Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Πολυ-Βόλος


Ο Ολυμπιακός «σάρωσε» τον Φωστήρα στο β ημίχρονο με 5-1 και συνέχισε το αήττητο σερί με τον Μανουέλ Ρόκα στον πάγκο του.

Δύο γκολ ο Γκούρμα και από ένα Μπρέσκα, Μελίσσης και Κατσίκης.
Δεν κλείστηκε ο Φωστήρας...
Δεν χαμπάριασε ο κόσμος από βροχή...3500 στο ΕΑΚ.




O Oλυμπιακός στο α ημίχρονο ήταν η γνωστή ομάδα που προβληματίζει τους φίλους του.Ναι μεν καλύτερος από τον αντίπαλό του,αλλά με νεκρά διαστήματα τα οποία δίνουν το θάρρος σε οποιοδήποτε αντίπαλο να πιέσει και να μπορεί να σκοράρει.

Έτσι κι έγινε και στο σημερινό παιχνίδι...Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν με φόρα από τα άκρα με Δεινόπαπα και Μπρέσκα ,αλλά δεν δημιουργήθηκε ο αναμενόμενος αριθμός ευκαιριών.Στο 14΄μια κεφαλιά του Μελίσση μπλόκαρε ο Μοσχονάς και αμέσως μετά ήρθε το γκολ.
Ο Μάριο Μπρέσκα με σέντρα-διαβήτη έστειλε την μπάλα στο κεφάλι του Γκούρμα ο οποίος με κεφαλιά-ψαράκι έκανε το 1-0.
Έπειτα ο Ολυμπιακός «κάθησε» και ενώ η βροχή δυνάμωνε οι παίκτες του Φωστήρα βγήκαν μπροστά και απείλησαν.Στο 27' σέντρα του Βούζα από τα αριστερά, ο Μακρίδης σούταρε μέσα από την μικρή περιοχή για να αποκρούσει σε κόρνερ ο Γκίτκος.

Τελικά στο 31' ο Φωστήρας κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Παναγιώπουλος με κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκίτκο, ο οποίος απέκρουσε τη μπάλα, ωστόσο, στην επαναφορά ο Σεχολάρι μόνος αμαρκάριστος ισοφάρισε σε 1-1.

Ο Ολυμπιακός αμέσως μετά προσπάθησε να ξαναπάρει τα ηνία του αγώνα.Στο 37' μπαλιά του Γκούρμα στον Μπρέσκα, ο Σλοβάκος επιθετικός έκανε το σουτ για να μπλοκάρει τη μπάλα ο Μοσχονάς. Στο 43' μετά από εξαιρετική οργανωμένη προσπάθεια των παικτών του Ολυμπιακού, Πόνσε, Μπρέσκα και Κατσίκης άλλαξαν τη μπάλα, ο Ρόκας έγινε τελικός αποδέκτης, σουτάροντας και με τη μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μοσχονά.

Για να φτάσουμε στο 45' όπου ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι ...κεφάλι στο σκορ. Ο Κατσίκης εκτέλεσε φάουλ, ο Μοσχονάς αιφνιδιάστηκε και ο ερυθρόλευκος επιθετικός χρίστηκε σκόρερ και πάλι από «στημένο».

Στο β μέρος όλοι περιμέναμε τον Ολυμπιακό να ανέβει και αυτό έγινε με την βοήθεια του κόσμου.
Στο 55΄ σουτ του Μπρέσκα μπλόκαρε ο Μοσχονάς, για να ακολουθήσει ένα επιθετικό κρεσέντο με πολλές χαμένες ευκαιρίες.
 Στο 62' ο Μπρέσκα έκανε ωραία προσπάθεια από τα δεξιά, πάσαρε στον Δεινόπαπα, για να μπλοκάρει το σουτ του επιθετικού των «ερυθρολεύκων» ο Μοσχονάς. Στην επόμενη φάση και μετά από εξαιρετική πάσα του Γκούρμα στον Μπρέσκα, ο Σλοβάκος σούταρε με τη μπάλα να σταματά στο δεξί δεξί κάθετο δοκάρι του Μοσχονά. 
Στο 64'ο Γκούρμα βρήκε τον Καπετάνο, το ψηλοκρεμαστό πλασέ που επιχείρησε έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Φωστήρα. Και ενώ ο κόσμος ολοένα και «ανέβαινε» το κόρνερ εκτέλεσε ο Καπετάνος, οι αμυντικοί δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν και ο προωθημένος Μελίσσης με σουτ έγραψε το 3-1.

Το επιθετικό κρεσέντο του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στο 66' μπαλιά του Καπετάνου στον Γκούρμα, αυτός ξεπέρασε και τον τερματοφύλακα, από πλάγια θέση πλάσαρε για να διώξει ο Κουλιμπαλί πριν τη γραμμή.



 Στο 71' ο Καπετάνος πάσαρε στον Μπρέσκα, ο άσος του Ολυμπιακού έβγαλε τη σέντρα για τον Γκούρμα, ο οποίος μόνος μέσα στη μικρή περιοχή σούταρε άουτ.

Ο Φωστήρας είχε μια καλή επιθετική προσπάθεια στο 76' με τον Τασούλη να σουτάρει έξω από την περιοχή, με τον Γκίτκο να διώχνει σε κόρνερ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να είναι «καταιγιστικοί» στην επίθεση, σημειώνοντας άλλα δύο τέρματα. Στο 79' ο Μπρέσκα έφυγε στην αντεπίθεση, αντί όμως αντί να σουτάρει, προτίμησε να βγάλει σέντρα για τον Καπετάνο, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο 80' οι Ρόκας έβγαλε μπαλιά στον Γκούρμα, αυτός ξεπέρασε και τον τερματοφύλακα, γράφοντας με δυνατό σουτ το 4-1.


Μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει έχασε ο Μπρέσκα στο 84' σουτάροντας άουτ μέσα από τη μικρή περιοχή,κάνοντας τον..σταυρό του για αυτά που χάνει!
Ο Μάριο εξιλεώθηκε ωστόσο στο 91' όταν από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μοσχονά, γράφοντας το 5-1 και βάζοντας το ...κερασάκι στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Φωστήρα.


Ολυμπιακός Βόλου (Ρόκα): Γκίτκος, Καρράς, Κόμνος, Αρβανίτης, Μελίσσης, Ρόκας, Κατσίκης (77' Ακόστα), Πόνσε (46' Καπετάνος), Μπρέσκα, Δεινόπαπας (65' Πινδώνης), Γκούρμα.

ΦΩΣΤΗΡΑΣ: (Τ. Ματάισεν) Μοσχονάς, Ανδρίκος (29' Γιαννούλης), Αχείμαστος, Κουλιμπαλί, Εμέκα, Κακαράς, Παναγιωτόπουλος, Σεχολάρι, Τασούλης, Βούζας (71' Κόντης), Μακρίδης (71' Τεγούσης).



Κάρτες: 26΄Παναγιωτόπουλος - 60' Μοσχονάς ,78' Κουλαμπαλί  - 55' Ρόκας





Μας άρεσε.... 
Αυτή την φορά το...mvp το παίρνει ο κόσμος που ακόμα και με καταιγίδα δεν άφησε την ομάδα μόνη της.

Δεν μας άρεσε...

H αντιμετώπιση της μεγάλης ομάδας του Βόλου από τα ΜΜΕ της ίδιας της πόλης την οποία δόξασε.Πολλά τα παράπονα του κόσμου του Ολυμπιακού που έφτασαν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για την μετάδοση του Sport Fm Βόλου,ο οποίος σε λίγο θα αφιερώνει περισσότερο χρόνο στους Νέους Αθλητές παρά στην ομάδα της πόλης....





Ο «κόραξ» του αγώνα:Χωρίς προβλήματα ο Συμεωνίδης από την Πιερία.Καλά τα πήγαν και οι βοηθοί του.



Είπαν:

Ρόκα: « "Πρώτα απ' όλα θέλω να πω για τον Τάκη Συνετόπουλο που ήταν μεγάλος παίκτης στην ομάδα μας και στην Εθνική. Ελπίζουμε εκ μέρους όλων κι ευχόμαστε να είναι αναπαυμένος κοντά στο Θεό.
Η ομάδα του Φωστήρα ήρθε να μας κοιτάξει πρόσωπο με πρόσωπο. Συγχαρητήρια στον Φωστήρα για το πρώτο ημίχρονο. Με ένα γενναίο προπονητή ήρθε και έπαιξε ανοικτά.Βλέποντας πως ο αντίπαλος προπονητής ήθελε να παίξει από πίσω και να μας δημιουργήσει προβλήματα, στο ημίχρονιο άλλαξα το σύστημα περνώντας τον Κώστα Καπετάνο στο παιχνίδι παίζοντας με δύο φορ τον Γκούρμα και τον Δεινόπαπα.
Κλείσαμε τους χώρους και δεν επιτρέψαμε τον αντίπαλο να έχει καλή κυκλοφορία. Μέχρι το 3-1 ήταν δύσκολο παιχνίδι.
Έτσι πρέπει να παίζουν οι ομάδες ανοικτά όπως έπαιξε ο Φωστήρας.
Ο Ολυμπιακός έχει σεβασμό προς όλες τις ομάδες και ελπίζουμε κι αυτές να μας σέβονται.
Τελικά πετύχαμε. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη και δεν έχουμε πετύχει ακόμη τίποτα. Πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι. Να έχουμε ισορροπία και να δουλεύουμε πολύ.»

Κόμνος:«Να μοιράσω συγχαρητήρια στην ομάδα μας για τη νίκη αλλά και στον Φωστήρα, να ευχαριστήσω τον κόσμο μας που ήταν δίπλα μας. Θέλαμε σήμερα να μπούμε δυνατά. Όταν σκοράραμε, η απόδοσή μας έπεσε αισθητά και ισοφαριστήκαμε. Το κλειδί ήταν το δεύτερο γκολ λίγο πριν το ημίχρονο. Λύθηκαν τα πόδια μας, εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες και φθάσαμε σε πολλά γκολ. Πάμε στο Ρέθυμνο τώρα για τους τρεις βαθμούς της νίκης»


Τζάκι Ματάισεν::  «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό Βόλου, είδα σήμερα ένα ωραίο παιχνίδι από δύο ομάδες, περίμενα περισσότερα από την ομάδα μας, είμαι απογοητευμένος. Εμείς παίξαμε καλά μόνο στο πρώτο ημίχρονο, μετά η διαφορά ήταν μεγάλη. Συγνώμη για την απόδοσή μας, περίμενα καλύτερα να παίξουμε, πρέπει να εξετάσω να δω τώρα ποιοι παίκτες μπορούν να ανταπεξέλθουν στο υψηλό επίπεδο. Έχουμε ένα ωραίο σχέδιο, αλλά πρέπει να βρούμε περισσότερη ποιότητα».»



Μικρά&πικάντικα

  • Περίπου 3500 φίλαθλοι του Ολυμπιακού παραβρέθηκαν στο γήπεδο.
  • Η βροχή συνεχής και ανα διαστήματα δυνατή δεν πτόησε τον κόσμο.
  • Η ομάδα του Φωστήρα «κατέβηκε» με 17 παίκτες στον Βόλο.
  • ...εκτός από παίκτες όμως ξέμειναν και από φανέλες.Έτσι η τελευταία αλλαγή του Φωστήρα μπήκε στο γήπεδο με άλλο νούμερο και ο διαιτητής άμεσα τον έβγαλε εκτός.Η λύση τελικά δόθηκε με μία πράσινη μονοτική ταινία η οποία μετέτρεψε το 6 σε...16 και ο παίκτης μπόρεσε να αγωνιστεί.
  • Με μαύρα περιβραχιόνια αγωνίστηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού.


Το βίντεο του αγώνα








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...