Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Πάνε για νέο πραξικόπημα!


Την έντονη δυσαρέσκεια του για τις δηλώσεις του προέδρου της Σούπερ Λίγκας Γιάννη Μώραλη, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Δημήτρης Καραγιάννης με επιστολή του στον πρόεδρο της Football League Σπύρο Καλογιάννη.


Στην επιστολή αυτή, η οποία κοινοποιήθηκε σε όλες τις ομάδες της Football League, ο Δημήτρης Καραγιάννης εκφράζει ανοιχτά την αντίθεσή του στο σχέδιο της Σούπερ Λίγκας για τον υποβιβασμό δύο ομάδων από τη Σούπερ Λίγκα και την άνοδο δύο ομάδων από την Football League και τονίζει πως η διοργανώτρια αρχή της «μεγάλης κατηγορίας» πάει για νέο πραξικόπημα γελοιοποιώντας τους θεσμούς και τους νόμους. 

Παράλληλα, ο Δημήτρης Καραγιάννης ζητάει από τον Σπύρο Καλογιάννη να απέχει από κάθε συζήτηση με τους εκπροσώπους της Σούπερ Λίγκας και τον καλεί να συγκαλέσει γενική συνέλευση με θέμα την παύση του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η επιστολή του προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου Δημήτρη Καραγιάννη:

«Προς πρόεδρο Football League
Κοινοποίηση: Ομάδες Football League

Κύριε πρόεδρε

Το 2011 έγινε ένα άνευ προηγουμένου έγκλημα εις βάρος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου ( θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω πραξικόπημα) απέναντι στο οποίο δυστυχώς το ίδιο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έμεινε αμέτοχο και απαθές για ανεξήγητους μέχρι και σήμερα λόγους. Πολύ σύντομα όμως θα λάμψει η αλήθεια , μια και τα τότε θεσμικά όργανα δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.
Σήμερα δυστυχώς κάποιοι - και ιδιαίτερα η πλευρά της Σούπερ Λιγκ - καλλιεργούν ένα κλίμα, ενεργώντας καθαρά και μόνο με βάση τα συμφέροντα τους και όχι για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, προκειμένου για τον υποβιβασμό στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου δύο ομάδων από τη Σούπερ Λίγκα και την άνοδο δύο ομάδων από την Football League.
Τις προθέσεις αυτές επιβεβαίωσε με πρόσφατες δηλώσεις του ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ κ. Μώραλης , ισχυριζόμενος παράλληλα ότι δήθεν την άλλη βδομάδα θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ των ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκας και Football League για να συζητήσουν δήθεν το θέμα αυτό. Τεχνηέντως δε διαρρέει στα ΜΜΕ ως ζήτημα υπό συζήτηση το συγκεκριμένο ανύπαρκτο θέμα, το οποίο έχει εκ της προκηρύξεως των πρωταθλημάτων εδώ και μήνες ξεκαθαρίσει : με την ολοκλήρωση της περιόδου θα ανέλθουν τρεις ομάδες από την Football League και αντίστοιχα θα υποβιβαστούν τρεις από την Superleague.
Αναρωτιέται κανείς τι άλλο μπορούν να σκαρφιστούν μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου όλων των πρωταθλημάτων κάποιοι αθεόφοβοι , ώστε για άλλη μία φορά να διαπράξουν έναν νέο πραξικόπημα γελοιοποιώντας του θεσμούς και τους νόμους.
Κύριε πρόεδρε, με όλο το σεβασμό, ζητούμε από εσάς να απέχετε από κάθε είδους συζητήσεις και συσκέψεις με παράνομο περιεχόμενο συζήτησης . Σας καλούμε δε να συγκαλέσετε άμεσα γενική συνέλευση των μελών της Football League με θέμα αν χρειαστεί την παύση του πρωταθλήματος. Τώρα πριν να είναι αργά. Να θέσετε άμεσα σε ισχύ τις κλειστές ώρες όπως προκύπτει από τις διατάξεις της ΟΥΕΦΑ. Να απέχετε από κάθε συζήτηση με τους εκπροσώπους της Σούπερ Λίγκα.
Κύριε πρόεδρε, ελπίζουμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων γιατί τόσο ο Ολυμπιακός Βόλου όσο και το σύνολο των ομάδων σας έχει ψηφίσει αφενός γιατί σας περιβάλει με εμπιστοσύνη και αφετέρου γιατί σας θεωρεί πολύ ικανό ώστε να εκπροσωπείτε τα συμφέροντα του συνόλου των ομάδων της Football League.

Με εκτίμηση

Δημήτρης Καραγιάννης
Πρόεδρος ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου».

Εν τω μεταξύ λίγο πιο νωρίς με δηλώσεις του στον sporfm Βόλου ,ο πρόεδρος της ΠΑΕ είχε εξαπολύσει επίθεση αναφέροντας μεταξύ άλλων: 



«Η στάση του κ. Μώραλη είναι εξοργιστική. Είναι προφανές πως θέλει να εξυπηρετήσει ομάδες της Super League. Αναφέρεται σε μεγάλη ψαλίδα στις δυναμικότητες των ομάδων της Super League μ' αυτές της Football League χωρίς να λαμβάνει υπόψη του, πως η Super League είναι υπεύθυνη γι' αυτό. Αν η διοργανώτρια αρχή της μεγάλης κατηγορίας τηρούσε τις δεσμεύσεις έναντι αυτών της Β' Εθνικής δεν θα υπήρχε αυτή η διαφορά δυναμικότητας.
Με τα λόγια του βέβαια αναιρεί τα όσα προσπαθεί να παρουσιάσει ως επιχειρήματα. Θεωρεί κάποιες ομάδες της Super League, που δεν έχουν γήπεδο να αγωνιστούν, ομάδες με μεγαλύτερη δυναμική από ομάδες όπως ο Ολυμπιακός Βόλου; Είναι πραγματικά εξοργιστικές οι δηλώσεις που έκανε».

Για την επιστολή που έστειλε στη Football League...

«Μάλιστα, μετά την επιστολή μου που έστειλα στη διοργανώτρια αρχή της Football League και κοινοποιήθηκε σ' όλες τις ομάδες της κατηγορίας, πολλοί ήταν οι πρόεδροι που με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν πως καλά έκανα και μπήκα μπροστά σ' αυτόν τον αγώνα.
Πραξικόπημα μπορούμε να κάνουμε κι εμείς. Να πούμε πως καμία ομάδα από τη Football League δεν θα πέσει στη Γ' Εθνική και καμία δεν θα ανέβει. Για σκεφτείτε το... Τι θα κάνουν ομάδες όπως η ΑΕΚ και η ΑΕΛ που έπεσαν στη συγκεκριμένη κατηγορία με σκοπό να επανέλθουν στις μεγαλύτερες το συντομότερο...»

Επικοινωνία με τον κ. Σαρρή

«Είχα τηλεφωνική επικοινωνία και με τον κ. Σαρρή και με διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις. Θα τηρηθεί ότι έχει συμφωνηθεί εξ αρχής».

Για την κλήση του σε απολογία...

«Δημιουργήθηκε μεγάλος ντόρος για την κλήση μου σε απολογία από τον αθλητικό εισαγγελέα για τις δηλώσεις μου και τις ανακοινώσεις μου. Όπως ανακοινώσαμε και ως ΠΑΕ δεν θα προβούμε σε άλλες ανακοινώσεις για να μην γίνουμε γραφικοί ελπίζοντας όμως πως οι διαιτητές θα σφυρίζουν τον Ολυμπιακό Βόλου 50-50. Η ποινή που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η επίπληξη γιατί είναι η πρώτη φορά που καλούμαι σε απολογία».

Για την πορεία του Ολυμπιακού Βόλου...

«Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι πάνω απ' όλα. Πάνω από τον Καραγιάννη, πάνω από τον Βαζάκα πάνω από οποιονδήποτε. Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω το τελευταίο αποτέλεσμα, ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν άτυχος και είχε απέναντί του μία εχθρική διαιτησία. Περιμένω πως η ομάδα θα πετύχει τους στόχους της».

Για το θέμα με τις δηλώσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο..

«Η ΠΑΕ δεν έχει προβεί σε επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος όμως θεωρεί ατυχείς τις δηλώσεις. Παρόλα αυτά η συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε καλό επίπεδο και ευελπιστούμε πως θα συνεχίσει να είναι έτσι. Ο Ολυμπιακός Βόλου σέβεται τους θεσμούς και θέλει και από τους άλλους να τον σέβονται γιατί και ο Ολυμπιακός Βόλου είναι θεσμός».




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...