίων.
Έχουμε μια εβδομάδα να μπορέσουμε να ξεκουραστούμε, ευτυχώς έχουμε και κάποιες επιστροφές και να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε σε αυτόν τον αγώνα με την Ξάνθη την άνοδο μας»

Σεροπιάν«Κάναμε μία πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια σε όλη τη διάρκεια των πλέι οφ. Παλέψαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό και δώσαμε ότι είχαμε μέσα μας για να πετύχουμε τον στόχο μας να πάμε στο μπαράζ. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε, γιατί είχαμε απέναντι μας έναν έμπειρο αντίπαλο, που ήταν καθόλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος η καλύτερη ομάδα. Χάθηκαν ευκαιρίες, τα παιδιά το ήθελαν πάρα πολύ, αλλά δεν το καταφέρανε. Νομίζω ότι κλείνει ένας κύκλος στα Χανιά για μένα. Αυτά τα δύο χρόνια έδωσα πάρα πολλά στην ομάδα και νομίζω ότι είναι παρακαταθήκη για να μπορέσει να κάνει κάτι καλύτερο στη συνέχεια.

Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στα παιδιά που ανέβασαν πέρυσι την ομάδα και μας έδωσαν την ευκαιρία φέτος να ζήσουμε αυτή την πορεία. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, όλο τον κόσμο που ήταν κοντά στην ομάδα και εύχομαι ο επόμενος να πετύχει περισσότερα πράγματα, απ’ όσα πέτυχα εγώ».


Iωάννου: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη και για μας σε όλη την περίοδο των πλέι οφ. Πήραμε την 3η θέση που μας στέλνει στο μπαράζ με την Ξάνθη. Είναι ένα νοκ άουτ παιχνίδι στο οποίο θα τα δώσουμε όλα. Θα καταθέσουμε την ψυχή μας. Να ξεκουραστούμε λίγο και είναι πολύ σημαντικό που πήραμε το θετικό αποτέλεσμα στα Χανιά.
Όταν είναι ένα παιχνίδι ντέρμπι που κρίνεται μία θέση για έναν αγώνα μπαράζ είναι φυσικό όλοι να είμαστε πιεσμένοι και η ποιότητα του παιχνιδιού να μην είναι η ανάλογη. Το παιχνίδι θα κρίνονταν σε κάποιες λεπτομέρειες. Κοιτάζουμε πλέον το παιχνίδι με την Ξάνθη που θα κρίνει αν ο Ολυμπιακός θα ανέβει ή όχι στη Σούπερ Λιγκ»


Μικρά&πικάντικα


  • Το γήπεδο των Περιβολίων τελικά δεν γέμισε.Παρά ταύτα 3000 φίλαθλοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους.
  • Το «όμορφο φύλλο» έκανε και αυτό αισθητή την παρουσία του αφού πολλές ήταν οι γυναίκες στην κερκίδα.
  • Μέχρι και μλουζάκια «Α εθνική ερχόμαστε» είχαν φτιάξει οι Χανιώτες ,αλλά τελικά τους έμειναν μόνο αυτά...






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...