Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Διπλό για πρωταθλητές!

Ο Ολυμπιακός κέρδισε με γκολ του Γκούρμα τον Παναιγιάλιο στο λασποδρόμιο της αχαϊκής πόλης και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.


Στο λασποδρόμιο του Αιγίου ο Ολυμπιακός με γκολ του Γκούρμα μετά από ριμπάουντ και ασίστ του Κατσίκη,μετά από χαμένο πέναλτι του Καπετάνου, πήρε μία παλικαρίσια νίκη από μία ομάδα που πίεσε προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τον πολύ κακό αγωνιστικό χώρο.



Στο 12'  Δεινόπαπας έφυγε μόνος του και ο Ανδρούτσος αναγκάστηκε να τον ανατρέψει.Ο Σέλιμος μπορεί να σφύριξε άμεσα το πέναλτι ,αλλά «χαρίστηκε» στον Ανδρούτσο ο οποίος ως τελευταίος παίκτης έπρεπε να αποβληθεί.

Ο Καπετάνος εκτελώντας έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ανδρούτσου και αυτός με τεντωμένο το χέρι την απέκρουσε.Στην  επαναφορά όμως ο Κατσίκης πήρε το «ριπάουντ» και με μία φαρμακερή σέντρα στην μεγάλη περιοχή έδωσε την ευκαιρία στον Γκούρμα να απλώσει το πόδι του και να κάνει το 0-1.

Στο 28' ο Καπετάνος θα μπορούσε να σκοράρει όταν ο Δεινόπαπας του έδωσε ωραία πάσα στην κορυφή της περιοχής,το ευθύβολο σουτ του όμως το μπλόκαρε ο Ανδρούτσος.

Από εκεί και έπειτα ο Ολυμπιακός έχασε το κέντρο και οι γηπεδούχοι πίεσαν ,έστω ανορθόδοξα ,για την ισοφάριση.Στον πολύ κακό αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του Παναιγιαλίου με ηγέτη τον Φλίγκο προσπάθησαν έξυπνα με γιόμες και δυνατά σουτ έξω από την περιοχή ,να εκμεταλλευτούν τα «κολλήματα» της μπάλας και έστω με πολύ τύχη να μπορέσουν να σκοράρουν.Έτσι ουσιαστικά δεν δημιούργησαν ούτε μια αξιομνημόνευτη τελική προσπάθεια,αφού όλες τους οι «ευκαιρίες» ξοδεύτηκαν σε κόντρες πάνω στα σώματα των αμυντικών του Ολυμπιακού. 

Στο β μέρος συνεχίστηκε το ίδιο μοτίβο.Ο Παναιγιάλιος είχε την κατοχή της μπάλας και δημιούργησε κάποιες τελικές ,τις περισσότερες από σπόντες της βρεγμένης μπάλας.

Ο Ολυμπιακός τελικά κράτησε το μηδέν στην εστία του,παρά τα 12 κόρνερ του Παναιγιαλίου και το 63% κατοχή των γηπεδούχων.Πάντως οι ερυθρόλευκοι κινδύνεψαν να ισοφαριστούν μόνο από...εξοστρακισμούς και από κολλήματα της μπάλας.



Παναιγιάλιος (Κουρμπανάς): Ανδρούτσος, Σανδραβέλης, Παπαχρήστος, Ιωάννου, Ακπαρίδης, Μαυρόπουλος (57' Ρεκλείτης), Αλεξάντροβιτς (73' Διαμαντόπουλος) , Γκοτσούλιας (81' Αργυρόπουλος), Φλίγκος, Μπούνας, Σκαρτσίλας. 

Ολυμπιακός Βόλου (Ρόκα): Γκίτκος, Γιαλούσης, Καρράς, Μελίσσης, Αρβανίτης, Πινδώνης, Καπετάνος (65' Κωστούλας), Πόνσε, Δεινόπαπας (82' Παπανικόλας), Κατσίκης (74' Γκέσιος), Γκούρμα.



Κάρτες: 14΄Aνδρούτζος - 18' Παπαχρήστος ,27' Σκαρτσίλας , 74' Ρεκλείτης - 22' Καπετάνος  - 72' Πόνσε /  94' Γκίτκος  





Μας άρεσε.... 
O Ολυμπιακός απέδειξε πως όταν χρειάζεται ,μπορεί και αυτός να παίρνει «επαγγελματικά» τρίποντα.Κορυφαίος κατά την γνώμη μας ο Αρβανίτης που ξέρει από...λάσπη!

Δεν μας άρεσε...

Δεν έχουμε συνηθίσει τον Ολυμπιακό να παίζει τόσο αμυντικά ,αλλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι και στον αγωνιστικό χώρο η τακτική αυτή απέδωσε τα μέγιστα.





Ο «κόραξ» του αγώνα:Ο Ανδρούτσος έπρεπε να «κοκκινιστεί» στην φάση του πέναλτι.Μάλιστα οι διαμαρτυρίες του συνεχίστηκαν και αμέσως μετά την επίτευξη του γκολ,αλλά και πάλι ο ρέφερι έδειξε επιείκεια.
Αυστηρή έως ανύπαρκτη η κάρτα του Γκίτκου.
Κατά τα λοιπά ο Σέλιμος δεν τα πήγε άσχημα.



Είπαν:

Ρόκα: « Συγχαρητήρια στον αντίπαλο. Ήταν πολυ δύσκολο παιχνίδι. Ο Παναιγιάλειος ξεκίνησε πολύ καλά το πρωτάθλημα. Είναι μια ομάδα που δουλεύει καλά. Γενικά είναι πολύ δύσκολος αυτός ο όμιλος. Το παιχνίδι ήταν όπως περιμέναμε. Είδα τον αντίπαλο στο βίντεο και μέσα σε αυτό το δύσκολο γήπεδο που είχαμε σήμερα κρατήσαμε καλά τους χώρους και μόνο με μεγάλες μπαλιές μπορούσε ο αντίπαλος να κάνει ευκαιρίες. Δεν έκανε μεγάλες ευκαιρίες ο Παναιγιάλειος. Από την πλευρά μας, πολύ καλό παιχνίδι. Για εμένα σε τέτοια παιχνίδια δεν είναι να παίξεις μόνο όμορφα. Οι παίκτες που είναι νικητές έχουν δύο πρόσωπα. Εμείς δείξαμε οτι μπορούμε να αλλάξουμε πρόσωπο ανάλογα με το παιχνίδι που πρέπει να κάνουμε και τον αντίπαλο που έχουμε απέναντι μας. Έπρεπε να είσαι πολύ δυνατός, συγκεντρωμένος. Πήραμε την ευκαιρία με το πέναλτι και από εκεί και πέρα έπρεπε να κρατήσουμε το 1-0. Για εμάς ήταν πολύ μεγάλη νίκη»


Κουρμπανάς: «Ένα δύσκολο απόγευμα πάλι για εμάς. Οδυνηρή ήττα. Μπήκαμε καλά πιστεύω στο παιχνίδι, κλείσαμε τον αντίπαλο από την αρχή, μπήκαμε με μεγάλη διάθεση σε έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο. Δεν βγήκαμε σωστά ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε κάποιο γκολ. Σε μία φάση που μας έκανε ο αντίπαλος δεχτήκαμε το πέναλτι. Το έχουμε συναντήσει και άλλη φορά. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε πάλι, αλλά δεν μπορείς να παίξεις σε έναν τέτοιο αγωνιστικό χώρο συνέχεια ορθόδοξα.

Προσπαθήσαμε να βγούμε από την άκρη και από τη δεξιά πλευρά, ενώ λόγω του γηπέδου προσπαθήσαμε να παίξουμε και με μεγάλες μπαλιές. Δεν μπορεί να πει κανείς οτι τα παιδιά δεν προσπάθησαν. Πρέπει να δούμε τα πράγματα όπως πραγματικά είναι. Είναι δύσκολο πρωτάθλημα, πολλές ομάδες θα παλέψουν για να μπουν στα πλέι οφ, αλλά η ομάδα προσπαθεί να μείνει στον στόχο που έχει θέσει. Σε αυτά τα παιδιά πρέπει να δείξει κανείς εμπιστοσύνη γιατί κάνουν μία μεγάλη προσπάθεια. Αυτό που ζητάω είναι να στηριχτούν οι ποδοσφαιριστές»









Μικρά&πικάντικα

  • Περίπου 100 φίλαθλοι του Ολυμπιακού παραβρέθηκαν στο γήπεδο.
  • Ακατάλληλος ήταν ο αγωνιστικός χώρος για παιχνίδι.Το πολύ νερό που είχε μαζευτεί από την βροχή έκανε την μπάλα στα περισσότερα σημεία του γηπέδου να κολλάει.
  • "Ντροπιαστικές εμφανίσεις ετήσια φιλικά τέλος η ανοχή" -"Κανένα νταραβέρι με την Παναχαϊκή" ,ήταν τα πανό που έκαναν αίσθηση στην πλευρά των φίλων του Παναιγιαλίου που παρά το βροχερό της ημέρας περίπου 2000 παραβρέθηκαν στις κερκίδες.
  • Την πρώτη του εμφάνιση έκανε ο Παπανικόλας με τα ερυθρόλευκα.



Το βίντεο του αγώνα








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...