Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Όλοι τους και μόνοι μας!

Με τίτλο "Ολοι τους και μόνοι μας" επανακυκλοφορεί το περιοδικό "REDNEWS". 


Ένα περιοδικό που αγαπήθηκε από τους φίλαθλους του Βόλου και όχι μόνο, αλλά λόγω  της πραξικοπηματικής διάλυσης της ομάδας ανέστειλε την κυκλοφορία του πριν από δύο χρόνια.

 Στο τεύχος του Σεπτεμβρίου 2013 οι Βολιώτες φίλαθλοι θα βρουν συνεντεύξεις, άρθρα, ρετρό ιστορίες και πολλά "ερυθρόλευκα" θέματα. 

Στο editorial της έκδοσης ο κος Καραγιάννης σημειώνει:

"Το ποδόσφαιρο δεν είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Είναι κάτι απείρως πιο σοβαρό" είχε πει ο προπονητής της Liverpool Bill Shankly (1913 - 1981).

Μου αρέσουν τα ευφυολογήματα. Κι αυτά για το ποδόσφαιρο μου αρέσουν ακόμη περισσότερο. Αν και το παραπάνω ευφυολόγημα ελέχθη πριν πολλά χρόνια, μπορεί άνετα να εκληφθεί ως προφητικό. Τόσο στο ευρωπαικό όσο και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο συντελείται μια άνευ προηγουμένου κοσμογονία. Ποτέ ίσως στα παγκόσμια χρονικά δεν υπήρξε ένα τόσο πλατιά διαδεδομένο και λαοφιλές σε όλη την υφήλιο άθλημα. Και οι κοινωνικές προεκτάσεις του ποδοσφαίρου έχουν λάβει, στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης, ανεξέλεγκτες - όχι αναγκαστικά με την αρνητική έννοια του όρου - διαστάσεις.
Δυστυχώς, στην καταρρέουσα Ελλάδα μας, τίποτα, του ποδοσφαίρου συμπεριλαμβανομένου, δεν είναι όρθιο. Από κοινωνιολογικής άποψης όμως, οι μνημονιακές συνθήκες έχουν κάνει τους Έλληνες να επιστρέψουν στις παλιές αγαπημένες τους ασχολίες. Θέλω να πιστεύω ότι μία από αυτές είναι και η επιστροφή στα γήπεδα. Και ο ρόλος που προσδοκά η διοίκηση να προσδώσει στον Ολυμπιακό μας είναι αυτός της ραχοκοκκαλιάς, του στηρίγματος, του κορμού πάνω στον οποίο θα στηριχθεί η κοινωνία της πόλης μας με τελικό σκοπό να βάλει κι αυτός ένα λιθαράκι - για την ακρίβεια πολλά περισσότερα - για να τη βοηθήσει να ορθοποδήσει.

Ο Ολυμπιακός μας ξεκινάει τη νέα αγωνιστική περίοδο σε γερά θεμέλια και προχωράει με σταθερά βήματα σε όλα τα επίπεδα. Με νέο βοηθό προπονητή και νέο team manager, πρόσωπα γνωστά και αγαπητά, των οποίων η μέχρι τώρα τεράστια προσφορά στην ομάδα καταδεικνύει λαμπρή συνέχεια. Με νέους, ικανούς ποδοσφαιριστές αλλά και με επιστροφές από τις απόλυτα επιτυχημένες περιόδους 2009 - 2010 και 2010 - 2011 που, όλοι μαζί, πλαισίωσαν το υπάρχον αξιόλογο ρόστερ. Με ανανεωμένη, στιβαρή και με πολλή όρεξη για δουλειά διοίκηση. Με ενισχυμένο, έμπειρο και ικανό προσωπικό. Με επιστροφή στη φυσική μας έδρα. Και φυσικά με απόλυτη προσήλωση στην υλικοτεχνική υποδομή, αφού, εκτός της ανακατασκευής του ΕΑΚ, προχωρούν με αμείωτη ένταση η πλήρης ανακατασκευή των γηπέδων του βοηθητικού του ΕΑΚ και της Άλλης Μεριάς και σύντομα θα ξεκινήσουν οι ανάλογες εργασίες και στις εγκαταστάσεις της ομάδας στο Σέσκλο.

Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι, πάνω απ' όλα, ιδέα. Οι διωγμοί,  η αναγκαστική αποχή και η προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός του λειτούργησαν τελείως αντίθετα από αυτό που επιζητούσαν οι διώκτες του. Συσπείρωσαν τους φιλάθλους, τους έκαναν μια γροθιά, τους γέμισαν "οργή" και "θυμό". Και με οδηγό τα δυό αυτά στοιχεία, σε συνδυασμό με την εμπειρία της περασμένης χρονιάς, οι φίλαθλοι - οπαδοί της ομάδας μας θα προσπαθήσουν και φέτος, πάντα μέσα σε αυστηρά αθλητικά πλαίσια, να συνεισφέρουν κι αυτοί από τη πλευρά τους, και στο - μεγάλο - ποσοστό που τους αναλογεί, στον ένα και μοναδικό σκοπό που όλοι μας θέσαμε για φέτος, στην πολυπόθητη άνοδο. 

Όλοι μαζί στηρίζουμε τον Ολυμπιακό μας.


Η super league είναι μπροστά μας.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...