Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Γερουλάνε ετοιμάσου....

Στην αποκάλυψη ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους γνωμοδότησε με επίσημο έγγραφο ότι η διάλυση του Ολυμπιακού Βόλου πριν από δύο χρόνια προήλθε από ακραία πολιτική παρέμβαση, προχώρησε ο Δημήτρης Καραγιάννης.


Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, εκτός από την αποκάλυψη αυτή έβγαλε και αρκετές ειδήσεις. 

Πρώτον την οριστική ανάκληση της πραξικοπηματικής απόφασης για τη διάλυση της ομάδας, έπειτα από απόφαση όλων αρμόδιων φορέων υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι ο δικαστικός αγώνας τώρα ξεκινά. 

Η δεύτερη είδηση που προέκυψε από τη σημερινή συνέντευξη Τύπου ήταν η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στη Γενική συνέλευση της 16ης Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή όλων των φίλων του Ολυμπιακού Βόλου. 

Ο Δημήτρης Καραγιάννης, μάλιστα, κάλεσε όλους τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να δείξουν με έμπρακτο τρόπο ότι βρίσκονται δίπλα στην ομάδα αποκτώντας έστω και μία μετοχή. 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Δημήτρης Καραγιάννης στη σημερινή συνέντευξη Τύπου:

«Σήμερα αποφάσισα να παραθέσω συνέντευξη Τύπου, ώστε από τη μια να ενημερώσω τον φίλαθλο κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου για κάποια πολύ σημαντικά θέματα που αφορούν την ομάδα μας κι από την άλλη να βάλω κάποια  πράγματα στη θέση τους. 

Θεωρώ τη σημερινή συνέντευξη τύπου την πιο σημαντική από όσες έχω δώσει μέχρι τώρα. Κι αυτό διότι σήμερα θα σας ανακοινώσω μια ιστορική απόφαση, την πλέον ιστορική ίσως της νεότερης ιστορίας του Ολυμπιακού Βόλου, και σίγουρα την μακράν σημαντικότερη μετά από αυτή της 23ης Αυγούστου 2011, 27 μήνες πριν.
Καταρχάς θα ήθελα να μεταφέρω τις μνήμες όλων μας στο προηγούμενη καλοκαίρι, όταν σε συνέντευξη τύπου είχα δηλώσει ανοιχτά ότι η ομάδα πωλείται σε όποιον ενδιαφέρεται και έχει συγκεκριμένο πλάνο, ευθυγραμμισμένο και απόλυτα προσαρμοσμένο τόσο στο μέγεθος όσο και στις απαιτήσεις της ομάδας μας. 
Ωστόσο, μέχρι και σήμερα, δεν έχει εμφανιστεί κανένας τέτοιος επενδυτής για να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για την ομάδα. 

Θέλω λοιπόν να τονίσω ότι ακόμη και σήμερα παραμένουμε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρόταση.
Για το λόγο αυτό, της μη εμφάνισης δηλαδή κάποιου σοβαρού επενδυτή, οι συνεργάτες μου και εγώ προσωπικά θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να τρέξουμε την ομάδα και πήραμε την απόφαση, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και πάντα με γνώμονα το μεγαλείο του Ολυμπιακού Βόλου να συνεχίσουμε, ζητώντας τη στήριξη της πόλης και αναγνωρίζοντας φυσικά τις πραγματικά δύσκολες συνθήκες που περνάει ο τόπος μας. 
Θα σας θυμίσω ότι η σημερινή διοίκηση ανέλαβε τον Ολυμπιακό Βόλου τον περασμένο Ιανουάριο - δηλαδή πριν από 10 μήνες και θα σας αναφέρω τι έχουμε πετύχει ως διοίκηση μέσα σε αυτούς τους 10 μήνες...

Αναλάβαμε μία ομάδα η οποία ήταν διοικητικά ανύπαρκτη. Θα σας θυμίσω ότι την περίοδο εκείνη είχαν γίνει οι μεταγραφές των Σολάκη, Μπρέσκα και Ογκουνσότο και επί 25 ημέρες οι τρεις αυτοί παίκτες δεν αγωνίζονταν διότι η διοίκηση του κ. Μποτσιβάλη αδυνατούσε να τους εκδώσει τα δελτία. Η μόνη έννοια της διοίκησης εκείνης ήταν η εξεύρεση του τρόπου με τον οποίο θα καθυστερούσαν τη μεταβίβαση των μετοχών ώστε να εισπράξουν τα χρήματα του ΟΠΑΠ, γνωρίζοντας καλά ότι η καθυστέρηση αυτή θα δημιουργούσε πολλά αγωνιστικά προβλήματα. Και όπως αποδείχθηκε, η καθυστέρηση αυτή έπαιξε καθοριστικό λόγο στην απώλεια της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα...
Δεν θέλω όμως να σταθώ περαιτέρω σε αυτό το κομμάτι και συνεχίζω...
Η σημερινή διοίκηση, για την οποία είμαι υπερήφανος για το έως τώρα έργο της - δεν θα κουραστώ ποτέ να το λέω αφού το εισπράττω και το βιώνω καθημερινά - έχει κάνει κατάθεση ψυχής. Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου δώσαμε λόγο τιμής να επαναφέρουμε την ομάδα εκεί που πραγματικά ανήκει: Στη Σούπερ Λίγκα! 
Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. 
Σας θέλουμε όλους δίπλα μας. 

Γι αυτό ακούστε με, ακούστε μας, παρακολουθήστε μας και ακολουθήστε μας. Και σταματήστε την γκρίνια. Κι αυτό δεν είναι εντολή... Θα καταλάβετε παρακάτω το γιατί...
Όλο αυτό το διάστημα, σε καθημερινή βάση, δουλεύαμε και προγραμματίζαμε έχοντας ένα και μόνο στόχο. Την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος για την αγαπημένη μας ομάδα. 
Δεν είναι δυνατόν να λέγεσαι μεγάλη ομάδα με όνειρα και φιλοδοξίες και να μην έχεις το δικό σου γήπεδο, όπως επίσης να μην έχεις και βοηθητικά γήπεδα, ώστε να μπορείς να σταθείς με αξιώσεις στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες, εν μέρει τα καταφέραμε και σε αυτόν τον τομέα, με την επαναλειτουργία του ΕΑΚ και τη δημιουργία δύο βοηθητικών γηπέδων. 
Παράλληλα ολοκληρώσαμε τις τεχνικές μελέτες σχετικά με την ανακατασκευή του ΕΑΚ σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ΟΥΕΦΑ και της Σούπερ Λίγκας, ώστε να είμαστε έτοιμοι, όταν θα κληθούμε, να καταθέσουμε τον φάκελο των αδειοδοτήσεων για τη νέα περίοδο. 

Επιπλέον το καλοκαίρι προχωρήσαμε στην ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού της ομάδας με την απόκτηση έμπειρων και ποιοτικών ποδοσφαιριστών ώστε η ομάδα να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα. Και εδώ θα ήθελα να θυμίσω σε όσους το έχουν ξεχάσει ότι εμείς, ως διοίκηση, δεν παίζουμε μπάλα. Εμείς απλά υλοποιούμε τον αγωνιστικό σχεδιασμό. 
Πάμε όμως στο καλύτερο το οποίο το άφησα για το τέλος. 
Όλο αυτό το διάστημα ανακαλύπταμε καθημερινά, στην κυριολεξία καθημερινά, διάφορα προβλήματα, μικρά και μεγάλα, τα οποία και καλούμασταν να λύσουμε. 
Όμως εκτός από τα καθημερινώς εμφανιζόμενα προβλήματα υπήρχε και ένα τεράστιο πρόβλημα, το οποίο ήταν ζωτικής σημασίας, για την επίλυση του οποίου έπρεπε να αφιερώσουμε πολλές ώρες δουλειάς - και πάντα με απόλυτη εχεμύθεια - ώστε να το λύσουμε και στην ουσία να βρούμε το δίκιο μας μετά από δύο χρόνια. 
Ποιο ήταν αυτό το τόσο σοβαρό θέμα; 

Η ανάκληση της παράνομης απόφασης για την πραξικοπηματική διάλυση της ΠΑΕ. 
Σήμερα λοιπόν είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, με επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Εμπορίου συνοδευόμενο από τις υπογραφές των αρμόδιων υπουργών, το οποίο ανακαλεί την προηγούμενη παράνομη απόφαση περί διάλυσης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, είναι καθ’ όλα νόμιμη εν λειτουργία ΠΑΕ.

Πως επετεύχθη αυτό; 
Και φυσικά με τον πλέον νόμιμο τρόπο, συνοδευόμενο από την ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ του ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ όπως ακριβώς προβλέπεται από το νόμο. 
Και εδώ νομίζω ότι ήρθε η ώρα να σας διαβάσω ένα μικρό απόσπασμα από τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτος, γιατί ήρθε η ώρα της αποκατάστασης της Αλήθειας και της δικαίωσης αυτού του περήφανου κόσμου του Ολυμπιακού Βόλου. 

«Η Διάλυση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, προήλθε από ακραία πολιτική παρέμβαση».
Τα υπόλοιπα, όπως αντιλαμβάνεστε, θα τα πούμε στα δικαστήρια πολύ σύντομα. 
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τον αγώνα που δώσαμε. Με υπομονή, επιμονή και εχεμύθεια όπως σας ξαναείπα. Επί 10 μήνες τώρα, κάθε ήμερα, τις Δευτέρες εγώ ή ο κ. Βαρούτσικος, τις Τρίτες ο κ. Μπέικος ή ο κ. Κρατήρας, τις Τετάρτες ο κ. Ραΐδης ή ο κ. Ξηρακιάς, τις Πέμπτες ο κ. Παπαεμμανουηλίδης ή ο κ. Καφενταράκης, τις Παρασκευές ο κ. Χατζηστυλιανός ή ο κ. Κωσταράς, κάποιος μας, ή δύο, ή τρεις - και το τελευταίο διάστημα όλοι μαζί, ήμασταν στην Αθήνα. Και δεν θα μπορούσα παρά να ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία και τους νομικούς κ.κ. Γρηγορίου και Ξηρό καθώς και όλους αυτούς που δεν ενέδωσαν σε εκβιασμούς και πιέσεις και στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. 

Σήμερα όλος ο Βόλος μπορεί να πανηγυρίζει. 
Σήμερα όλος ο Βόλος μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος. 
Σήμερα όλος ο Βόλος μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος γι αυτή την ομάδα. 
Επιτέλους με κάθε επίσημο τρόπο αποδέχονται ότι η απόφαση της 23ης Αυγούστου 2011 ήταν ένα πραξικόπημα από το σάπιο πολιτικό σύστημα με αρνητικούς πρωταγωνιστές τους κάθε είδους Γερουλάνους. 

Έπειτα από την εξέλιξη αυτή περιμένουμε από τα αποκαλούμενα από τον Γερουλάνο "δημοσιογραφικά εργαλεία του συστήματος" ένα ανάλογο δημοσίευμα για την αποκατάσταση της αλήθειας. 
Και τώρα, για μια ακόμη φορά, καλούμαστε, όλοι μαζί, εμείς κι εσείς, να συνεχίσουμε. 
Επόμενο βήμα η Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ομάδας μας.
Την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου έχει συγκληθεί Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. 
Καλώ λοιπόν όλους τους παλιούς μετόχους να παρευρεθούν σε αυτή και να παραλάβουν, τυπωμένες, τις νέες μετοχές τους. 
Και επιπλέον καλώ όλους τους φίλους του Ολυμπιακού Βόλου να συμμετέχουν ενεργά στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έστω και με την αγορά μίας μετοχής. Η συμβολή σας είναι σημαντική. Και αυτή τη φορά σας χρειαζόμαστε δίπλα μας όσο ποτέ άλλοτε. 
Ξεκινάμε έναν δικαστικό αγώνα εναντίον όλων αυτών που έβλαψαν τη μεγάλη μας αγάπη. Την ομάδα μοντέλο. Σε αυτόν τον αγώνα χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερους μετόχους. Αγοράζοντας μία μετοχή ενισχύεται και δυναμώνει ο Ολυμπιακός Βόλου. 
Ήρθε η ώρα της δικαίωσης. 

Από την 17η Δεκεμβρίου θα γίνεται η εγγραφή νέων μετόχων και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα χαρούν με την παρουσία όσο των δυνατόν περισσότερων σε αυτή την προσπάθεια. Διότι όπως είπα και πριν σ'  αυτήν δεν περισσεύει κανείς. 
Σας περιμένω στη Γενική Συνέλευση.»


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...